Advertentie

VS graait ‘officieel’ in de ‘Cloud’ en in jouw Facebook..


Lekker wazige plaatjes van 'Cloud-computing' vullen de PowerPoint-presentaties in menige directiekamer.. De voordelen zijn duidelijk. Maar de nadelen nog niet in beeld.. Doen dus..??
Lekker wazige plaatjes van ‘Cloud-computing’ vullen de PowerPoint-presentaties in menige directiekamer.. De voordelen zijn duidelijk. Maar de nadelen nog niet helemaal in beeld.. Wel contractueel gezekerd.. Iedereen doet het, dus waarom wij niet.. Doen dus..??

 x

VS kan graaien in internetgegevens van EU burgers op Amerikaanse servers

2013 © iNSnet – Peter van Vliet (e.a. bronnen, o.a. HIER HIER en HIER)

x

VS kan graaien in internetgegevens van EU burgers op Amerikaanse servers..! Een vrijwel onbekend artikel in de Amerikaanse wet geeft autoriteiten de bevoegdheid om vrije toegang te krijgen tot gegevens van willekeurige EU-burgers, die zijn opgeslagen in zogenaamde clouds van Amerikaanse internetbedrijven. Dat schrijft EU Observer. Clouds zijn netwerken van computerservers die gegevens op internet wereldwijd toegankelijk maken.

De draagwijdte van de wet lijkt door de beoogde doelgroep – alle niet-VS burgers – over het hoofd te zijn gezien. “Anders dan selectief te spioneren, staat deze wet massale controle toe van niet-Amerikanen, uitsluitend voor politieke doeleinden” zegt Caspar Bowden. Bowden is voormalig Hoofd Privacy Adviseur van Microsoft en zei dit tijdens een panel over cyberveiligheid op de CPDP conferentie in Brussel, 25 januari 2013. En Casper Bowden, onafhankelijk pleitbezorger van het recht op informatie, gaat verder:

En zo ziet een 'cloud' er werkelijk uit. Daarbij staat ie ook nog eens in een vaag gebied, 'ergens in de VS'.. Je vraagt je af, wie er feitelijk snapt wat er gebeurt, als je heel je hebben en houden als prive- of bedrijfspersoon in zo'n cloud stopt..!
En zo ziet een ‘cloud’ er werkelijk uit. Daarbij staat ie ook nog eens in een vaag gebied, ‘ergens in de VS’.. Je vraagt je af, wie er feitelijk snapt wat er gebeurt, als je heel je hebben en houden als prive- of bedrijfspersoon in zo’n cloud stopt..! Volgens de voorstanders is ‘alles wel goed geregeld hoor, want je gelooft toch niet dat al die grote bedrijven ‘zomaar’ van die grote risico’s gaan lopen’..??

“Het wetsartikel is bewust uitsluitend gericht op mensen die geen Amerikaan zijn en die zich buiten de VS bevinden. En het voorziet hiervoor in een allesomvattende bevoegdheid voor de duur van een jaar. Er bestaat geen individuele bescherming.  Het hoeft niet te gaan om een politieke partij.

Het kan een actiegroep zijn, of wie dan ook die politiek actief is. Het kan ook gaan om gegevens uit het buitenland die in de Verenigde Staten van belang zijn voor Buitenlandse Zaken”.

Het wetsartikel waar het om gaat is een gedeelte van de zogenaamde Foreign Intelligence Amendments Act (FISAAA) en verleent de Amerikaanse overheid vergaande bevoegdheden voor het verzamelen van buitenlandse inlichtingen die zijn opgeslagen bij Amerikaanse cloud computing providers zoals Amazon of Dropbox.

“Toen ik voor het eerst hoorde wat de FISAAA mogelijk maakt, ging ik door een soort lacherigheid, toen ongeloof, en vervolgens via woede naar ontkenning”, zei een ander panellid, Gordon Nardell. Hij is in London gevestigd met zijn advocatenpraktijk, gespecialiseerd in de bescherming en het bewaren van gegevens in de telecomsector.

