Advertentie

Onderga je heftige stemmingswisselingen..?


angel

‘Je ondergaat waarschijnlijk ontrustbarende stemmingswisselingen..’

x
2013 © Jesus via John Smallman

2013 vertaling © WantToKnow – Guido Jonkers

 x

De mensheid ondergaat een immense en hoognodige healing. Het is een onderdeel van het proces dat ertoe zal leiden dat jij volledig ontwaakt. Voor velen betekent dit dat er sterke gevoelens en emoties vrijkomen, omdat ze óf heel diep verborgen lagen, óf omdat ze te maken hebben met karmische patronen vanuit vorige levens, die (nog) niet zijn uitgekristalliseerd. Óf omdat ze te maken hebben met vrienden, familie, of zelfs collega’s voor wie zielen hebben ingestemd om een deel van de lading te dragen en vrij te maken, waarmee die specifieke persoon te doen heeft.

devine gridAls dit jouw pad is, zul je zeer waarschijnlijk te maken krijgen met onprettige wisselingen in gemoedsstemmingen, waaraan je helemaal niet gewend bent… Ga er echter niet té diep op in, observeer ze en laat ze weer gaan, los, want dat is écht het enige wat je hoeft te doen..!

Wanneer je je er namelijk mee gaat verbinden, zul je merken dat ze zullen intensiveren, je zullen verwarren, en het je weer moeilijker maken om ze los te laten.. Wanneer dit gebeurt, probeer dan te ontspannen in een meditatieve toestand en zet je intentie om deze gevoelens los te laten!

En als je té emotioneel bij deze gevoelens betrokken bent, om in een ontspannen toestand te geraken, herinner jezelf er dan aan, dat het je intentie is om ze los te laten. Probeer daarbij iets te vinden dat je afleidt van deze intense gevoelens die ineens aan de oppervlakte kwamen.. Wandel bijvoorbeeld in de natuur. Of eet iets kleins, ga even met een vriend of vriendin aan de telefoon of samen uit, tot de gevoelens tot rust komen.

Herinneringen en Karma..
De mensheid heeft een boel herinneringen die losgelaten dienen te worden. Het blijven hangen aan bijvoorbeeld oude herinneringen van situaties waarin je werd beledigd, gestraft, gemarteld of gedood voeden de laatste gloeiende kooltjes van de negatieve energievelden, die ervoor zorgden dat je zo lang je hebt begeven in conflicten en oorlogen. Het vasthouden van rancunes, beledigingen, aanvallen en wraakzucht, heeft eeuwenlang de negatieve energieën ondersteunt, die jou continue naar angst en boosheid hebben geleid. Deze hebben je brandstof gegeven om een overweldigend verlangen naar wraak en vergelding te bevredigen; een verlangen dat nooit bevredigd KÁN worden, omdat het alles verzengend is.

fear is a prisonDe enige weg uit deze eindeloze lus van geweld-dat-geweld-oproept, is te weigeren om überhaupt in deze lus mee te doen. Voor velen, die slapend blijven, onbewust van hun behoefte om zich spiritueel te ontwikkelen, lijkt het idioot om NIET naar ‘rechtvaardigheid’ en vergelding te streven.

Ze beseffen daarbij niet, dat wat zij zoeken, datgene is wat iedereen zoekt …. Ze zijn zich slechts bewust van het onrecht wat hen is aangedaan. Terwijl ze zich niet bewust zijn, of weigeren in te zien, dat zij zich ook met diezelfde situaties hebben ingelaten.!

!Liefde is jouw essentie; het is onverwoestbaar en oneindig vastberaden; iedereen zal bezwijken onder de liefdevolle en zachtaardige omhelzing, die jou continue tracht te bereiken, vanuit de diepten van jouw wezen. Er is niet één persoon onder jullie, die geen intuïtieve prikkels krijgt om hén te vergeven, die je pijn hebben gedaan. Maar jullie ego’s stribbelen heftig tegen, want als jij toegeeft, zullen deze ego’s, dus ook het jouwe, hun macht verliezen..!

Jouw ego is een deel van jezelf, dat afgescheiden lijkt te zijn, los, en dat wordt gedreven door haar eigen angst-gevulde en zelfzuchtige agenda, daarbij van de idee uitgaand, dat het de oppositie kan vernietigen en de wereld kan domineren. De meeste mensen ontdekken haar beperkingen tijdens de kindertijd, en leren daarbij om te onderhandelen met andere ego’s, zodat allianties worden gevormd. Hierdoor wordt de terreur van de afgescheidenheid of eenzaamheid als het ware verzacht; maar een aantal personen willen niet onderhandelen met andere ego’s, noch een compromis met hen afsluiten.

