Advertentie

De kankerbestrijdende eigenschap van rode uien..!


x

x

x

De kankerbestrijdende eigenschap van rode uien..!

2017 © WantToKnow.nl/be

x

Als het gaat over kanker-bestrijdend voedsel, dan dien je vanaf nu te focussen op uien, waarvan altijd al gezegd wordt dat ze heel gezond zijn. Maar in dit specifieke geval spreken we over de minder bekende rode uien. Het zijn uien die veel minder scherp zijn en rauw in salades e.d. worden verwerkt. Haal zelf deze uienvariant in huis (liefst natuurlijke, biologische) en je zult een nieuwe ontdekking doen, wanneer je er nog niet mee werkte. Zeker in de zomersalades die nu gemaakt worden, mogen deze rode uien niet ontbreken.

Rode uien blijken dus de meest effectieve kankercel-vernietigers, binnen de uienfamilie, omdat er 2 stoffen inzitten, die kankercellen aanvallen, zo hebben wetenschappers van de Universiteit van Guelph (Ontario, Canada) begin deze maand gepubliceerd. Het gaat daarbij om de stoffen quercetine, een flavonoïde, en de stof anthocyanine. Deze laatste is het pigment, dat zorgt voor de rode kleur van deze uiensoort. Samen blijken ze in staat om borstkanker- en darmkankercellen te doden, zo hebben laboratoriumproeven aangetoond. Het is met name de pigmentstof anthocyanine, die de andere stof opwerkt’ en diens ‘schoonmaak-eigenschappen’ versterkt.

Nu ging het bij dit onderzoek wel om één specifieke rode ui-soort, maar je kunt gevoeglijk aannemen, dat dezelfde stoffen voorkomen in andere soorten rode uien. Er werden namelijk 5 verschilende uiensoorten onderzocht, waarbij bleek dat ze allemaal de stof quercetin bevatten. Dus hadden alle 5 de soorten kankerbestrijdende kenmerken. Maar de rode uiensoort bleek met kop en schouders boven de andere 4 uit te steken.. Voor hun experiment, hadden de onderzoekers 5 variëteiten gekozen die in Ontario groeien, inclusief de ‘Ruby King’-rode ui. Het waren professor Suresh Neethirajan en doctoraal-student Abdulmonem Murayyan die deze test uitvoerden.

Uien als genezers nog redelijk onbekend..!
Uien zijn feitelijk superfood en dit feit is nog té weinig bekend. Immers hoe eenvoudig is het niet om uien mee te nemen in de dagelijkse warme maaltijd. De studie van de Guelph-universiteit, liet niet alleen zien, dat (deze) rode uien hoge niveau’s van quercetine in zich hebben, maar ook veel anthocyanine. En net als bij het eten van biologische tomaten (HIER), is ons lichaam kennelijk in staat, om de bacterieën-dodende/afwerende eigenschappen van deze stoffen in de uien over te nemen in het menselijke systeem. En het voor dezelfde doeleinden te gebruiken, namelijk de afweer van schadelijke/aanvallende stoffen/processen. Hoe simpel is het dan om beiden, tomaten en rode uien, in een mooie zomersalade te gebruiken. Aangevuld met peper/zout/basilicum etc.

“Anthocyanin heeft de eigenschap dat het kleur geeft aan het fruit of de groenten, waarin het wordt aangetroffen. Dus is het logisch dat de meeste donkere rode-uiensoort ook de hoogste kankerbestrijdende eigenschappen zal hebben.”, aldus professor Neethirajan.

Het artikel werd gepubliceerd in het vakblad ‘Food Research International’, waarbij het experiment wordt omschreven als het in contact brengen van darmkankercellen met quercetine extracten uit de 5 soorten uien. “Het is duidelijk dat we hebben uitgevonden dat uien krachtige ‘killers’ zijn voor kankercellen.” aldus Murayyan. “Uien activeren paden, waarlangs kankercellen hun dood tegemoet gaan. Ze zorgen voor een onplezierig klimaat voor de darmkankercellen, waarbij deze een celdood’ tegemoet gaat. De kankercellen zijn ook niet meer in staat onderling te communiceren, wat normalerwijze zorgt voor groei van deze cellen.”

Onderzoekers hebben onlangs ook vastgesteld, dat er bepaalde uien zijn, die effectief zijn bij het elimineren van borstkankercellen. Murayyan zegt dat het nu tijd is, om deze kanker-dodende eigenschappen van deze stoffen te gaan testen op mensen.

x

* * *

x

9 gedachten over “De kankerbestrijdende eigenschap van rode uien..!

 1. Nou ik denk dat jullie eens even meer onderzoek moeten doen over Kanker! Kanker is namelijk een tekort aan essentiële vetzuren waardoor bepaalde cellen in het lichaam te weinig zuurstof krijgen en daardoor gaan fermenteren/kankercellen worden,dat koolhydraten de voedingsbodem zijn van kanker en dat eiwitten en goede vetten een kankercel niet kan overleven, is al bijna een eeuw bekend, maar in de doofpot gestopt!!

