Advertentie

Al Gore investeert in….? Fracking!


 

Een van de meest controversiële wetenschappelijke verhalen van het laatste decenium: Al Gore met zijn 'Inconvenient Truth'.. Waar of Waan..? al Warming wellicht de verhitte discussie die ontstaat als hij zijn mond opent?
Een van de meest controversiële wetenschappelijke verhalen van het laatste decenium: Al Gore met zijn ‘Inconvenient Truth’.. Waar of Waan..? Opnieuw een controversieel verhaal van Al. Nu is het een investering van de goede man.. Een verhitte discussie die ontstaat als hij zijn mond alleen al opent?

x

Al Gore investeert in….? Fracking!

x

2013 © WantToKnow.nl/.be (vertaling)

(bron: Dailycurrant.com)

~~~~~~~~~~~~~~~~
Wat is de Dailycurrant..?

‘The Daily Currant is an English language online satirical newspaper
that covers global politics, business, technology, entertainment, science, health and media.
It is accessible from over 190 countries worldwide – now including South Sudan.

Our mission is to ridicule the timid ignorance which obstructs our progress,
and promote intelligence – which presses forward.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

x

Voormalig vice-president en presidentskandidaat Al Gore, jeweetwel de man van de CO2-dreiging, heeft een multi-miljoenen investeringsdeal afgesloten met een producent van natuurlijk gas, gespecialiseerd in fracking.. Gore is oud-senator van Tennessee en was vicepresident in de regering van Bill Clinton, van 1993 tot 2001. Hij is auteur van het recent verschenen boek ‘The Future: Six Drivers of Global Change’. En natuurlijk kennen we hem allemaal als Oscar-winnaar van de milieu-documentaire ‘An Inconvenient Truth’. Maar het lijkt er steeds meer op dat Al Gore zélf die ‘Ongemakkelijk Waarheid’ is geworden..

In een verklaring aan haar stakeholders, kondigde het Canadese ‘PetroBakken Resources’ aan dat Al Gore en zijn businesspartners zo’n US$ 200 miljoen zullen pompen in dit bedrijf, in ruil voor een aandeel van 15% in deze toko. Deze zet van Al Gore volgt op de verkoop van zijn aandelen in de kabelnetwerk Current aan Al-Jazeera, een Midden-Oosten nieuwsstation dat wordt gesteund door Arabische oligarchen.. Beide deals van Gore deden de wenkbrauwen van velen fronsen, want beiden pasten ze nou niet zozeer in het high-profile beeld van de voorvechter van milieubelangen.

Al Gore gaat met een omstreden investeringsmethode opnieuw geld verdienen voor wellicht wéér een omstreden klimaatfilm.. Mister CO2 will be back..?
Al Gore gaat met een omstreden investeringsmethode opnieuw geld verdienen voor wellicht wéér een omstreden klimaatfilm.. Mister CO2 will be back..?

Met name zijn investering in de ‘PetroBakken Resources’ komt Gore op zware kritiek te staan, doordat dit bedrijf zich bezig houdt met de onconventionele winning van aardgas, zoals fracking en teerzand. Beide energie-exploratie-methodes zijn uiterst controversieel onder milieu-activisten. Is het nu ineens ‘meten-met-2-maten’ geworden voor Gore..?

Gore legt het uit..
In een interview met het Canadase ‘BNN’ nieuwkanaal, komt Gore echter met een robuuste verdediging op de proppen. “Als ik niet zou investeren in dit bedrijf, zou iemand anders het wel doen”, zo legde hij uit aan interviewer, BNN-anchorman Bill McAvoy. “Denk jij dat Moeder Natuur bezig is om naar de aandeelhoudersstructuur te kijken van bedrijven die het milieu vervuilen? Een kilo CO2 is een kilo CO2. Het maakt daarbij niet uit wie het bedrijf in zijn bezit heeft; de CO2 wordt geproduceerd. Mijn investering zorgt voor niet één kilo CO2 méér in de atmosfeer.”

