Advertentie

Luiden Rusland, China en Iran einde van US$ in…?!


Stel je voor: jij wilt een brood bij de bakker kopen en komt overeen met de bakker dat je in IJslandse kronen betaalt. De IJslandse kroon is namelijk lekker betrouwbaar, en iedereen blijkt er ineens in te handelen. Het is eigenlijk al gemeengoed geworden de afgelopen paar jaar.. Niemand die het nog gek vindt dat je je brood niet in Euro’s bij de bakker betaalt, maar lekker in die IJslandse kroontjes..

dollar collapseNou, dit is in het kort wat er feitelijk de laatste 80 jaar in de wereldgeschiedenis is gebeurd met de Amerikaanse dollar. Door de mega-imperialistische werkwijze van de VS, is de US-dollar dé wereldmunt geworden. Vooral natuurlijk, doordat de VS zélf een mega-economische macht was, bleek de dollar een stevige munt, die zijn waarde behield. Sterker nog, vaak aan waarde won, waardoor je dollars ‘waardevast’ leken. Met de nadruk in inderdaad op ‘leken’…!

Maar door de enorme uitholling van de US-dollar, blijkt die waarde nu alleen nog te komen van de invulling ervan door buitenlanden.. Juist doordat veel landen diezelfde US-dollar als handelsmunt gebruiken.. Zoals China bijvoorbeeld, dat als opkomende wereldmacht, de US-dollar als ‘rekeneenheid’ voor handel al decennia lang, en wereldwijd, gebruikt en gebruikte..

Dit betekent dat China feitelijk heel veel van die  ‘dollar-papiertjes’ in voorraad heeft. Met de afbeelding en bedrukking van de ‘Amerikaanse dollar’ erop..! Maar wat zijn die feitelijk waar(d)…?? Niets anders dan de belofte van de VS om deze schuld aan ‘waardepapiertjes’ in te lossen.. En dan is het nu Rusland dat een stevige duit in het zakje doet, in de absolute ontwaarding van de US-dollar.. Rusland wil niet meer dat haar olie en handel in andere valuta geschiedt, dan de Russische munt, de Roebel.

En gelijk hebben ze, de leiders daar in Rusland. Toch? Want waarom zou jij je bakker in IJslandse kronen betalen, als je zélf een prima munt hebt..? Waarom zou je mee kiekeboeën met de hele wereld, wanneer je gewoon je eigen valuta wilt gebruiken en niet een valuta van een land, dat je alleen maar helpt blijft machtig te zijn, juist door het gebruik van de munt van dit land. De US-dollar dus. Het lijkt erop alsof de US-$-tempel op instorten staat..!

x

dollar drama

* * *

x

x

Luiden Rusland, China en Iran het einde van de US$ in…?!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

x

Maar zo simpel als de inleiding ligt het verhaal natuurlijk niet.. Want de machten achter de VS, zullen natuurlijk zo lang mogelijk trachten hun Mickey-Mouse-geld te bewaken en proberen te voorkomen dat deze US-$ in elkaar sodemietert.. Maar alleen al het feit dat er interventies plaatsvinden, die tot doel hebben de US-dollar te backen en te voorkomen dat de US-$ in elkaar dondert, tonen al aan, hoezeer de maatregel van Rusland, China en Iran doordendert..

De grote vraag is natuurlijk hoe andere grote leveranciers van brandstoffen, zoals de Arabische landen, zullen reageren op de besluiten van Rusland om de US-dollar te laten vallen.. Hoe trouw zijn de Arabieren aan de VS..?
De grote vraag is natuurlijk hoe andere grote leveranciers van brandstoffen, zoals de Arabische landen, zullen reageren op de besluiten van Rusland om de US-dollar te laten vallen.. Hoe trouw zijn de Arabieren aan de VS..?

Het blijkt bijvoorbeeld dat Rusland maar liefst 20% van haar Amerikaanse obligaties (Amerikaanse staatsleningen) heeft gedumpt. En ineens komt op de Belgische (jawel!) internationale waardebalans naar voren dat een koper of kopers in België voor zo’n US$ 200 miljard (!!) van deze obligaties hebben opgekocht. En iedereen begrijpt dat het diep in de schulden zittende België nooit zélf, dit mega-bedrag aan Amerikaanse staatsobligaties kan hebben opgekocht.