  1. Agnes, er is hier op Want To Know een grote aanbieding van artikelen over wat kanker is en welke therapieën en voedingsstoffen kunnen helpen om daarvan te genezen. Het voordeel van rode uien is slechts 1 voorbeeld, maar er zijn talloze goede dingen die je kunt eten:
   http://www.wanttoknow.nl/?s=kanker

   Inderdaad weten veel mensen niet dat suiker een hele grote boosdoeners is, ik hoorde laatst nog van iemand dat ze haar man die kanker had (hij is inmiddels overleden) weer ‘net als hij vroeger deed’ twee lepeltjes suiker in zijn koffie gaf, om hem meer energie te geven. Energie die hij was kwijtgeraakt vanwege de chemo en bestraling. Ik vertelde dat ze dat beter niet kon doen en eens zou kunnen kijken naar bv. de fenomenale medicinale eigenschappen van THC- en CBD-olie en wat daarover inmiddels bekend is. Maar helaas, deze mensen zijn zwaar gelovig en dus zagen ze de cannabisplant als een verleiding van de duivel.

   Dat miljoenen mensen de cannabisplant inmiddels beschouwen als een door God gegeven geschenk aan de mensheid, dat zal je de ‘gevestigde orde’ (kerk, staat, orthodoxe wetenschap, gezondheidszorg, farmaceutische industrie, enz.) voorlopig niet hardop horen zeggen. Dergelijke instanties houden het verbod en het demoniseren van de plant maar wat graag in stand, het zou ze een hoop geld kosten als iedereen op de hoogte van de voordelen kwam. (En ik bedoel dan de medische toepassingen, hoewel ook het roken ervan niet echt schadelijk is, in ieder geval minder dan bij alcoholgebruik het geval is!)
   https://www.stichtingmediwiet.nl/info/geschiedenis-van-het-verbod

 2. DE PRIMAIRE BRANDSTOF VAN KANKER – KOOLHYDRATEN
  Als het geen eiwit is zoals, vlees, vis, kip of ei en het is geen vet, zoals boter, kaas, room of olie, dan is het een koolhydraat. Koolhydraten in het voedsel bestaan grotendeels uit suikers en zetmelen. Daar vallen brood, ontbijtgranen, vruchtensappen, pizzabodems, snoep frisdranken, ijs, melk, mais,rijst, pasta en aardappelen onder. Koolhydraten zitten overal in! Maar wat zijn koolhydraten?
  Je zult misschien geschokt zijn om te horen dat glucose het PRIMAIRE voedsel voor Kanker is – juist ja SUIKER. Wat de voeding betreft, koolhydraten in het voedsel worden door het lichaam afgebroken tot glucose. Je lichaam breekt vet of eiwit in de voeding NIET af tot glucose. De populaire publicaties vertellen je zelden dat een Kankercel niet op vetten of eiwitten kan leven, zoals een normale cel dat wel kan. Daarom is het zo dat ALS EN KANKER EENMAAL IS BEGONNEN, ZELFS AL IS HET NOG MAAR WEINIG, HET ETEN VAN KOOLHYDRATEN DE KANKER ALLEEN MAAR KAN VERERGEN, omdat het de suiker verschaft die de kankercel nodig heeft om van te leven. Iedere Kanker patiënt zou een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet moeten volgen. (bron) Het verzwegen verhaal over kanker van Professor Brian Peskin.

  1. Kanker veroorzaakt door suiker. Suiker die in ons spijsverteringskanaal, eigenlijk pas -anatomisch van oudsher- in de darmen uit de verteerde massa voedsel gehaald moet worden. Veel werk voor het lichaam, waardoor het van nature, zoete spullen lekker vindt. Dan hoeft er immers niet zo hard voor ‘gewerkt’ (verteerd) te worden. Dan gaan we nu dus pure suikers in onze mond proppen en door de maag laten verteren.. Helemaal de omgekeerde wereld.
   Dan zijn we nog bezig om ipv fruitsuikers, die we vroeger aten, nu ineens riet- en bietsuikers (sacharores) te verstouwen. De meest gecompliceerde suikers voor het lichaam om af te breken.. Vind je het gek dat je van veel suiker moedeloos en uitgeput raakt..!!
   Tja, en wat moet het lichaam met al die energie uit de suikers..! Verbranden dus, op ‘bepaalde plekken’..

  2. Ja het klinkt goed en bijzonder slecht, het is zo verdomd moeilijk om je zelf wat eten betreft in toom te houden, wij de aardappel eters, verder is het de combinatie die de mensen de das om doet, de immense vervuiling, zie de hitte momenteel, in combinatie met “slecht” en verkeerd eten, ja dat kweekt kanker cellen, ooit gelezen dat kanker een uit schimmel ontstane ziekte is, Jenne

  3. Een Italiaanse arts heeft aangetoond in zijn onderzoeken dat kanker een schimmel infectie is. Ofwel een candida infectie en ja schimmels zijn gek op suikers. Maar dokter Hamer heeft aangetoond in zijn onderzoeken dat de oorzaak van kanker ligt in het oplopen van een traumatische ervaring of conflict waarbij je er niet met iemand over kunt praten je kunt t niet oplossen en er valt ook niet echt mee te leven. en je zag t niet aankomen. Zie lezing Biologika Nederland op deze site.

 3. Wij, Carla et moi, nemen iedere dag één Druppel wietolie, verder mag het best ééns gezegt worden dat WTK een bijzondere grote en goede artikelen reeks terbeschikking heeft voor geintereseerde in beter leven cq kanker bestrijding, buiten de andere interessante inzendingen.
  groet Jenne

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.