Advertentie

OMG! Is dit jouw Volkskrant-hoofdredacteur..?


x
x

OMG! Is dit jouw Volkskrant-hoofdredacteur..?

2020 © WantToKnow.nl/be

x

Pieter Klok, aangenaam. De hoofdredacteur van de Volkskrant. Jeweetwel, de voormalige ‘kwaliteitskrant’ die inmiddels op een glijdend vlak probeert het hoofd boven water te houden. En natuurlijk dient dit dan te gebeuren onder de kwalitatieve vleugels van haar hoofdredacteur.. Maar inmiddels meent Pieter Klok een beleid uit te voeren, waarvan de hele journalistieke wereld zich afvraagt hoe het mogelijk is. Hoe kun je als hoofdredacteur jezelf zó verschrikkelijk vergalopperen..? Wat er gebeurd is? Op 19 maart legt Pieter Klok uit op Radio1, in het programma Spraakmakers, dat er weliswaar verschillende mogelijke strategieën zijn om met het coronavirus om te gaan, maar geen enkele kritiek op de overheid komt zijn krant in..!

Kijk zelf naar deze opname van het radio-interview dat Ghislaine Plag met deze Pieter Klok had. En let vooral op de zelfingenomen tone-of-voice..!

Klok werkt negentien jaar bij de Volkskrant. Hij was verslaggever, coördinator van de economieredactie en was sinds 2010 adjunct-hoofdredacteur. Sinds juni 2019 is hij hoofdedacteur. De sollicitatiecommissie van de krant, zegt dat er ‘unaniem en groot vertrouwen’ voor hem gekozen  werd.  Maar bij de zoektocht naar de nieuwe hoofdredacteur werd alleen intern gekeken naar geschikte kandidaten. Voorzitter van de commissie zegt daarover op de site van de krant: “We hebben Pieter gekozen vanwege zijn bewezen journalistieke excellentie, bevlogenheid en vermogen te inspireren. We zien in hem een hoofdredacteur die het Volkskrant-dna zal versterken, iemand met een overtuigende visie.”

Het is werkelijk ongelooflijk hoe feodaal deze man zich naar buiten durft op te stellen met zijn ‘overtuigende visie’ op de journalistieke verslaggeving van de Corona-aanpak van overheid en RIVM. Hij weet wat goed is en niet-goed is voor de (gemiddelde?) Volkskrantlezer. Mensen krijgen dus geen kans op een gezonde kijk op de zaak, van ‘beide kanten’.. Klok raadt iedereen verder aan, diens commentaar bij zich te houden, omdat het RIVM heus wel weet waar ze het over hebben. Een gezonde discussie hoort daar kennelijk niet bij volgens Klok. Misschien familie van Hans, de illusionist, die de waarheid ook begoochelt..?

En natuurlijk dient deze meneer Pieter Klok in zijn krant terug te komen op deze, bijna feodale uitspraken. En dat doet hij ook. Een glad commentaar om zichzelf schoon te spreken, naar onze mening. We laten hieronder maar even het laatste deel van dat commentaar zien. Zoals het vol staat met impliciete verontschuldigingen en goed-praterij.. Wij kunnen het ons niet voorstellen, dat in de eerste plaats deze man hoofdredacteur heeft kunnen worden van deze -voorheen gerespecteerde- volks-krant.. Maar wat we ons helemaal niét kunnen voorstellen is dat een journalist, nota bene een hoofdredacteur, zich zó vergallopeerd in de vorm van simpelweg ‘dom commentaar’..

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.