Advertentie

Een Noorse spiraal, ’n Russische UFO en het eindrapport ‘Openheid’.


David Wilcock is een bijzondere kerel. Hij laat zich niet remmen door allerlei emotionele of rationele beperkingen, en combineert daardoor moderne inzichten van wetenschap, sterrenkunde, wiskunde, etc. met de kennis die wij van vorige beschavingen hebben doorgekregen.
David Wilcock heeft zijn eigen site Divine Cosmos, die je overigens HIER vind. Hij schrijft veel artikelen, die daar veelal ook worden geplaatst, maar ook muziek en E books van zijn hand. David combineert wetenschappelijke ontdekkingen met channelingen en ook met zijn vele, eigen readings. Hij komt daarbij uit op een heldere visie voor de toekomst.

In dit artikel hieronder toont David Wilcock aan, dat de geheimzinnige spiraal, die we in December 2009 in Noorwegen mochten fotograferen, wel degelijk een baanbrekende functie had. David Wilcock neemt ons mee aan de hand en schetst een nabije ‘officiële’ onthulling van contacten met buitenaards leven..! Fascinerend.

(Met veel dank aan Jan Smith voor de mooie vertaling!)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eindrapport ‘Openheid’

Door David Wilcock

2010 © Vertaling door Jan Smith voor Wantoknow.nl/be

deel 1: Eindspel ‘Openheid’

Bekijk en lees het ongelofelijke en uitgebreide bewijs – inclusief videofilms – dat we hier bijeenbrengen over het feit dat bepaalde groeperingen aandringen op spoedige openheid van het bestaan van Ufo’s en Buitenaardsen. De Noorse Spiraal is slechts de meest recente poging om dit onderwerp snel bekend te maken, omdat de VS hebben nagelaten dit, zoals in eerste instantie in de bedoeling lag, op 27 november j.l te doen.

(Deze eerste vier delen werden gepubliceerd op Kerstavond 2009 om 23:59!)

“In Rusland verschijnt de hoop voor de wereld

Niet zoals de communisten en de bolsjewieken dat verwoordden, nee, als vrijheid, vrijheid! Opdat ieder mens zal leven voor zijn medemens! De basis is gelegd. Het zal jaren duren eer dit is uitgekristalliseerd, maar uit Rusland komt wederom de hoop voor de wereld.
Door wie of wat ingegeven? Door de vriendschap met de natie die zelfs ‘In God We Trust’ op zijn munten heeft staan.”

Edgar Cayce Reading 3976-29, 22 juni, 1944

 

TURN, TURN, TURN

To everything, there is a season — and a time for every purpose under heaven. (Bob Dylan)

Op 9 december 2009 verscheen een opzienbarend beeld aan de hemel boven het noorden van Noorwegen – een verbluffend mooie lichtformatie, zoals je op de hieronder  geplaatse, onbewerkte, foto’s kunt zien. Enorm in afmetingen en  gedurende vijf tot tien minuten draaiend aan het firmament.

De Noorse spiraal. Geen truucfoto. Een mysterie?

We hebben nu onweerlegbaar wetenschappelijk bewijs dat de door de media gegeven verklaring voor de Noorse Spiraal niet waar kan zijn.

We hebben nu onweerlegbaar wetenschappelijk bewijs dat de door de media gegeven verklaring voor de Noorse Spiraal niet waar kan zijn – zoals je zult merken. En dat werpt nog meer vragen op..

Als de visuele waarneming van deze Spiraal op zich nog niet interessant was, dan is de context waarin het gebeurde dat zeker wel – hij verscheen namelijk op precies dezelfde dag dat Obama de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst kwam nemen in precies hetzelfde land.

Op diezelfde dag, 9 december 2009, zagen honderden ooggetuigen – en twee van hen filmden het ook – boven het Kremlin in Moskou een reusachtige piramidevormige Ufo zweven – vanaf het eind van de middag tot ver in de avondschemering. (zie de YouTube filmpjes verderop in het artikel)

Toeval? Als je al het bewijs eenmaal tot je hebt genomen, zul je zien hoe fascinerend dit geval eigenlijk is – en hoe die twee op zichzelf staande gebeurtenissen onderling met elkaar verband houden.

De Noorse Spiraal is slechts het meest recente teken dat er een ongelofelijk, schijnbaar onmogelijk moment in de menselijke beschaving en het menselijk bewustzijn op handen isde officiële aankondiging dat we niet alleen zijn in het Universum.


Het is vrij kostbaar om een geheim te bewaren…

We zullen overtuigende argumenten aanvoeren dat de misschien wel belangrijkste reden voor het uitkomen van de waarheid is, dat de primaire groepering die verantwoordelijk is voor de Ufo-doofpot, zich financieel niet meer kan veroorloven dit geheim nog langer in stand te houden.

Het kost veel geld om de oppositie over een dergelijk omvangrijk onderwerp gedurende zo’n lange periode lastig te vallen, te intimideren en in diskrediet te brengen – en de groepering die verantwoordelijk is voor die geheimhouding is nu per definitie bankroet en wordt met de regelmaat van de klok systematisch te gronde gericht door interne tegenstanders die openheid eisen.

De plotselinge economische ineenstorting van het afgelopen jaar – en de volslagen politieke ramp van de supersnelle financiële injecties aan de gebruikelijke instituten – is een belangrijk onderdeel van het bewijs om te veronderstellen dat het geld er eenvoudigweg niet meer is om de omvangrijke machinaties door het conglomeraat van de driehoek politiek-militair-business om dit grote geheim nog langer in stand te houden.

Alle wereldmachten uit de voorbije geschiedenis zijn ineengestort door het nemen van veel te grote financiële risico’s. De geschiedenis herhaalt zich. Dit keer zullen de resultaten echter veel beter zijn dan de meesten van ons ooit hebben durven dromen. Geen machthebber zou ooit zoiets laten gebeuren als de groteske en beschamende vertoning van de financiële reddingsoperaties… iets dat mogelijk zou kunnen leiden tot de revolutionaire omverwerping van hun eigen collectieve en gouvernementele overheid…. tenzij ze geen enkele andere keus hadden.