Maar de ware identiteit van de koper blijft echter onbekend. Onze zuiderburen hebben nu bijna net zoveel Amerikaanse schulden gekocht als hun totale jaarlijkse Bruto Nationale Produkt. In één klap is België, mét China en Japan nu de grootste houder van Amerikaanse staatsobligaties ter wereld…!

Een onbekende koper heeft dus België gebruikt als ‘proxy’ aankoopkanaal, België als een schuilmantel dus. Maar dit kan, vanzelfsprekend, alléén gebeurd zijn, met volledige medewerking van de Belgische regering! Deze massa aankopen via België tonen eens te meer aan dat het hele Westerse valuta- en staatsschuldensysteem met kunstmatige ingrepen overeind wordt gehouden, en de staatsobligatiemarkt zwaar wordt gemanipuleerd. En onafhankelijke analisten zien hierin een duidelijk signaal dat de gevreesde totale crash steeds dichterbij komt. Daarvoor hoef je ook geen raketingenieur te zijn..

Hoe verweven zijn de macht van de Rothschild-familie als 'wereldbankiers' en de Amerikaanse 'krachten achter de schermen', in het kader van het opruimen van 'tegenstanders'...?!
Hoe verweven zijn de macht van de Rothschild-familie als ‘wereldbankiers’ en de Amerikaanse ‘krachten achter de schermen’, in het kader van het opruimen van ’tegenstanders’…?!

Deze week werd ook definitief bevestigd dat Rusland al vóór maart 2014, voor een recordbedrag van US$ 26 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties had gedumpt, ongeveer 20% van het totaal. Rusland houdt nu voor net iets meer aan $ 100 miljard aan Amerikaanse schuldpapieren over, het laagste niveau sinds de Lehman-crisis in 2008. Maar het is dus des te schokkender te constateren, dat het kleine België sinds december vorig jaar voor maar liefst US$ 181 miljard aan Amerikaanse schatkistpapieren heeft gekocht. En hiervan was US$ 40 miljard in maart aangekocht.

In augustus 2013 had België nog voor ‘slechts’ US$ 167 miljard Amerikaanse staatsschuldpapier, maar  in november 2013 was dit ineens US$ 257 miljard, en in maart 2014 was dit US$ 381 miljard..!! Ter vergelijking: het Belgische BNP schommelt zo rond de $ 400 miljard per jaar. Japan, de nummer 2 op de lijst van Amerikaanse staatsschuldhouders, heeft onlangs voor US$ 10 miljard verkocht, terwijl China als grootste houder zijn aandeel min of meer stabiel houdt.

Rusland, China én Iran als voortrekkers..?
Het is inmiddels geen geheim meer, dat Rusland bij elke internationale deal die het afsluit, zoveel mogelijk de US-dollar links wil laten liggen. Vanzelfsprekend is dit voor Europeanen het simpelst waar te nemen, middels de deals die het semi-staatsbedrijf ‘Gazprom’ afsluit met de wereld. Rusland wil ‘keiharde’ Roebels voor haar gas.. China blijkt al bereid te zijn de Russen te betalen met hun eigen betaalmiddel; de Roebel dus.

Wil je de ‘leegte’ van de waarde van de US-dollar in beeld? Kijk dan eens naar dit plaatje uit de film ‘Thrive’, die het perfect weer geeft. Het verhaal is identiek aan het sprookje over de ‘Nieuwe kleren van de Keizer’.. Zolang iedereen doet alsof de keizer wél kleren aan heeft is er natuurlijk niets aan de hand.. Maar moeten we oppassen voor een klein jongetje die gaat roepen dat de keizer in zijn nakie over straat loopt.. Analoog betekent het dat de  US-dollar intrinsiek feitelijk failliet is.. Leeggeroofd, zo zou je het ook kunnen omschrijven.. En is deze zet van de Russen, in samenspraak met China en Iran, een klap die de US-dollar niet kan hebben..?

x

thrive - decline of the dollar - historyofthefed

Tot voor kort was het echter nog veel van ‘horen-zeggen’, dat de US-dollar niet meer leidend is, in de internationale brandstof-handel. Veel internationale handelaren spreken over deze beslissing van Poetin cs. als ‘wishful thinking’ van de kant van de Russen.. Maar of het angst is van deze handelaren, of onderschatting van hun kant, over de mega-kracht van de Russische beer op dit vlak, is niet helemaal duidelijk.. Wat wel duidelijk is, is dat de ‘Petro-dollar’, dus de Amerikaanse munt als betaalmiddel voor internationel brandstof-handel, heeft afgedaan als monopolie-munt..

