Advertentie

Farma probeert met eigen tijdschriften haar verhaal officieel te doen lijken!


Het onderstaande bericht komt het NRC van 12 Mei jl. Hier op WantToKnow hebben we een aantal artikelen geplaatst over de bizarre invloed die de farmaceutische industrie heeft op de gezondheidszorg. Het is werkelijk te krankzinnig om los te lopen, als je het hele plaatje op je netvlies krijgt!

Het zijn werkelijk virtuele klauwen die deze industrie uitslaat. En laten we nou eens gewoon deze club een industrie noemen. De klauwen uitslaand naar geld, macht en contrôle. Niets word uit de weggegaan om dit doel te bereiken, zelfs mensenlevens, waar het voor jou en mij om gaat, worden ondergeschikt gemaakt aan het doel.

Het beïnvloeden van het wetenschappelijke proces van bedenken, ontwikkelen, testen van nieuwe middelen en het publiceren van de resultaten in wetenschappelijke tijdschriften is de wereldwijd geaccepteerde volgorde van handelen voor de acceptatie van geneesmiddelen. Vervolgens komt daar nog eens de finale goedkeuring bovenop natuurlijk, de goedkeuring door de overheid, dat het middel werkzaam is, niet schadelijk enz.

De tentakels van de farmaceutische industrie reiken verder inmiddels dáár waar het op zijn zachtst gezegd onwenselijk is..!
De tentakels van de farmaceutische industrie reiken verder inmiddels dáár waar het op zijn zachtst gezegd onwenselijk is..!

Maar deze farma-cowboys zijn natuurlijk niet op hun achterhoofd gevallen, want de beloning die gekoppeld is aan een succesvol medicijn, loopt in de miljarden Euro’s. Daarvoor zijn principes waarschijnlijk een net té ongrijpbaar goed, om ze opzij te zetten.

De farmaceutisch industrie heeft zich in alle lagen van het hierbovengenoemde proces ingevreten. Van ontwikkeling tot wetenschappelijk goedkeuring van het medicijn. Van het testen van het medicijn tot de publicatie van de resultaten. Alles staat onder invloed van hun werkingsfeer. Brrrrrr!

Dát hen werkelijk niets te dol is, daarbij geholpen door de vele miljarden vermogen, blijkt uit het onderstaande artikel van NRC. Publicatie van positieve resultaten is een wetenschappelijk geaccepteerde methode. Deze heeft als basis een fraai uitgangspunt. De eer voor jou als wetenschapper is dat een officieel tijdschrift jouw onderzoeksresultaten publiceert en zo de stand van de wetenschap weer verder brengt door deze resultaten publiek eigendom te maken. Voila.

Maar wat als de eer van dit proces wordt vervangen door keiharde commercie?  En het ultieme verraad aan dit proces is dan, dat je gewoon zelf een paar farmaceutische tijdschriften probeert uit te geven. Hierdoor kom je natuurlijk in het bezit van de publicatie-mogelijkheden van je eigen onderzoeksresultaten… Inteelt van het zuiverste water dus.

En dat een grote medische uitgver als Elsevier in dit frauduleuze proces meedoet, kan hén niet eens écht worden verweten, naar mijn idee. Deze farmawereld is al zó rot, dat het bestaan van de geerespecteerde oude medische tijdschriften zoals ‘The Lancet’ in gevaar komt, wanneer je niet met de negatieve stroming meedeint. Kiezen of delen is niet meer aan de orde. Kiezen of opsodemie… is hier waarschijnlijk eerder het verhaal.

Elsevier is waarschijnlijk onder druk gezet door deze industrie. ‘Als je niet met ons werkt, werken wij je tegen.’.

De bovenstaande informatie plaatst het onderstaande artikel in perspectief.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elsevier maakte 6 neptijdschriften voor industrie

12 mei 2009 ~ Door onze redactie wetenschap

Reputatieschade voor medisch uitgever Elsevier, dat onder meer The Lancet uitgeeft.

Vorige week gaf het Nederlands-Engelse bedrijf toe dat het van 2000 tot 2005 zes neptijdschriften heeft uitgegeven die doorgingen voor wetenschappelijke bladen.

