Advertentie

Rusland-sancties bereiken omgekeerd resultaat..!


x

Rusland-sancties bereiken ‘omgekeerd’ resultaat..!

2023 © WantToKnow.nl/be

x

Na een kleiner dan verwacht bbp-verlies in 2022 van -2,1%, kun je zeggen dat Rusland VOLLEDIG door het EU-NAVO-sanctienet is geglipt. Het IMF voorspelt voor 2023 een groei van de Russische economie van 0,3%. (HIER) Anti-Poetin/Rusland-mensen, vooral uit de westerse media, zijn toch wel geschokt door deze ontwikkeling; ze vragen zich af hoe dit kan? (Verslag begint bij 15:43) Want wij dachten dat we Poetin te pakken hadden toch? Met al die ‘rigoureuze’ sancties, waarvan we in ieder geval massaal ZELF DE DUPE zijn geworden.

Nog maar enkele maanden geleden verwachtten politieke leiders en mainstream economen de volledige fiscale vernietiging van Rusland, waardoor het land in economische puin zou liggen en er geen kans meer zou zijn op een verdere militaire aanwezigheid in Oekraïne. Joe Biden beloofde de economie van Rusland te “kraken” (HIER) en verklaarde dat Vladimir Poetin “geen idee had wat hem te wachten stond”. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire voorspelde de ineenstorting (HIER) van Rusland na de eerste golf westerse sancties. De gezaghebbende website ‘Politico’ prees de ‘voordelen’ van de komende desintegratie van de Russische Federatie.

Maar al met al, heeft deze anti-Rusland-propaganda bepaalde economische realiteiten verdoezeld die duidelijk hadden moeten zijn.  Want de ontwikkeling van de Russische economische veerkracht is geen verrassing voor degenen in de alternatieve media, die er een jaar geleden op wezen dat Ruslands voornaamste handelspartners, waaronder China, India en Brazilië, een derde van de wereldbevolking en ongeveer 24% van het mondiale BBP uitmaken.

Dit zijn ook op productie gebaseerde landen, die een groot deel van de goederen in de wereld produceren. Rusland is rijk aan grondstoffen en hulpbronnen, waaronder olie en aardgas, wat winstgevende handelsmogelijkheden biedt voor landen die bereid zijn de westerse sancties te negeren. Rusland heeft ‘duizenden-miljarden-deals’ op het gebied van olie en gas met buurland China; cijfers die verbleken bij de ‘relatief karige afzet’ naar de EU door Rusland..!

In plaats van de handelsbetrekkingen tussen de BRICS-landen te verbreken, hebben de inspanningen van de VS en de NAVO om economische oorlog te voeren over het conflict in Oekraïne de landen juist dichter bij elkaar gebracht. De BRICS-landen zijn Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, waarbij enkele grote landen zoals Iran, kandidaat zijn om toe te treden tot deze groep. De BRICS-landen zijn nu betrokken bij bilaterale handel die de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt uitschakelt, en China streeft naar sterkere militaire banden met Rusland, bovenop zijn toegenomen aankopen van Russische grondstoffen.

Het is juni 2009 en de formele oprichting van BRICS, als tegenhanger van het IMF, is een feit. De US-dollar is uitgerangeerd als internationaal betaalmiddel voor deze landen. Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Het is nu aan de Rotschilds om hun triljoenen vermogen, verborgen achter vooral de VS en de US$, veilig te gaan stellen.. Bijvoorbeeld met een CBDC…?

Gezien het toenemende potentieel voor toekomstige vijandelijkheden tussen de VS en China, zouden hun nauwere banden met Rusland de verdediging van Taiwan of andere bondgenoten in de Stille Oceaan kunnen belemmeren. Met andere woorden, de regering van de VS heeft mogelijk haar eigen belangen gesaboteerd.

Uit het recente rapport van het IMF (HIER) over de gezondheid van de wereldeconomie blijkt dat Rusland, ondanks alle beweringen in de media over een dreigende catastrofe, relatief weinig last heeft van de sancties en zijn verwijdering uit het SWIFT-netwerk. Ongeacht welke ‘kant’ men steunt in de huidige Oekraïne-conflict, men moet toegeven dat financiële wapens meestal ineffectief zijn geweest. De sancties hebben eerder aangetoond dat er geen wereldwijde consensus over Oekraïne bestaat, en deze realiteit staat haaks op het verhaal dat het publiek het afgelopen jaar is voorgehouden.

