Advertentie

Vissensterfte Kentucky; oorzaak: fracking..!


Tja, één plaatje schildert meer, dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren 'olie- en gaswinners' bezig zijn geweest met fracking..!
Tja, één plaatje schildert meer, dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren ‘olie- en gaswinners’ bezig zijn geweest met fracking..!

x

Vissensterfte Kentucky; oorzaak: fracking..!

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

Het lijkt helemaal duidelijk, terwijl de voorstanders volledig doof lijken voor de gevolgen van fracking. Zij noemen deze gevolgen ‘buiten proporties’ en ‘overdreven’. Niet voor niets praat VVD-minister Henk Kamp over ‘beheersbare risico’s’, terwijl er helemaal NIETS te beheersen valt. Fracking is namelijk een methode waarbij je een pap van chemische rotzooi de bodem inpompt, zodat je aardlagen kunt ‘kraken’ en er aardgas vrij kan komen uit diepere aardlagen. Een deel van de in de grond gepompte frackingvloeistof komt terug naar boven, wat heel simpel betekent natuurlijk dat een deel achterblijft. Chemische rotzooi in de grond, die niet valt te controleren.

clean_glass_fracking_cartoon_051220115Wanneer we -zoals je dat toch meestal doet- kijken naar de landen die al fracken’, dan is het bewijs volop aanwezig, dat deze achterblijvende chemische rotzooi, waarvan de oliemaatschappijen niet eens de samenstelling durven vrijgeven, volop schade aanricht. Deze restvloeistof is -nogmaals- dus NIET te controleren, noch te beheersen. Nu is er in de VS opnieuw veel commotie over enorme vissterfte in de staat Kentucky. Deze vissterfte is zeer waarschijnlijk het gevolg van deze ‘fracking’-vloeistoffen. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst ‘USGS’, toch niet de eerste de beste, verklaard na onderzoek.

Volgens deze USGS zijn deze giftige vloeistoffen, waar bijvoorbeeld ook arsenicum in zit, hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van deze ‘wijdverspreide’ dood van o.a. vissen in het riviertje Acorn Fork in het zuidoosten van Kentucky. In dat watertje leeft een zeldzame soort karper, die in kleine, tamelijk geïsoleerde groepen leeft. Schade door de vloeistoffen kunnen er daardoor toe leiden dat een gehele populatie van deze karpers wordt vernietigd, aldus de geologische dienst. Behalve de karper hebben ook meer algemene soorten, zoals de groene zonnebaars, te lijden onder de vloeistoffen die bij ‘fracking’ zijn gebruikt. De vloeistoffen waren gelekt bij een gasbron in de buurt. De USGS deed het onderzoek samen met de Amerikaanse natuurorganisatie FWS.

‘Water supplied by the client’..
In de ‘Appalachian Mountains’ zijn al veel rivieren en stromen ernstig vervuild met metalen en zuren van voormalige koolmijnen, en meer dan 20 studies hebben al aangetoond dat ook gezondheidsproblemen van de bevolking met deze vervuiling verbonden zijn. (rapport van het ‘Center for Biological Diversity’) Een nóg zwaardere belasting van het milieu via fracking en het inspuiten van chemicaliën in deze prachtige natuurgebieden, zal volgens veel experts deze natuur en haar bewoners een verwoestende klap geven. Een van die experts sprak over ‘het springen van de frituurpan in het vuur’.

Wij vragen ons in alle ernst en met respect voor VVD-minister Henk Kamp af, waar hij in hemelsnaam de term ‘beheersbare risico’s’ vandaan haalt, terwijl er dus helemaal niets te beheersen valt, wanneer je eenmaal het giftige goedje de grond hebt ingepompt.. En oliemaatschappijen houden zoveel mogelijk de samenstelling van deze frackingvloeistof geheim, maar deze is toch te vinden, met wat speurwerk op het internet. Kijk hier maar eens naar de opgave van ExxonMobil op haar site. HIER en HIER. En wat roept het bedrijf helemaal onderaan het lijstje, bij de 98%+ volumebeschrijving.. ‘Water supplied by the client’.. En hoe je als ‘client’ dat water weer terug krijgt, daar zal de juridische afdeling van deze oliebedrijven vast wel een mooie niet-aansprakelijkheidsclaim voor geformuleerd hebben.. Het ‘niet aansprakelijk zijn voor vissterfte’ zal er dan staan, in mooie, vooral gladde, juridische termen.

3 gedachten over “Vissensterfte Kentucky; oorzaak: fracking..!

  1. Hier weer een strek staaltje machtsmisbruik en toont hoe groot de macht is van de multinationals. Het gaat hier over een actie van Greenpeace in België. Alle beelden van de actie zijn weggeknipt en niet op tv getoond. Tot daar aan toe nog, maar ook op Youtube heeft Shell het blijkbaar voor elkaar gekregen de betreffende video te laten verdwijnen.

    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/dezevendedag/EP_130901_DZD?video=1.1718130

    Hier dan toch de beelden die niet getoond mochten worden. In het Belgische programma de Zevende Dag bij de rubriek Mediawatchers wordt vanaf minuut 3 het betreffende fragment getoond.

  2. Dit is goede info voor Nederlanders, om even goed na te denken over het onderwerp “Fracking” en de mooie aarde zo te vervuilen. Het wordt tijd dat mensen gaan beseffen dat niet de macht bij de overheid zit maar bij het volk! zeg NEE tegen het huidige systeem…Samen zijn we sterk!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.