Rusland gaat onverdroten door met het pushen van de Roebel als alternatief voor deze ‘Petro-dollar’. Naar zeggen van de Russen, is de koppeling brandstof-US-dollar, hoogst ongezond voor de wereld. De VS wordt immers geteisterd door een volledig om zijn kont liggende economie, sociale onrust en ineenstorting, en een volstrekt ongezonde verdeling van arm en de ‘filthy-rich’. Afstand nemen van de US-dollar dus; of zoals ze het in Rusland noemen: op naar de ‘De-Dollarized” wereld.

dollar oil besmeurdDe Russische minister van Financiën laat weten, dat de Russische banksector helemaal klaar is voor een exponentiële toename van de handel in ‘roebel-gedomineerde transacties’…! Tegelijkertijd wil deze minister het aantal ‘dollar-dominante transacties’ zoveel als mogelijk verminderen.. Volgens Russische media blijkt er op 24 April jl. een vergadering te zijn geweest van alle betrokken overheids- en semi-overheidsfunctionarissen, om de US-dollar te dumpen als munt-rekeneenheid voor internationale handel.

Met name de sancties die het Westen (lees de VS) initieerde tegen Rusland, in het kader van de ontwikkelingen in Oekraïne, hebben veel kwaad bloed gezet bij de Russen. En de US-dollar lijkt hiervan nu het slachtoffer te zijn.. Volgens veel Russische, leidende financiële autoriteiten, blijkt er ‘geen enkel bezwaar’ te zijn, om de Russische roebel in plaats te laten komen van de US-dollar als reken/handelsmunt voor de Russische internationale handel..

federal_reserve_usdollar_toilet_paper De Chinezen tenslotte doen simpelweg, zonder veel omhaal, wat hén weer het beste uitkomt. Het land zit tot de strot al vol met Amerikaanse staatsobligaties, waarvan wellicht op den duur nog het beste toiletpapier gemaakt kan worden, dus lijkt het voor de hand te liggen, dat China en het Rusland van Poetin, elkaar simpelweg vinden in het vermijden van de US-dollar.. Rusland levert China gas en Rusland krijgt betaald in Roebels of in Chinese Yuan, de munt van China.. En daarvoor zal China dus Russische munten dienen aan te schaffen en die kan Rusland natuurlijk leveren…! Einde US-dollar, ook in de ‘brandstof-handel’ tussen China en Rusland.

Tot slot
Als ook wereldolie-leverancier Iran zich gaat aansluiten bij deze anti-US-dollarclub’, dan lijkt het ‘einde-US$’ …! Ook daar werken de sancties van het Westen tegen Iran, als een boemerang op de dollar-olie-link.. Het lijkt er inmiddels op, dat China en Rusland dicht bij een overeenkomst zijn over het afrekenen van transacties tussen de landen, in ‘andere valuta dan de US-dollar’. Want dit verhaal gaat feitelijk niet om wat er wél gaat gebeuren, maar om wat er ‘niet-meer’ gaat gebeuren.. En dat is simpelweg vooraleerst de handel in brandstoffen (gas en olie zoals gezegd) tussen genoemde landen (Rusland, China en Iran), NIET MEER IN US$…!

En het lijkt erop alsof het Westen, Europa inclusief, zich heftiger in de vingers snijden, wanneer zij sancties tegen Rusland verder zullen steunen. Naarmate er méér economische sancties tegen Rusland getroffen zullen worden, des te heftiger zal Rusland gedwongen zijn zich af te keren van de handel die gedomineerd wordt door de US-dollar. Gedwongen worden zich meer te begeven in handel met andere wereldmachten, zoals China en India. Het lijkt erop dat het afkeren van de US-dollar, nog maar het begin is, van de totale ineenstorting van het Amerikaanse imperialistische wereldmodel..!

x

* * *

 

31 gedachten over “Luiden Rusland, China en Iran einde van US$ in…?!

