Advertentie

Er was eens..


x

‘Er was eens’..

Guido Jonkers © 2012

x

Peter Viskil

Het is ruim twee jaar geleden dat ik in contact kwam met Peter Viskil. Het werd een bijzonder contact; meteen al vanaf het begin. Ik kreeg een fascinatie voor de man achter de mails die we uitwisselden. Er was een diepe herkenning en al snel volgden gesprekken met elkaar; eerst waren er telefoongesprekken, waarna we afspraken om elkaar te zien.

Ik ben op weg gegaan naar Peter en we ontmoetten elkaar bij hem thuis, in het land van Maas en Waal, wat voor Peter een soort ‘reproductie’ was van het land van Eufrat en Tigris..! Het huidige Irak, of het vroegere Mesopotamië.

Onze ontmoeting werd een bijzonder gesprek, volledig in de lijn met onze voorgaande contacten. Maar er was meer, want in dit eerste persoonlijke gesprek bleek overduidelijk de band die we hadden; zo bleek bijvoorbeeld dat we beiden het nummer ’11’ als leidraad in onze geboortedata en persoonlijke namen hebben staan. Peter bleek als het ware een ruimte te vullen, die ik in mezelf nog diende te vullen; zo ervoer ik het. Nu ben ik nóg dankbaar voor zijn directe, maar altijd kei-eerlijke advies. En daarbij deed Peter geen concessies..

Het oorspronkelijke land van de Eufrat en de Tigris, het land waar de Annunaki hun nederzettingen op Aarde hadden..

En die onderlinge band blijken we nóg te hebben, zo bleek een week geleden opnieuw, toen we na ruim een jaar van geen contacten, elkaar weer ’te pakken’ kregen.. Ik liep al een week aan Peter te denken en het omgekeerde bleek ook het geval… Het blijkt dat Peter en zijn partner inmiddels in het buitenland wonen, een tijd geleden al uit Nederland zijn weggetrokken..

Regelmatig schudde mijn wereld, door Peter, op de grondvesten en vooral zijn hulp om enige ongenode ‘gasten’ uit mijn levenscirkel te verdrijven, dwong mijn diepe respect af. Wat een volhardendheid, en wat zág deze man allemaal wel niet, wat voelde hij en nam hij méér waar dan ik..? Tot waar strekte zijn wereld zich uit..? Maar voor Peter was het werk, om na een avondje gezellig tafelen, mijn genoemde, ongenode gasten te laten weten dat hun gastheer niet gesteld was op hun wazige aanwezigheid.. Enfin, lees het hele verhaal van Peter en je begrijpt wat ik bedoel.

Charlie Chaplin en de mobiele telefoon..
Eén van de meest indrukwekkende reacties kreeg ik echter van Peter, naar aanleiding van een artikel op WantToKnow. Dat was toen er in 2010 een stukje film opdook van Charlie Chaplin, waarin een ’tijdreiziger’ te zien zou zijn, met een mobiele telefoon, terwijl er in die tijd van de zwart/wit-film, nauwelijks sprake was van gewone telefoons… (Wil je dit artikel nog lezen, kijk dan HIER op de site).
De voor mij schitterende, diep-fundamentele reactie die Peter me gaf, nadat hij uitgebreid het een en ander had geanalyseerd, blijft als een mijlpaal in mijn geheugen staan. Volledigheidshalve plaats ik hier deze reactie:

“Ik heb het gevoel dat hier een enorme boodschap wordt gegeven, maar dat de focus anders moet worden gericht om het antwoord te vinden. De focus ligt nu alleen op de passant met de mobiele telefoon in film ‘The Circus’, terwijl op de voorgrond de zebra in een olifant verandert. Maar wat mij ook opviel was dat de maker van het YouTube filmpje, tevens maker is van ‘Battle of the bone’, waarvan de poster de achtergrond vormt.

