Advertentie

Academici stimuleerden Mexicaanse griepgeruchten voor hun ‘farma-vriendjes’..!


x

x

Academici stimuleerden Mexicaanse griep als ‘farma-vriendjes’ ..

2013 WantToKnow.nl

x

Opnieuw staat de relatie wetenschap en Big Pharma te kijk. Want wat blijkt uit een recent onderzoek? Britse academici met belangen in, of betrekkingen met de farmaceutische wereld, hebben de mogelijke gevolgen van de Mexicaanse griep, de pandemie, overdreven. Het blijkt uit een onderzoek (HIER (pdf)) van de ‘Journal of Epidemiology & Community Health’. Het onderzoek bestond uit de analyse die dit vakblad heeft gemaakt, aan de hand van de berichten in de media, van academici en officiële overheidsinstanties. Zoals wij hier bijvoorbeeld onze Ab Osterhaus hebben, de van nieuwsprogramma naar nieuwsprogramma springende viroloog, die maar niet verzuimde te vertellen, hoeveel miljoenen doden er stierven aan de Spaanse griep uit 1918.

Uit de analyse blijkt dat academici in maar liefst 60% van de gevallen ernstiger over de gevolgen van de Mexicaanse griep vertelden dan officiële overheidsinstanties en de WHO, de wereldgezondheidsorganisatie. Een voorbeeld is het geval waar een officiële bron het had over een ziekenaantal van tussen de 400.000 en 800.000 zieken, spraken enkele academici zelfs over meer dan 18 miljoen mensen, die binnen drie tot vier maanden na hun bericht, deze griep zouden kunnen gaan krijgen.

pharma money handsSpeculatie en bangmakerij dus.
Het onderzoek richtte zich alleen op artikelen over de Mexicaanse griep in twaalf Britse kranten in de periode 2009 en 2010. Daarin werden de interviews met 44 academici ontleed. En wat natuurlijk belangrijk is, is de constatering van de onderzoekers, dat maar liefst 35 van deze 44 (80%!) belangen hadden in die tijd, met de farmaceutische industrie..! En wees eerlijk: is dit voor jou écht een verrassing..! Alleen zijn deze cijfers nu keihard en wetenschappelijk onderbouwd.

Belangenverstrengeling
Volgens de onderzoekers was de kans 6x groter dat academici met belangenverstrengeling een hogere risico-inschatting maakten van de Mexicaanse griep, dan collega’s zonder die belangen in de farmaceutische industrie..! De onderzoekers vinden ook dat journalisten van die interviews, bij hun uitwerking voor artikelen en topics op Tv en radio, hadden moeten schrijven over deze belangen van de geïnterviewde academici. En waar kennen we deze situatie van? Juist, de genoemde Rotterdamse viroloog Ab Osterhaus, de man die zoooo blij was dat minister Ab Klink maar liefst 20 miljoen vaccins bestelde.. Waarom meneer Ab?

Osterhaus bij Pauw & Witteman. Van belangenverstrengeling was geen sprake. Vergat ter plekke even zijn 3%-aandelenbezit in Isconova te vermelden.
Osterhaus bij Pauw & Witteman. Bij hem was van belangenverstrengeling geen sprake. Vergat ter plekke even zijn 3%-aandelenbezit in Isconova te vermelden..!

ViroLOOG Ab Osterhaus
Erasmus-universtiteitsviroloog Ab Osterhaus kwam in 2009 veelvuldig in het nieuws over het Mexicaanse griepvirus. Hij raakte maar niet uitgepraat over hoe schadelijk en ‘uiterst gevaarlijk’ dit griepvirus wel niet kon uitpakken. Enige tijd later bleek dat meneer Osterhaus een belang van bijna 10% had in een farmaceutisch bedrijf, maar veel belangrijker: Ab Osterhaus is voorzitter van een internationale vaccinatieraad, waarin voor 99% farmaceutische bedrijven zitting nemen..

Osterhaus speelde het spelletje keihard en wast daarbij als een ware Pontius Pilates de handen schoon. Want volgens hem is die vermeende belangenverstrengeling van wetenschappers feitelijk onvermijdbaar: “De industrie ontwikkelt vaccins en medicijnen. Daar worden topwetenschappers voor gezocht.” Hij zegt er nog net niet bij, dat hij aan die oproep van Big Pharma op vele manieren gehoor heeft gegeven..