De founding-fathers zouden zich omdraaien in hun graf bij het zien van deze misstanden.
De founding-fathers zouden zich omdraaien in hun graf bij het zien van de misstanden die burgers in de VS, door de ‘Patriot Act’, tot verdachten maakt.. En zo heeft 9/11 voor de ‘krachten achter de schermen’ zijn waarde al vele malen bewezen..!

En wat blijkt..? Ook de Europese Commissie was niet in staat commentaar te leveren op de FISAAA. “De FISAAA is niet iets waar we commentaar op leveren” zei de woordvoerster van de Europese Commissaris van Justitie, Viviane Reding, in een e-mail.

Maar het probleem is niet onbekend binnen EU-instellingen. De wetswijziging richt zich specifiek op gegevens van en over niet-Amerikanen buiten de VS, en maakt eerdere beperkingen ongedaan die het voortdurend verzamelen van gegevens en van massale controle belemmerde.

“De providers moeten volledige medewerking geven en faciliteiten en informatie verschaffen, en dat allemaal onder totale geheimhouding. Als die geheimhouding wordt geschonden, is dat een minachting van de rechtbank, en waarschijnlijk eveneens een overtreding van de Amerikaanse spionagewet” merkte Bowden op.

* * *

Hoe is het mogelijk, zul je jezelf afvragen.. Wij van WantToKnow zijn al jaren niet meer écht onder de indruk van loze beloftes van de Amerikaanse overheid, of liever gezegd, de beruchte ‘krachten achter de schermen’..

Zij bakken zoete broodjes, smeren stroop op de mond, hebben honing aan hun kont, enz. enz. Allemaal niet erg, want waar het uiteindelijk om gaat. is dat als je als schaapje niet meer ziet dat je wordt geroepen door een wolf-in-schaapskleren, het hek natuurlijk van de dam is.. (Om maar eens een paar spreekwoorden voor de dag te halen…)

In het kader van dit artikel, past de informatie die de laatste dagen over Facebook wordt verspreid. Zoals wij eerder al bekend maakten, lacht de Amerikaanse overheid zich helemaal in de rondte, over de wijze waarop alle schaapjes-van-de-wereld hun privé-gegevens vrijgeven op Facebook. Veel beraadslagingen onder CIA en VS-overheidsdiensten, bleken het probleem van de massaliteit van de (wereld)bevolking niet te kunnen slechten. Met andere woorden, hoe ben je in staat als overheidsdienst, om een paar miljard van de hele wereldbevolking in de gaten te houden.

Het antwoord bleek eigenlijk zó simpel, dat menig CIA-professional zich achter de oren krabte.. Laat mensen zélf hun gegevens op het internet zetten.. Met allerlei wettelijke maatregelen, gebaseerd op de ‘Warrrrr on terrrorrrrr’, ben je dan als overheid in staat, ALLES te weten te komen wat iemand op bijvoorbeeld Facebook deelt. En wat blijkt deze week.. Lees dit verhaal dat onze collega’s van NIBURU vertaalden:

De meeste mensen weten ondertussen dat de censuur op Facebook hand over hand is toegenomen de laatste tijd. Wat velen niet weten is dat dit vooral komt doordat Facebook sinds een krap half jaar nieuwe eigenaren heeft.

De censuur op internet en in het verlengde daarvan die van Facebook zijn “hot topics”. Steeds meer mensen die lid zijn van dit sociale netwerk merken dat het dagelijkse nieuws dat zij belangrijk vinden, wordt geblokkeerd. Zelfs het delen van bepaalde persoonlijke berichten wordt al verhinderd.

Er gaan sluwe clubs schuil achter de oprichting van Facebook
Er gaan sluwe clubs schuil achter de oprichting van Facebook. Dat was bekend bij een kleine groep, maar inmiddels kan het o.a. de CIA niet veel schelen, wie er wat weet.. Het blijkt dat weinigen beseffen wat voor informatie ze publiekelijk aan deze spionagediensten aanreiken..!