Deze personen werden óf snel verslagen óf ze werden dictators van een bepaald soort, toen hun ego’s de volledige controle kregen over hen, de goeroe’s, de vaderfiguren, de industriële tycoons, de politici, de kerkleiders (m/v). Daarbij hun Aardse leven spenderend aan het zaaien van zaden van wantrouwen en verraad, daarbij trachtend machtsposities te bereiken, waarvan ze dachten dat ze hen onoverwinnelijk zouden maken. Natuurlijk kónden en kunnen zij niet slagen, maar ze overtuigen nog steeds en vaak anderen met het idee, dat veiligheid alleen kan worden bereikt, door vast te houden aan autoritaire posities, daarbij gesteund door de kracht van wapens..!

sunset steiger

x

Spirituele evolutie
De mensheid evolueert op een spirituele manier en de snelheid van die evolutie is razendsnel toegenomen in de laatste 50 of 60 jaar. En dat is de reden dat je zoveel, niet ego-gedreven maar liefdevolle mensen, actief betrokken ziet zijn, bij het brengen van harmonie en vrede op deze planeet. Door het streven naar het verhogen van bewust kijken naar de idiotie van het  ‘oude paradigma’. Desalniettemin heeft de energie van dit oude paradigma nog steeds grip op hen die zich ingelaten hebben met autoritaire houdingen, als een houding om zich veilig te voelen. En de resultaten hiervan zijn duidelijk nog te zien, dáár waar autoriteiten doorgaan met het houden van ‘orde’ via machtsmiddelen.

'Heart of Light' van Daniel Holman
‘Heart of Light’ van Daniel Holman

Jullie, de lichttorenwachters en gidsen, veranderen deze situaties, door alsmaar vanuit jezelf, het steeds krachtiger wordende, goddelijke Liefdesveld, naar buiten te brengen. Een veld waarin jij altijd geïntegreerd bent en ge-ankerd, door vooral je intenties het te delen met de hele mensheid. Je hebt dit al gedaan, voor het grootste deel van je leven op Aarde, sinds je wakker werd in de realiteit van je eigen spirituele essentie.
Toen je gewaar werd dat de reden om jezelf hier op Aarde te be-lichamen gelegen is in het gegeven dat je wilde assisteren in de enorme taak om al je broeders en zusters thuis te brengen, terug naar hun natuurlijke staat van bewust-leven, in vrede, harmonie en overvloed.

De intentie voor die staat van bewustzijn, verspreidt zich door het collectieve bewustzijn en kan niet meer worden ontkent. Ondanks de pogingen van hen die graag de oude structuren willen vasthouden, door dualiteit te bekrachtigen en mensen tegen elkaar op te zetten, zoveel jarenlang al. Hun tijd is voorbij, en hun machtsstructuren brokkelen af, vooral door ‘achterstallig onderhoud’ en gebrek aan steun.. Liefde strijkt en sprankelt over de hele planeet en doet alle weerstand verschrompelen. Weet dat dit zo is, dat het tot het Goddelijke plan hoort. Dat dit plan niet kan mislukken.

Blijf je focus houden op het Licht ín jezelf, zodat het nóg krachtiger zich kan manifesteren, in het bijzonder bij iedereen, bij wie jij in gedachten bent en woorden uitwisselt, of in fysieke aanwezigheid bent. Zodat zij ook naar binnen kunnen gaan en hun éigen Licht zien flakkeren en dát -door hún intenties- weer willen laten zien en willen delen. Je wordt op een goddelijke manier ondersteunt, op élk moment, en de Wil van je Vader, dat Liefde zal zegevieren, die ook jouw wil is, zal niet kunnen worden ontkent.

Jullie liefhebbende broeder, Jesus.

via John Smallman

26 gedachten over “Onderga je heftige stemmingswisselingen..?