Dat is de simpele redernatie van de macht : laat nooit zien dat je het benauwd hebt. Het aangevoerde bewijs maakt dit geval eens te meer overduidelijk.

LACH MAAR ALS JE WILT

Je kunt als scepticus lachen zo hard je kunt en iedereen aanvallen die niet hetzelfde denkt als jij en uitmaken voor ‘loser’ en ‘onbenul’, maar je zou wel eens bedrogen kunnen uitkomen wanneer een dergelijke openlijke bekendmaking plaatsvindt. De ingewijden die dit geheim gedurende de laatste 60 jaar verborgen hebben weten te houden, rekenen er eigenlijk ook op dat de sceptici, de hekelaars en de religieuze fundamentalisten opgewonden zullen raken en de samenleving zullen ontwrichten wanneer de waarheid eenmaal zal worden verteld —  hoewel ik ernstig betwijfel of dat het geval zal zijn.

Als hoogintellectueel scepticus moet je toch bereid zijn alle mogelijkheden te willen overwegen, in plaats van er automatisch vanuit te gaan dat jouw mening de enig juiste is?

In plaats van onwrikbaar geloof dat het wel waar is, zul je nooit ‘enig tastbaar bewijs’ horen over het bestaan van Ufo’s, of er ooit maar één met je eigen ogen te zien krijgen. Ik nodig je uit de intellectuele oefening te doen om jezelf tenminste de volgende vraag te stellen: “Wat als?” Probeer dat eens. Als hoogintellectueel scepticus moet je toch bereid zijn alle mogelijkheden te willen overwegen, in plaats van er automatisch vanuit te gaan dat jouw mening de enig juiste is?

Wat als de regering je werkelijk zou vertellen dat Ufo’s wel bestaan? Wat als we in het universum toch door intelligent leven zijn omringd? Wat als mensen zoals wij zich werkelijk op andere planeten behalve de Aarde hebben ontwikkeld? Wat als er echt technologieën bestaan die veel geavanceerder zijn dan de onze – en onze geliefkoosde ‘wetten’ van de natuurkunde derhalve volledig moeten worden herschreven?

Wat als onze eigen technologie op dramatische wijze zou zijn geholpen door die ‘hemelse begaafdheid’? Wat als  buitenaardse aanwezigheid gedurende zes decennia is beschouwd als het grootste geheim aller tijden, ingegeven door de mogelijkheid dat die de op olie gebaseerde economie kan uitschakelen, maar die nu uiteen dreigt te vallen?

Ik bedoel dat je het eens moet overwegen – geloof je nu werkelijk nog dat het allemaal volslagen onzin is, na al dat gepraat over Ufo’s vele jaren lang? Na al die bioscoopfilms, documentaires, boeken, tv-shows en dergelijke, na al die bewijzen waaraan je tijdens je hele leven bent blootgesteld?

Kun je er volledig op vertrouwen dat elke afzonderlijke waarneming, ooit in de geschiedenis van de mensheid, per definitie een leugen was of een grap? En dat elke klokkenluider op soortgelijke wijze allerlei sprookjes heeft verteld – ondanks het feit dat hun carrières daarmee eindigden, ondanks de armoede en vernederingen die velen van hen ten deel vielen, niettegenstaande alle platgetreden leugens die je misschien wel eens hebt gehoord over het feit dat ze ‘alleen maar fabeltjes verkochten om er zelf rijk van te worden’?

Ik ken veel van die Ufo-klokkenluiders persoonlijk en er zijn er maar weinigen, zo niet allemaal, die nog maar nét de eindjes aan elkaar kunnen knopen… Maar ik ben bloedserieus. Dit is jouw leven. Je moet er maar mee doen wat je wilt. Maar kun je er echt absoluut zeker van zijn dat je gelijk hebt? Wat gebeurt er als dat niet het geval is? Aan wie ben je dan je excuses verschuldigd?

Wie is er nu de naïeveling, gezien in het licht van de overweldigende, onweerlegbare bewijzen die nu beschikbaar zijn? Jij, als de hoogintellectuele scepticus? Of al die mensen die je zo hooghartig beschuldigt van domheid, bestempelt als onnozele barbaren omdat ze zich bezighouden met deze fascinerende informatie… en tot de slotsom komen dat het allemaal wel eens waar zou kunnen zijn?

Je zult waarschijnlijk niet eens zo lang hoeven wachten op de antwoorden op al deze vragen. We bevinden ons op de drempel van een van de boeiendste momenten in de menselijke geschiedenis. Of zullen we zeggen ‘Aardegebonden’ menselijke geschiedenis?

Grote en idiote dingen gebeuren toch echt..!

Ondanks het zeer surrealistische beeld van de twee hoogste gebouwen ter wereld die door twee vliegtuigen op 11 september in elkaar stortten, is het toch echt gebeurd. Het was 100 procent echt. Niemand twijfelt daaraan. De ‘dwingeland’ terroriseerde op die manier de hele klas, zogezegd.

9/11 was een ongelofelijke gebeurtenis die de samenleving, zoals wij die kenden, voor eens en voor altijd veranderde. In vele opzichten zou een officiële verklaring dat “we niet alleen zijn” een soortgelijke omvangrijke wijziging van de spelregels tot gevolg hebben – in veel grotere mate zelfs dan 9/11. En ik heb er alle vertrouwen in dat de openheid hierover een veel positiever effect zal hebben dan 9/11, afgezien van allerlei plannen om het voor politiek gewin te manipuleren.

Wij als planeet zouden weleens heel snel tot de ontdekking kunnen komen dat het verschijnsel van de Ufo’s helemaal geen grap of fantasie, noch een hersenschim is, maar een zeer reële situatie die al voortduurt sinds, uhhh, de tijden vóórdat er mensen op de Aarde liepen.

Omdat dit hele spel zich nog steeds achter de schermen afspeelt, kunnen alle verbazingwekkende aanwijzingen die, zeker de laatste tijd, naar buiten zijn gekomen makkelijk over het hoofd worden gezien – en dat is nu juist de reden waarom dit verslag werd geschreven. Wanneer we eenmaal beter zicht hebben op wat we te zien krijgen – als gebeurtenissen die op het eerste gezicht heel mysterieus, willekeurig en onverklaarbaar lijken – wordt de hele zaak uiterst fascinerend.