 1. Wat hebben we in het Westen toch een achterlijke regeringen,onvoorstelbaar!
  Ze graven hun eigen graf,die sukkels,maar wij zijn jammer genoeg ook de klos.

 2. denken jullie werkelijk dat Dhr.Poetin echt onder de indruk van de westerse dreigementen gebukt gaat. Die veegt ons gewoon van de kaart en gaat rustig verder met het gas leveren aan China. Gevolg het aardgas wordt dan hier stervensduur door een enorm tekort en wie betaalt uiteindelijk de rekening. Dankjewel mijnheer Rutten voor de gespierde taal die je durft te bezigen op de t.v. t.o.v Dhr.Poetin.
  Hou je liever bij het koninklijk huis voor een toekomstig goed baantje.

  1. Nederland zelf heeft voldoende gas in de bodem om zichzelf te kunnen voorzien (uit betrouwbare bron tot minimaal 50 jaar) maar het gas uit Rusland is goedkoper. En dan nog een punt, hoe kan het dat diamanten tegenwoordig kunstmatig gemaakt kunnen worden( wat via een zelfde proces als olie tot stand komt) en dat olie een eindige bron is??

 3. het afkeren van de US-dollar, nog maar het begin is, van de totale ineenstorting van het Amerikaanse imperialistische wereldmodel..!Andere nationale munteneenheden zullen volgen, op weg naar de planetaire eenheidsmunt The BANCOR with the Earth Central Bank,
  een planetaire sociale democratie, de planeet behoort toe aan alle planetaire bewoners van alle Aardse staten, einde van speculaties tegen de nationale muntpariteiten, de efficiënte manier om de belastinguitgaven voor elk ministerie van Justitie financiële schandalen en corrupties gedeeltelijk een halt toe te roepen…
  Het is de buurt aan de jongere generaties om hun monetaire talenten te demonstreren, weg met dat middeleeuws politiek monetair economische industrieel model van tegenwoordig, leve de space future ideas via de World Future Society 2014 (www.WFS.org)in Bethesda

 4. Dat is niet zo best, want du moment dat Irak zijn olie in euro’s wilde gaan verkopen is de VS Irak binnengevallen onder valse voorwendselen natuurlijk, want het ging in werkelijkheid om het beschermen van de dollar. Kortom, elk land dat het waagt om zijn olie e.d. in andere valuta te gaan verkopen als in dollars krijgt mot met Uncle Sam. Libië hetzelfde geval, die wilde met Afrikaanse landen een soort economische unie gaan vormen.
  Kortom, als Rusland dit gaat doen dan zal de VS een vals voorwendsel vinden om de oorlog aan het land te verklaren of anderszins het land ten gronde te richten. Aangezien wij in NL niet e ver af wonen van Oost-Europa zou een oorlog met Rusland natuurlijk zeer gevaarlijk en desastreus zijn. De VS heeft namelijk het grootste leger van de wereld, beschikt over een oneindig aantal atoomwapens, drones, militaire basissen over de gehele wereld etc. De VS heeft net zo’n groot leger als de hele wereld tezamen. Nu mag de dollar dan niets meer waard zijn, de VS zullen hun [schijn-] economie tot de laatste snik met oorlogsgeweld, manipulatie, bedrog, false flag operations, geheime operaties, etc. in stand willen houden.

  Als Rusland dit doorzet zullen er onvermijdelijk repercussies volgen. En tegen de Amerikaanse offensieve overmacht zal geen enkel land zijn opgewassen. Rusland is sowieso volkomen omsingeld door Amerikaanse basissen, met atoomwapens op Rusland gericht, idem dito met Iran en China. Dus ik denk niet dat men er op kan rekenen dat men de VS met even wat economische maatregelen economisch om zeep kan brengen. En de VS heeft weliswaar een gigantische [schijn!!-] staatsschuld, maar haar industrie en haar economische potentieel is ijzersterk!! Het is sowieso het sterkste en machtigste land ter wereld, landen als Rusland en China stellen helemaal niets voor in vergelijking met de supermacht van de VS, in alle opzichten, zowel qua economie, qua legermacht, qua bezit, qua rijkdom, qua alles.