  1. Hahaha Proost!

   Stemming mooi artikel Guido
   Mijn stemming had dit in petto
   Kortgezegt we zitten in een duidelijke overgang,veel zo niet alles blijft niet bij het oude en bezoekers van de ‘nieuwemedia’ hebben dit al wel iets beter door
   Ik heb al jaren het gevoel van verliezen..ondernemend als ik ben kwam ik ook door ongenoegen steeds dieper in dat hol van het konijn, the rabbithole zo mooi als in de bleep zoals velen die wel her-kennen
   Uiteindelijk crashte ik met de ziekte van Lyme (google plum island)
   en zie dat maar aan te tonen als blijkt dat je er al langer mee rond loopt zonder dit te weten
   Kortom,dan als je bent verzekert en dat was ik…dan krijg je huisbezoek
   en dat zijn ze van het ergste soort,
   ARBEIDS-DESKUNDIGEN noemen ze dat ras
   deze was nadat ik er 2 had weggebonsjoerd de Joker
   de 3e is dus scheepsrecht en komt je met veel charisma kielhalen
   een vroom verhaal over zichzelf om vertrouwen te winnen
   hij had een gelukkig leven met zijn nieuwe vriendin,,en door een ongelukje mank met 1 been,maar was eigenlijk bioloog in hart en nieren

   Dat was een ingang voor mij…
   Ziek van chemie,ikzelf ben altijd in de bouw werkzaam geweest
   een interessant onderwerp dus, Chemtrails..
   en toen kwam Satan zelf,hij intimideerde en zou zorgen dat mijn ziekteuitkering zou worden gestopt,en zo geschiedde
   Ik heb hem 1x eerder een bericht verzonden met aanwijzingen en Peter Vereecke,natuurlijk niets van vernomen,maar
   Nu krijgt hij deze, en deel ik dit hier…
   Dus… pak ze, the Basterds!!
   Btw
   Hij blijkt ook nog de direkteur te zijn van bsh-uden ad vies eurs
   Komt ie!
   ————-

   Voordat u gaat ‘genieten’ van uw pensioen in volle gezondheid
   Laat ik u dit weten.

   Ik ga uit van zuiverheid
   en zoals ik mij nog levend her-inner
   beviel u dat op zijn minst gezegd niet
   Ik draag mijn steentje inderdaad bij
   net als voor de bijen (ook al de wereld petitie getekend!?)
   Nee? Dan stuur ik u die alsnog na deze mail toe,met alle plezier
   want het is een must!
   die bijen wie massaal uitsterven,en dit door ‘mensen’wie zeggen dat deze
   chemicalieen NIET schadelijk zijn!???
   Daar stak u nog uw hand voor in het vuur
   Aan welke kant staat u voor uw medebewoner van moeder aarde?
   Er kan er mijns inziens maar 1 zijn…de goede mijnheer Hagoort
   vandaar dat ik u wakker schudt,AUB
   PS
   de Heer P Vereecke van de Belfortgroup heeft nog niets van u vernomen
   u bent toch bioloog in uw hart?
   Dan kan deze Peter u her-vormen in uw beeld
   Dank u

   http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4066:geloof-je-nog-steeds-niet-in-chemtrails-video&catid=11:chemtrails&Itemid=24

   Voordat u gaat ‘genieten’ van uw pensioen in volle gezondheid
   Laat ik u dit weten.

   Ik ga uit van zuiverheid
   en zoals ik mij nog levend her-inner
   beviel u dat op zijn minst gezegd niet
   Ik draag mijn steentje inderdaad bij
   net als voor de bijen (ook al de wereld petitie getekend!?)
   Nee? Dan stuur ik u die alsnog na deze mail toe,met alle plezier
   want het is een must!
   die bijen wie massaal uitsterven,en dit door ‘mensen’wie zeggen dat deze
   chemicalieen NIET schadelijk zijn!???
   Daar stak u nog uw hand voor in het vuur
   Aan welke kant staat u voor uw medebewoner van moeder aarde?
   Er kan er mijns inziens maar 1 zijn…de goede mijnheer Hagoort
   vandaar dat ik u wakker schudt,AUB
   PS
   de Heer P Vereecke van de Belfortgroup heeft nog niets van u vernomen
   u bent toch bioloog in uw hart?
   Dan kan deze Peter u her-vormen in uw beeld
   Dank u

   http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4066:geloof-je-nog-steeds-niet-in-chemtrails-video&catid=11:chemtrails&Itemid=24

  2. Zwaardstrijder, je doet je naam recht blijkt uit je tekst. Controleartsen zijn volledig in dienst van de werkgevers en doen enkel wat voor de werkgever het beste is.
   Toen ik daar enkele jaren geleden mee te maken kreeg vond ik het opvallend dat ik als het ware gedwongen werd mijn gezondheid in gevaar te brengen. Toen ik protesteerde werd de zogenaamde arts boos en zei: Ik ben de arts!
   Ha,ha. Dat vond ik niet dus ik zei; U bent helemaal geen arts.
   Zijn reactie; doodse stilte en grote ogen maar absoluut geen weerwoord. Wel problemen voor mij natuurlijk maar dat deerde me niet, ik ben gewoon gestopt met werken daar. Dat kan iedereen niet natuurlijk daarom zijn het verschrikkelijke mensen waar je mee te maken krijgt terwijl je het meest kwetsbaar bent.

