Advertentie

Microwave: levensdodend. Neem zelf deze proef!


Zo simpel als de proefjes waren, die we in onze schooltijd deden bij biologie en chemie, zo simpel zijn die truukjes nog steeds. Want waarom zou je alleen op school proefjes kunnen doen, en niet thuis? Thuis kun je ook controleren, door gewoon zélf een proefje op te zetten. Proeven op de som te nemen…
Bijvoorbeeld zoals de Engelse doctor in de wiskunde, die de verhalen over de giftigheid van aspartaam niet kon geloven, ook zelf proeven ging doen.
HIER

Je kent ongetwijfeld de verhalen over de levensdodende eigenschappen van de magnetron. Zelf gebruik ik de dure oven in mijn huis nooit meer in de magnetronstand. Het was duidelijk: ‘The proof was in the pudding’. Opgewarmde macaroni, die middenin de brei, een heet stuk had, daaromheen ijskoud. Heel bizar. En toen kwamen daarbij nog eens alle verhalen die eigenlijk bevestigen wat je met je mond al had begrepen..

Maar wat dacht je van dit experiment thuis.
Gewoon even in de schoolvakantie met de kinderen. 1 Liter water koken in de magnetron, 1 liter water koken in de waterkoker. Doe deze 2 liters in verschillende schone flessen en zorg er natuurlijk voor dat je je flessen kunt onderscheiden. Plak er, zoals op de foto, het labeltje op.

Zorg dat je 2 dezelfde kleine plantjes haalt bij de bloemist of plantenwinkel en begin beide potjes te begieten met het water, met dien verstande, dat je het ene plantje consequent het magnetronwater geeft en het andere plantje consequent het gewoon gekookte water. De vraag is dan natuurlijk of er een verschil zal gaan optreden in de groei van de plantjes.. Toch?

Heeft de microwave-opwarming invloed op de energetische lading van het water. Ánders dan gekookt water uit een waterkoker dit doet?

Hieronder is dit proefje in beeld uitgewerkt. De resulaten van dit proefje zijn eigenlijk schrikbarend te noemen. (Kijk ook naar de stekjes in de karaffen op de grote foto onderaan.) Kijk naar deze plaatjes en oordeel zelf.

Het is al jaren bekend, dat de magnetron onderwerp van controversiële gesprekken en dat veel mensen zich zorgen maken over dit bizarre apparaat, dat via een bombardement van microgolven, de moleculen in het voedsel dat je ermee wilt bereiden, door elkaar schudt. En dat wel op een zodanige manier, dat er hitte ontstaat IN de celkern.

Het voedsel wordt dus niet van buiten opgewarmd, maar van BINNEN NAAR BUITEN. Het is dus niet de straling waar het om gaat, die ter discussie staat. Het gaat om wat er BINNEN die voedselcel plaatsvindt.

Er zijn vele onderzoeken die aantonen dat de magnetron het DNA in ons voedsel aantast en dat op een manier doet, waarop onze lichamen het niet kunnen herkennen. Ons lichaam wordt uiteindelijk met de dode voedselcel geconfronteerd en kan niets anders dan deze snel af te scheiden of het kapotte voedsel-DNA in vet inkapselen.

Denk eens aan al die babymelk die wordt opgewarmd in de magnetron…

Maar de makers van die magnetronbommen, zeggen nog steeds dat het veilig is. Is het nou zo dat een simpel thuisproefje jou kan aantonen dat water zo dood is als een pier als het wordt gekookt in de magnetron?

Hieronder, op de grote foto, zie je wat er met stekjes gebeurt, wanneer je deze in 2 soorten water zet.

Dat alle ‘Chi’ eruit vertrokken is, de levenskracht die alles doorstroomt. Bedenk dat jijzelf ook een levend organisme bent, nét zoals die plant.

Prepared By: William P. Kopp  A. R. E. C. Research Operations  TO61-7R10/10-77F05 RELEASE PRIORITY: CLASS I ROO1a

Ten Reasons to Throw out your Microwave Oven

Vanuit de conclusies van Zwitsers, Russisch en Duits wetenschappelijk onderzoek en klinische studies, kunnen we langer de magnetron negeren die in onze keukens zo vaak aanwezig is. Gebaseerd op het hier genoemde onderzoek, besluiten we dit artikel met het volgende:

1). Het vaak eten van voedsel dat via de magnetron is bereid, kan lange-termijn-hersenschade opleveren. Doordat elektrische impulsen in de hersenen worden omgeleid, doordat hersenweefsel wordt omgepoold en gedemagnetiseerd.

2). Het menselijk lichaam is niet in staat om de onbekende bij-producten die ontstaan door magnetronverhitting, af te breken.

3). De mannelijk- en vrouwelijke hormoonproductie wordt ernstig verstoord, door continue magnetronvoedsel te eten.

4). De effecten die de bijproducten van magnetronvoedsel op het lichaam afgeeft, zijn permanent en voor lange termijn werkzaam.

5).  De mineralen, vitaminen en voedingsstoffen in al het voedsel dat met magnetron wordt verwarmd, is sterk gereduceerd of gewijzigd, zodat het menselijke lichaam er geen of erg weinig voordeel van heeft.  Of het menselijk lichaam absorbeert gewijzigde componenten die niet kunnen worden afgebroken.

6). De mineralen in groenten worden zodanig gewijzigd, dat er kankerverwekkende radicalen ontstaan, als de groente wordt gekookt in de magnetron.

7). Voedsel dat is opgewarmd in de magnetron veroorzaakt kankerachtige groei (tumoren) in maag- en darmkanaal (Dit zou één van de verklaringen kunnen zijn van de enorme groei van darmkanker in de VS!)

8). Het voortdurend nuttigen van in de magnetron opgewarmd voedsel, stimuleert de groei van kankercellen in het menselijk bloed.

9). Het veelvuldig nuttigen van magnetronvoedsel, veroorzaakt afwijkingen in het immuunsysteem, door o.a. wijzigingen in de lymfklieren en het bloedserum.

10). Het eten van magnetronvoedsel veroorzaakt geheugenverlies, concentratieproblemen, emotionele instabiliteit en afname van het IQ.

Bovendien is aangetoond dat kunstmatige magnetrongolven gebruikt kunnen worden voor sublimale psychologische controle, ook bekend als ‘brainwashing’.  Er zijn documenten uit de jaren 1970 bekend van de Russische wetenschapperss Dr. Luria en Dr. Perov, specifiek gericht op klinisch onderzoek op dit gebied.

Het is dus wellicht helemaal niet zo’n gek idee, die magnetron van jou ook de deur uit te doen? Een conventionele oven werkt over het algemeen zeker zo goed, is net zo snel en het voedsel zal ook weer beter gaan smaken.

99 gedachten over “Microwave: levensdodend. Neem zelf deze proef!

 1. Er zal ongetwijfeld iets mis zijn met water uit de magnetron, maar water uit de waterkoker is ook niet best. Het begin van het artikel staat zo bomvol onzin over magnetrons dat ik de rest niet meer serieus kan nemen. Misschien handig uit te zoeken hoe een magnetron werkt voor je er allerlei magische eigenschappen aan toedicht.