En daarenboven: kijk nu zelf, is dit de man die geacht wordt de Minister onpartijdig en ethisch voor te lichten over de te nemen stappen bij een evt. uitbraak van ernstige griep.. Huisarts Hans van der Linden maakt in deze uitzending van Pauw & Witteman zijn opwachting om het schandalige gedrag van Osterhaus, maar ook van Roel Coutinho, ter discussie te stellen.

In deze uitzending Pauw & Witteman, gaat Ab Osterhaus in discussie met huisarts Van der Linden. Let op lepe wijze waarop Osterhaus, huisarts Hans van der Linden impliciet en op een schandalige manier van medeplichtigheid aan de dood van grieppatienten beschuldigd. Héél leep tussen de zinnen van Osterhaus, zit die uiterste giftige opmerking (vanaf minuut 10) Osterhaus doet zijn pro-vaccinatie praatje, richt zijn boodschap tot het volk over de heiligheid in plaats van veiligheid van vaccins. En vervolgens wordt Dr. Hans van der Linden terloops gekwalificeert als ‘onverantwoordelijk’ en ‘medeplichtig aan doden als gevolg van de griep’..!

Dezelfde Osterhaus die 2 jaar daarvoor als hardste riep, ook bij Pauw & Witteman overigens, dat deze Mexicaanse griep onderweg was, dat er in de jaren 1920 maar liefst 23 miljoen doden waren gevallen, als gevolg van ‘deze’ griep…?! Maar kijk ook, vanaf 12:12 minuut, naar de krachtige reactie van huisarts Hans van der Linden, erudiet en volwassen.
x

 

9 gedachten over “Academici stimuleerden Mexicaanse griepgeruchten voor hun ‘farma-vriendjes’..!

 1. Deze bevestiging komt ook precies overeen met de feiten en de donkere geheimen die ik onthul in mijn boek ‘De Zoete Wraak’ (http://www.healingsoundmovement.com/news/125/nieuwe-boek-aspartaam-de-zoete-wraak-15-september-2013-via-ons-verkrijgbaar.html en zie hier op WTK ook dit artikel: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/europees-patent-aspartaam-gebruikt-e-coli/)

  Maar de situatie gaat veel verder dan belangenverstrengeling; onderzoeksfraude, manipulatie van onderzoeksgegevens (maar ook wetenschappers), geheimhoudingsplichten, corruptie en draaideurenpolitiek tussen de regelgevingsautoriteiten en de industrie (en het feit dat zelfs misdaad loont, omdat men weg komt met ‘schikkingen’ ipv strafrechtelijke vervolging)!

  Ik ben op dit moment een artikel aan het schrijven voor WantToKnow, maar zal hier alvast wat relevante quotes plaatsen:

  “Auteur en onderzoeker Dr. Ralph W. Moss merkt in zijn boek ‘The Cancer Industry’ op, dat het op het eerste gezicht lijkt dat de FDA een vijandige relatie heeft met de geneesmiddelenindustrie. Per slot van rekening is het de FDA die de industrie reguleert en het vertelt wat het wel en niet kan doen. De waarheid is echter, dat de grootste invloed die de regels van de FDA hebben, er juist op gericht zijn om nieuwe concurrenten voor de industrie tegen te houden, om de monopoliepositie van de regerende farmaceuten te vergroten. De FDA heeft de macht om kleine geneesmiddelenfabrikanten en supplementenproducenten, maar ook allerlei entrepreneurs die zich op de gezondheidsmarkt willen begeven en een bedreiging zouden kunnen vormen voor de industrie, te stoppen. Vooral werkelijk preventieve geneeskunde wordt ‘preventief’ en voortijdig gestopt. In feite werken de FDA en de industrie samen aan het behouden van de monopoliepositie van de gevestigde farmaceutische ‘club’ en houdt het daarmee werkelijke innovatie tegen, aldus Moss. (In: Ralph W. moss, ‘The Cancer Industry; Unraveling the Politics’, voorwoord 1996 update, xxxvi)