Daarom hier eerst de strekking van ‘Battle of the bone’ in het Engels:
‘BATTLE OF THE BONE’ is a movie set during a period in Northern Ireland, that will hopefully never happen and asks the question – what extreme do we have to go to before there is peace. Its the 12th of July, and as the parades begin to march, and the demonstrators begin to gather, an army of zombies make their way towards the city centre – determined to eat anything that moves!
Caught in the wrong place at the wrong time, are three friends who’s sole mission is to cross into the East, so they can avoid the trouble thats around them. This proves harder than expected, and their morning only gets worse when the zombies arrive, chasing them into the middle of the rioting public who’s only hope now is to join together as one, and bring peace to NI once and for all – ironically!!

Na het ontleden van alle symboliek kwam ik tot het volgende beeld.

Het circus is als de cirkel en waar wij ons als mensheid binnen cq buiten begeven. Ogen gericht op de dieren om de boodschappen uit het dierenrijk te doorgronden. In dit geval de transformatie van de zebra in de olifant. De zebra staat voor; balans, kracht zwart/wit zien, individuen blijven in een groep, zekerheid. De olifant staat voor; oerkracht, geheugen, samenwerking, moederlijk, emoties.

De overgang van de zebra naar de olifant kan worden gezien als het transformatieproces van de mens. Ik heb zelfs het idee dat de olifant als enige is opgewassen tegen de leeuw; ‘koning’ der dieren. De vermeende mobiele telefoon verwijst naar het feit dat we onze focus meer hebben gericht op techniek in plaats van het dierenrijk, waarin al onze karakters liggen opgeslagen.

In the Circus zijn de beesten getemd. In ‘Battle of the bone’ zijn de beesten los.
De toegevoegde waarde van de film “Battle of the bone’ is dat zonder deze transformatie, de wereld wordt beleefd als in deze film. De confrontatie met ‘de donkere kant’ en angstig op zoek naar samenwerking om dan op deze manier toch de éénheid te bereiken. Een realiteit die je zal overkomen als je nu ‘nee’ zegt tegen alle signalen die je worden gegeven om je bewustzijnsproces in gang te zetten.  Het is maar dat we het weten.”

Tot zover deze -in mijn ogen- unieke analyse van Peter.

Annunaki
Je zult je misschien afvragen waar dit verhaal naar toe gaat, dus laat ik ’ter zake’ komen. Het verhaal zal vooral de WantToKnow-lezer die regelmatig op deze site komt, herkenning geven in het verhaal van de Annunaki. We hebben hier op de site verschillende artikelen staan, over deze ‘goden’ die van boven kwamen en onze Aarde bezetten.. (klik HIER voor een overzicht). Peter liet me tijdens de gesprekken weten, dat hij, na intensief vorsen, zowel mentaal, fysiek als spiritueel, het plaatje voor zichzelf rond had. En dat plaatje leidde regelrecht naar de Annunaki. Peter was er zélf eentje, zo vertelde hij me.. Maar er was nog veel meer.. En die informatie wil hij, zo vlak voor de grote verschuiving, met mij en jou delen..!

In met name de Soemerische kleitabletten zijn dit soort historische afbeeldingen van sigaarvormige vliegende schepen te zien! De Annunaki waren dus ook maar gewone ‘goden’..

Het voert hier té ver om onze uitgebreide contacten uit de doeken te doen, maar ik kan je vertellen, dat datgene wat je straks gaat lezen, voor mij een waarheid is. Vanzelfsprekend bepaal jij je éigen waarheid, omdat je heel simpel bepaalt wat voor jou wáár en niet-wáár is. Dus dat is natuurlijk ook preciés de reden dat je dit verhaal op deze plek aantreft..