  Een magnetron werkt doordat een golflengte van water wordt gegenereerd, waarop de watermoleculen gaan meeresoneren. Daarom draait het bord ook in de magnetron, anders worden alleen bepaalde plekken verwarmd. Je kunt zelfs de golflengte uitrekenen door het bord stil te zetten en er een bevroren stuk vlees in te leggen. Je zult dan 2 stroken ontdooit zien, en de rest hard. De breedte hiertussen kun je omrekenen naar de gebruikte frequentie.

  Je eten wordt niet van binnen naar buiten verwarmt, maar algeheel. Het verwarmen wordt veroorzaakt door het trillen van de watermoleculen, en beweging is warmte.

  Zo kun je op de waterkoker ook iets aanmerken. Het verwarmingselement is niets anders dan een gecontroleerde kortsluiting in het water. Kan me niet voorstellen dat dat best is. Er vormt kalkaanslag, wat op zich al een indicatie is dat je niet alleen met verwarming te maken hebt maar ook met een chemisch proces, bijna electrolyse achtig.

  Nogmaals, er zal ongetwijfeld iets niet best zijn met elektronisch opgewarmd water maar wat hier over magnetrons geschreven wordt is echt onzin.

  1. Dus omdat water uit de waterkoker ‘ook’ niet helemaal klopt, moeten we niet zeuren.. Zie je eerste alinea.

   Het eten wordt van binnen naar buiten verwarmt.. Je vertelt het precies zoals het gaat…!! Goed lezen Ricardo..!!
   Moleculen, die IN EEN STOF ZITTEN, gaan trillen en genereren warmte, die vervolgens DE STOF van binnenuit opwarmt.

   Een warmtebron van buiten, zoals een normale oven, doet dat precies dus andersom. De warmte (dus NIET DE STRALING) gaat van buiten naar binnen..! Simple as that.

   Je laatste alinea klopt dus ook van geen kanten. Want omdat gewone waterkokers ‘ook’ niet kloppen, is het onzin wat we over magnetrons zeggen..?

   Probeer eens een -via de magnetron- opgewarmde prak te duiden op de Bovisschaal.
   Ik spreek dus over het tenietdoen van Levensenergie, dóór de magnetron Ricardo. Wellicht is het interessant voor je, je een beetje in dit verhaal te verdiepen. HIER bijvoorbeeld een heel stuk over André Bovis.

   Menig wetenschapper, vooral ingenieurs, zijn gewoon neutraal en meten de levensenergie. Kijk eens op deze link. Wellicht gaat er een energetische nieuwe wereld voor je open..?

   En wellicht ga ik voorbij aan de waterverhitting via de waterkoker, maar daar hebben we dit apparaat dan weer voor geïnstalleerd..
   HIER

  2. Ik denk dat je mijn reactie echt met een verkeerde bril bekeken hebt. Ik geef meerdere malen aan dat het verwarmen met een magnetron waarschijnlijk niet goed is. Daarnaast stel ik vraagtekens bij het opwarmen met een waterkoker. Dus op dit punt ben ik het helemaal met het artikel eens.

   Waar ik het niet mee eens ben is de uitleg hoe de magnetron werkt en hoe dit het water zou schaden. Wat je uitlegt over van binnenuit verwarmen is gewoon niet waar. Het is niet zo dat de warme van binnen naar buiten gaat. De straling gaat door alles heen en brengt overal tegelijk evenveel trilling ( even de afwijking van een draaiend bord weggelaten ). Bij een over komt de warmte van buiten en overerft naar binnen. De binnenste warmste is dus door alle voeding tot de buitenrand geweest. Dit is fundamenteel anders.

   Nogmaals, ik heb geen kritiek op de uitkomst of de intentie van het artikel. Ik heb alleen kritiek op de slechte manier van proefnemen en het foutief voorstellen van het tot stand komen van het probleem… En hierdoor klopt de uitkomst niet en kan het mij niet overtuigen. Waarmee ik niet zeg dat ik denk dat de uitkomst niet klopt. De weg ernaartoe is alleen niet juist 😉 Althans, vind ik 🙂

  3. @Ricardo

   Met van binnen naar buiten wordt niet bedoeld, “vanuit het CENTRUM naar de BUITENKANT”, dat is een betekenis die je zelf invult, maar dat wordt niet bedoeld. De warmte ontstaat van BINNEN in het te verwarmen product en straalt (vanuit alle watermoleculen en andere moleculen die ook meetrillen op de straling) naar BUITEN (vanuit die vele warmtebronnen). Het is precies zoals je het uitlegt dus je hoort dit gewoon te begrijpen, je moet alleen niet zelf de term het centrum en de buitenkant van het product invullen en vervolgens je eigen invullingen tegenspreken.

  4. Als ik jou in de magnetron stop dan explodeer je,dus waar gaan de moleculen naartoe.
   De magnetron is een DNA generator,iets waar het Amerikaanse leger en defensie mee onderzoek naar doen.
   Ik ben het volkomen eens met jouw stelling,want 2 plantjes vergelijken is nou niet bepaald een optie.
   Ik kan jou wel vertellen dat als ik magnetron voedsel heb gegeten mijn urine een heel raar luchtje teweeg brengt,klinkt gek maar wel waar,een soort metaalachtig luchtje.
   Misschien hebben meer lezers dit ondervonden.
   Met het artikel over de magnetron ben ik het volkomen mee eens,het is en blijft een on-natuurlijke manier van opwarmen.

  5. Inderdaad Ricardo,

   De trilling is warmte. Zuurstof en zwavel staat in dezelfde kolom van het periodiek systeem. Ze lijken erg op elkaar. Ik heb begrepen dat de straling van magnetrons de binding van de organo-zwavelmoleculen stuk maakt. Wat er dan overblijft mag God weten. Maar zwavel chemie leidt zelden tot iets eetbaars.

   Groet,

   Dzyan

 2. Daarnaast, je kunt een proefopstelling met slechts 2 plantjes nauwelijks serieus noemen. Sowieso gaan sommige planten dood of groeien slecht. En waar is de controlegroep ongekookt water?? Dit is toch geen experiment? En waar komt die lijst met kwalijke zaken ineens vandaag… Totaal gebaseerd op niks :s

  1. Doe zelf het experiment eens Ricardo.. Maar wel eerlijk de resultaten vertellen..!!
   Je eet zeker dagelijks uit de magnetron..? Heb het gevoel dat je je aangevallen voelt door dit artikel.

  2. Haha nee hoor, ik voel me niet aangevallen en eet zeker niet dagelijks uit de magnetron. Het gaat mij ook niet zozeer om de uitkomst van het onderzoek, maar meer om de methode waarop het onderzoek gedaan is. Zo kun je echt geen onderzoek doen, en de opsomming met gevolgen is helemaal uit de lucht gegrepen. Dat is waar ik op doel.

   Ten tweede, ik snap dat ketelsteen iets heel anders dan elektrolyse is. Ik wilde alleen aangeven dat ook een waterkoker een reactie in het water teweeg brengt en daar kun je ook vraagtekens bij zetten.