  Moss beschrijft in het hoofdstuk ‘The Cancer Establishment’ dat op 15 augustus 1974, 22 FDA ambtenaren verschenen voor senator Edward Kennedy’s Subcommittee on Health and Scientific Research. Het eigen FDA personeel bracht tijdens deze getuigenis aan het congres belastend materiaal naar voren dat zij bedreigd werden door hun eigen FDA leidinggevenden, wanneer zij aanbevelingen deden om een bepaald nieuw medicijn niet op de markt te brengen. De FDA werknemers bevestigden dat de FDA een pion in het schaakspel van de industrie was geworden. Het tijdschrift Science (11 juli, 1976) bracht verslag uit en vroeg zich openlijk af wie de FDA nu bestuurt, het agentschap zelf of de industrie die het behoort te reguleren.

  De General Accounting Office van de overheid bracht later ook zelf een rapport uit. De conclusie dat er een wijdverspreide belangenverstrengeling speelde binnen de FDA: 150 FDA werknemers bleken aandelen te hebben in maar liefst 27 farmaceutische bedrijven die de FDA diende te reguleren! En 203 FDA werknemers waren ‘vergeten’ om in hun ‘financial disclosures’ te melden dat er mogelijk sprake was van belangenverstrengeling. (In: Ralph W. Moss, ‘The Cancer Industry; Unraveling the Politics’, pag. 411-412)

  Dr. Ralph W. Moss merkt verder op, dat het onethische en illegale bezitten van aandelen in geneesmiddelenbedrijven niet de enige manier is hoe de industrie de politieke beslissingen binnen de FDA kan beïnvloeden. Ook Moss noemt de beproefde en zeer effectief gebleken ‘revolving door’, de draaideur van politieke regelgevingsfuncties naar een lucratieve baan binnen de industrie, of juist een baan vanuit de industrie naar de politiek. ”

  En verder: “In 1970 kwam een vernietigend rapport uit over de FDA, geschreven door James Turner (de advocaat in de documentaire ‘Sweet Deception’) die met James Rumsfeld en zijn mensen nog een half jaar om de tafel heeft gezeten om zijn advies uit te brengen dat Aspartaam beter maar niet op de markt kon komen, maar Rumsfeld en de nieuwe FDA commissaris Arthur Hayes dachten hier anders over). Zijn boek ‘The Chemical Feast’ is een verslag van Ralph Nader’s ‘Study Group Report on the Food and Drug Administration’. Ik was blij nog een kopie van dit boek op de kop te kunnen tikken, want het geeft een unieke inzage in de wijze hoe regelgevingautoriteiten als de FDA in feite het hulpje zijn geworden van de industrie. Het boek geeft ook een uitstekende indruk hoe die regelgeving tot stand kwam en werd uitgevoerd in de aanloop periode dat Searle’s eerste studies naar Aspartaam aangeboden werden aan de FDA. Het geeft ook een aardig beeld van de corruptie, onderzoeksfraude, interventie bij regelgeving vanuit de overheid, draaideurenbeleid en de relatie met handelsgeheimen en de valse bescherming die de regelgevingautoriteit FDA de consumenten biedt, waarbij het altijd schippert tussen publiek belang en economisch belang, en vaak de industrie haar zin geeft!”

  Let wel; dit was de situatie in 1970..de ‘industrie-vriendelijke’situatie is nu alleen maar erger geworden (zie o.a. ook het laatste nieuws dat het Ministerie van Volksgezondheid in bed ligt met een club farmaceuten en dat ook de EFSA – die het aantoonbaar neurotoxische en kankerverwekkende Aspartaam onlangs weer heeft ‘goedgekeurd – nu betaald blijkt te worden door de voedselindustrie)!