Want als WantToKnow voor 1 ding staat, is het JOU zélf laten beslissen wat ‘waarheid’ is. En wij steunen daarbij de gedachte dat er jouw waarheid is, en die van mij, maar dat er ook een Waarheid is. Of althans, zou moéten zijn. Dát is de ‘Grote Waarheid’, zoals we hem helaas zelden te horen krijgen. Waarom? Nou simpel, omdat dat niet in het belang is van de machthebbers op deze planeet.. En zij zijn in staat gebleken, als ‘goden’ met krachtige middelen, ons in een gevangenis van ‘onbenul’ te houden, onszelf daarbij ‘vrij’ voelend, waar we -helaas voor hen waarschijnlijk- nu ‘en masse’ uit ontsnappen..!

Peter Viskil benaderde me een week geleden met het verzoek of ik zijn levenswerk ‘Er was eens’ wilde lezen; nou, dat heb ik gedaan. En het kwam wéér neer op wat hij me al eerder had verteld..

“Nu hangt het van je eigen doorzettingsvermogen af of je de weg naar je midden verder kunt vervolgen, maar het is per definitie een externe weerstand die bij je is om je eigen negatieve energie te versterken, zodat die aan het licht komt om te kunnen transformeren. Met deze energie kom je dus nooit in je midden; die zal eerst losgelaten moeten worden. Want naar mate je dichter bij je midden komt, wordt de last zwaarder ervaren. Het houdt je dus eigenlijk vast waar je bent. Niets mis mee, maar je komt niet verder. Ik neem aan dat je dit wel herkent.”

Ja Peter, ik heb het herkend.. Wellicht dat er bij jou, als lezer van dit artikel, ook een belletje gaat rinkelen..? Download HIER de pdf van ‘Er was eens’, of klik op het plaatje hieronder.. En mogen we je vragen vooral je ervaringen en oprechte gevoelens te delen, ónder het artikel..? Je bent namelijk niet gek..
x

Guido Jonkers,
20.11.2012

x

 * * *

56 gedachten over “Er was eens..

 1. Het hele verhaal van Peter heb ik (nog) niet gelezen. Mij zijn al zoveel persoonlijke verhalen verteld en zijn mij onder ogen gekomen. Als mensen hun echte verhaal aan jouw durven toevertrouwen of op een andere manier, zoals hier naar buiten brengen is dat prachtig. Als mensen zich open en kwetsbaar durven opstellen voegt dat zoveel toe, daar kan geen geld in de wereld aan tippen. En bovendien nodigt het anderen uit om hetzelfde te doen of op zoek te gaan naar zichzelf.
  daarom wilde ik dit gedicht delen, gemaakt in verbondenheid op 25-09-2011

  De schepping is volmaakt
  omdat zij zichzelf schept
  Het is zoals het “is”
  en “is” is NU
  en NU veranderd elk moment.

  Dit “is” is dus tijdig en tijdloos
  want het “is nooit zoals het is”
  Het lot bestaat niet
  omdat het er niet is
  Evenals de dood
  al zou je hem zoeken
  je zal hem niet vinden
  omdat hij er niet is.

  Onze gedachten en intentie hebben inbreng
  we scheppen allemaal mee
  we mogen allen meescheppen
  aan een prachtige creatie
  een Goddelijke creatie
  omdat we Goddelijke wezens zijn!!

  AL-DAT-IS

  dat is niet star en statisch
  maar flexibel, humorvol en kleurrijk
  “voor eens geschapen, voor altijd geschapen”
  is gebaseerd op onwaarheid en onliefde
  ik, jij dus, wij ZIJN de verandering
  helemaal niks hebben we te verliezen
  te winnen; Heel Veel: “Een Nieuwe Aarde”
  wat ook genoemd wordt: “Het Paradijs.”

  “Er was eens?” Nee dus: “Er IS”

  Hartegroet Aly

 2. Lieve Peter en Guido, dank jullie wel! XXX

  We zijn niet gek, we zijn niet de enigen, we zijn klaar met alle dualiteiten, met alleen maar manifesteren. We zitten in het midden van onze cirkel en kijken om ons heen en willen niet meer meedoen aan al wat er gebeurt om ons heen.

