Advertentie

Fracking meneer Kamp: risico’s zijn NIET beheersbaar..!


Tja, één plaatje schildert meer, dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren 'olie- en gaswinners' bezig zijn geweest met fracking..!
Tja, één plaatje schildert meer, dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren ‘olie- en gaswinners’ bezig zijn geweest met fracking..!

x

Meneer Kamp: risico’s fracking zijn NIET beheersbaar..!

2013 © wanttoknow.nl/.be

x

Wij lopen dan een aantal dagen rond met de tekst van VVD-minister Henk Kamp, dat de risico’s van schaliegasboringen ‘beheersbaar’ zijn.. Allereerst is de vraag wat hij onder die term verstaat, om hem zo ruim mogelijk te kunnen interpreteren, maar al gauw komen we tot de conclusie dat deze man maar wat woorden de ruimte in loodst.. Want hoe kun je boringen die plaatsvinden op zo’n 3 km diepte, waarbij miljoenen liters water met chemicaliën in de boorgaten wordt gespoten om de bodem op die diepte te vermorzelen, nou überhaupt kwalificeren met de term ‘beheersbaar’..? Dat kan dus niet..

Maar laten we eerst even naar het uitgestreken gezicht van de minister kijken, wanneer hij in alle onschuld meldt dat het allemaal best meevalt.. Want de risico’s zijn immers ‘beheersbaar’ en de procedures zeer zorgvuldig..! Uit dit fragment tekenen we nog graag even, als bewijs, de woorden van VVD-minister Henk Kamp (Economische Zaken) op. Hij zegt dat het de uitkomsten zijn van een onderzoek dat hij overigens zelf liet uitvoeren. Als een slager die zijn eigen vlees mag laten keuren bij een goede vriend.. Maar, Henk Kamp is toch kritisch.. Zo maken we op uit de woorden: “Er zijn altijd risico’s verbonden aan gaswinning. De risico’s bij schaliegas zijn beheersbaar.”

x

x

Vervolgens lopen we dan tegen het filmpje hieronder aan, waar we eigenlijk al een tijdje naar op zoek waren. Gewoon, om te laten zien wat fracking voor een feitelijke manier van gaswinning is. Gewoon om te laten zien dat fracking een verwoestende werking heeft op de bodem, op de diepte waar je naar het schaliegas boort, maar VOORAL nadat het boren voorbij is. Want wat gebeurt er met de chemicaliën en de miljoenen liters afvalwater die NIET worden teruggehaald uit de boorputten..? Nou simpel dus, dat blijft achter. ‘Beheersbaar’ kennelijk..
En die achtergebleven mix van water en chemicaliën is geen kattepis, want we praten over maar liefst 50 tot 75% van de frackingvloeistof, miljoenen en miljoenen liters vervuild water. De chemicaliën vermengen zich met het grondwater en het bedrijf dat de boringen heeft verricht, vertrekt inmiddels met stille trom.. Op naar een nieuwe boorput.. Want daar moeten er nogal wat van gemaakt worden..! Zie het filmpje hieronder en de foto hierboven..!

En vervolgens, want daar praten we hier continue over, zal het principe van de omgekeerde bewijslast gaan gelden.. Dat wil zeggen dat bij ernstige gezondheidsklachten en/of verwoestende invloeden van het fracken op de natuur, de bewijslast bij degene ligt, die de schade geleden ‘meent te hebben’…! Meestal zijn dat dus simpele burgers, zoals wij allemaal. En de bewijslast ligt bij die burgers, omdat de voorstudie had uitgewezen dat bij het winnen van schaliegas ‘de risico’s beheersbaar waren?’

Vooraf dus een rapport dat mooi weer speelt en achteraf mooi weer spelen, maakt dat je als ‘slachtoffer’ maar moet bewijzen dat het helemaal niet zulk mooi weer IS..! En dat kost je een procedure tegen de staat en de puissant rijke bedrijven die zich met de schaliegaswinning bezig houden.. Ga d’r inderdaad maar aan staan. Wellicht dat dit filmpje mag bijdragen aan meer bewustwording omtrent de techniek van het schaliegas-boren en de NIET-BEHEERSBARE risico’s..!!

x

x

clean_glass_fracking_cartoon_051220115

x

 

12 gedachten over “Fracking meneer Kamp: risico’s zijn NIET beheersbaar..!

 1. Wezens als Kamp horen in de rechtbank thuis, i.v.m. het vergiftigen van de mensheid met voorbedachte rade.
  Een peititie gaat niets veranderen, deze worden immers door hetzelfde tuig opgezet om hun eigen plannen door te laten gaan en U het idee te geven enig recht van spreken te hebben.
  Demoncratie; Twee wolven en een schaap bespreken wat ze vanavond gaan eten……

  Stay Human,

  Zjoz.

 2. Ik bergrijp niet dat er over Fracking gesproken moet worden als er net in het Nederlandse deel van de Noordzee een enorme hoeveelheid olie en gas gevonden is.
  Het zal wel net iets duurder zijn om te winnen als Fracking. Het lijkt soms wel of wij geregeerd worden door wezens van een andere planeet! Ik ben die lui daar in Den Haag meer dan zat!

  1. Daar enige waanzinnigen bedacht hebben dat de wereld van hen is, lijkt het mij een goede optie om via schaliegaswinning het merendeel uit te moorden.
   Immers, ons drinkwater wordt vergiftigd,
   En zonder drinkwater rest er slechts drie dagen te leven…..
   Wen er maar aan, wij leven in een krankzinnige wereld, take it, or leave it.

   Jos.

 3. In Nederland het schaliegas voor een Engels/vs bedrijf…in Roemenië het goud voor een Canadees bedrijf…duizenden roemenen op straat, omdat een Canadees bedrijf de grootste goudmijn wil ‘bewerken’.

  ‘Zeker 10.000 Roemenen demonstreerden zondagavond in Boekarest tegen plannen om een grote goudmijn te openen in Transsylvanië. De actievoerders zijn woest omdat het Canadese bedrijf achter de mijn de giftige stof cyanide wil gebruiken. Ze vrezen voor enorme schade aan het milieu.’

  Wat hebben de Canadezen daar te zoeken.
  Roemenië is blijkbaar het armenhuis van Europa, wij (EU) geven uit solidariteit geld en een Canadees bedrijf haalt het goud weg??? Huh?!

  Wanneer snappen wij eindelijk allemaal dat we voor de gek worden gehouden door een angelsaksische elitaire bedrijvenclub, geen wonder praat de hele wereld engels…

 4. Mensen denken wel vaker niet na. Nederland is een land met veel ondergelopen veen en deze openbare methaan productie die hier plaats vindt wordt al eeuwen geproduceerd. In de video, met een heel eenzijdige kijk op fracking, is niets anders dan een propaganda video los van welke realiteit. Er wordt door een van de respondente met een video gewerkt die niets met fracking heeft te doen.
  En ja er zijn veel opvreters in Den Haag, maar ook onder de bevolking, die zich niet realiseert dat minder gas minder geld betekent voor de uitkeringen. Maar de kortzichtigheid viert hoogtij in Nederland. Overigens ben ik tegen fracking, maar niet om deze onzin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.