   Ik voel me persoonlijk niet geroepen om dit experiment zelf uit te voeren. Maar als ik het hypothetisch wel zou doen dan zou ik wel wat meer controle factoren inbouwen. Ten eerste een 3e groep, met onbehandeld water ( kraanwater ). Misschien zou ik zelfs een 4e groep met mineraalwater toevoegen. Daarnaast zou ik per groep zeker 10 planten nemen, en alle planten in een apart potje zetten. Ook de belichting is van groot belang, dus binnen is geen optie omdat je dan altijd met een schaduwkant zit.

   Als iemand nog een schooltuintje over heeft is dit wellicht een leuk experiment. En de resultaten die daar uit komen zijn denk ik een stuk betrouwbaarder dan bovenstaand relaas.

   Dus nogmaals, ik heb niets met de uitkomst en voel me zeker niet aangesproken, ik heb alleen behoorlijk kritiek op de wijze van experimenteren 😉

  3. Ricardo heeft gelijk. Als je een experiment wil doen doe het dan goed of doe het niet. Wees blij dat iemand je tips geeft hoe je van je “experiment” iets kan maken. Uit je reactie blijkt (“Doe zelf het experiment eens Ricardo.. Maar wel eerlijk de resultaten vertellen..!!
   Je eet zeker dagelijks uit de magnetron..? Heb het gevoel dat je je aangevallen voelt door dit artikel.”) dat je jezelf aangevallen voelt. Helaas blijkt uit de reactie ook dat je hoogstwaarschijnlijk niet capabel genoeg bent voor een echt experiment.

 3. Beste Ricardo,

  Wat houd je tegen om het experiment zelf “goed” te doen? Zo’n mooie kans om aan te tonen dat het op niks gebaseerd is, zoals je beweerd, die laat je toch niet lopen?

  En ketelsteen wordt veroorzaakt door het inkoken van kraanwater, heeft niets met electrolyse te maken.

  1. Helemaal correct. Het experiment duurt een dag of 10, er gaat werkelijk een wereld voor je open. Wij staan open voor commentaar, zelf geschreven stukken, ingekleurde plaatjes en mensen die het verhaaltje af maken..

 4. Ik heb het al vaker gehoord en gelezen dat een magnetron gevaarlijk is voor je gezondheid,en heb ook vaak getwijfeld “zal ik wel,of zal ik niet de magnetron de deur uit doen?Want het is o zo gemakkelijk”Niet speciaal deze artikel,maar het heeft mij wel geholpen om de twijfel aan de kant te zetten en de magnetron weg te doen.
  Mijn gezondheid gaat mij wel voor alles.
  Bovendien is het gewoon gemakzucht.Voor ca.20 jaar geleden werd de macaroni ook gewoon in de oven op gewarmd dus waarom nu niet?
  Bedankt voor de artikel! 🙂

 5. Sinds enige tijd werken we bij ons op het lab. ook met magnetronapperatuur. Onder andere zetten we deze apparatuur in bij destructieexperimenten. Hierbij wordt het monster als het ware kapot gemaakt en de vrijgekomen (zware) metalen kunnen vervolgens kwanitiatief bepaald worden.

  Feit is dat men op deze manier veel tijd kan besparen in het bereiden van een monster welke geschikt is voor een bepaling. De tradionele destructietijd (verwarmen door middel van hitte) van enkele uren wordt ingekort tot 3 kwartier.

  Ander voorbeeld; peptiden kunnen tegenwoordig synthetisch bereid worden. Met tradionele methoden duurt deze bereiding een kwartier, met behulp van magnetronstraling slechts 2 minuten. Voor meer info:

  http://www.cem.de/documents/frameset_prdkt.html

  Duidelijk moge zijn dat magnetronstraling invloed heeft op organische verbindingen. Water is echter anorganisch, dit klopt.

  Water is een van de vreemdste verbindingen op aarde. Ondanks dat iedereen weet wat water is snapt de wetenschap er eigenlijk niets van. Echter met de huidige computers en geavanceerde technieken worden er bijzondere ontdekkingen gedaan:

  http://www.ru.nl/aspx/get.aspx?xdl=/views/run/xdl/page&SitIdt=3&VarIdt=1&ItmIdt=698097

  Opmerkelijke en prachtige experimenten worden uitgevoerd door Dr. Emoto, hierboven is reeds een link gegeven.

  Bovenstaand stukje nodigt eenvoudig uit tot experimenteren! Het is een hypothese welke uitnodigt tot eigen onderzoek. Tuurlijk begin je eenvoudig en volgens niet wetenschappelijk verantwoord technieken, echter het eerste resultaat kan de motivatie vormen tot verder onderzoek. Ik ga het proberen, dank voor de inspiratie!

  1. Waar blijven eigenlijk de experimenten die het werk van Emoto bevestigen. Het is nu al zo lang geleden gepubliceerd, je zou toch verwachten dat we op dit moment een goede classificatie hadden van andere laboratoria. Ik ken overigens wel iemand die de experimenten van Emoto heeft herhaald en op heel andere dingen kwam. Toen ze Emoto om commentaar vroeg erkende hij niet volledig gepubliceerd te hebben. Toen ze om de ontbrekende gegevens vroeg, weigerde hij dat……

   EXIT Emoto.

 6. Als de magnetron zo ongezond zou zijn als men beweert van ene kant dan kunnen we televisie, GPS, mobiele telefoons, radar en wireless LAN zoals Bluetooth ook beter afschaffen want deze maken ook gebruik van microgolven?

  Dus terug naar de middeleeuwen dan maar?

  Nee, persoonlijk ben ik er niet van overtuigd dat de microgolfoven zo ongezond zou zijn als men beweert. De conclusie van de volgende site is dat een microgolfoven geen groter risico inhoudt dan in het traditionele koken:

  http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=998

  De volgende info geeft ons zelfs in het kort een paar voordelen van de micro:

  http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=998

  Dus ja wat is nu de werkelijke werkelijkheid? Schadelijk of niet schadelijk? Gezond of ongezond? Het enige om er duidelijk achter te komen is om zelf te test te doen zonder enig vooroordeel dat micro slecht is want zoals Lynne McTaggert ons ook duidelijk aanreikt: gedachten zijn krachten! Dus een negatief gedacht over iets kan dan ook een negatieve uitwerking krijgen en een positief gedacht kan een positief effect teweeg brengen.

  Groetjes,
  kevin

  1. Doe zelf de test Kevin..!! MEET zelf, met de Bovisschaal.

   Het zit ‘m niet in het fysieke.. Het gaat om ‘Chi’, levensenergie die weg is..!! Noem het bezieling..!

  2. “Als de magnetron zo ongezond zou zijn als men beweert van ene kant dan kunnen we televisie, GPS, mobiele telefoons, radar en wireless LAN zoals Bluetooth ook beter afschaffen want deze maken ook gebruik van microgolven?”

   Het is onverstandig alles over 1 kam te scheren maar gepulste straling is bewezen schadelijk en de geldende normen hiervoor deugen niet omdat ze louter op thermische effecten gebaseerd zijn.