Afgezien ook nog van het officiële circuit van leveringen en sancties, is er natuurlijk het ‘grijze circuit’.. Wat te denken van Russisch aardgas, dat naar China geleverd, tot LNG wordt gemaakt en via een omweg, via enorme LNG-wereldhandel, tóch gewoon Nederland/Europa bereikt..? De cijfers uit dit soort transacties zijn niet meegenomen natuurlijk in de officiële cijfers.. Ondertussen is de Russische federatie niet of nauwelijks geraakt dus door de ‘sancties’ van ‘Westerse landen’..!

 

 

1 gedachte over “Rusland-sancties bereiken omgekeerd resultaat..!

 1. Het is afgelopen.met de Eu.

  Niet zo wonderlijk als je het niveau van corruptie aanschouwt…….het niveau aanschouwt van dat soort wat zich als leider op wenst te werpen.
  Je houdt alleen maar dat smoelwerk (van een volkomen onbetrouwbaar autoverkopertje) van Jetten te zien, met dat aangeboren glimlachje op dat zogenaamde mooie smoeltje……. om te weten dat je belazert wordt.
  En niet een beetje.

  Je hoeft alleen maar te kijken naar dat opgeblazen kistvarken van een Bruls……om te weten dat je te maken hebt met een hongerig, gulzig en vals gemaakt zwijn.
  Nooit vertrouwen.

  Je hoeft maar naar die kop van Tjeerdje de Wormenfluisteraar te kijken om te zien dat je een nijdige ram voor je hebt, die je absoluut in de rug zal aanvallen met bonkend geweld. Een kooivechter die bereid is iedereen neer te rammen waar hij geen gelijk van krijgt.

  Balkenende……..die zolderkamerfilosoof, die werd gespot in een nachtelijk ritueel in het bos …….van het soort wat ik maar liever niet meer bespreek in het openbaar.
  Sluipend gif. Hij heeft zijn werk gedaan.

  Over Rutte hoef ik het niet meer te hebben. Die heeft zijn schaapjes wel op het droge na zijn val. Die is te veel verweven met het wereldje van de poenscheppers om zich over zichzelf zorgen te maken.

  De Jonge……???? Hou maar op. Een lompe sloper in driedelig kostuum op onbetaalbare schoentjes.

  Patertje snolbol…..?……die loopt in het openbaar andermans spullen te verkopen. Een ordinaire dief is nog intelligent genoeg om het in het verborgene te doen.

  Van der Wallen?…….die heeft haar papiertjes gehaald met op internet verkrijgbare antwoorden -boekjes. Kennis heeft ze niet. Het vermogen om dat op te doen ook niet, als je naar de reeks stommiteiten kijkt die uitkakelt. Net als Tjeerdje de Wormenfluisteraar geen idee wat de inhoud van haar rapportage inhoudt……..waar het over gaat, behalve het grote gelijk van een veel te groot en opgepompt ego in het verlengde van de opdrachten van het WEF.

  De corruptie in de Eu. Die van der Leiyen als het grote voorbeeld.

  Kwou in feite alleen maar zeggen met het in de schijnwerpers zetten van dat zootje sukkels als hierboven omschreven, dat de politiek niet meer bestaat.

  Er is een propositie gecreëerd met dat machtsblok uit de industrie, volledig in het verlengde van een stuk hier op Wanttoknow, onder de titel……’ Codex Alimentarius rijst op uit Auswitsch “.
  Niks minder.

  Ik ben benieuwd naar het vervolg, met Harriët Algra in het achterhoofd. Ergens moet dit stoppen. Het zou kunnen zijn dat het mensdom voor een groot deel wordt weggevaagd door dit kartel uit de politieke hoerenkast, maar het lijkt er op dat er universele wetten zijn overschreden, die niet overschreden hadden mogen worden.

  Gezien de volkomen lompheid van de hele Orwelliaanse zwijnerij, kan dit geen stand houden. Het gaat aan zichzelf ten onder.

  Uiteindelijk wordt aan het einde van Animal Farm de zwijnerij gillend naar het slachthuis afgevoerd.
  Orwell had gelijk. Ik hoop dat hij dat in het laatste deel ook had.

  En mensen zijn wonderlijke wezens.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.