  En ik ben op dit moment bezig met mijn Tv-interview en de lezing van dr Hans Moolenburgh sr (die met een groep artsen met succes de anti-fluorideringsbeweging heeft geleid, waardoor wij nu geen ernstig giftig fluoride in ons drinkwater hebben), waarbij ook voor de Nederlandse situatie duidelijk wordt dat omkoping, indoctrinatiepogingen en belangenverstrengeling (o.a. vanuit College Beoordeling Geneesmiddelen, Gezondheidsraad) ook hier al vele jaren gemeengoed zijn blijkbaar…

  1. Het beroemde/beruchte filmpje van AO (waarin hij triomfantelijk het 1e grieppatiëntje ‘binnenhaalt’ en de fles opent om dit succes met collegae te vieren) is rigoureus van het net verwijderd. Indien belangstelling hiervoor: ik heb ’t opgeslagen (linken kan niet, dus op verzoek per e-mail verkrijgbaar)…

 2. En nog een stukje met betrekking tot de vaccinindustrie (en de innige samenwerking met ‘perceptie management’ PR-bureaus; meer hierover in mijn boek, ook Coutinho en Osterhaus komen langs…:

  “Laten we de door Price genoemde thema’s even doortrekken naar het beleid van het RIVM, bijvoorbeeld. Bij de vaccinatiepropaganda zien we vaak het eerste thema opduiken in de vorm van ‘vrijblijvendheid’. U maakt de keuze, u bent niet verplicht (nog?) om uw kinderen of uzelf te vaccineren. Maar ondertussen wel de indoctrinatie, manipulatie en propaganda afvoeren met hulp van overheidssteun en PR-guerrillatactieken en de Minister van Volksgezondheid Klink in de Telegraaf dreigingen laten uitspreken over internetcensuur (overigens is het hele artikel wat geplaatst was in de Telegraaf en waar duidelijk wordt dat ons Ministerie van Volksgezondheid naar sites als deze struint om daar desinformatie en censuur toe te passen…overal verwijderd -in mijn boek staat de tekst en mijn reacties).

  Het tweede thema is ook interessant; als de mensen geen derde partij nodig hebben waarom gebruikt ons RIVM dan wel reclamebureau ‘Combat’ om haar beleid te verwoorden en uit te stippelen? (zie: http://www.medicalfacts.nl/2009/12/30/reclameburo-combat-gaat-hpv-vaccinatie-promoten-voor-rivm/ ) Het derde thema is bekend en beproefd, de onafhankelijke studies van de tegenpartij zijn slecht, de door de industrie betaalde en bepaalde en door jou geselecteerde zijn wel ‘harde wetenschap’. Lekker ‘nuchter en neutraal’! De waarheid ligt niet in het midden, maar ik betwijfel of dat de plek is waar het RIVM en wetenschappers als Ab Osterhaus en Roel Coutinho zich schuil houden…

  Interessant is, dat ook Price de tactiek van gebruikmaking van een derde partij noemt, die vaak gebruikt wordt om positieve resultaten te verkrijgen voor een betere beeldvorming. (In: Sheldon Rampton en John Stauber: ‘Trust Us, We’re Experts: How Industry Manipulates Science and Gambles with Your Future’, pag. 66 en 67)

  Om dezelfde redenen en met dezelfde PR- achtergrond is het RIVM en generaal Coutinho (met steun van admiraal Ab Klink en nu Volksgezondheid ‘Minister van Tabak’ Edith Schippers (Noot: zie ‘600 extra tabaksdoden door beleid Schippers’ hier: http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=51351&cHash=c0b5fe76d1b3e0c00e5a400de151712e en hier: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/edith-schippers-waar-rook-is-is-vuur/ waarschijnlijk zo benieuwd ‘welke emoties er spelen’ bij het vaccinatiedebat, zodat hun PR-bureau ‘Combat’ (ben benieuwd wat voor militaire strategisten hier achter zitten, met een dergelijke naam) hier weer op in kan spelen, de perceptie en publieke opinie kan ‘managen’ (juist omdat mensen vaak beslissingen nemen en meningen vormen op emotionele gronden en onbewuste gedachtepatronen, zoals de PR wereld en de ‘disinfotainmentindustrie’ heel goed beseft, zie voor meer inhoud mijn artikel hierover op http://www.healingsoundmovement.com).