Een van de voornaamste partijen die betrokken is bij deze ‘voetbalwedstrijd’, is het wachten meer dan zat. Het is ze echt menens. Ze willen niet meer dat wij als kleine kinderen worden behandeld. Dit is het. Het spel is voorbij. Einde van de kinderjaren. We moeten de waarheid weten, en wel NU!

 

Het teken van de ‘vleermuis’..

Met het bewijs dat we zullen bekendmaken in het achterhoofd, kan de Noorse Spiraal worden vergeleken met het teken van Batman, als een signaal dat het einde van de misdadige heerschappij van de dwingeland, de bullebak op het schoolplein, inluidt met de komst van niet één, maar een hele groep van machtige opponenten die hem werkelijk kunnen weerstaan.

Hieraan hebben zij heel lang – al een paar eeuwen—gewerkt.

En ik heb het hier niet over buitenaardsen… Ik heb het over andere partijen binnen de structuur van de wereldheerschappij die inmiddels balen tabak hebben van de leugens, het verraad, de misleiding en al dat geheimzinnige gedoe. De Ufo-cover-up komt voort uit een giftig systeem dat al bestaat sinds 1940, zoals we zullen bespreken.

De val van ‘de Bullebak’..

Alvorens we dieper ingaan op deze epische discussie, kunnen we een aardige samenvatting opmaken van het ‘hologram’ van de huidige situatie op Aarde, door middel van de volgende analogie in de vorm van dit verhaal:

“De bullebak wilde dat geen van de kinderen die bij elkaar in dezelfde buurt woonden, met elkaar op ‘zijn’ schoolplein zouden spelen. Hij bewaakte de poorten naar het schoolplein. Hij wilde het liefst de ‘grote man in de zandbak’ zijn. Hij vertelde uitvoerige verhalen over hoe kwaadaardig, verraderlijk en misleidend de andere kinderen allemaal waren.

Hij wilde dat iedereen hem respecteerde en hem betaalde in ruil voor zijn bescherming, terwijl hij bang was voor alles en iedereen in zijn omgeving, zichzelf incluis. Als de kinderen toen hadden geweten dat ze een heleboel vriendjes en vriendinnetjes in hun buurt hadden die hen hadden kunnen helpen, dan waren ze die bullebak al lang en breed vergeten…. En zouden ze nu hard kunnen lachen om zijn eens zo angstaanjagende autoriteit.

Door de jaren heen werd de bullebak zwakker en vermoeider. Hij was niet meer in staat mensen in elkaar te slaan en dus begon hij zelf vrienden te betalen om dat voor hem te doen. En nu heeft hij geen geld meer genoeg om al zijn vrienden te betalen. Ook zij waren zijn leugens en achterbakse spelletjes inmiddels meer dan zat – en zodra hij geldgebrek kreeg, lieten ze hem vallen.

Het duurde een poosje voordat alle kinderen op het schoolplein in de gaten kregen dat de bullebak hen geen kwaad meer kon doen. Zijn macht was immers zo gevreesd, zo legendarisch, dat de verhalen over zijn vechtpartijen nog steeds de ronde deden en nog geruime tijd veel indruk op de kinderen maakten.

Maar nu verschenen er scheurtjes in zijn pantser. Er verscheen een aantal onweerlegbare en niet te ontkennen voortekenen die ervoor zorgden dat de kinderen zich begonnen te realiseren dat de macht van de bullebak tanende was. Want nu komen alle mensen die hij in het verleden zo beledigd en aangevallen heeft, tegen hem in opstand en zij gaan ons nu de waarheid vertellen. Maar ze gaan dit keer hun eigen verhaal vertellen — over hoe het was om zoveel jaren in angst te leven voor de bullebak en nooit in staat te zijn het geheim over zijn verschrikkelijke daden met anderen te delen.

Wanneer de bullebak eenmaal is verdwenen, kunnen de kinderen weer vrolijk spelen, dansen en zingen — zullen ze snel herstellen van de nachtmerrie van het misbruik dat zij zo lang moesten verduren. Ze hoeven nooit meer hun broodtrommeltje en zakcentjes aan hem en zijn kompanen te geven. En ze zullen spoedig ontdekken dat ze heel veel vrienden meer hebben dan ze ooit hadden durven dromen — in tegenstelling tot al die verschrikkelijke verhalen die de bullebak hen probeerde op de mouw te spelden over hoe kwaadaardig al die andere kinderen wel waren.”

Het ‘HOOFDVERHAAL’ slaat vanuit tactisch oogpunt nergens op..!

Laten we voor een moment eens een paar basale en doodgewone gedachten over de Noorse Spiraal bespreken – voordat we ingaan op het onweerlegbare wetenschappelijke — ja, wiskundige bewijs – dat de officiële verklaring voor het verschijnsel eenvoudigweg wel een leugen moet zijn.

Als je nog steeds geloof hecht aan de officiële versie dat de Spiraal niets meer was dan een Bulava- raket, zoals bijna alle nieuwsmedia nu veronderstellen, is het dan niet interessant je af te vragen waarom de Russen juist kozen voor de datum van 9 december 2009 en voor een luchtruim dat in heel Noorwegen zichtbaar was, voor het testen van een nucleaire raket, waarvan ze wisten dat alle voorgaande proefnemingen op een schromelijke mislukking waren uitgelopen, zoals alle artikelen nu suggereren?

Waarom zouden de Russen zoveel moeite ondernemen voor een zo overduidelijke en heldhaftige militaire mislukking – in een gebied dat op dat moment zo in de belangstelling stond van alles en iedereen?

Hadden ze niet beter kunnen wachten op een minder opvallende datum om die proeven uit te voeren, als er ook maar enige kans zou bestaan dat de hele operatie op zo’n enorm beschamend fiasco zou uitlopen?

Is het je ook opgevallen dat de beeldkwaliteit van de video van de Spiraal die door de ‘Russia Today’ – een van de belangrijke Russische televisiezenders — werd gelanceerd, vele malen beter was en er vreemder uitzag dan de korte en wazige beelden die werden vertoond door de Westerse stations? Bekijk de kwalitatief goede beelden van de Russische versie eerst en daarna de min of meer ontkennende beelden van de Westerse media en oordeel zelf.