  Het is niet dat we ons beter voelen dan… nee, we weten inmiddels dat meedoen aan het gene dat om ons heen gebeurt, meedoen is met manifesteren, duelleren. We weten inmiddels dat het geen zin heeft, ‘we zijn er geweest, hebben het gedaan, zijn er klaar mee’. Gaan we door met anderen te overtuigen van ons weten, dan lijden wij zelf er alleen maar onder, omdat het ons dan weer manifesteert, het trekt ons terug in het oude, in het gene dat niet meer van/voor ons is. Daarom ben ik zo stil en terug getrokken in mezelf. Geniet ik van Moeder Aarde, overal om me heen is de natuur die mij vertelt hoe het is om Aanwezig te zijn. De natuur heeft ons steeds alle antwoorden laten zien, maar kijken en het zien is een wereld van verschil.

  We zitten niet hoog op een berg naar beneden te kijken, we zitten in het midden van onze cirkel naar buiten te kijken en… aards gezegd “het kwartje is gevallen”, klaar, over en uit, tijd om naar huis te gaan. Tijd om je echte familie in je binnenste te sluiten en uit te rusten.

  En tot het zover is ben ik AANWEZIG, MET AL WIE IK BEN. Je bent in mijn cirkel welkom om op visite te komen, de koffie staat altijd klaar. Je mag alles vragen, maar luister naar je eigen waarheid, wees niet bang, je bent prachtig zoals je bent.

  En tot ik naar huis mag, speel ik hier op Moeder Aarde het spel mee, alleen wel met het ‘Verzamelde werk van Spelregels’, door vele vorige levens opgeslagen in mijn Ziel.

  Veel liefs, Anneke XXX

  1. Dankjewel Anneke! De cirkel of life becomes the flower of life.. Of ‘lief’.. wat je wil.. 🙄
   Kijk naar de ‘flower of life’, dan zien we de in elkaar passende cirkels, maar de cirkels bijna niet meer.. 1 + 1 = 3

  2. @ Anneke

   Op een ’n dag ben je verzadigd van van alles, leren hoeft niet meer zeker in de regel waar anderen nog de strijd mee moeten aanbinden. Terug naar het midden en los laten van de Dualiteit en het EGO, de ervaringen zitten erop en klaar om terug te keren naar je eigen bron.
   Hereniging met je eigen 5 vormige ster, waar je een onderdeel van bent met je tweelingen en neven-zielen. Terug naar het een zijn om alle aardse kennis, levens ervaringen en arstrale ervaringen te mogen delen en uit te wisselen. Om daarvan naar andere bewustzijns levels in de lichtsferen te willen afreizen. The InnerCircle works altijd wanneer je jezelf begrijpt en hunkert naar het terug willen komen aan je thuis gevoel. De aarde is te grof stoffelijk voor veel zaken en te veel dualistisch van aard, er wordt geen kleur bekend dan enkel zwart en wit. Bij terug komst wordt je begrepen en ontvangen dat is je eigen waarheid van het totaal zijn. Het rad van wedergeboorte zit er dan op, net als een fietswiel + ventiel, het is volbracht. Zelf wacht ik al jaren, ooit weg getrokken uit ene tussen sfeer om het evenwicht te bewerkstelligen op aarde, nog een maandje misschien van stoffelijk wachten eer we de openbare transport vehicle in de astrale wereld mogen gebruiken om terug te keren huiswaarts. ‘It was a long way to the Tipperary’

   Namasté sis… 😉

 3. Hoi Peter,
  Een prachtig kort en bondig verhaal.
  Het zou helemaal mijn verhaal kunnen zijn.
  We hebben in iedergeval dezelfde waarheid.
  Via mijn website kun je contact met mij opnemen.
  Je krijgt van mij mijn tweede boek.
  Dat is dit verhaal maar dan in boekvorm.