  Weer een prachtig voorbeeld van spindoctoring en de omgekeerde wereld door laten draaien, als je het mij vraagt. Ondanks de controverse en slechte reputatie vooral positieve boodschappen voor de beeldvorming van de industrie naar buiten brengen, ook als deze er niet zijn en ondertussen de archetypische gevoelens van twijfel, onzekerheid en angst die bij het publiek spelen omtoveren tot gewenste corporate perceptie, that’s the name of the PR-game! Het spinnen van ons morele kompas en het marketen van perceptie, niet zozeer de waarheid. Met altijd ruimte voor ‘plausable deniability’ als het om de verdraaiing van de waarheid gaat, het begint bijna te ruiken naar politiek, waar vaak ook de Leugen Regeert en wij net als bij de farmaceutische industrie en voedingindustrie maar hebben te slikken…

  Voelt u de ironie, dat de industrie en instanties als het RIVM altijd zo afgeven op irrationele en gekleurde en beladen kritiek op haar onjuiste standpunten, terwijl ze zelf juist deze emotie en lading (en pseudowetenschap!) programmeert, indoctrineert en propageert in haar ‘verdediging’ en dit alles ‘in de naam van de wetenschap’ (harde wetenschap die vaak vloeibare waarheid met zoetstoffen bevat en daarom regelmatig niet geheel zuiver is, juist is, of tenminste niet volledig onafhankelijk is uitgevoerd)? De pseudowetenschappelijke medische sekte die waarheid schept in plaats van ontdekt en die de inquisitie stuurt naar ‘medische ketters’ en andersdenkenden, hoe ironisch, arrogant, ziekmakend en ‘doublethink’ is dat!? Simpelweg systematisch de ware feiten ontkennen en leugenachtig postuleren dat alles ‘veilig en effectief’ en ‘nuchter en neutraal’ is, maakt het nog geen waarheid. Net zoals afwezigheid van bewijs, nog geen bewijs van afwezigheid is. Gelukkig is er genoeg bewijs voorhanden, zoals dit boek aantoont. Soms is ironie ook niet VIT (Verantwoordelijk, Integer en Transparant), niet als het om onze gezondheid gaat!”

 3. waar zijn we met zijn allen mee bezig. reinig je lichaam en eet gezond, zonder toevoegingen van deze zelfde industrie en eet heel voedsel dan ben je weerbaar tegen deze ziektes. ons immuunsysteem kan dan optimaal werk doen als we goed eten. schaf in de bejaardenhuizen de ranzige bak en braadboter of olie af en vervang dit door bio-roomboter en cocosvet. los je meteen het alzheimer probleem op. vaccins en medicijne verwoesten ons immuunsysteeem.

 4. Nog meer weten over wetenschappelijke onderzoeksfraude (maar ook alles over de belangenverstrengeling, omkoopschandalen, corruptie, schikkingen om strafrechtelijke vervolging te ontlopen en de zogenaamde draaideurenpolitiek tussen regelgevingsinstanties en de farmaceutische – en voedingsindustrie)!?

  Morgen geef ik tijdens het laatste Frontier Symposium een lezing over mijn nieuwe boek ‘De Zoete Wraak: Aspartaam en het Ware Gezicht van de Farmaceutische – en Voedingsindustrie’ en meer! Zien we jullie morgen bij onze HealingSoundMovement stand en bij de laatste lezing in de kleine zaal!?

  Zie voor meer achtergrond informatie over mijn boek via Frontier Publishing (maar ook over ons evenement met Konstantin Pavlidis uit Londen volgende week, een impressie van mijn TV-interview met Dr. Joe Dispenza en de DVD productie die wij hebben gedaan voor Lynne McTaggart) het laatste nieuws hier:

  http://www.healingsoundmovement.com/news

 5. Ik ben op zoek naar Beta testers voor onze tv.healingsoundmovement.com website: http://tv.healingsoundmovement.com/index.php?svideo Hier komen de komende maand veel extra video’s en tv-interviews online (uiteindelijk meer dan 150).

  Alles weten over ‘Vaccinaties ‘? Op dit moment staan 2 gratis delen van ons eerste Tv-debat met Desiree Rover, Door Frankema en dr. Hans Moolenburgh online. De overige 4 delen kun je voor slechts 1 Euro bekijken (via je Paypal account).

  Voor meer informatie, zie: http://tv.healingsoundmovement.com/pages/about.html en FAQ: http://tv.healingsoundmovement.com/pages/faq.html Laat me weten of je vragen hebt, problemen bij kijken van de video’s of afrekenen via Paypal. Mail je ervaringen via: info@healingsoundmovement.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.