De eerste video die je hier ziet is afkomstig van ‘Russia Today’, gevolgd door de mediatypische benadering door CNN.

De CNN Video is niet meer te traceren

Als het uitsluitend zou gaan om een raket, waarom bleven de Amerikaanse media dan zo vasthouden aan de korrelige en kortstondige beelden ervan, waardoor de kijker de volle impact van wat er werkelijk te zien was aan de Noorse hemel werd ontzegd??! Was het bovendien niet een stuk eenvoudiger geweest iedereen te laten geloven dat het inderdaad om een slecht functionerende raket ging? Hiermee zou voorkomen zijn, dat het Amerikaanse kijkerspubliek  zou gaan beseffen wat er werkelijk allemaal aan de hand was.

Veel mensen ‘trappen er niet in’

Afgezien van de oorzaak van het verschijnsel – en daar zullen we zo meteen aan toekomen – is de timing van de gebeurtenis welhaast zeker niet per ongeluk, noch toevallig, gekozen.

Om te beginnen bestaat er helemaal geen beeldmateriaal van enige mislukte raket dan ook, dat in de verste lijkt op wat er boven Noorwegen te zien was. De enige video die door sceptici wordt gebruikt als ‘bewijs’ dat een mislukte raketlancering enige gelijkenis zou vertonen met de Spiraal, betreft beelden van een typische raket tijdens de vlucht, compleet met uitlaatgassen, waarna even later een op een scheet lijkende kleine rookkring verschijnt op het moment dat het projectiel ontploft. Dit lijkt echter in geen velden of wegen op de wonderlijk gevormde Spiraal boven Noorwegen.

Het zoekresultaat op Google vastgelegd op dit plaatje.

Om kort te gaan was de officiële lezing zo lachwekkend – zo uit de oude school – dat bijna iedere Ufo-blogger op Google en elke enthousiasteling op Aarde vol vuur over dit verbazingwekkende fenomeen begon te schrijven. Ten tijde dat wij aan dit verhaal begonnen, op 12/12/2009, kregen wij, slechts drie dagen nadat de eerste beelden ervan waren verschenen, na een zoekopdracht op Google met de zoekterm “Norway spiral UFO”  meer dan 1.580.000 hits:

Eenzelfde resultaat leverde de zoekterm “spiral ufo video” op: 1.120.000 hits, waarmee het moeilijk wordt om naar een ander soortgelijk fenomeen uit het verleden te zoeken. In ieder geval gaat het hier om een heel erg groots gebeuren in de Ufologie – er is bijna niets dat binnen zo korte tijd zoveel aandacht kreeg.

PIRAMIDEVORMIGE UFO BOVEN HET KREMLIN OP PRECIES DEZELFDE DAG

Ik besprak de Noorse Spiraal op ‘Klokkenluiderradio’ met Kerry Cassidy van ‘Project Camelot’ op dezelfde dag dat Obama de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst nam – op donderdag 10 december 2009. In die show bespraken we ook een andere verbazingwekkende gebeurtenis die kort daarvoor had plaatsgevonden. Terwijl ik aan het woord was stuurde Kerry mij een link door naar een video over een reusachtige piramidevormige Ufo die boven het Kremlin in Moskou zweefde – Ruslands equivalent voor het Witte Huis.

Vreemd genoeg verscheen de ‘Kremlinpiramide’ op dezelfde dag als de Noorse Spiraal. Ondanks dat de overweldigende en vreemde verschijning van de Spiraal een sensatie-explosie op videogebied had veroorzaakt, schoot de video van de Kremlinpiramide naar de bovenste plek van de Russische ranglijst van best bekeken YouTube-filmpjes. Hierdoor ontstond een televisieonderwerp op ‘Russia Today’ dat op 11 december op hun website werd gepubliceerd. HIER de link

Op de beelden is te zien hoe een reusachtige piramide – eigenlijk was het een tetraëder, omdat het een driehoekige in plaats van vierkante basis had – lui door de lucht zweeft als een heteluchtballon, nooit een plotselinge beweging maakt, zich schokkerig voortbeweegt, in tegenstelling tot andere zogenaamde Ufo-waarnemingen. Hij ziet er een beetje korrelig uit in zowel het daglicht als tijdens de avonduren waarin de video’s werden opgenomen en zou een mooie vervalsing kunnen zijn…. zoals we zullen bespreken.


Disclose.tv Pyramid Over Moscow Video

De daglichtopname duurt slechts 12 seconden en is opgenomen vanuit een vast camerastandpunt, terwijl de afzonderlijke nachtbeelden bewegend vanuit een rijdende auto werden opgenomen.

X

Heel moeilijk om iets dergelijks te vervalsen binnen zo korte tijd..

Ikzelf heb behoorlijk wat ervaring als uitvoerend producent van de film “Convergence’ en met het maken van vrije video’s voor de website van ‘Devine Cosmos’. Ik ben al vaker betrokken geweest bij het maken van computeranimaties. Het vervalsen van een dergelijke video van de Kremlinpiramide vereist behoorlijk wat professionaliteit van gehaaide en doorgewinterde computerdeskundigen en beeldregisseurs en heel veel tijd. Er moet op een aantal zaken worden gelet, zoals:

 • ‘Complex motion tracking’ zodat de Ufo netjes en geloofwaardig in beeld blijft ten opzichte van de andere voortdurend bewegende onderwerpen in het beeld en dan ook nog in combinatie met de steeds wisselende camerastandpunten in de auto;
 • Precieze belichting van een hypothetische 3D-vorm tijdens alle andere bewegingen, zodat het onderwerp steeds de juiste lichtreflecties laat zien terwijl het langzaam door de nachtelijke lucht rolt;
 • Straatlantaarns, bomen en al het andere in het beeld moet worden gemaskeerd, zodat het object in de juiste driedimensionale diepte van het beeld blijft, zonder sporen van fouten, en als laatste;
 • Perfecte handbediende belichting en camera-instellingen voor de (on)doorzichtigheid van de voortdurend wisselende weerkaatsingen in de ramen van de rijdende auto, alsmede alle andere driedimensionale effecten waarop gelet dient te worden.