  In Licht en Liefde, Yatri

 4. Prachtig!
  Het kan niet anders of dit is erg herkenbaar voor velen..
  Volgens Peter’s numerologie ben ik een 11 11 28 -mens. Daardoor herken ik zeer veel van Peter’s ervaringen al zit Lucifer niet in mijn club.
  Wie veel licht in zich draagt, krijgt automatisch het gezelschap van ‘ongenode gasten’. Zij lijden immers aan chronisch lichttekort. Ik ontdekte ook welke deur zij gebruiken om binnen te glippen : die van je Liefde. Je liefde voor man, kinderen, kleinkinderen ouders, familie en vrienden. Goed gevonden toch? Je moet wel gek zijn om je voor alle liefde af te sluiten, alleen om wat rust te kennen.
  Zoals Anneke het zo mooi zegt, tot wij naar huis gaan, spelen wij het spel, met of zonder ongenoden.

  1. Of zoals James Tyberonn me vorig jaar zei: “Light attracts bugs, and intense light attracts heavier bugs..”..
   En inmiddels weet hij denk ik wel waarover ie sprak 🙄

 5. O.a. de gnostici waren al eeuwen bewust van de omdraaiingen van de termen god/satan/lucifer etc die door de Abrahamistische geloven worden gebruikt . Lucifer ( King of Light ) was ooit stralend en plotsklaps diabolisch , kloppen deed dat verhaal nooit voor mij .
  Peter , kun je dit verhaal ook nog in het plaatje van de andere wereldreligies passen ? bijvoorbeeld Hiduïsme , Zoroaster en Mazda Ahura , de Maya en Inca legendes etc ? Gewoon even benieuwd 😉

  1. Coz, dus KOL(der) was King Of Light = Peter Vilkil.

   Gelukkig het is weer een andere ROMAN voor een geportentreerde 3D EGO die een heel complex field of energy resourcement weet om te zetten in non-logica.
   Mijn insteek hoeveel lopen er niet op de aarde rond met een totaal optelde som van alles 11:11 ?! Dat wil niet gelijk bepalend zijn aan de strekking dat je gelijk op het allerhoogste niveau vast kleeft. Gevallen is ie zeker, niet geveld door fantasie maar zoals de kerk het al eerder deed alles in een 3D vorm te verpakken en proberen uit te leggen. Sommige dingen van bewustzijn levels zijn niet uit te leggen in 3D/4D denken, anders zou het hele melodrama ooit veels te makkelijk zijn geweest zonder al die vernuft van samen gespeelde kennis om 1 eind produkt te kunnen manifesteren in 3D.

   Ondergetekend: 7-7-7 pas 13 step 4,2,4,2

 6. We zijn waar we willen zijn. Daar ben ik zeker van. En alles gaat zoals het gaat.
  Het heeft nu geen zin meer anderen te proberen overtuigen.
  Het heeft alleen zin hier volledig aanwezig te zijn. Ik vind het alleen maar mooier worden. Hoe moeilijk dan ook. Mijn nieuwsgierigheid naar al wat is , is veel groter dan mijn angst of boosheid. Ik besteed daar dan ook niet veel aandacht meer aan. Ik voel me als uit twee mensen bestaan.
  De ene hier bij alle aardse dingen en de andere al bij alles wat er is. Beetje onwezenlijk voor een wezen. 🙂

  1. Heerlijk Selene… Mijn vreugde en nieuwsgierigheid zijn vele malen groter dan mijn angst en boosheid.. wauw..!! Dank!

  2. ‘De ene hier bij alle aardse dingen en de andere al bij alles wat er is. Beetje onwezenlijk voor een wezen’. Dat maakt ons dan ook Goddelijke wezens 😉 Het inzicht van Dat wat is, de werkelijkheid.