  Ik houd dus mijn hart vast. Ik denk eerder dat de VS dit al eerder wisten dat dit stond te gebeuren, en dat ze daarom nu al bezig zijn om Rusland zwart te maken, en om Rusland totaal te omsingelen en te bedreigen, dus dat dit alles al in volle gang is. En de VS zullen een passend excuus vinden, een leugen waarbij zij voor de wereld zich als ‘redders van de democratie en de mensenrechten’ gaan voordoen, en onder dat voorwendsel zullen ze van Rusland net zo’n ruïne maken als ze met Irak hebben gedaan, wat ze onder valse voorwendselen naar het stenen tijdperk hebben gebombardeerd en leeggeroofd. Dat is ook datgene waar Brzezinsky op uit is, al decennia lang, hij is een notoire Rusland-hater en Obama is zijn marionet, hij is via de Trilaterale commissie et. de ware machthebber in de VS, dus mensen die dat wisten voorspelden al jaren geleden dat dit zou gaan gebeuren, dat de VS Rusland zou gaan aanpakken!!
  Zie: http://www.rense.com/general81/abig.htm – Confirmed – Obama Is Zbigniew Brzezinski Puppet !! Onder zijn invloed zou de koude oorlog weer nieuw leven worden ingeblazen, en warempel, het gebeurt nog ook!

  1. Marc van Delft, leest U eerst eens USA Sites, die volkomen anti hun Eigen regering zijn, het rommeld enorm in de USA.
   De USA heeft een staats schuld die zo groot is dat de overheid niet eens de rente op deze schuld kan betalen.
   Verder Putin heeft Obama gewaarschuwd dat de Ver. Staten bij een eventuele oorlog, het grootste deel van de 2200, zes koppige Atoom raketten op hun hoofd krijgen, het zal zeker niet zo gaan als met Libije, en Iraq, want zo werkt dat bij het kwaad wat de USA-CIA is op deze wereld.
   Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat Putin geen oorlog wil, maar hij blokkeerd de Rothchilds en consorten, en daar zou de hele wereld blij om moeten zijn.
   Ook hebben de Russen nog wel iets meer achter de hand, ze hebben een grote zelfovertuiging, en die is niet gebouwd op bluf, als hun jachtvliegtuig over het modernste spionage schip van de USA vliegt, stopt alle electronica, en zijn ze blind en lam.

 5. Ik zou aanraden om eens het boek te lezen van Michael Parenti, ‘Hoe de rijken de wereld regeren’ / ‘The face of Imperialism’. Een schokkend boek en daarin wordt uitgebreid de Amerikaanse supermacht en het Amerikaans imperialisme beschreven, en die is zo enorm, daar kan geen enkel leger en geen enkel wapentuig ter wereld tegen op. USA-sites die tegen hun regering zijn hebben natuurlijk geen enkele invloed, alle media en dus de publieke opinie in de VS worden beheerd en bepaald door de rijke elite.

  De gewone mensen zijn over het algemeen gehypnotiseerd door de misleidende prietpraat op de televisie. De staatsschuld in de VS is natuurlijk maar een schijnschuld, dat door de fed is gecreëerd. Maar economisch is de VS de sterkste macht op aarde. Rusland is omsingeld door VS basissen, de Russische basissen en kernwapens komen niet eens in de buurt van de VS. En ik denk ook niet dat Poetin een atoomoorlog zou beginnen.

  De VS hebben een hele serie smerige trucks om landen onderuit te halen, zie bv. ook ‘bekentenissen van een economische huurmoordenaar’ van Perkins. Kortom, de VS elite heeft de middelen en mogelijkheden om om het even welk land binnen de kortste keren naar het stenen tijdperk te laten terugkeren. De afgelopen eeuw heeft de VS geloof ik iets van 100 regeringen ten val gebracht waar zich iets van een rechtvaardige maatschappij dreigde te ontwikkelen of die op een of andere wijze de VS hadden mishaagd.