Dus zelfs wanneer het een vervalsing zou zijn, dan had iemand er heel veel tijd en geld aan moeten besteden om het resultaat geloofwaardig te laten overkomen. Dat neemt echter niet weg dat volgens de Britse krant ‘The Daily Mail’, op dezelfde dag dat de videofilm verscheen honderden mensen ooggetuige zijn geweest van die Ufo boven het Kremlin! (HIER de DAILY MAIL Link)

 

X

Ofwel: Honderden mensen liegen, ofwel hing er werkelijk iets boven het Rode Plein…!!

Nu er sprake is van zoveel waarnemingen door ooggetuigen, wordt het echt onwaarschijnlijk, zo niet onmogelijk, dat iemand een dergelijk geraffineerd in elkaar gedraaide vervalsing heeft kunnen maken: gefilmd vanuit een rijdende auto in de nachtelijke uren, daarna gemanipuleerd en als volledig afgewerkt product afgeleverd…. Op dezelfde dag, nota bene!!

Als de video’s van de veronderstelde Ufo inderdaad vervalst waren en van tevoren geproduceerd werden, zou dat  op een voorgenomen actie kunnen duiden. Maar als er werkelijk sprake is geweest van een ‘ongeïdentificeerd vliegend object’ in de lucht dat door honderden mensen werd waargenomen, waarom zou er dan zoveel moeite gedaan worden om een vervalste video te produceren van iets anders dan wat al die mensen in de allereerste plaats zelf hebben kunnen zien?

De enige manier om dit verschijnsel af te doen als een fabeltje, is door te zeggen dat honderden mensen die volgens de Russische media ooggetuige waren, allemaal hebben gelogen, zoals in onderstaand artikel staat, of anders door met een fysieke verklaring op de proppen te komen voor iets dat in de lucht verscheen – zoals bijvoorbeeld een gigantisch luchtballon in de vorm van een piramide en/of een of andere holografische projectie.

En ook nu weer moeten we niet vergeten dat dit mogelijke voorspel op een ‘Landing op het grasveld van het Kremlin aan het Rode Plein’ – anders dan op het grasveld van het Witte Huis –op precies dezelfde dag plaatsvond als het verschijnsel van de Noorse Spiraal:

Kijk eens rustig op deze link, die heel open het hele verhaal uit de doeken doet. HIER

“De Ufo zweefde verscheidene uren boven het Rode Plein in de Russische hoofdstad en werd door honderden mensen opgemerkt. De identiteit van de vorm is niet bevestigd, maar op internetfora wemelt het van de verhalen over de waarneming. De Ufo verscheen op 9 december, dezelfde nacht waarin zich een mysterieuze blauwe spiraal boven Noorwegen voordeed. Dat werd later toegeschreven aan een falende raket die door de Russische marine was gelanceerd.

Door sommigen werd de wens uitgesproken dat het hier zou gaan om een van de ruimteschepen uit ‘Star Wars’. Anderen verklaarden dat het slechts zou gaan om een reflectie in de ruiten van de auto van de cameraman. Als het object bestaat, schatten deskundigen de grootte ervan op ongeveer een kilometer bij een kilometer.”

Sommige commentaren spreken met enige scepsis over de video’s en wijzen op het feit dat wanneer honderden mensen dit voorwerp hebben gezien, er tegen dit moment van publicatie op zijn minst meerder foto’s en videobeelden hadden moeten verschijnen. Russische verslagen weerspreken dat het om een Ufo zou gaan en de politie weigert elk commentaar. Nick Pope, voormalig Ufo-analist bij het Ministerie van Defensie, zei dat het de meest buitengewone Ufo-beelden waren die hij ooit had gezien. “Eerst dacht ik dat het ging om een reflectie, maar het voorwerp schijnt te bewegen achter een hoogspanningskabel, waardoor die theorie wegvalt.”

Een woordvoerder van het gezaghebbende ruimtevaarttijdschrift ‘Jane’s News’ zei: “We hebben geen idee wat het zou kunnen zijn”.

Of het nu om een vervalsing gaat of echt is, het tijdstip van de Kremlinpiramide stemt overeen met een groter patroon. Honderden mensen waren getuige van iets dat boven de Russische hoofdstad vloog – op precies dezelfde dag dat de Noorse Spiraal verscheen. Als het toch iets van een vervalsing is, was die in ieder geval bedoeld om veel belangstelling te wekken. En ook dit werpt weer veel nieuwe vragen op over het motief achter een dergelijke actie.

Het verhaal werd ook gepresenteerd door andere belangrijke nieuwsmedia, waaronder ‘The Telegraph’ en Pravda (dat een verkeerde datum noemde door te zeggen dat het de 18e was) – Michael Salla speculeerde erover dat het zou gaan om een groepering binnen de Russische regering die opzettelijk zou proberen het verband met de Noorse Spiraal te maskeren en zelfs bij ‘FOX’ werd erover gesproken. Zowel ‘The Independent’ als ‘FOX’ meldden dat de Russische televisiestations dit onderwerp uitvoerig in het nieuws brachten.

Als het een of andere heteluchtballon was, denk dan eens aan de enorme bedragen die ontegenzeggelijk met het vervaardigen van een dergelijk grote tetraëdervormige ballon zouden zijn gemoeid. Het zou de allergrootste, om niet te zeggen, de allerduurste ballon zijn die ooit werd gemaakt, of waarvan het bestaan tenminste openlijk werd toegegeven. Als een dergelijk technologie al bestaat, waarom dan ermee voor de dag komen op hetzelfde moment als de Spiraal in Noorwegen?

TIJD OM UIT DE KAST TE KOMEN OF TE ZWIJGEN

En waarom zou men de piramide precies boven het Rode Plein laten rondvliegen – alsof de vermeende buitenaardsen gereed waren om het Russische equivalent van de spreekwoordelijk ‘landing op het grasveld van het Witte Huis’ uit te voeren, en op die manier de VS wilden laten merken dat ze er niet langer meer toe doen als enig overgebleven supermacht in de wereld?