“Nou meneer Gore, om hier even direct op in te gaan, dáár gaat het in dit geval niet over”, aldus McAvoy. “Niemand heeft er nog over gehad dat uw investering zou bijdragen aan een verhoging van de CO2 in de wereld. Wat iedereen bedoelt is dat u faalt in uw rol als moreel voorbeeld voor investeerders. U bent de man die mensen oproept hun auto te laten staan en minder te rijden, spaarlampen aan te schaffen, hun huizen te isoleren, te carpoolen, et cetera et cetera. En al deze zaken vragen om een bepaald opoffering van mensen, een toewijding. Is het dan niet hypocriet wanneer u mensen vraagt een financiële bijdrage te leveren, terwijl u zelf eenzelfde bijdrage niet lijkt te kunnen doen?”

“Nou ik denk dat het helemaal niet hypocriet is”, zo antwoordde Al Gore, “Weet u, wat ik doe, is feitelijk het geld recyclen. Ik zorg ervoor dat het vieze, verontreinigende geld, afkomstig van fossiele brandstoffen, in mijn bedrijf wordt geïnvesteerd. Vandaar wil ik het gaan gebruiken om een nieuwe documentaire te maken over de bedreigingen van de opwarming van de Aarde. Dit is niet een soort ‘Gordon Gekko’-verhaal; ik beschouw mezelf als een soort Robin Hood”..

Waarop McAvoy de logische vervolgvraag stelde: “Een Robin Hood? Beweert u nu dat al het geld dat u uit uw investering haalt, volledig naar doelen gaat die te maken hebben met milieu-bescherming en -voorlichting?”

“Nou niet al het geld”, antwoordde Gore, “Natuurlijk hebben we ook kosten, maar ik beloof dat er een beschaafd aandeel aan wordt besteed, zodra mijn kosten gedekt zijn. En bovendien, is natuurlijk gas niet véél beter dan kolen? Ik bedoel, waarover zijn we hier nu eigenlijk aan het klagen..? Als we ons bezig willen houden met het reduceren van de uitstoot van kooldioxide, dan hebben we vanzelfsprekend vormen van energie nodig die minder CO2-uitstoot veroorzaken.
Nou, hier is die vorm van energie. Of wil je naar zonne-energie, of misschien naar windenergie? Daar krijg je de wereld niet mee vooruit. En kernfusie is uiterst kostbaar en nog tientallen jaren van ons verwijderd. Ik geloof dat natuurlijk ga het beste is wat we op dit moment hebben om de kooldioxide-uitstoot te verminderen, vandaag de dag.”

x

* * *

x

Het is ongetwijfeld één van Al Gore's zakenpartners die een optimistische kijk heeft op het winnen van natuurlijk aardgas door middel van fracking..!
Is dit één van Al Gore’s zakenpartners die deze ‘optimistische kijk’ heeft op het winnen van natuurlijk aardgas door middel van fracking..!

 

21 gedachten over “Al Gore investeert in….? Fracking!

 1. Shale gas companies operating in Europe will soon have to respect a muscular legislative package which the European Commission is preparing to publish in December or January, EurActiv has learned. This will almost certainly take the form of an unconventional fuels directive, similar to other EU laws covering wastewater and environmental impact assessments. “We will be proposing a legal framework for shale gas in Europe to minimise its risks,” a well-placed EU source said, speaking on condition of anonymity.

  The legislation will set down rules for dealing with the risks of:
  * Venting and flaring of greenhouse gases
  * Seismic disturbances
  * Groundwater contamination and management of the water supply and reserves
  * Impacts on air quality, and noise emissions
  * Associated infrastructural problems caused by heavy industrial activity

  But in a speech that may seem retrospectively wry, the environment commissioner, Janez Potočnik, whose directorate has the lead on the shale gas file explained on Friday (18 October) why “the world won’t wait for elections”.