   Lees hier het volledige verhaal:

   http://sandalfon.groningen.org/

 7. In Rusland zijn magnetrons verboden! en bij toeval las ik ’n aantal jaar geleden dat er een zwitser veroordeelt was tot een gevangenis straf omdat hij maar vol bleef houden in de media en in alle andere vormen van publiciteit dat de veranderde moleculen bij de verhitting van produkten een dusdanige schadelijke invloed op het menselijk lichaam hebben!
  Uiteindelijk hebben de fabrikanten de man monddood kunnen maken (denk aan Sony, Hitachi en alle andere belanghebbende bedrijven, ja ook het nederlandse F)

  1. In Rusland magnetrons verboden? Niks van gemerkt? Wel interessant, hoe kom je aan deze info?

 8. Magnetron- Een serieus risico voor uw gezondheid

  Verwarm geen melk in een magnetron

  Als je je baby de fles geeft en moedermelk afkolft, is het niet verstandig om deze melk in een magnetron te verwarmen of te ontdooien. Zelfs bij lage temperaturen – 20 tot 53 graden Celsius – zullen bestanddelen van de melk die het kind tegen infecties beschermen, hun waarde verliezen. (1) Dit blijkt uit een studie van de Stanford University in Californië. Bij temperaturen hoger dan 72 graden, zo is vastgesteld, worden de beschermende bestanddelen in de melk grotendeels afgebroken. De onderzoekers raden het verwarmen van moedermelk in een magnetron, zelfs bij lage temperaturen, ten zeerste af en hebben een negatief advies uitgebracht aan ziekenhuizen waar dit een alledaagse praktijk is.
  Een andere, in Wenen uitgevoerde studie heeft uitgewezen, dat het verhitten van voedsel in de magnetron tot een grote mate van verandering van proteïnen in voedsel leidt, een proces dat niet is waargenomen bij conventionele voedselbereiding. In babyvoeding zijn na verhitting in de magnetron significante hoeveelheden van D-proline en cis-D-hydroxyproline gevonden, terwijl in biologische producten normaliter uitsluitend L-proline wordt aangetroffen. (L staat voor laevo, linksdraaiend, D voor dextro, rechtsdraaien, refererend aan de richting waarin elektronen roteren ten opzichte van het vlak van optische polarisatie.)
  De onderzoekers van Stanford waarschuwen dat ‘de conversie van trans- naar cis- gevaarlijk zou kunnen zijn, omdat wanneer cisaminozuren worden verenigd met peptiden en proteïnen, in plaats van met hun transisomeren, dit tot structurele, functionele en immunologische veranderingen kan leiden.’ (2)
  Ander onderzoek heeft eveneens uitgewezen, dat het verwarmen van babyvoeding in de magnetron tot moleculaire veranderingen kan leiden in de aminozuren in melkproteïnen, waardoor niet alleen giftige stoffen kunnen ontstaan, maar ook de voedingswaarde van de melk daalt. De hoeveelheid proteïnen die veranderden was evenwel klein. (3)

  dit is een klein stukje gecopieerd uit deze link:
  http://www.eqgen.nl/html/gezondheid_magnetron.html

  1. Ik eet regelmatig groente uit eigen tuin en pluk ook soms appeltjes van de boom, misschien dat ik daarom zo VIT ben

   hihi

 9. http://www.natuurlijk-welzijn.org/artikel/Magnetron142.html
  In 1998, echter, werd dit besluit vernietigd. In een vonnis, uitgesproken in Strassbourg op 25 augustus in het geval Hertel uit Zwitserland, was het Europese Hof voor de Rechten van de Mens van oordeel, dat er inbreuk was gedaan op Hertel’s rechten in het vonnis van 1993. Volgens Artikel 50 van de Conventie beloonde het Hof de gedaagde met een gespecificeerd bedrag voor proceskosten en onkosten.. Het Hof voor de Rechten van de Mens besliste dat het ‘spreekverbod’, opgelegd door de Zwitserse rechtbanken tegen de wetenschapper uit Bern, die hem verboden om te verklaren, dat magnetrons gevaarlijk zijn voor de gezondheid, in strijd was met de vrijheid van meningsuiting. Bovendien werd Zwitserland gelast een schadeloosstelling te betalen van 40.000 francs.

 10. @ Dyzan

  helaas kan ik, op jouw terechte vraag, geen antwoord geven daar ik Emoto niet volg. De reden waarom ik naar de experimenten van Emoto refereerde is dat de resultaten van zijn experimenten een mogelijke link vormen tussen het holistisch denken (spiritualiteit) en de reductionistische werkwijze van de wetenschap.

  Hierbij moet ik benadrukken dat de reductionistische werkwijze van de huidige wetenschap niet per definitie slecht is. Juist reductionisme helpt ons om over een idee (holisme) twee keer na te denken (de experimenten moeten te herhalen zijn).

  Ons grootste probleem is dat tegenwoordig de redutionistische denkwijze misbruikt wordt. Big Pharma is het beste voorbeeld. Bij het vermarkten van een nieuw medicijn wordt de positieve eigenschap chromelijk overdreven. De negatieve eigenschappen worden bewust vermeld in de kleine lettertjes en vaak onvolledig. Puur wetenschappelijk gezien worden eigenschappen verzwegen en is de conclusie waardeloos.

  Terugkomend op Emoto, indien zijn experimenten niet herhaald kunnen worden dan zijn ze wetenschappelijk gezien waardeloos (net als veel medicijnen). Dit wil nog niet zeggen dat de wereld achter het idee waardeloos is. Net zomin als het geloof, beter gezegd de hoop, iedere ziekte te kunnen genezen.

  En nu het experiment magnetronwater, ik weet niet of er verschil bestaat tussen gekookt water bereid door de overdracht van straling (magnetron) of warmte (waterkoker). Een manier om dit te achterhalen is het zelf uit proberen. Wat betekenen de resultaten: voor mij veel voor de buitenstaander weinig. Maar indien meerdere mensen dit experimentje zelf doen en gegevens worden verzameld, dan kan er een kan er een gefundeerde hypothese worden opgesteld: er bestaat een elementair verschil tussen water welke gekookt is door straling (magnetron) en (warmte)waterkoker.

  Indien de resultaten hierover geen uitspraak kunnen geven dan betekent dit nog niet dat magnetronstrling hetzelfde is als warmtestrling!

 11. Jongens, jongens toch Wat lees ik hier allemaal voor onzin.
  Een microgolf oven is een manier van opwarmen dat gebaseerd is op elektro magnetische trillingen en niet op stralingen en occulte krachten met kwade bedoelingen. Als je water opwarmt op een andere manier dan breng je dat ook aan het trillen tot het kookt en dan is daar ook niet veel leven meer in, dit is de basis van het steriliseren en daar groeien ook geen planten op.
  Alvorens iets te kritiseren moet je eerst begrijpen hoe dat het werk! Als dit apparaat op de juist manier word gebruik waarvoor het ontworpen is en je daar geen ander rotzooi in verwarm dan producten met minstens 20% water doet dit het zelfde werk als een pannetje op het vuur.
  Een Microgolf oven IS GEEN kernreactor! Zo, geloof niet klakkeloos al die selfmade goeroes die een broertje dood hebben aan moderne apparaten die ze niet begrijpen of kunnen gebruiken. Ik heb ook niet gezegd dat alle moderne apparaten goed zijn voor de gezondheid zoals GSM maar er is tocht een marge als men zijn gezond verstand gebruikt.