Overweeg nu nog eens heel nauwkeurig, of je het nu leuk vindt of niet, het gegeven dat de ‘bijzondere Ufo-filmpjes’ verschenen daags voordat Obama eindelijk de, misschien wel beste, geloofsbrieven in ontvangst zou nemen om Planeet Aarde te kunnen vertegenwoordigen bij onze buitenaardse buren — een zittend president van de VS die ook nog eens Nobelprijswinnaar is.

Mogelijk besef je ook dat de twee spraakmakende verschijnselen slechts twaalf dagen na de datum van de bekendmaking verschenen, die, naar men aanneemt, door de regering van Obama van tevoren was vastgesteld op 27 november 2009  — een afspraak die nu overduidelijk naar de toekomst is doorgeschoven.

Dr. Pete Peterson, een zeer betrouwbaar ingewijde, had uit drie verschillende bronnen in medialand en de regering hetzelfde verhaal vernomen dat een bekendmaking inderdaad aanstaande was. De datum was blijkbaar vastgesteld op 27 november 2009 en de verklaring zou door Obama zelf in een twee uur durende, wereldwijd uitgezonden tv-toespraak worden afgelegd. Men had aan Dr. Peterson het uitzendschema laten zien en hij vertelde dat alles dat hij bij eerdere gelegenheden uit dergelijk hoek vernomen had, tot nu toe altijd op waarheid had berust.

Tactisch klopte het ook dat dit evenement op de 27e november zou plaatsvinden, omdat het de dag na ‘Thanksgiving’ zou zijn. Een dag waarop nagenoeg alle Amerikanen thuiszitten – een perfecte ambiance voor het tot de mensen laten doordringen van het belang van een dergelijk explosieve, wereldveranderende verklaring.

Bill en Kerry van ‘Project Camelot’, die bij mij waren toen we dit alles hoorden, lieten die datum uitlekken. Ik was er echter vrijwel zeker van dat het weggeven van de geheime datum er zeker voor zou zorgen dat de toespraak nooit zou, of juister gezegd, nooit kón worden gehouden op die bewuste dag.

Maar dat betekent geenszins dat het niet alsnog zal gebeuren!

Niet meer dan twaalf dagen nadat dit eerste plan werd verlaten, zou het weleens zo kunnen zijn dat Obama een heel duidelijke waarschuwing heeft ontvangen – misschien wel een van de laatste van het soort dat hij ooit nog zal krijgen voordat het vloerkleed onder zijn voeten zal worden weggetrokken.

Welke boodschap dat dan is?
Wat dacht je van: ‘Of je maakt het officieel bekend,…. Of wij zullen het doen.’

Eindspel

Kijk nog eens naar die twee belangwekkende gebeurtenissen, die – echt of vals – op dezelfde dag plaatsvonden. Het maakt niet uit hoe je het bekijkt, maar er is zeker iets aan de hand. We hebben het dan nog niet eens gehad over de ongelofelijke hoeveelheid bewijzen die erop duiden dat het hier echt gaat over een beslissende eindfase in een grootse veldslag die een eind moet maken aan 60 jaar geheimhouding over Ufo’s en die informatie voor eens en voor altijd bekend te maken aan de grote massa.

Om het bewijs voor onze zaak wat aan te scherpen, moeten we nog eens heel goed kijken naar de Noorse Spiraal. Is het nu een rasechte buitenaardse manifestatie, een falende Russische raket, of iets van een volstrekt andere orde iets dat door de mens is gemaakt?

Als we kunnen aantonen dat de Noorse Spiraal iets kunstmatigs is en geen raket, biedt dat nog meer steun aan de idee dat zich op het wereldtoneel een ‘Eindspel Openheid’ aan het voltrekken is.

En dat is inderdaad een heel boeiend perspectief – omdat een belangrijk deel van de Ufo-verschijnselen dat per definitie is, ofschoon de recente gebeurtenissen mogelijk niet van buitenaardse oorsprong zijn.

De officiële lezing laat steeds meer te raden over.

De Noorse Spiraal heeft  heel veel meer aandacht gekregen en analyses opgeleverd dan de Kremlinpiramide – waarschijnlijk omdat veel meer mensen er getuige van waren en het verschijnsel hebben gefotografeerd en gefilmd. Het maakte niet uit waar je je bevond, het was in heel het noorden van Noorwegen zichtbaar – en het zag er heel erg vreemd uit.

Speculaties over wat de Spiraal zou kunnen zijn, en wie hem zou hebben gemaakt, zijn op het internet niet van de lucht..

Veel mensen gaven als commentaar dat het er duidelijk op leek dat hij afkomstig was uit één enkel helder punt op de grond – alsof het een soort beeld betrof dat in de lucht werd geprojecteerd door een blauwe straal.

De bekendste foto van het fenomeen verscheen in veel media.

Het moet gezegd: een raket die vanaf de grond wordt gelanceerd zou een soortgelijke staart hebben gehad, maar het is onwaarschijnlijk dat de uitlaatgassen een zo perfecte vorm zouden hebben kunnen creëren – en dan ook nog met zo’n blauwe spiraal in het centrum.

Toch hadden we iets dergelijks te zien kunnen krijgen wanneer een projectiesysteem vanaf de grond een cirkelvormig beeld in de atmosfeer had geprojecteerd – zoiets als het teken van Batman.

We weten dat bovenstaande foto in zuidoostelijke richting genomen is vanaf het eiland Tromsø – vandaar dat het oranjekleurige licht van de opkomende zon ook al zichtbaar begint te worden.

Veel mensen zouden willen geloven dat het om een raket gaat, zodat ze zich daarmee nog wat langer op hun gemak kunnen blijven voelen – maar de blauwe kurkentrekker die gedurende vijftien minuten in de lucht blijft hangen en nooit vervaagt of langzaam oplost nadat hij zich heeft geopend in een merkwaardige, perfect ronde vorm van een ‘zwart gat’, is toch alles behalve normaal.

Hoe ontstaat zo’n stabiliteit en is er geen vermenging dan met de 2 kleuren?

Als het inderdaad een raket zou zijn, hoe kon die dan op hetzelfde moment een perfect ronde, WITTE spiraal creëren en tegelijkertijd een blauwe kurkentrekker? Vergeet de officiële verklaringen maar die zeggen dat het om een raket ging!