 1. Grappig want er is een heel eenvoudige fysiologische verklaring waarom tegenwoordig veel mensen stemmingswisselingen hebben. Immers wordt dopamine omgezet in adrenaline en een tekort aan dopamine leidt tot stemmingswisselingen.

  Een warme groet,

  Dzyan

  1. Dan weet je ook Guido dat een tekort aan magnesium de omzetting ook bemoeilijkt. En een tekort aan B6 en B12 helpt ook al niet.

  2. Dzyan, i.p.v. over een tekort aan B6 is er vaak genoeg sprake van teveel B6 waardoor mensen juist allerlei klachten krijgen. Tekort aan B12 (methylcobalamine of dibencozide) en B1 (thiamine) komt volgens mij heel veel voor, maar wordt niet herkend zodat velen onnodig zware medicatie gebruiken die overigens het probleem (de oorzaak) niet oplost.

 2. 21 december is voorbij en nu maar wachten! op 28 februari of 1 maart!
  Maar dat is gewoon een gevoel dat opborrelt en wie weet!
  Zijn dit de data`s waar we zo lang op hebben gewacht?
  Even afwachten en dan weten we het weer.

  1. @Ramon

   Nee het komt uit mijn blauwdruk die zich openbaard!
   De maya`s hebben een andere blauwdruk en telling en waarheid.
   Voor mij is 28 februari de datum waar ik of iedereen zich bewuster gaat worden ,van wie wij ten diepste zijn!
   Maar dat is mijn waarheid en hoeft niet te stroken met de waarheid van anderen.

  2. ok, bedankt voor je reactie, wat bedoel je precies met jouw blauwdruk? ben zeer geinterresseerd naar je verhaal…. bvd Ramon

  3. @Ramon

   Met de blauwdruk bedoel ik dat alles wat je hier nu op aarde aan het doen bent, al in de geest is gecreëerd en een optelsom is van al je eerdere levens en ervaringen hier op aarde.
   Eigenlijk ben je nu langzaam alles weer aan het herinneren.
   Wij zijn in den beginne toen wij nog het volledige christusveld waren , anderen noemen het god , het licht, zon enz
   Op het moment dat wij ons zelf wilde ervaren ging dit onmiddellijk in de vorm van etherische ervaringen waarin wij ons nog steeds herinnerde als de goddelijke wezens die we altijd al zijn.
   Maar omdat we steeds verder afdaalden in dimensies en zo ook lager in trilling kwamen we op een punt waar we niet meer wisten wie we ten diepste waren, en zo kon het zomaar zijn dat we in bv de 5 de dimensie nog gewoon vanuit geesteskracht piramides bouwden en de mooiste dingen op aarde creëerde, maar we vielen steeds verder doordat bv we onze macht en kracht gingen misbruiken en we er geen bewustzijn op hadden.
   Nu zie je mensen staan bij de piramides en zich afvragen wie deze hebben gebouwd, vaak weten ze niet eens dat ze deze zelf hebben gebouwd.
   Maar nu zijn we op een punt aanbeland zeg maar op de terugreis, waar we weer gaan herinneren wie we zijn.
   Daarom zijn we nu aanbeland op het einde van dit spel en kunnen we dit aardse spel beëindigen omdat we weer weten wie we zijn.
   We denken vaak dat we doen maar we worden gedaan!
   Alles wat je hier op aarde ziet is een weerspiegeling van onze eigen innerlijke creaties, en nu op het eindpunt zie je dat alles zich in een versneld tempo op je af komt het lijkt alsof de tijd steeds sneller gaat, maar het zijn steeds de dualiteiten die zich steeds sneller weer voor je neus staan zodat jij en iedereen ze steeds liefdevoller kunnen omzetten.
   Bv als je 10 jaar geleden iemand een tik gaf dan kon het maanden of zelfs jaren duren voordat je zelf weer een tik terug kreeg, nu krijg je vaak al op de zelfde dag die tik terug en word je steeds sneller met je zelf geconfronteerd en kan je het ook sneller onder ogen zien en erna handelen.
   Maar dat het niet altijd makkelijk is om te doen! nee maar de ene dag gaat het beter als de andere dag, het gaat er om dat je bewuster word van wie je zelf bent en daar ook naar gaat handelen.