 7. grappig mijn nieuwste ontdekking in mijn persoonlijke studie zoektocht is Thoth de jongste zoon van Enki!! Ze hebben z’n naam al Romaans negatief belast en belasterd, zijn ze belazerd, die bastaard zonen van vrouwtjes honden, de originele titel van 1 van z’n beroemdste boeken is verbasterd naar een vrij negatieve connotatie, het geniep zit hum inderdaad in subtiele omdraaiingen en verbasteringen en vervormingen, als ik meer begrijp en weet zal ik het vertellen, er is ontzettend veel te vinden over de Zoon van… The Son of… waar kennen we dat van?! juistum, het blijkt dat de originele verhalen door elkaar gegooid zijn, kwestie van blijven puzzelen en stoeien met namen en verwikkelingen.. Vooral Door gaan, laat je nooit ontmoedigen heb ik ontdekt, wat je ooit al door dacht te hebben is hoogst waarschijnlijk geen onzin, de bevestigingen van de losse uiteinden van de touwtjes zoeken en vinden is machtig mooi werk, doe vooral wat naast je officiële werk, en te nimmer mag het nwo werk je gehele leven vernauwen tot een te beperkt gebied, dat gaan ze proberen, je mag namelijk niet te veel begrijpen en weten en de beste manier om dat preventief te voorkomen is het plezier om nieuwsgierig te zijn er voortijdig uit te knijpen.. dusz Lieve Liszie das gelukkig niet gelukt bij ons, sta na de leerdood daarom dood gemoedereerd weer op alsof je een volgend leer leven begint, ik zal hints blijven geven zoals ik hints heb gekregen en en hopelijk blijf krijgen, bemoedigend. Overigens geloof ik Peter Rechtbank DiepFrieso, niet, wel dat het geen toeval is dat beiden op de voorkant van de Televaag stonden, dat is de symbool taal, ze laten ons precies weten hoe het werkelijk zit, alleen dat mag je niet zeggen van de geprogrammeerde goegemeenschap, dat word je gelyncht.. Ideaal toch een boeren verdachte als zondebok patsy misbruiken die al een ‘psychiatrische verklaring’ op zak heeft?

  1. @hyper alert
   Idd een perfecte timing kan hen niet ontzegt worden , echter voor de al echt wat wakkere lezertjes valt er net even dát beetje meer te lezen en te horen, wat ik je brom!

  2. dank je dank je Paul, Geweldig materiaal! het is net als wijn, als je er aan toe bent kun je het waarderen door het in perspectief te plaatsen

  3. Hyper, met goede informatie kun je altijd lekker weg zwijmelen naar ongekende hoogtes, nog een glaasje Bischopswijn?!

  4. Wauw bijzonder verhaal zeg..

   Sinds Monica over de 11 begonnen is kom ik het echt overal tegen! En nu ook al Anna11 haalt alle 11 en weer naar boven..houdt niet op haha..het is een teken we zijn op het goede pad 😛

   Wat een verhaal ja van die Peter R..wat denk jij dan Hyper?

  5. Op 21/12/2012 om 11:11 is de zonnewende van de winter..in numerologie is dit 11:11:11 Bijzonder of niet?

  6. Lisz heb ik de laatste tijd ook weer erg, met die elfjes gemaakt van lucifer stokjes en zwart kalfsleren getallenleer jackjes (Cozz), ik vermoed dat het wel eens een georganiseerd bang in de gang evenement geweest kan zijn, met wat gechanteerde frankenstein notabelen op de voorste rij die uiteindelijk getuigen ‘mochten’ zijn van een Beltaine offerande Festiviteit in de satanische Walpurgis feest nacht van April 30 – May 1 ..

   http://www.nu.nl/opmerkelijk/2829444/prins-charles-rust-bij-verre-neef-dracula-.html

   Quote:

   ” Beltaine Festival April 30 – May 1, also called “Walpurgis Night”. This is the highest day on the Druidic Witch’s Calendar, while May 1 is the Illuminati’s second most sacred holiday. Human sacrifice is required. Since the celebration officially began the night before Beltaine, the tradition has developed among occultists to celebrate Beltaine as a 2-day ceremony. Great bonfires are lit on the Eve of Beltaine, April 30, in order to welcome the Earth Goddess. Participants hope to gain favor with this goddess so she will bless their families with procreative fertility. We find it interesting that the Royal House of Windsor lights a Beltaine “Balefire” every year [“America’s Occult Holidays”, Doc Marquis, p. 30] ”

   http://www.bibliotecapleyades.net/cienciareal/cienciareal20.htm

  7. @Lis in 7.7: Hallo Lis, ik ben een beetje dom denk ik, maar hoe kom je aan die 11.11.11 n.a.v. 21-12-2012? Kun jij het me voorrekenen. Dank bij voorbaat. Groet.

  8. @ Willy: Geeft niks hoor haha. Het is 2+1+1+2+2+0+1+2=11 en de tijd is 11:11 uur dus 11:11:11 numerologisch gezien.

  1. En een mooi voorbeed van het innerlijke weten, zowel van de verpleegster als de beide baby´s…..

  1. Dit had ik echt niet gepland:
   Bericht geplaatst: 24 november 2012 om 01:00
   24=6 november=11 2012=5
   Meestergetallen laten we numerologisch even staan:
   6+5=11 november=11
   Ik heb me geregistreerd als Anna11
   Mijn geboortedatum begint met 11

   Goede start op een forum? 🙂

  2. Kan het nu even niet laten:
   Onder mijn reactie staat Anelle
   23 november 2012 om 12:12
   12:12 Prachtig!
   23=5 november=11 2012=5
   Meestergetallen laten we weer even staan:
   5+5=10
   10+11=21
   21 om 12:12
   Spiegelbeeldig: ook mooi!
   Laten we de meestergetallen niet staan:
   23=5 november=11=2 2012=5
   5+2+5=12
   12 om 12:12…

   Als nieuw forumlid ga ik nog even numerologisch door:
   Reactie Guido 22 november 2012 19:19
   19:19 prachtig!: 19+19=38=11
   22 november 2012
   22 11 2012
   22 11 5
   22+11=33 5
   6+5=11

  3. En hier maak ik een grote fout:
   10 is geen meestergetal,dus correctie:
   5+5=10=1
   1+11=12
   12 om 12:12

  4. Spitsvondig Cozmic. Daarom even weer terug naar mijn aardse nuchterheid:
   Volgens mij zit alles in ons en afhankelijk van ons bewustzijn herkennen we lucifer, satan enzovoort in ons zelf. Het verhaal van Peter zie ik als zijn variant op het bewustwordingsproces waar we allemaal doorheen gaan. De rol van het ego, het integreren van onze donkere kant(en).

  5. En wat nu als je qua getallen een zootje ongeregeld bent?
   (Zo’n jas van getallenleer is wel een mooi alternatief voor de vegetariër!)

  6. getallenleerTja Imke, je zegt het z11 al.. Maar is dat het gene er uit jouw nummerologisch verhaal komt..?? Lijkt me stug.. Getallenleerstug. Heb je je cijferbrei-werk wel goed gedaan..? Graag stel ik je in dat kader Frank Hoogerbeets voor. Hij heeft bij mij een keer een waanzinnige analyse gedaan op mijn breiwerk.. Pfff.. http://www.ditrianum.org/nederlands/artikelen/numerologie/0000.htm

   Tja en wat de een zootje noemt, noemt de ander ‘chaos’.. In het Grieks zoiets als: ‘onpeilbare diepte’… Need to say more..? Er is ook zoiets als de ‘chaos’-theorie..