Maar in werkelijkheid waren het marketingbladen, betaald door farmaceutische bedrijven..De in Australië verschenen bladen hadden namen als Australasian Journal of General Practice en Australasian Journal of Bone & Joint Medicine. De tijdschriften zien er degelijk uit, ook omdat de naam Elsevier prominent op de voorpagina prijkt en de naam van de sponsor niet.

Medische wetenschappelijke tijdschriften worden vaak ingezet door vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven om (drukke) artsen te overtuigen van de wetenschappelijke onderbouwde werking van hun medicijnen. De inhoud van de neptijdschriften bestond grotendeels uit heruitgaven van gunstig uitgevallen medicijnstudies van de betalende bedrijven en was niet volledig door wetenschappers beoordeeld.

Het oude logo van Elsevier. 'Non Solus' betekent: 'Niet alleen'. Doelend op de verbinding tussen mensen onderling en mens en kosmos. Maar hopelijk toch niet gebaseerd op het verkopen van de moraal..?
Het oude logo van Elsevier. 'Non Solus' betekent: 'Niet alleen'. Doelend op de verbinding tussen mensen onderling en mens en kosmos. Maar hopelijk toch niet gebaseerd op het verkopen van de moraal..?

In een persbericht geeft de directeur van Elsevier Health Sciences, Michael Hansen, toe: „Dit was een onacceptabele gang van zaken, die we ten zeerste betreuren.” Volgens Hansen hebben de Australische uitgevers destijds gehandeld zonder overleg met de hoofddirectie en zijn alle betrokken personen inmiddels niet meer bij het bedrijf werkzaam.


 

Elsevier wist al sinds 2005 van de neptijdschriften, maar besloot het destijds stil te houden. Afgelopen maand kwam de kwestie aan de orde in een rechtszaak tegen medicijnfabrikant Merck. Dat bedrijf werd aangeklaagd door een Australiër die een hartaanval kreeg terwijl hij de pijnstiller Vioxx gebruikte. Vioxx werd in 2004 van de markt gehaald omdat het vaak hartproblemen veroorzaakte. In de neptijdschriften publiceerde Merck er positief uitvallende studies over.

6 gedachten over “Farma probeert met eigen tijdschriften haar verhaal officieel te doen lijken!

 1. Je moest eens weten hoeveel volkomen bonafide, soms zelfs wereldschokkende, wetenschappelijke publikaties afgewezen worden door de ‘wetenschappelijke’ tijdschriften. En wel onder de meest bizarre voorwendselen. En wie dan in de toelatingscommissies zitten.

  Informeer maar bij de wetenschappers zelf, gewoon weer follow the money. Over doofpotten en beerputten gesproken…

 2. Geld, macht en controle
  GELD daar draait en staat alles mee. Met geld kun je rechters kopen. Desnoods verkoop je de rechters.
  MACHT is de rechter die mensen ongewenst voor gek verslijt.
  Controle doen verpleegkundigen die zegt dat je er beter door voelt. Door deze medicijnen te nemen.

  Desnoods van hogere hand besloten. Je medemens je vriendin helpen doet niet terzake.

  Duidelijk plaatje de vrouwen mogen niet werken en de mannen mogen niet zorgen.

 3. De hele farmacheutische industrie is ziek en crimineel. Het wordt heel moeilijk om nog iets positiefs te geloven over medicijnen. Ik hoop dat ik nooit medicijnen hoeft te slikken. Ik heb er zo langzamerhand een fobie aan over gehouden.

 4. Follow the money, over doofpotten en beerputten gesproken:

  Herinneren jullie nog Doctor Rema E. Laibow die jaren geleden actie voerde tegen de Codex Alimentarius? En die vocht tegen de Food Administration en beschuldigde van willens en wetens mensen medicijnen te geven waardoor ze ziek werden?

  Deze dame is ineens op komen duiken als de psychiater van Adam Lanza, de tiener die de moordpartij op al die schoolkinderen van Sandy Hook op zijn geweten heeft. Zie http://youtu.be/AHlQlWhHg2c

  Wat is er in hemelsnaam in Amerika aan de hand?

 5. De allergrootste misleiding, zeg maar gewoon oplichting, is dat men medicijnen geneesmiddelen is gaan noemen. Nu zijn er al mensen die het geloven. Alsof symptoombestrijding iets met genezen van doen heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.