  4. OK,mooi geschreven en dat maakt heel veel duidelijk, super bedankt!!

   Maar hoe kan ik mij dan verder verdiepen in mijn persoonlijke blauwdruk, hoop dat je daar ook antwoord op kan geven, bvd Ramon

  5. @Ramon

   Je vraagt: Maar hoe kan ik mij dan verder verdiepen in mijn persoonlijke blauwdruk, hoop dat je daar ook antwoord op kan geven.

   Het is goed om vanaf nu gewoon je hart te volgen want dat is het enige dat je zal leiden naar je eigen waarheid.
   Alles wat je hoort, leest, of wat mensen je ook vertellen, neem niets aan als waarheid maar neem het aan als kennisgeving en filter jou waarheid hier uit.
   Doordat je steeds bij je zelf blijft en daardoor bij je eigen hart blijft en luistert en dit volgt spreek je steeds je eigen waarheid.
   En zo zal jou blauwdruk zich steeds meer openbaren aan jezelf en door jou heen.
   Probeer altijd open te staan en te luisteren zodat je altijd kan blijven groeien in bewustzijn, als je jezelf blokkeert door niet meer open te staan dan blokkeer je de levenstroom binnen je zelf en daardoor ontstaan er allerlei psychische klachten die weer resulteren in fysieke klachten.
   Je hoort wel eens van artsen dat ze zeggen het zit zeker tussen je oren! waarop vele mensen zich dan geraakt voelen en boos zijn.
   Maar als je gevoelig bent dan voel je eerst de energetische klacht die vaak nog niet eens fysiek te zien zijn op scans of foto`s.
   Zie het maar als een voorloper, Ik had 4 jaar geleden een nicht bij mij op bezoek en ze wilde zich energetisch laten meten, ik heb eenvoudig met een biosensor haar gemeten en ik vertelde haar dat ze niet tegen rauwe groente kon en niet tegen sterke alcohol, ze verteld mij dat ze helemaal geen last had als ze rauwe groente at of sterke drank nam.
   Maar 4 jaar later vertelde ze dat ze niet meer tegen sterke alcohol kon en geen rauwe groente meer kon nemen omdat ze anders onder de uitslag kwam te zitten.
   Dus als je je energetische lichaam kan voelen of erna kan luisteren dan ben je eigenlijk al de fysieke klachten voor.
   En als je dan nog wat bewuster word dan weet je ook dat de allergie die ten grondslag ligt aan rauw voedsel en sterke drank dit te maken heeft met voedsel tot je nemen en bewust hier op aarde zijn, maar dit kan je nog veel verder uitdiepen maar zo ver wil ik niet gaan nu.

 3. Dank je Selene
  En je zult ook vast herkennen dat het advies is
  om naar een psycholoog te gaan
  en deze verwijst je door naar de volgende want deze mag medicatie verstrekken
  en binnen 1o minuten hebben ze al een recept voor je uitgeschreven
  Terwijl je van voor af aan heel duidelijk bent geweest
  GEEN CHEMISCHE MIDDELEN (TROEP) te willen gebruiken
  En dan is het advies….
  Dan kun je aan je verzekeraar aantonen dat je een psychisch
  probleem hebt en daarbij je uitkering ‘veilig’ stelt
  Dit is niet een klein beetje tuig
  En bedenk wat hier later voor consequenties aan vast zitten
  Zie wat er gaande is met de aangepraatte ADHD fraude
  Je raakt zo je rijbewijs kwijt,laat je niet vangen lieve mensen
  vertrouw op de werkende krachten al is het soms zwaar
  ik heb daardoor geen inkomsten meer en daardoor voer ik nu mijn eigen koers
  buiten het verdoemde systeem
  Wie volgt?

 4. By the way, ik ben sinds een week of 2 snachts enorm aan het zweten, voornamelijk mn boven lichaam, ik vind dit vreemd, zijn dit misschien tekenen van de genoemde veranderingen? Ik hoop dat iemand mij hier iets verder mee kan helpen!

  1. Allereerst bedankt voor je reactie, maar kan me hier niet echt in vinden, aangezien ik niet voel dat ik enige vorm van stress heb!