  Moorden, geheime operaties, manipulatie, het opzetten van ‘rebellen’ tegen de wettelijke regering [zoals in Libië, Syrië, Joegoslavië, Oekraïne, etc.], en als niks van dat al heeft geholpen wordt het land naar het stenen tijdperk gebombardeerd, zoals met Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Libië etc. is gebeurd. De VS is het meest gevaarlijke en boosaardige land van de wereld, de Romeinen van deze tijd, niets kan hun imperialistische opmars tegenhouden.

  1. Ben het absoluut met U eens, het grootste vraagstuk is, hoe komt het dat ze al die handlangers en knechten in het kwaad hebben die USA overheid, terwijl de gewone man heel goed weet wat voor kwaad deze mensen in zich hebben, het lijkt wel of van die meelopers sommigen gehypnotiseerd zijn.
   Of zijn de mensen misschien toch veel slechter van inborst als dat wij denken, er is zo weinig echte kritiek op bijvoorbeeld wat daar in de Oekraine gebeurd.
   De enorme indoctrinatie, van smorgens tot s’avonds, de Gladio soep die nog steeds over de mensheid wordt uitgegoten, het zelfde speelt met de EU verkiezingen, we zitten in het fuik en we komen er nooit meer uit.
   Mijn ouders hebben dit allemaal voorspeld, alles is tijdelijk, het afsterven van de generatisch met hun weten, vergemakkelijkt het allemaal, alle offers van mensen op deze planeet, heeft het nog nooit tegen kunnen houden, dat moorden, en geestelijke slavernij, het gaat door, daar om is een atoom oorlog wel gewenst door de Goden op de Olympus,
   is waarschijnlijk niet de eerste keer, en waarschijnlijk ook niet de laatste, soms moet het kwaad als in Sodom en Gamorra worden uitgebrand, denk ik dan maar.

 6. Het grootste deel van de Amerikanen zijn geen slechte, maar wel onwetende mensen, die klakkeloos de propaganda van de media geloven.

  Het is maar een klein deel van de Amerikanen die echt boosaardig is, namelijk, de superrijke machtselite, de witte boorden criminelen, de krijtstrepen-pakken-zaken-elite, de rijke families zoals de Rothschilds en de Rockefellers etc.

  Maar ook die zitten gevangen in allerlei patronen….

  Dus het het is onterecht om te roepen dat de mensheid ‘slecht’ is en er een grote opruiming zoals Sodom en Gomorra of een atoomoorlog moet komen…

  Maar er moeten strategieën gevonden worden om de supermacht van de rijken te breken.

  In de VS zijn er al meerdere demonstraties voor beter loon geweest, dus er is een tijd ophanden dat de arbeidende klasse en de vakbonden weer de straat op gaan om hun recht op te eisen.

  Sinds 2013 zijn we in een nieuw 33-jaars-tijdperk gekomen, het tijdperk van het neoliberalisme, 1980-2013, het Beatrix-tijdperk is voorbij.

  Er zal een andere wind gaan waaien, hoe die precies zal zijn is nog niet duidelijk, maar duidelijk wordt het steeds meer dat dit zo niet langer door kan gaan.

  Het in 2013 uitgekomen boek van Piketty: Kapitalisme in de 21e eeuw luidt dan ook een nieuw tijdperk in….

  En dit boek, dat voorspelt dat we naar een toestand toe gaan dat er een aantal superrijke families zijn die alles hebben, en 99.99% van de mensheid zal in armoede en slavernij leven, dat boek heeft ook bij de gewone pers en media ruime aandacht gekregen.

  We moeten dus hoop blijven houden!