Wat Facebookgebruikers de laatste tijd aan den lijve hebben ondervonden is dat alles wat je op dit medium plaatst wordt gecensureerd. Je hoeft bijvoorbeeld maar over één van de volgende dingen te schrijven om door de Facebookpolitie aangepakt en geblokkeerd te worden: het blootleggen van frauduleuze praktijken binnen de corrupte overheid, de controle-agenda van de Verenigde Naties, twijfels over de schietpartij in Sandy Hook en argumenten waarom je tegen de regering van Obama bent. Dit zijn slechts enkele voorbeelden; er zijn er nog zoveel meer..!

Facebook is niets meer dan een verzamelbak van gegevens voor de CIA. Iedere gebruiker krijgt een eigen profiel bij deze spionnenclub, voor het geval dat… En als dat ‘geval’ zich voordoet dan weten ze alles van je. Wat je hebt geschreven, je teleurstellingen, je bezorgdheid, de gefrustreerde commentaren; alles. Ze hebben meer dan genoeg informatie om van jou ‘een gestoorde gek’ of een ’terrorist’ te maken. Laten we eens kijken naar de achtergronden van Facebook..?
X

X

Uit alle 500 miljoen gebruikers wereldwijd herkent Facebook jouw gezicht dus onmiddellijk. Wist jij dat..? En dat terwijl ze ondertussen toch zo rond de 20 miljard (!) afbeeldingen hebben opgeslagen. Daarnaast is ook nog relatief onbekend bij het grote publiek, dat het Amerikaanse Congress een budget voor de CIA heeft goedgekeurd om te spenderen aan Facebook. Sinds de lancering van FaceBook in 2004, heeft deze organisatie bijna alle andere programma’s voor het verzamelen van informatie over personen, bij de CIA vervangen.

Er is ook een reden dat de censuur op het sociale netwerk de laatste maanden dramatisch is toegenomen en dat heeft alles te maken met het feit dat het, inmiddels publieke/beursgenoteerde, bedrijf nieuwe eigenaren heeft… Zoals we gewend zijn van de ‘krachten achter de schermen’ is hier wederom een heel slim spel gespeeld, waar weer velen in zijn getuind.

De eerste stap was het gebruikmaken van de mainstream kanalen om de beursgang buiten proportioneel op te blazen. Bijna iedereen wereldwijd was ervan overtuigd dat een aandeel FB iets was dat je écht moest hebben omdat je anders volledig buiten de boot zou vallen. Vergelijkbaar met de gekte in Nederland bij de beursintroductie van WorldOnline van Nina Brink…! Op dat moment had het aandeel ook een fikse symbolische waarde. Mensen brachten tenslotte hun halve leven door op Facebook, ze vonden dat FB ook een beetje van hen was en met wat aandelen zou dat gevoel alleen nog maar toenemen. Wat een heerlijke, gemoedelijke club, dat Facebook.. Like it! Mensen wereldwijd vonden ondanks de crisis her en der nog wat spaargeld en waren er op 18 mei 2012 dan ook helemaal klaar voor. Aandelen Facebook kopen!!

Er was zoveel belangstelling voor deze aandelen, dat iedereen ervan overtuigd was dat direct na de opening van de beurs, het aandeel nog geweldig zou gaan stijgen in waarde. Maar, tot grote schrik en verbazing van iedereen ging het aandeel niet omhoog maar… het aandeel daalde. Mensen belden in paniek naar hun makelaars en kregen de verzekering dat ze geduld moesten hebben, omdat dit ‘een normale reactie’ van de markt was.

Ongelooflijk wat mensen allemaal aan persoonlijke gegevens aan een openbare databank toevertrouwen!
Ongelooflijk wat mensen allemaal en geheel vrijwillig, aan persoonlijke gegevens aan een openbare databank toevertrouwen!