De blauwe kurkentrekker verandert per saldo in het geheel niet van kleur. Hij blijft blauw. Hij vervaagt niet, lost niet op, maar blijft 10 tot 15 minuten volledig zichtbaar, net als een spiraal, zonder dat de deeltjes zich verspreiden – terwijl de concentrische witte cirkels al die tijd volledig intact en wit blijven!

Een ‘raket’ laat geen anders gekleurde gassen na, in geen enkele richting. Er is alleen die witte perfect gevormde spiraal van concentrische cirkels en de bizarre blauwe kurkentrekkervorm, die geen van beide verdwijnen, totdat het totale beeld zich plotseling verspreidt en verdwijnt. We worden geacht te geloven dat dezelfde ‘raket’ tegelijkertijd twee verschillende kleuren uitbraakt, maar ze vermengen zich geen moment met elkaar. Deze ‘raket’ begint net zo ‘bovennatuurlijk’ te worden als de magische zigzaggende kogel uit het geweer van Lee Harvey Oswald die President Kennedy doodde.

Een paar minuten ná de spiraal ontstond dit beeld.

Als dit verbazingwekkende luchtverschijnsel het natuurlijke resultaat is van een slechtwerkende raket, zouden er genoeg andere voorbeelden moeten bestaan die, in ieder geval ten dele, net zo fascinerend zouden zijn als hier het geval is. En toch is er maar heel weinig vergelijkingsmateriaal voorhanden – tot  groot verdriet van alle sceptici overigens, die heel snel zouden willen vergeten dat dit ‘bovennatuurlijke’ verschijnsel zich ooit heeft voorgedaan.

Geen van deze waarnemingen zullen de overtuiging en zelfvoldane arrogantie van vele sceptici echter ooit nog doen veranderen. Die bestaan nu eenmaal; ze zijn volledig overtuigd van hun eigen gelijk. Zij zijn ‘wetenschappelijk’ bezig en alle anderen zijn slechts gevaarlijke gekken. We weten het. Bedankt voor jullie mening. De waarheid staat toch wel op doorbreken. Jullie zullen het zelf zien.

Die mensen mogen denken wat ze willen – en als het maar genoeg wordt herhaald, kun je niet helpen dat je het zelf ook gaat geloven en daardoor overtuigd raakt van het feit dat deze spectaculaire formatie, die nog nooit eerder werd waargenomen, eenvoudigweg niets anders kan zijn dan een heerlijk op hol geslagen raket.

Of toch niet?

Onweerlegbaar wetenschappelijk bewijs dat het geen raket is geweest.

Dankzij het onderzoek van onze correspondent Arash Amini beschikken we nu over het onweerlegbare wetenschappelijke bewijs dat de Noorse Spiraal nooit van een raket afkomstig heeft kunnen zijn. (HIER de link naar zijn site)

Want zelfs wanneer de Spiraal zich net voorbij de bergen op onderstaande foto had bevonden, zoals klaarblijkelijk het geval is, dan nog hadden de uitlaatgassen van de raket meer dan tweemaal zo snel moeten roteren dan de hoogst gemeten windsnelheid die ooit op aarde is waargenomen –  en die werd geklokt op een snelheid van bijna 512 kilometer per uur, nota bene in het hevigste gedeelte van een tornado!

Het verhaal begint met een video van Kevin Martin, die als eerste door middel van zijn knappe onderzoek met behulp van Google Earth laat zien waar de bergen op onderstaande foto zich precies bevinden. Het is wel heel erg ironisch dat juist door het moeizame werk van deze scepticus alle informatie wordt aangedragen die de officiële versie van het verhaal onderuit haalt – terwijl hij er natuurlijk vanuit ging daarmee dat verhaal juist te verdedigen.

De video van Kevin, waarin hij zich breed maakt voor de officiële verklaring, kun je hier zien. Zoals de woordelijke transcriptie van zijn commentaar laat zien, neemt hij op hooghartige en nauwelijks verstaanbare en zodoende onopzettelijk humoristische en lukrake manier afstand van iedereen die denkt dat het iets anders is dan een raket. (hetgeen de oorzaak kan zijn voor de onverstaanbaarheid van het commentaar):

“Het ziet er mooi uit, maar het is volstrekt verklaarbaar. Het is verbazingwekkend dat zo weinig mensen niet in staat blijken een simpele verklaring als deze eruit te kunnen halen. Ze moeten zich vervelen, of ze denken dat ze in het leven heel wat meer voorstellen dan ze werkelijk zijn.

Als we doorgaan om op deze manier en in zo groten getale te blijven denken, komen we nooit verder dan dit tijdsgewricht. Als je de toekomst in ogenschouw neemt, bevinden de meesten zich kennelijk nog steeds in de Middeleeuwen. Het wordt tijd om logisch na te denken, mensen.

Negentig procent van de menselijke hersenen is niet in staat zich bezig te houden met eenvoudige dynamica, plaatsbepaling en dieptewaarneming. Dit is Kevin Martin, meteoroloog, namens de weerkundige autoriteiten van Zuid-Californië.”

Nou, ik verveel me zodanig, dat ik wel een plaats kan bepalen, en jullie??

(Met alle respect, Kevin Martin, maar zonder jouw uitstekende research hadden we nooit de kritische informatie  gekregen om het officiële standpunt in deze te kunnen weerleggen! Bekijk zelf de informatie nog eens goed, in plaats van een pedante houding tegenover je publiek aan te nemen… en de waarheid komt als een paal boven water te staan!)

De Witte Zeer ligt 1000 Km verderop..!

In bovengenoemde video gebruikt Kevin de positie van de zichtbare bergen op de foto om te bepalen dat de Witte Zee, waar de vermeende Russische raket werd gelanceerd, inderdaad in dezelfde richting ligt als waarin de Spiraal verscheen.

In zijn nieuwe rapport trekt onze correspondent Amini een lijn op een kaart waarvandaan de vermeende raketlancering moet hebben plaatsgevonden – ergens in de Witte Zee en Tromsø. Belangrijk hier is echter de afstand waar het om gaat, die bedraagt namelijk 971,26 kilometer:

De exacte afstand tussen de Witte Zee en Trômsö

Het eerste dat direct in het oog springt, is dat de falende raket uit de Witte Zee, als daar al sprake van zou zijn geweest, ook boven Rusland, Finland en Zweden zichtbaar moet zijn geweest – maar het verschijnsel werd alleen boven Tromsø waargenomen, bij punt A op de kaart, vanuit de buurlanden werd helemaal niets gemeld.