 8. En toch ‘strijd’ met ‘onvoorwaardelijkheid’….het blijft een duaal gegeven. Met strijd de uiteindelijk waarheid vinden ipv met hulp van het onvoorwaardelijke midden…Ik sluit niets uit, maar omarm het ook niet…

 9. Toch nog ff een opmerking over dit artikel. Zou Peter wel eens gehoord hebben van: HINBWJZ HIBWADDJZ. Vertaald: Het is niet belangrijk wat je zegt, het is belangrijk wat anderen denk wat je zegt. Het lijkt mij dat Peter dit stuk schrijft om mensen te informeren. Informeren over de verhouding lucifer en satan bijvoorbeeld en de rol van hen in het grote spel dat ‘leven’ heet.. Een eigen waarheid kan anderen helpen de eigen waarheid te versterken. Maar hier zit em de crux. Als je zelf aangeeft een reincarnatie te zijn van Lucifer, wat doet dat dan met de rest van het verhaal? Prikkelt dat mensen om verder te lezen of om af te haken. Ik vermoed dat ik het antwoord weet….

  Ik denk dat Peter hier een aardig verhaal schetst maar dat het mank loopt door te stellen dat je als Peter Viskil een reincarnatie bent van Lucifer. Al is het de waarheid (ik hou het liever bij je eigen waarheid), lijkt het mij een waardevolle aanvulling door te zeggen, dat je een Incarnatie van lucifer hebt ervaren, zoals waarschijnlijk meerdere mensen, zoiets of zo. De kans dat er dan niet wordt afgehaakt neemt toe en daarmee de kans dat je verhaal gaat landen ook. Zomaar een tip.

  Tsja, want wat zal ik dan wel niet zijn als zoon van een timmerman?

  1. Tja, twee lichaamsdelen hebben die kunnen groeien op externe prikkels…ik weet niet of ik al die prikkels aan kan 🙂

 10. Is Peter hier opeens verdwenen met zijn reactie dat 11:11 weer terug is?
  Ik wilde net een reactie plaatsen dat ik ook een 11:11 ben.
  Net als zovelen met mij.
  Ik wil jullie allen numerologisch nog wel even wat vragen stellen…
  Nogmaals, de schoonheid van deze fenomenen vind ik prachtig.
  Je identiteit daar aan ophangen niet.
  Wel het je bewust worden van iets wat groter is dan onze arrogantie te weten hoe het zit: noem het maar GOD…
  God dobbelt niet zei Einstein.
  Dat geloof ik ook!!!

 11. Ook hier de vraag waarom je niet reageert op je eigen artikel , of is dat te min voor Lucifer . Imo haalt het de waarde van het verhaal nog verder omlaag omdat je het lef niet hebt om vragen te beantwoorden .

  1. Tis hier blijkbaar niet warm genoeg, vlammetjes ontbreken en ook een potje zeer Hete Sambal/Wasabi elbij ontbreekt.
   Die montage overgang trouwens van die zebra naar een olifant bv is een montage van deze tijd en niet uit de tijd van knip & plak montage van toen, dus het verhaal denken wat daar dus achter zit is waanzins theologie.
   En hoge ogen in de numerologie zegt ook niet zo veel, hoe hoger je bent des te meer gevallen je overkomt, hoe lager je van klasse bent des te meer invloed je bewerkstelligd.
   Kortom het blijft het spel van imponeren op de ander en dan je handels kaartje achter laten zonder een weer woordje.

  2. Misschien is hij hier wel zonder dat we het door hebben onder een andere naam bijvoorbeeld 🙂

 12. Ik heb Peter en Yangay op een bijzondere manier spontaan mogen ontmoeten en zeer bewust wordende ervaringen hierdoor verkregen.De aanzet van een hoger bewustzijn. Peter is een heel bijzonder persoon, waarvan onze eerste reactie was: “hij is niet van deze aarde”.De reacties die hier geplaats zijn wijzen op alles wat hij in zijn verhaal verteld. Er moet nog heel hard gewerkt worden.Ik sta niet van Peter zijn openbaring als Lucifer te kijken. Velen van ons komen uit dezelfde zielen groep en we herkennen elkaar niet op aarde omdat we nog niet bewust zijn. Tijd om dus wakker te worden, bewust te worden en te werken aan wat gaat komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.