  2. Gefeliciteerd Ramon!
   Je bent vlak bij de >>>finisch mooi man
   dan komt daarna, als je helemaal bent uitgezweet
   de fase dat je snachts gewoon weer net als in je baby tyd
   dun in de broek wakker wordt
   wel lekker warm maar niet te harden al die toxines die je lijf uitscheidt
   Welkom 😮

   Tip;
   ….gewoon een handoek eronder leggen hahaha

  3. Beste John, bedankt voor je reactie, fijn om te horen dat ik op de goede weg ben! Die stank neem ik wel op de koop toe, hahaaha! Nogmaals dank!

  4. Beste John, wat bedoel je precies met Ramon2 is nu Ramon1?, bedankt voor je reactie!

 5. Dit eerder gemaakt gedicht vind ik hier wel passen:

  Ieder mens heeft Liefde nodig
  Onvoorwaardelijk
  Dit is ons geboorterecht
  Liefde is aandacht
  Aandacht geven en ontvangen
  Liefde is waardering
  waardering geven en krijgen
  Liefde is respect
  naar je medemens luisteren en deze
  respectvol behandelen
  immers wat je geeft krijg je terug.

  Waardering en respect niet verbinden
  aan presteren of hoeveel
  geld en bezit iemand heeft
  maar gewoon zonder oordeel
  iedereen tegemoet treden naar zijn natuur
  we zijn tenslotte natuurlijke wezens.

  Allen geboren uit dezelfde oorspronkelijke Bron
  maar door ons aan te passen aan een
  illusionaire werkelijkheid en
  een ego hieraan verbonden
  is ons iets tegennatuurlijks voorgespiegelt
  onze eigen natuur werd teniet gedaan.

  Een standaard mens moeten we zijn
  die zich vooral “normaal” moet gedragen
  In een hokje gestopt
  onze grenzen moeten we kennen
  en vooral onze beperkingen
  hier mogen we niet overheen
  dan wordt je figuurlijk afgeschoten.

  Mensen zijn van goeie wil is het credo
  is die wil, die goeie wil ook gekoppeld
  aan de lieve vrede?
  Zij is verbonden aan de rationaliteit
  Waar is het hart? onze waarheid? onze eigenheid?

  Als ons zo de wetten worden voorgeschreven
  door mensen die regeren alleen vanuit
  botte wetenschap en verstand dan
  is er geen winst, op geen enkel vlak
  alleen onwetendheid, en onliefde.

  Het Universum is oneindig
  geen mogelijkheid is beperkt
  Waarom wordt de mensheid dan zo beknot?
  Er worden grenzen gesteld
  door politiek, medici en onderwijs
  Terwijl tijd en ruimte onbeperkt zijn
  evenals de eeuwigheid
  en de eeuwigheid is ons thuis.

  Wij mensen zijn met deze oneindige
  werkelijkheid verbonden
  Waarom dan deze liefdeloze gevangenis?
  Laat ons Leven in Licht en Liefde.
  Wij hebben het allen in ons
  die mooie scheppende kracht
  We mogen deze gebruiken tot meerdere
  ontplooiing van onszelf en de mensheid
  de Aarde en het hele Universum
  Om ons allen te verheffen naar een mooier bewustzijn
  Niet dat aardse geluk dat zomaar weer afgebroken kan worden
  Maar een blijvende hemelse saamhorigheid
  waarvoor alles en iedereen bestemd is.
  Aly

  We hebben eeuwen in het oude paradigma geleefd, en de mens is zo gewend om met zichtbare “zekerheden” te leven. Die zekerheden zijn nog steeds geld en macht, dat dit zienderogen afbrokkelt daar kan men maar niet zonder slag of stoot mee om gaan. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Men grijpt steeds weer terug naar eerdere oplossingen, hoewel oplossingen? het leken oplossingen maar waren het niet dat blijkt nu maar al te duidelijk in alle gelederen van de maatschappij. Alleen mensen met de nieuwe zienswijze, het nieuwe denken, zien het “Licht”. De mensen die het, zo het lijkt, voor het zeggen hebben, (denken ze) die zijn heel moeilijk om te turnen. Vasthouden die “zekerheid”. Ik heb ook wel eens geschreven deze mensen die macht uitoefenen, zijn zelf bang voor het licht. Ik denk ook zeker dat dit zo is. Als je steeds maar weer terug grijpt naar het verleden, daar de oplossing wil vinden voor de toekomst, (vaak in de vorm van oorlog.)
  Dan ben je blind voor het veld van de onbeperkte mogelijkheden, als je steeds achterom blijft kijken, zie je toch nooit wat er voor je ligt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.