 7. Hieronder een reactie van een kennis van mij [RR] die graag anoniem wil blijven… :
  ================
  De waarde van de dollar wordt natuurlijk gewoon bepaald door vraag en aanbod van die dollar.
  Als de vraag naar de dollar minder wordt zal hij bij gelijk blijvend aanbod in waarde verminderen.
  Een deel van het verhaal is hoeveel er met dollars betaald wordt.
  Het heeft invloed maar is slechts een klein deel van de vraag naar de dollar.
  Het belangrijkst is hoeveel er in dollars belegt wordt (Amerikaanse staatsleningen, andere in dollar genoteerde leningen, aandelen van Amerikaanse bedrijven, spaargeld in dollars etc.)
  Als alle beleggers in de wereld hun beleggingen in dollars verkopen hebben de Amerikanen absoluut een probleem.
  Hoe beleggers in de wereld zich wat dit betreft zullen gedragen is moeilijk te voorspellen maar de alsmaar oplopende Amerikaanse staatsschuld is voor hun zeker riskant aangezien dit kan leiden tot wantrouwen in het beleggen in Amerikaanse staatsleningen en daarmee tot wantrouwen in de dollar.
  Een belangrijke reden dat de dollar het nog zo goed doet komt door China. Die bezit heel veel Amerikaanse staatsleningen en het is niet in hun belang om de dollar te laten vallen. Bovendien worden veel Amerikaanse producten in China gemaakt en door Amerika in dollars afgerekend. Een val van de dollar is dus in het nadeel van de Chinezen.
  De Chinezen zijn heel erg spaarzaam (grootste reserves ter wereld) en kopen nog steeds veel Amerikaanse staatsleningen.
  Zolang de Chinezen dit blijven doen gaat het nog goed.

  1. De Dollar is als een fuik, als je er als land bent in gezwommen, kom je er niet meer uit, of je moet het net van binnen uit open reten.
   China heeft zich zelf in een dachten ze machtpositie tegen de USA gemanouvreerd, maar blijkt gewoon een muizen val te zijn, maar ze hebben ook veel van hun rijkdom aan de Dollar te danken, en nu hoe verder, je kunt niet maar constant Dollars drukken, maar goed we staan voor de grootste collaps van het geld systeem.

 8. Nu de Nederlanders hadden hun ongenoegen tegen dit politieke systeem kunnen uiten, en wat volgt, de grootste lamzakken partijen krijgen de stemmen, natuurlijk van die gene die heeft gestemd en dat zijn er niet zo veel, elk volk krijgt wat hij verdiend, voorspeld niet veel goeds voor de toekomst helaas!

  1. Wat je in Nederland ook stemt,het maakt toch geen verschil omdat ze allemaal uitvoeren wat op de Bilderberg conferenties wordt gezegd dat ze moeten doen.
   Bilderberg is mede opgericht door prins Bernhard,die het fameuze idee had om de allerrijkste industrielen,en bankiers van Europa en midden amerika uit te nodigen op een jaarkijkse vergadering zogenaamd om van gedachten te wisselen in alle rust.
   Alle pers is verboden,behalve de pers die onder hun gezag schrijven wat de heren zeggen dat ze mogen/moeten schrijven,onze voormalige koningin was voorzitter,Willem alexander is nu aan de beurt,vervolgens moeten politisie zoals Rutte,Balkenende en nog veel meer van dat addergebroed langskomen om instrukties tekrijgen wat ze dan uitvoeren,daarom maakt wie of wat je stemt niets uit.

 9. Om twee redenen verbaasd het mij niet dat Rusland de Dollar te grazen wil nemen!
  Ten eerste omdat er allerelei maatregelen uit de hoek gezocht worden in het Westen aan sanktie’s om de Russen te straffen( ook o.a. om de diverse veto’s in VN door de Oostblok landen!
  Maar er is nog een zwaar wegende reden, tenslotte wordt de Roebel al meer dan 100 jaar door de westerse wereld genegeerd!
  De Russiche overheid heeft n.l ooit staats obligatie’s uitgegeven om met de opbrengsen daarvan de Transsiberie express te financieren!
  Dat hele project is toendertijd gruwelijk uit de hand gelopen en velen kapitaalkrachtige en dan met name uit de USA waren hun geld kwijt!
  Waarna als vergelding de Roebel in de ban is gedaan, de oostblok landen moesten daarna altijd met Us dollars of andere westerse valuta betalen!
  Dat Russland, China en ook Iran de handen ineen slaan om terug te bijten is toch wel te begrijpen, ze zijn tenslotte alle drie nou niet bepaald kleine ukkie’s, want tenslotte zijn zij met ’n heel wat groter aards deel dan de 4% die Amerika in stelling brengt om daarvoor wel 40% van de energie voorraad te pakken!