Niemand begreep er iets van want de aandelen bleven maar zakken. Van de originele uitgifteprijs van US$ 38 in mei naar net boven de US$ 17 in September. Tegen die tijd waren bijna alle kleine investeerders het zat en verkochten massaal hun aandelen om te redden wat er te redden viel.
Ook iemand die niet veel verstand heeft van aandelen, kan inzien wat er dan gebeurt niet echt logisch is. Waarom stortte het aandeel Facebook, een bedrijf wat op papier alles mee heeft, al in op de openingsdag?

Er zijn geen concrete bewijzen dat de aandelen gemanipuleerd zijn, maar er zijn wel aanwijzingen voor die zoals gewoonlijk weer in een bepaalde richting wijzen. Wat er gebeurd is is dat de kleine investeer, de doorsnee Facebookgebruiker die wat aandelen kocht, een groot verlies heeft geleden door in of rond september te verkopen. Dit met de gedachte, “Als ze nog verder zakken ben ik alles kwijt”. Door wie zijn al deze aandelen opgekocht voor een habbekrats? De bekende partijen zoals de Jezuïeten club Goldman Sachs.

Dezelfde partijen die al zes van de grootste bedrijven (Time Warner, Walt Disney, Viacom, Rupert Murdoch’s News Corp., CBS Corporation and NBC Universal (samen de ‘big six’) in handen hebben, zijn dezelfde bedrijven die de inhoud van wat de gevestigde media naar buiten brengt, volledig beheersen. Dezelfde media bepalen wat het publiek koopt, waar ze bang voor dient te zijn, hoe het zich gedraagt en door corrupte overheden voor hun karretje kan worden gespannen en die nooit écht kritische vragen stelt.

Het zijn dezelfde lui (van het ‘militair industriëel complex’) die door het goedkoop opkopen van Facebookaandelen een meerderheidsbelang hebben gekregen  en dezelfde lui die ook grotendeels verantwoordelijk zijn voor de snel aangescherpte censuur op Facebook. Het ultieme doel is natuurlijk duidelijk: de volledige controle over het internet. En dan is het bezitten van het grootste sociale spionage medianetwerk ter wereld een leuke start. Een spionagenetwerk waar de bespioneerden hun eigen gegevens aanreiken, zodat het werk tot een minimum beperkt blijft..!

Bron: HIER

Mocht je nog willen zien hoe de CIA in haar nopjes is met Facebook en andere social media, dan kijk je even naar deze YouTube:
X

 

 

12 gedachten over “VS graait ‘officieel’ in de ‘Cloud’ en in jouw Facebook..

 1. Ik vraag mij af hoe bedrijfsbeveiligingen daar dan mee om gaan. Veel personeel dat wordt gescreend omdat ze bij “gevoelige” gegevens kunnen zijn zich wel bewust dat ze door de beveiliging van het bedrijf in de gaten worden gehouden. Maar heeft die beveiliging dan ook in de gaten dat diezelfde mensen door “iets” anders in de gaten worden gehouden.

 2. Ik heb sinds kort mijn facebook pagina opgezegd. Niet omdat ik bang was voor de informatie die ik daarop zette en dat de elite dat zou lezen, ik hoop dat dergelijk schorem het las, maar omdat ik absoluut niet wil meewerken aan het speeltje van Goldman Sachs en de geheime diensten.

  Op 25 januari 2013 schreef ik op mijn website:

  ‘Ik ben het spuugzat met facebook, ik werk er niet meer aan mee, laat de elite zelf maar uitzoeken hoe we ze ooit klein zullen krijgen!

  En die 99% van de mensheid dat nooit wakker zal worden, die wens ik dat het krijgt dat het zonder er erg in te hebben zal krijgen! Hoeveel mensen dat slapende deel er ook op zal wijzen, dat deel slaapt en zal blijven slapen!

  Ik heb zojuist mijn facebook opgezegd, het kan zijn dat het er nog een tijdje staat, maar ik kom er niet meer!’

  1. Respect man, jij snapt het!!
   hopelijk dat er nog meer volgen zoals u!

   nog een fijn weekend.

   Power to the People!!!