  1. Goh Peter, kijk ik achterom naar onze magnetron, dan staat er idd een zielig plantje bovenop.

   Ga toch eens wat testjes doen want ik heb het altijd al rare dingen gevonden, die magnetrons, gewoon op gevoel.

   Eigenlijk moet ik dan gelijk testen wat m’n gsm telefoon doet als ik het naast een plant leg meest van de tijd.

   Dank!

 12. Sorry, maar het hele verhaal is een broodje aap verhaal wat al jaren op het internet circuleert.
  Ze vertellen o.a. dat wanneer je een opgewarmd stukje vlees uit de magnetron onder een microscoop legt je een ravage ziet. Die ravage treedt inderdaad op. Wat je ziet zijn de opengebarsten celwanden. Die celwanden barsten open doordat het vlees kookt. Het water IN de cellen begint dus te koken, en daardoor explodeert de cel.
  En dat is nou precies de bedoeling.

  Wij hebben grote moeite met het verteren van rauw voedsel, juist DOORDAT de celwanden nog heel zijn. Wij kunnen celwanden heel moeilijk verteren. Toch moet die celwand weg om de voedzame inhoud te kunnen verwerken.

  Daarom koken of braden wij ons voedsel. Dat vernietigt die taaie celwand.

  Bij koken op een houtvuur gebeurt dan ook precies hetzelfde. Ook dan wordt de inhoud van de cel aan de kook gebracht, waardoor de cel open-explodeert. Zou dat niet gebeuren, dan zouden wij het voedsel als niet gaar beschouwen!

  Ook zeggen mensen dat veel vitamines verloren gaan door het koken met een magnetron. Zij vergeten echter, dat bij het koken van groenten op het gasfornuis, óók veel vitamines verloren gaan. Dat is dus ook slecht voor de mens, omdat de mens die vitamines nodig heeft.

  Sterker nog, bij het koken op het gasfornuis gaan meer vitamines verloren dan bij koken in de magnetron.Omdat vitamines verloren gaan door het LANGDURIG verwarmen van ons voedsel. En dat is nu juist niet het geval bij de magnetron, daar verwarm je kort.

  Nee hoor, het is allemaal onzin en een broodje aap verhaal!

  1. ha Ed,

   Dus jij denkt dat de proefjes met de planten niet echt zijn
   haal ik uit je verhaal en dat er niets aan de hand is,
   zonder naar enige vorm van onafhankelijk wetenschappelijk
   bewijs of onderzoek te refereren( dat het NIET schadelijk is).
   Dus eigenlijk verkondig je maar je mening.

   groet
   Maup

  2. Dan zijn inmiddels al heel wat mensen ziek als ik dit goed begrijp.
   Naar mijn mening is een magnetron gevaarlijk als deze hoogfrequent lek is, dat betekent wanneer het apparaat niet goed geaard is waardoor de hoogfrequente straling buiten de magnetron komt.
   Dat is pas echt link, zeker met het vermogen waar het apparaat mee werkt.

  3. Het gemene van magnetronvoedsel is dat het in feite ondervoed, essentiële ‘CHI’ uit het voedsel verwijdert. Simple as that. MEET HET ZELF VERDORIE MET EEN PENDEL EN BOVIS-SCHAAL!! Doe verdikkie het water-plant-experimentje van hierboven. Het gemene van voedsel uit de magnetron, dat je je buik ervan vol hebt, maar eigenlijk niet VOELT dat je er FIGUURLIJK je buik van vol hebt..

   Proef een kop thee, met hetzelfde theezakje met hetzelfde kraanwater of bronwater-uit-de-fles, waarvan 1 glas is gekookt in magnetron en de andere in fluitketel of waterkoker.

   En je hebt het inderdaad goed begrepen.. ‘Er zijn inmiddels heel wat mensen ziek’…! ‘Dat dan weer wel..’

  4. @Guido, ik ontken het niet ben alleen sceptisch.
   Planten water geven met gekookt water uit de magnetron doet volgens mij niemand.
   Als de voedingswaarde o.i.d. dermate wordt aangetast door opwarming in de magnetron zou dan de VWA ( Voedsel en Warenautoriteit ) niet ingegrepen hebben?
   Wat hier eigenlijk beweerd wordt is dat de magnetron onveilig is om voedsel te bereiden……..werk aan de winkel voor de overheid dus.
   Maar ja, ik moet eerlijk bekennen dat mijn vertrouwen in de overheid tot nul gedaald is omdat er zoveel misstanden zijn waar niets mee gedaan wordt cq onder de mat geveegd of in de bekende doofpot verdwijnen…..datdanweerwel.

  5. Wat een onzin allemaal! Wanneer je op het internet kijkt is het altijd hetzelfde testje dat je ziet met dezelfde foto’s. Geen enkel wetenschappelijke onderbouwing! Het gaat echt helemaal nergens over. En wanneer iemand zelf het testje doet dan is inderdaad de kans 50% dat het plantje doodgaat of blijft leven. En de mensen waarbij het plantje doodgaat schreeuwen het meest en laten zich horen op het internet.
   Dus vertel mij nu maar eens waarom niemand ooit heeft ingegrepen na deze test. Want uiteindelijk is het gebakken lucht.

  6. Beetje vreemd.. je doet een test van een week met plantjes en en magnetron- en gewoongekookt water, en dan vergeet je dat hier als eerste te vermelden.. Nee, in plaats daarvan begin je een heel verhaal en vergeet je plantjes…????!!!! Om vervolgens te denken.. “Ohja, ik heb de test gedaan…”.. Heel apart Ed. Verkoop je die dingen ofzo?

  7. Nee Guido ik verkoop ze niet. Maar ik was van het begin af skeptisch over deze test. Het vreemde is ook dat je op diverse sites alleen maar deze test ziet met steeds dezelfde foto’s. Waarom heeft niemand het testje opnieuw gedaan met andere plantjes? Gaat er geen lampje bij je branden? Dit is ook plantensoort die zeer snel groeit. Je kunt mij dan ook niet wijsmaken dat in 7 dagen het nog “gezonde” plantje geen centimeter is gegroeid. Daar klopt het dus al niet.
   En omdat ik van te voren al de uitkomst wist van mijn testje was ik dus niet verbaasd en vond ik het niet nodig om gelijk naar wanttoknow toe te rennen. Dit in tegenstelling tot de mensen waarbij het plantje wel dood zou gaan met magnetronwater want die roepen het hardst.
   En als je logisch nadenkt en weet hoe de magnetron werkt dan weet je ook dat het niet kan.
   Ook ben ik benieuwd waarom er nog nooit een zeer serieuse test is gedaan door een laboratorium met veel meer plantjes (bijv. 100) zodat het een betrouwbaar onderzoek is. Want anders hebben we hier met zijn allen helemaal niets aan.