  http://www.euractiv.com/energy/shale-gas-firms-brought-robust-n-news-531191

  1. Het is désastreuse voor de bodem water huishouding, waar ik woon hebben ze jaren geleden grint gegraven en bij de omliggende boerderijen zijn waterputten, en bronnen gewoon opgedroogd, en stukken land waar niets meer groeid, het is dus een verwoesting, nou je begrijpt wat daar in de diepte gaat gebeuren, ze maken ruiïnes maar dan onder de grond, niets is zichtbaar.
   Die honger naar geld schijnt niet te stillen, of misschien with a small bullit.

  1. Heb tweemaal het Noorderlicht ter plaatse mogen aanschouwen, heel bijzonder om mee te maken, in het uiterste puntje van Noorwegen ben je op de goede plaats.
   Prachtige foto’s trouwens, bedankt !

 2. Als alle leiders in zuidelijke” Arabische lente” gebieden zo intelligent zouden zijn als Al Gore en rechtvaardigheid en vrede en het uitroeien van oorlog op deze planeet zouden promoten en daar in investeren dan hebben we een aantal spirituele leermeesters meer in deze chaotische tent die Aarde heet. Bravo Al, gooo ooon man

  1. Dat is de link die bovenaan het artikel staat..! En even toegevoegd dat het om een ‘satirische site’ gaat. Maar ondertussen wel even Bill McAvoy op bezoek. (Zie bovenaan reactie)

 3. janssens|||Zolang dat gezwel daar heerst zal er nooit iets veranderen en al helemaal niet het IQ van Arabieren…
  Al Gore: hoeveel boter kun je op je hoofd hebben? Ik zie wel parallellen met onze Wim Kok die plaats nam in 12 commissariaten. Macht corrumpeert. De enige oplossing is een totale fall out van de maatschappij en een rechtvaardige herverdeling.

  1. Who said we were professionals in the first place..? Welcome to the site.. btw.

 4. Wat grappig dat ook hier de meesten niet eens de moeite nemen om op de link te klikken. Bij het lezen van die website kom je erachter dat het verzonnen is en als grapje bedoeld is…

  Dit is diezelfde website die dat artikel dat Bush per ongeluk op Obama had gestemd, omdat hij het apparaat niet begreep heeft geplaatst. En ook dezelfde die laatst heeft gepubliceerd dat Sarah Palin in een interview een oproep heeft gedaan om Tsjechië binnen te vallen tav de bomaanslag bij de Marathon in Boston.

  Wat moet je toch onwetend zijn over de wereld als je alles maar gelooft wat je op een of andere vage site leest, zonder er ook maar enige vraagtekens bij te zetten.

 5. WantToKnownl/.be wil een platform zijn voor mensen met een boodschap, met een missie, noem het een roeping, om hun medemensen te dienen met informatie die bijdraagt aan bewustwording. Er zijn zoveel mensen die willen en kunnen schrijven en veel belangrijker: een verhaal hebben te vertellen. Nou, wat is er dan niet mooier dit te delen..?

  1. Het bovenstaande verhaal zou zomaar eens satire kunnen zijn Len. Hoewel die club écht bestaat, die dat frackinggas exploiteert, is het niet duidelijk of Gore nu wél of niét zijn geld in dit bedrijf heeft geïnvesteerd. Dhr. McAvoy, de journalist, heeft in ieder geval gereageerd hieronder.. Hij zal toch wel écht bestaan 😉
   Kortom: bepaal je eigen waarheid en geef die niet uit handen. Niet aan WantToKnow, niet aan Niburu of welke andere collega-site dan ook. Noch aan overheid, leidinggevenden, etc. etc. Bepaal je éigen koers. Wij kunnen alleen maar dátgene tonen, waarvan we vermoeden dat het ónze waarheid is. De azijnpissers en betweters melden zich dan sowieso.. 🙄

  1. Bloempot over een fornuispit werkt ook goed en snel, enige nadeel is dat je veel vocht in huis krijgt .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.