 3. Geachte onwetende burgers van de wereld. Denk eens na u krijgt niks zo maar gratis. Sinds de oorsprong van internet is datamining ( verzamelen van data over doelgroepen) hot!! Facebook, twitter, enzovoort. Vele mensen toetsen maar wat in. Maar het geinige is wel dat u informatie altijd zo gestuurd wordt dat het over Amerikaans grondgebied loopt. Ja ook zelfs vanuit Nederland. D wet in de V.S. is wat soepeler. Kennen we hem nog de wet “Patroit Act” Dit laat vele dingen toe. Degene die bellen via T-mobile ook uw data wordt uitgeplozen waarom. T-mobile is onderdeel geworden van AT&T. En binnenkort ook KPN als de belangrijkste hardware is overgedragen aan Royal Haskoning. Dit met het oog op de wetten die gelden. De hardware blijft in handen van Nederland. Uw data is een heel ander verhaal. Dan nog het onderwerp weet u wat u schrijft? Vele mensen zetten veel informatie op hun account van vakanties tot promoties tot ziekte. Zo kan men al snel een schets maken. Oftewel een digitaal profiel met behoeften en wensen. Marketing jongens zijn er gek op.Tevens draait uw pc mee in een groter netwerk dan men voor ogen houdt.

  Telecom servers van Alcatel zijn besmet op software en hardware basis. Waardoor deze servers die normaal calls handelen in een datacenter zoals een callcenter effectief worden ingezet op digitale aanvallen op atoomcentrales in Iran. Mede dankzij joods programeerwerk. De digitale wereld is geen vrijplaats meer. Al jaren niet meer!!! ik zit veel op internet maar mijdt aan alle kanten social media. Vanaf dag 1. Wie contact wil zoeken met andere heeft legio mogelijkheden.

  lees netwerk stuxnet:http://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet

  En het zal u verbazen bel u echte vriend eens om gezellig af te spreken. Dat is echt gezellig dan al je status vrienden die geen reet om je geven al lig je 3 dagen lang dood in huis. Een ouderwets potje risk om de tafel met echte vrienden is nog steeds ontzettend leuk. En binnenkort vast weer hot als ik de massa lees.

 4. Als maar genoeg mensen dit artikel ‘aanbevelen’ door op het Facebook knopje onderaan de tekst te klikken…

  Heb geen Facebook nooit gehad ook. Ook geen Smartphone.

  1. @ john
   Ik zat net alles te lezen en dat schoot mij ook gelijk te binnen, het was er al en het gaat nu alleen nog wat makkelijker. Verder niets nieuws onder de zon!

  2. @jhon

   Het kan zo’n 5 jaar geleden zijn dat ik in de krant over Echelon en het uitpluizen van het internet via ’trefwoorden’ las. Niet echt nieuw dus.
   Een gunstige keerzijde kan zijn dat de ‘pluizers’ op die manier teksten lezen die hun denkpatroon positief kunnen beïnvloeden.
   Dat Facebook het anderen erg makkelijk maakt, staat buiten kijf.
   Ik vraag mij dan ook nog steeds af wat mensen bezielt om hun privéleven op het internet te gooien.
   Wellicht omdat de meeste mensen in de grond een beetje exhibitionist zijn. 😉

 5. Eergisteren nog ondervonden. Een goede kennis van mij had vorige week een afbeelding van mijn tijdlijn gedeeld met de tekst “Kanker al sinds 1928 te genezen.” Deze had ik vlak ervoor weer van iemands tijdlijn gedeeld. Eergisteren op Facebook vertelde ze mij via chat dat de afbeelding op haar tijdlijn was verdwenen; ze wilde ‘m doorsturen naar een kennis. Ik dus even zoeken op mijn tijdlijn: ook verdwenen!

  De betreffende afbeelding heb ik nergens meer kunnen vinden, maar ik heb wel twee prachtige videos van youtube – over hetzelfde onderwerp – op mijn tijdlijn gezet. En als die ook verdwijnen, zet ik ze er gewoon weer op. Stug doorgaan dus, want uiteindelijk hebben WIJ het voor het zeggen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.