 13. Voor de mensen die het niet geloven. Waarom neem je zelf niet even de proef op de som? Daarnaast als je gezond wil leven: geen microwave + geen E621 + geen Aspartaam en geen GM voedsel (allemaal Monsanto ellende) + geen of weinig vlees want die is volgepomt met hormonen en antibiotica.. pff de lijst wordt langer en langer.. geklooi met onze voding ook 🙁

  1. Als al ons voedsel zo vreselijk slecht voor ons is, hoe komt het dan dat we gemiddeld nog steeds ouder en gezonder worden?

  2. wij worden gemiddeld ouder. Niet gezonder.
   De reden dat wij gem. steeds ouder worden is onze niet aflatende inverstering in de gezondheids wetenschappen. Ik zeg bewust geen gezondheidszorg want zorg is het allang niet meer………

  3. Als we zulk slecht voedsel eten, is het toch logisch dat we zieker en zieker worden, als mensen en als maatschappij..? Het is tijd om te keren, het is tijd om ons weer met ‘waarde’ te voelen. ‘Waarde’ die alleen bewezen kan worden, als we het ZELF ‘waarde’ geven..!

   Waar denk je dat in deze tijd de behoefte naar biologisch, ‘waardevol’-voedsel vandaan komt? Waar denk je dat in deze tijd de behoefte naar ‘duurzaamheid’ vandaan komt? We willen (terug) naar wat ‘waar(de)’ is!!
   Dat we ouder worden is een kwantitatieve beschrijving, heeft niets met inhoud te maken. Met de kwaliteit van leven. Met wat ‘waarheid’ is.

 14. Van dit verhaal werd ik wel heel nieuwsgierig, dus ik ben ca. 10 dagen geleden met zo’n zelfde proef begonnen. Ik heb vier plantjes (venusvliegenvangers van het tuincentrum) neergezet en elke dag krijgen ze water: twee plantjes water uit de magnetron en twee plantjes water van de waterkoker.

  Resultaten: geen verschil!

  Wat de magnetron met voedsel doet daar kun je over discussieren, maar dat de magnetron water ‘muteert’, lijkt me een broodje aap.

  1. Gaat je laatste conclusie niet té ver Ed? ‘Onzinnig’ is nogal een uitspraak, na 1 testje.. Jij vindt het wellicht onzinnig, da’s wat anders natuurlijk. Ik geloof dat er nog heel wat bewijzen nodig zijn, om van ‘onzinnig’ te kunnen spreken.. Het bewijs hierboven in het artikel is dus gelogen..??
   Waar zijn de foto’s overigens van deze test? Ik plaats ze graag onder het artikel. Hebben jullie toch wel foto’s gemaakt? Pascal? Ed?

  2. Nee, ik heb geen foto’s gemaakt. Niet dat je daar veel aan hebt want ik kan natuurlijk enorm sjoemelen met die foto’s dus dat zegt net zo weinig als de test waarover dit artikel spreekt.
   En wat mij altijd zo verbaasd is dat wij (de onwetenden) altijd het tegendeel moeten bewijzen. Bewijs jij maar eens dat die test van het internet klopt en is die wel wetenschappelijk onderbouwd?

  3. Zeg Ed.. ik wist niet dat je boos werd..! 🙄 Het was maar een vraag hoor Ed. Wat betreft het artikel hierboven: Welke mensen gaan nou willens en wetens dit soort onderzoek zitten faken. Dát is wat ik vraag..!
   Niet doorschieten en mij nu van alles in de schoenen schuiven. Want wat brengt je op het idee dat ik géén onwetende ben..?! Omdat ik deze website run..?
   Jij hoeft helemaal niets te bewijzen; ik vraag of je foto’s gemaakt hebt. Vervolgens roep jij dat ik er niets aan geahd zou hebben, omdat ze gefaked hadden kunnen zijn..?? Maar waarom zou jij daar mee sjoemelen dan..? Vind je het erg lastig als ik je gewoon vertrouw..??
   Er is wat mij betreft maar 1 weten-schap, met ‘weten uit het hoofd’ alléén ben je niet gediend. Het gaat om ‘knowing by heart’. Verzin daar maar eens een mooie naam/wetenschap voor..

  4. Ik ben niet boos hoor Guido. Als ik zo over kom dan spijt dat mij. Dit is gewoon een gezonde discussie.
   En knowing by heart, tja daar kan ik niet zoveel mee. Ik ben wat dat betreft nogal wantrouwend. Ik wil graag weten waarom en hoe? Ik zou nu eenmaal graag willen weten wat de magnetron doet met het water. Krijgen de watermoleculen een andere samenstelling in de magnetron? Gaan er carbonbaatzouten verloren? Wat doet dat met planten? De magnetron verwarmd van binnenuit en gewoon koken van buiten uit. Verandert er dan iets met het water? enz.enz.

   En een keer zo een testje doen, zegt mij niet zoveel. Zeker niet wanneer dit zelfde testje al jaren op diverse sites te zien is. Want wanneer je bijvoorbeeld negatieve energie naar 1 plantje zend dan gaat hij ook dood.

  5. OK Ed, duidelijk hoor. Ik verstond je verkeerd. Duidelijk dat je met dat ‘knowing’ niets kunt; maar aan de andere kant wil je wel met je verstand weten..
   Maar waar het bij die magnetronzooi om gaat, is dat de levenskracht, de ‘CHI’ verloren gaat.
   Als je zo van testjes houdt, doe dan ook eens de BOVIS-test. Je maakt gewoon een simpel pendeltje en meet de verschillende kwaliteiten. Dezelfde moleculaire structuur en toch verschillend. Dáár loopt ook precies de ‘wetenschap’ tegen zijn grenzen op.. Dingen die je niet ziet, gebeuren vanuit andere dingen die er niet ‘zijn’.. hahahaha All the best man!

 15. nou??? ik denk wel dat er wat van waarheid in zit ik had zaterdag een kippetje gekocht bij de slager al voor gebakken in de gril he en heb het vandaag met de microwave op gewarmt en nu? denk ik ook ?? dat het vlees wel droger geworden is want dat ik het kocht was het wat verser dan nadat ik het opgewarmt had maar voor mijn doen was het toch nog wel lekker hoor en voor mijn vrouw ( hond )want mijn vrouw vond het te ? droog en die heeft haar helft voor het grootste gedeelte aan de hond gegeven en die ?? vond het maar wat ? lekker! die had haar buikje vol hoor .maar ja dan moeten we dan maar omkijken naar een andere verwarmings mannier !

  1. @Garriet60

   Je bent leuk bezig hier,maar heb je ook nog wat te vertellen?En HEEL GRAAG in een beetje begrijpelijk Nederlands.

   Kees

 16. Als onderbouwing van een artikel wat ik schreef over oa.het microgolf gebeuren,(niet voor deze site) deed ik de “plantenproef” ook. We hadden een grote plant voor het achterraam staan.Nooit wat mee aan de hand en altijd in volle glorie.Zonder dat de vrouw het wist, gaf ik die plant dagelijks een scheut water uit de magnetron.Na een week zag je dat de plant aan het uitdrogen was. Gezien een plant ook een belevingswereld heeft,ben ik er mee gestopt waarna de plant weer herstelde.Voor mij was deze informatie voldoende. Het duurde wel 7 dgn.voor het effect zichtbaar werd. Voor alle nee zeggers: Er bestaat een groot verschil tussen theorie en praktijk. Groet. Abel3

 17. Pseudowetenschap noemt men dit. Die proef met de plantjes is heel leuk gevonden maar tenzei het een grote hoeveelheid keren is gedaan wil het weinig zeggen. Beetje jammer dat men artikelen als deze gaat gebruiken om hun “punt” te verdedigen hoe slecht in dit geval de magnetron wel niet is. Persoonlijk ben ik ook niet een grote fan van die apparaten maar mijn inziens gaat dit echt helemaal nergens over.