De Noorse bergketen ligt 100x dichterbij..!
De bergen die Kevin Martin via Google Earth heeft gevonden, liggen ruim 100 keer dichterbij dan de Witte Zee, namelijk slechts op 9,63 kilometer afstand:

WISKUNDIG IS HET DUS ONMOGELIJK DAT DE SPIRAAL TE MAKEN HAD MET EEN RAKET

Nu wij (ahum) de plaats hebben berekend, lezen we de woorden van Amini zelf – eerst in zijn inleiding en daarna in de conclusie van dit goed doorwrochtte rapport:

“Op de ochtend van 9 december overspoelden berichten over een vreemd draaiende spiraal boven Noorwegen het internet en belangrijke mediakanalen. Het werd al snel bekend als de ‘Noorse Spiraal’.

De Noorse bergketen ligt maar liefst 100x dichter bij de plek van waarneming..!

Hoewel hij via de officiële kanalen werd toegeschreven aan de mislukte test van een Russische ‘RSM-56 Bulava Submarine Launched Ballistic Missile (SLBM)’, kan met behulp van wat eenvoudige goniometrie worden aangetoond dat die verklaring fysiek onmogelijk is.

“Door gebruik te maken van een aantal achter elkaar genomen foto’s en video-opnamen van de spiraal, kan de rotatiesnelheid van de spiraal worden berekend tussen twee uiterste limieten:

 1. Bij de minimum limiet, waarbij de spiraal direct boven de bergketen gefotografeerd werd die op 9,63 kilometer afstand ligt, is de rotatiesnelheid van de spiraal ongeveer 316,8 m/s.
 2. Bij de maximale limiet, waarbij de spiraal direct boven de Witte Zee werd gefotografeerd (971 kilometer verderop), bedraagt de rotatiesnelheid van de spiraal 32.873 m/s.”

Aangenomen wordt dat de ‘raket’, als veronderstelde oorzaak van het fenomeen, zich tussen die twee punten moet hebben bevonden op het moment van de mislukte vlucht. Beide berekende rotatiesnelheden duiden er echter op dat de spiraal niet door uitlaatgassen kan zijn veroorzaakt – dientengevolge kan het achterblijvende ‘uitlaatgassenpatroon’ nooit door een raket zijn gemaakt.

Even wat rekenwerk: de spiraal draait gewoon veel te snel!

Zich baserend op een aantal wiskundige principes, en uitgaande van het gegeven dat de spiraal met ongeveer één omwenteling per seconde ronddraait, zoals op verschillende video’s te zien is, berekent Amini hoe snel de uitlaatgassen van de ‘raket’ moeten hebben rondgedraaid – zowel op basis van de onderste als de bovenste limiet ( respectievelijk gemeten op een afstand van 9,63 en 971,26 kilometer)

Hier is het dilemma: zelfs wanneer de Spiraal zich op slechts 9,63 kilometer afstand bevond – volgens de foto net voorbij de andere kant van de bergketen –, dan zou de draaisnelheid van de spiraal moeten liggen op 1.142,6 kilometer per uur – dat is meer dan tweemaal zo snel als de hoogste windsnelheid die ooit op Aarde werd gemeten.

“De laagst berekende snelheidslimiet ligt op 316,58 m/seconde, (= 1139,68 km/uur). Dat is meer dan tweemaal het wereldrecord van de hoogst gemeten windsnelheid die ooit door een tornado werd veroorzaakt, namelijk 511,7 km/u.

De snelheid waarmee de spiraal zich verplaatst bij de minimum limiet is vele malen groter dan waarmee welk deeltje zich ook maar door de atmosfeer kan voortbewegen.

Voorts beweegt de spiraal zich met constante snelheid voort vanuit het centrum van de spiraal. Deeltjes die zich met een dergelijke snelheid verplaatsen, zouden zich binnen zeer korte tijd verspreiden en vertragen.

Deze onmogelijke snelheid is berekend uitgaande van het gegeven dat het centrum van de spiraal zich boven de bergketen bevindt. Maar wanneer de spiraal nog verder weg zou staan, zou daarmee de rotatiesnelheid alleen maar groter moeten worden….”

Er is natuurkundig gezien geen enkele afstand mogelijk waarop een raket de spiraal in kwestie zou kunnen hebben veroorzaakt.

Wat is hier in godsnaam dan aan de hand? Een raket heeft de Noorse Spiraal nooit kunnen veroorzaken. Dat staat inmiddels wel vast. Het is nu een wetenschappelijk bewezen gegeven.

We onderzoeken dit verband in het volgende hoofdstuk getiteld: ‘De Noorse Spiraal nader verklaard’.

Het vervolg van dit artikel deze week op WantToKnow.

505 gedachten over “Een Noorse spiraal, ’n Russische UFO en het eindrapport ‘Openheid’.

 1. Nou,ik heb mijn best gedaan om met een open mind naar het bat-signal te kijken.
  En verrek ,ik had niet verwacht om fokke en sukke in de cirkel tegen te komen.
  Ik weet alleen nog niet wie van die twee boven of onder ligt.

 2. boh zeg, wat een onzinnig verhaal hier….projectie is dus wel mogelijk, en mensen die sceptisch zijn met zulke bewoordingen toespreken is bewijs wat een malloot de schrijver is. al eens gehoord van beleefdheid en elkaar zijn of haar mening laten houden? het aantal foute redeneringen in dit stuk is gewoon niet te tellen. het hele ufo gebeuren ontstond na de eerste films, en niet ervoor. roswell is nog steeds niet onomstotelijk bewezen waar te zijn, en ik denk zelf dat ieder zichzelf respecterend buitenaards ras met een zeeeeer wijde boog om deze vuilnisbelt heen vliegt. wellicht komen ze hier hoogstens even kijken hoe t NIET moet. om daarna weer de omleidingen naar normale planeten met normale bevolkingen te volgen xD

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.