 10. Ik heb nog wel hoop voor de Amerikanen. Hun economie is nog steeds de grootste van de wereld. Al die opkomende landen hebben die al iets zo ingrijpends uitgevonden als: Internet, Global Positioning System, (gps) Google, facebook, enz. ? De Amerikanen hebben in de laatste 50 jaar meer Nobelprijzen gewonnen dan alle andere landen bij elkaar. Ze houden het nog wel een tijdje vol volgens mij.

 11. De Belgische koper vd miljarden aan obligaties is een dochterlaatschappij van… JP MORGAN BANK. Zij kopen zelf alle amerikaanse obligaties op om daar terug de boel te manipuleren. Dollar kunstmatig hoger houden. Wat een hypocrisie voor geld en macht. Ruilhandel wordt de toekomst, dan krijg je waar voor je… Product. En niet voor een vodje papier dat lobbies voordurend manipuleren.. Tijd voor een nieuwe toekomst. Val van de pharma, de banken en de energie.. Al het kwaad uit de wereld.

  1. Lijkt me te vroeg gejuicht. De economie van de VS is vele malen groter en sterker als al die landen 5x bij elkaar die nu niet meer in dollars willen handelen, dus het is een illusie te denken dat je op deze manier de USA-economie kunt breken, bovendien begint de VS gewoon een oorlog als je denkt dat je ze kunt gaan dwarsliggen.

  2. Ja die oorlog zijn ze al begonnen door hiele likkende regeringen als in Ned. zover te krijgen om Rusland te boycotten
   En machtiger blijven ze inderdaad als ze iedere keer hun “plafond aan schuld” verhogen
   Maar het klopt ze hebben meer in hun macht en controles meer dan wij gewone mensen ons maar kunnen indenken.
   Maar hun munteenheid boycotten is een begin van een lange weg die nog te gaan is om ze van hun “troon” af te zetten

 12. Net nadat Rusland, China en Iran het akkoord hadden getekend word de MH17 neergehaald
  Kwam die arrogante Amerikanen wel heel goed uit of zaten ze er zelf niet achter zoals ze al vaker achter opstanden zitten in landen met hen zelfgetraine rebellen die oorlog veroorzaken, en waardoor zij zogenaamd de “redder in nood” gaan uithangen.
  Zo is het ze gelukt in Libië en hetzelfde nu in Syrië.
  Snapt onze regering dan niet dat ze voor t karretje worden gespannen door die arrogante Amerikanen!!
  Ik zou zeggen goed gedaan Poetin!! Nog ff en Amerika staat in de sale

 13. Opmerkelijk dat vooral bij de door Zionisten gedomineerde RTL’s. -ooit opgericht door de met een nazi-verleden besmette familie Bertelsmann- uitsluitend vol lof over de V.S. wordt gesproken. Let maar eens op hoe de dames en heren (bijna de helft van de opiniemakers heeft Joodse namen) tekeer gaan tegen Donald Trump. Constant afbranden. Trump is een anti-Zionist en dat zal hij weten ook. Hij is New Yorker en heeft als vastgoedhandelaar dagelijks met de “tegenpartij” ; lees de andere vastgoedmennekes van Joodse kom-af, te maken. Daarom wordt hij het niet. De hele dag krijg je verslagen te zien van de Amerikaanse samenleving. Het lijkt wel op we de 51e staat van Amerika zijn geworden. En al die persmuskieten lees Jodenknechten van de NOS en de RTL’s spinnen er wel bij. Let maar eens op de postzegel van de Zionist Twan Huys. The good looking man is very dangerous.
  Eigenlijk zijn het allemaal zielige mensjes, die hun ziel aan de duivel hebben verkocht; maar wel op stand wonen in Asd-Zuid, Buitenveldert E.O. Nergens ooit iets kunnen vinden wie verantwoordelijk was voor het financieren in de dertiger jaren van Amsterdam-Zuid en de Stadionbuurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.