 18. Gelukkig heb ik helemaal geen testjes nodig; mijn gevoel en smaak vertellen mij genoeg, zo hoeft mij niemand te vertellen hoe slecht Aspertaam is omdat zodra ik een slokje ‘light’ heb genomen mijn keel samen trekt en ik heel lang een bittere smaak in mijn mond behoudt.
  Daarom heb ik altijd een beetje medelijden met mensen die niet anders kunnen zijn dan onverschillig omdat hun gevoel en zintuigen totaal zijn afgestompt, zoals die van Ed.
  Mensen die daardoor geen idee hebben wat ‘chi’ is, waar dit hele verhaal over gaat, mensen die bewijzen nodig hebben voordat ze überhaupt naar je beginnen te luisteren, heel frustrerend.
  Maar goed, de wereld is zoals die is en ‘de oude wereld’ (een wereld zonder magnetron ovens:) is stervende en ik ben opgehouden mij daar druk over te maken, we zullen moeten wennen aan deze nieuwe wereld, in ieder geval aan het feit dat er steeds meer mensen zijn die de oude wereld niet meer (her)kennen.
  Dankjewel voor je pogingen, Guido, ik heb het ook nog niet opgegeven hoor, ik respecteer je moed.

  1. Ik ben het roerend met je eens dat het vaak frustrerend is, en vooral als therapeut, om mensen op de gevaren te wijzen van bijv. opgewarmd of gekookte etenswaren uit de magnetron. Ik waardeer het enorm dat mensen zoals Guido dat weer onder de aandacht probeert te krijgen maar wat dit betreft ben ik zo langzamerhand best ‘lamgeslagen’.
   Uitstekend artikel Guido en ga zo door!
   Heel veel succes en wijsheid gewenst, Ineke

 19. Mijn buurman inmiddels 82 en nog goed gezond wordt al sinds jaar en dag voorzien door maaltijden van het regionale tafeltje dekje en vewarmd zolang ik hem ken plusminus 22 jaar de maaltijden met de magnetron.

 20. Betekend dit dat dit dan meteen dat dit de oplossing zou kunnen zijn voor een powerdieet! Dat we niet groeien in de breedte hehe! Ik wil ook zo’n ding!
  Nee hoor grapje….
  Toen deze apparaten op de markt kwamen heb ik dit soort berichten al gelezen…..vooral de anthoprosofen schreven hier toen veel onheilberichten over dit apparaat.
  Ik kan het hier roerend mee eens zijn hoor!
  Moleculair is je eten compleet door elkaar en uit elkaar geschut volgens mij…..heb gelukkig niet zo’n ding en hoef er ook geen!

  Wat trouwens wel heel leuk is met een magnetron:
  Zeep opblazen, krijg me mooie creatieve vormen van….zeer kunstig…
  Zeep maken:
  http://hobby-en-overige.infonu.nl/diversen/54401-knutselen-voor-moederdag-zeep-maken.html
  En chips opblazen….Ze zitten ook in geld……id kaarten….
  http://tweakers.net/nieuws/31387/bankbiljetten-voorzien-van-rfid-chips.html
  Sierraden maken:
  http://workshops.uitzinnig.nl/workshops/625-hotpotglazen-sieraden-maken-in-de-magnetron.aspx
  Klei zacht maken:
  http://www.crealine.nl/p/1/362/-/5/mo18-34p4/polymeerklei-in-de-magnetron
  voor pitkussens hahaha!

  Dusz voor deze klusjes even naar de buren…..

 21. Dit “experiment” is van iemand zijn kleindochter (2009) en op geen enkele manier wetenschappelijk onderbouwd. Deze mythe en verzonnen “conclusies” zeker niet geloven :s

  1. Nee je moet alles geloven wat op tv wordt gezegd en vooral reclames zijn zo geloofwaardig! Mensen die zelf zo slim zijn om iets uit te zoeken niet. Ik heb een commerciële opleiding gedaan en reclames, productomschrijvingen etc. zijn in de meeste gevallen gewoon LEUGENS om een product te verkopen.

   Net zoals dat asbest geen kwaad kan en fluor geen gevolgen heeft voor je gezondheid. Wanneer wordt jij wakker Olivier?

  2. Olivier, kun je me uitleggen wanneer zo’n experiment wél wetenschappelijk is? Of ook: Wat zijn de verschillen tussen wél en niet-wetenschappelijk? Alvast bedankt voor je reactie.

  3. Ik zou zeggen: doe zélf de proef..! Koop twee plantjes van hetzelfde soort en geef ze verschillend water.. Heb de intentie om ze beiden NEUTRAAL te behandelen.
   Wat er wel veel op internet te vinden is, is de omgekeerde testresultaten.. Water uit de microwave/magnetron zou dus beter zijn dan kraanwater direct… Tja, wat is wijsheid..?

 22. Haha…Dit krijg je dus als gewone burger de wetenschapper uithangt!
  De gezondheidsorganisaties die magnetron hebben goedgekeurd, hebben geen baat bij om met je gezondheid te spelen. Echter, ze hebben betere, geavanceerde technieken om het op moleculair, atomair niveau te onderzoeken en niet dmv 2 tal plantjes. Ze gebruiken ECHTE wetenschappelijke studies van ECHTE wetenschappers die jaren onderzoek hier naar doen!
  Mensen die in dit soort onzin geloven en dit als een wetenschappelijke bewijs zien, hebben vaak ook niet een IQ van boven 90 en hebben geen flauwe benul wat een strikt academisch/wetenschappelijke studie inhoudt.

  1. Haha dan weet jij als gewone burgers vast nog niet dat ECHTE wetenschappelijke onderzoeken helemaal niet zo betrouwbaar zijn? Of ben jij wel een ECHTE wetenschapper met een iq boven de 90. Waarvan ik zeker weet dat de meesten dat hier hebben of zelfs boven de 120.

  2. Erg jammer dat ECHTE wetenschappers met dat Hoge IQ zo’n tunnelvisie hebben, ik vraag mij eigelijk vaak af hoe dat kan. Want een leek met misschien geen hoog IQ, maar met een andere intelligentie en wellicht daadoor een bredere visie kijkt veel verder dan die tunnel. Wat maakt die tunnel zo interessant? Houdt daar de regenboog op?

  3. Dat IQ heeft er niets mee te maken. Een beetje gezond verstand is al meer dan genoeg om dit te begrijpen. Bovendien hoef ik met mijn IQ, onder of boven de 90, helemaal geen wetenschappelijke fraude plegen om mijn gelijk te halen. Ik lach mij dan ook een bult met al die strikt academisch en wetenschappelijke studie waar men al vooraf weet wat de uitslag moet zijn.

 23. Wat een dikke onzin zeg! Het enige dat de microstraling doet is de moleculen in beweging brengen. Of dat nu van binnenin eerst warm wordt of eerst aan de buitenkant maakt natuurlijk helemaal niets uit.

  Nog een tip voor de volgende keer dat je dit experiment doet: laat je door de magnetron aan de kook gebrachte water eerst even afkoelen voordat je het over de plantjes heen giet.

  Deze is wel mooi: “Het eten van magnetronvoedsel veroorzaakt geheugenverlies, concentratieproblemen, emotionele instabiliteit en afname van het IQ”. Dan hebben jullie zeker heeeel veel magnetronmaaltijden gegeten? x’D

  1. “Ontkenning is noodzakelijk als het doordringen van de waarheid teveel secundaire schade oplevert. Dit is een heel natuurlijk en zelfs soms een lichamelijk proces. Als er plotseling een geliefde overlijdt, is de eerste dagen (soms weken) ontkenning een normaal verschijnsel. De werkelijkheid is te zwaar. Pas in een later stadium gaat de werkelijkheid doordringen en komt het besef van de nieuwe werkelijkheid.

   Als het om zaken gaat, zal dit proces zich ook vaak afspelen. Je wilt niet weten dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt in je bedrijf. Het is moeilijk om terug te keren op je schreden. Je gaat te lang door ook vaak onder druk van de “sociale” omgeving. Daarom zie je veel faillissementen die onnodig zouden zijn, als dit verschijnsel eerder erkend zou worden.

   Gelukkig heeft ontkenning ook een nuttig voordeel. Als je bijvoorbeeld een goed idee hebt en iedereen aan wie je het vertelt er negatief op reageert, kan ontkenning van deze kritiek er toe leiden dat je toch doorgaat en soms met verrassende resultaten. Zo ontstaan nieuwe producten die er anders niet hadden geweest. ” 😉

  2. haah jaah die Geek zeg, ze gooien kokend water over planten en zijn dan verbaasd dat die groene beestjes dood gaan, scherp opgemerkt, dacht ik ook al aan hoor.. ben ik een Geek, mwaoh, gekruist met superman, speciaal voor Liszie, Anna en Moon en Cozzie en iedereen die het mooi vindt;

   3 doors down – kryptonite (lyrics)
   http://www.youtube.com/watch?v=Tpl6ncyxLGw

 24. Vreemd dat het plantje op dag 5 rechts EXACT, maar dan ook exact het plantje is van dag 1…
  Alleen is links veranderd… hmmm… je zou haast zeggen…
  ehh…photoshop of iets wat daar op lijkt..

  Flauwekul dus..

 25. Zullen we er dan ook nog een potje naast zetten wat gekookt water krijgt? Ik denk dat dat hetzelfde resultaat geeft als het “microwaved” water. Het water is dan gesteriliseerd dús er zitten geen voedingsstoffen meer in….

 26. Wazig verhaal! Het is helemaal niet zo dat een magnetron specifiek de celkern verwarmt maar gewoon alles waar water in zit. Na het verhaal over DNA en dode cellen over babymelk beginnen is ook lekker onzinnig; daar zitten geen cellen en geen DNA in. Purified water met microwaved vergelijken is natuurlijk ook een slechte vergelijking. Vervolgens wetenschappelijke bronnen noemen uit een aantal landen zonder een bronverwijzing….hopeloos.

 27. Beetje gekleurd artikel. Water doet niet meer dan de voedingsstoffen in de tuinaarde opnemen om het wortelstelsel de kans te geven dit op te nemen. Dus dat dit water op welke manier dan ook verwarmd is, is totaal onbelangrijk. Dit artikel lijkt me dan ook meer een wapen in de handen van de geitewollensokkenclub.

 28. Hier wordt niets bewezen. Indien er met drie potjes gewerkt zou zijn werd het al iets beter.
  Drie potjes op gelijke wijze inzaaien.
  1, pot 1 kraanwater geven
  2, pot 2 kraanwater in de magnetron verhit en afgekoeld geven
  3, pot 3 normaal gekookt en afgekoeld water geven
  Dit enige tijd volhouden en dan het resultaat vergelijken. Minstens enige honderden testen doen en dan krijg je een redelijk te vergelijken resultaat. Deze test is zeer slecht doordacht. Vermoedelijk om een wens aan te tonen. Ik ben niet pro of anti magnetron maar voor echt wetenschappelijk bewijs. Geen knullig gedoe
  Met groet, Bert Nuhaan

  1. hallo Bert
   volgens mij werd er geschreven ;een proefje om thuis te doen
   dus
   je mag wel 10 potjes nemen hoor
   het is juist fijn dat je niets hoeft te geloven van WETENSCHAPPELIJK BEWIJS
   GR V MIJ

 29. Maar ja, 10 minuten voorverwarmen voor 2 minuten gebruik… Bovendien is een oven helemaal niet zo snel als een magnetron.. Erg jammer dat ze dat niet van tevoren hebben getest, niet goed tenminste. Nu is iedereen aan dat gemak gewent en zullen weinig mensen overtuigd zijn van het slechte van magnetrons… Ikzelf vind het ook erg makkelijk s morgens: 2 minuutjes en mijn havermoutpap is klaar… Op het gasstel duurt het langer én ik zit met erg vieze pannetjes…

 30. Er werd altijd gezegd, een magnetron warmt van binnen uit. Ik heb al jaren de ervaring dat als ’t van buiten heet is, het binnenin nog koud is.
  Zo heb je ook het fabeltje dat je nooit ijzer mag gebruiken. Ik heb meer dan 20 jaar geleden mijn magnetron gekocht en kreeg er zelfs een metalen lepel bij om vloeistof te verwarmen. De warmte wordt hierdoor beter geleid en de vloeistof gaat niet gevaarlijk borrelen en overkoken, bijvoorbeeld melk of babyvoeding. Kan anders pijnlijke spatten geven. En de warmte is niet gelijkmatig verdeeld. Alleen gebruiken bij vloeistof waar je de lepel in kunt zetten.
  Ik heb ’n combimagnetron. en al jaren met veel plezier. Appeltaart, worstenbroodjes, cake enz in de hete luchtoven.Normale tijd.
  Maar vers gemaakt lasagneschotel, witlofschotel en welke natte schotel dan ook, gewoon kwartiertje in de magnetron met de gril erop voor mooi bruin korstje.Wel wat anders dan wat er altijd op de verpakkingen staat, 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Hoeveel energie verbruikt dit niet? Dus geld en tijd.
  Helemaal mee eens dat er eerst maar eens een wetenschappelijk onderzoek gedaan moet worden voordat zulke berichten de wereld in gaan om mensen bang te maken.

 31. Pas op!!
  Wel eens gezien of gevoeld wat het met eieren en worteltjes koken doet? Die knallen helemaal uit elkaar……ik zat echt onder de kleine brandplekjes!! Een gekookt ei in de pan knapt in de schaal en wordt groen maar spat niet uitelkaar.. Uit de magnetron wel tot aan het plafond toe!!
  Met worteltjes gebeurd hetzelfde….spatten in honderdduizend stukjes!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.