Advertentie

Hoe ‘De Telegraaf’ manipuleert en misleidt.


Je kent ongetwijfeld alle verhalen van verjaardagen en recepties, over het ‘waarheidsgehalte’ van ‘De Telegraaf’,  wakkere krant van Nederland... Vaak komt er dan na een gesprek over deze krant-waar-morgen-de-kattebak-mee-wordt-verschoond, een krant met te grote letters en té vette  en over veel kolommen schreeuwende ‘angst-koppen’, een opmerking tevoorschijn als: “Ja ik lees het vooral voor het economische nieuws”..
En dáár is natuurlijk niets mis mee, ieder zijn eigen smaak.

Maar het onderstaande verhaal is naar onze mening werkelijk te schandalig om los te lopen en daarom plaatsen we het hier, met dank aan Dimitri, die ons erop attent maakte. Maar ook veel dank aan onze collega’s van ‘GeenStijl’, die het ‘moslims-ergeren-zich’-verhaal uitermate zorgvuldig controleerden en op deze wijze deze ‘wakkere ochtendkrant’ in haar nachthemd zetten…

Mocht je een fan zijn van deze ‘schreeuwlelijk-in-de-vroege-ochtend’, dan hopen we dat je je eens achter de oren zult krabben en je afvraagt of het voortaan niet verstandig is, je nieuws uit andere bronnen te betrekken.. Er zijn veel -zelfs gratis- kranten beschikbaar, die je wel de kwaliteit aanreiken die je verdient te lezen.

Waar is nou al deze ophef over?

Laten we beginnen met het artikel zoals dat in De Telegraaf verscheen, we drukken het hier links als foto af. Het artikel spreekt voor zich.

Het artikel zoals De Telegraaf dit opruiend meende te moeten plaatsen. Let op de toonzetting ervan..!

En hieronder in de YouTube, zie je hoe Rutger Castricum van ‘GeenStijl’ zijn best doet, om in ieder geval ‘iets’ van waarheidsgehalte boven water te krijgen inzake het ronduit anti-islamitische artikel van Telegraaf-‘journalist’, Martijn Koolhoven.

Wat blijkt… De meeste mensen, vooral natuurlijk de moslims, die ernstig beledigd zouden zijn, en die bijna in opstand zouden zijn gekomen, WETEN NIET EENS DAT DEZE FOTOGRAAF IN DE WIJK ZIT.. LAAT STAAN DAT ZE ZICH ERAAN KUNNEN ERGEREN.

Het gaat allemaal over de fotostudio van fotograaf Leo de Deugd, die zich heeft gespecialiseerd in bondage-foto’s, of zoals ook wordt genoemd: SM. (HIER vind je overigens de website van Leo.)

Sterker nog, de sexshophouder, die in de wijk ligt, snapt helemaal niets van de ophef, die er zou zijn.. Hij zit er al 10 jaar en hij mag ook moslims onder zijn klanten rekenen. Grappig niewaar.. Net mensen hè, die moslims..!

En over ‘In deze wijk’ gesproken.. Het blijkt haarfijn uit de observaties van Rutger, dat de betreffende fotostudio helemaal aan de rand ligt van deze wijk, in feite niet eens tot de wijk ‘Hillesluis’ behoort.
Terloops introduceert De Telegraaf voor het gemak ook nog de term ‘moslimwijk’, een kwalificatie die kennelijk als intelligent nieuw Nederlands woord wordt aangeboden..

Met een keurig woord, noemt men dit soort journalistiek, ’tendentieus’, maar naar onze mening is het hier al lang voorbij. Er zit namelijk GEEN ENKEL waarheidsgehalte in het artikel. Dat noemen wij dan gewoon ‘PURE LEUGENS’..

Wij hebben inmiddels onze conclusie getrokken; we zullen deze ‘rechtse wakkere ochtendkrant’ links laten liggen. Boycotten,, kun je het ook noemen. De zwarte vingers die we vroeger altijd hadden, ná het incidenteel lezen van dit ‘dagblad’, blijken uiterst symbolisch te zijn geweest..

41 gedachten over “Hoe ‘De Telegraaf’ manipuleert en misleidt.

 1. Bedankt voor het plaatsen heren en dames, helemaal top.

  Af en toe komt één en ander boven water, maar mensen vergeten het snel, heel snel. Weet je wat ik ook zo jammer vind ? Dat al die moslimhaters gelijk lopen te janken en gaan schelden met nare ziektes. Een website waar ik een hekel aan heb is bijvoorbeeld fok.nl. Voordat geenstijl met deze film kwam zat iedereen te kotsen op de moslims. Na het plaatsen van een update was iedereen opeens trots op diezelfde mensen waar zij daarnet overheen kotsten. Zo hypocriet gewoon.

  Het is ook raar dat mensen verbaast kijken als zij horen dat moslims ook met erotiek bezig zijn. Mijn vriendin is turks en zij is erotischer en beter in bed dan al mijn vorige vriendinnen bij elkaar.

  Het is jammer om iedere dag te lezen hoe de meeste moslims worden afgekraakt. Vooral als je grote liefde en hele goede vrienden ( waaronder ook haar eigen familie ) onder dat groep valt. Gelooft u mij, veel moslims geloven in God en dat is alles. Zij bidden niet, vasten niet of onregelmatig en zuipen zich helemaal lam. Maarrr, zij doen niemand kwaad, zijn respectvol en hebben hun naasten lief. Dat is veel belangrijker dan bidden, vasten of geen alcohol drinken. En ik denk dat God ( Allah is gewoon arabisch voor God ) dat ook vindt ( als het bestaat in ieder geval ).

 2. Wel, Nederlandse christenen zouden ook niet blij zijn met deze shop in hun wijk. Verplaats deze fotograaf naar Kampen en ik weet zeker dat er flinke protesten komen waar dan overigens iedereen begrip voor zou hebben.

  Je kunt de krant links laten liggen maar het is ook goed een tegengeluid te laten horen. Ik reageer regelmatig op artikelen (die overigens ook vaak niet geplaatst worden zonder dat ik de “huisregels” overtreed maar schijnbaar niet in het straatje passen) Soms komt mijn reactie er echter wel door. Soms overigens, verdwijnen er ook complete artikelen alsof ze nooit hebben bestaan en dat zijn dan meestal artikelen die tegen b.v. de RIVM ingaan. Censuur is met de regelmatigheid van de klok aan de orde. Neemt niet weg dat wij onze stem moeten laten horen, een tegengeluid moeten brengen. Misschien slechts het moderatieteam alleen op andere gedachten brengen:-)

  1. Ik denk dat Geenstijl eerder problemen zal krijgen dan WantToKnow. En waarom zouden er problemen komen ? WantToKnow is niet de enige die het heeft geplaatst. Fok, Geenstijl en allerlei andere websites praten erover.

  2. tja maar hier zegt Guido in het openbaar dat de telegraaf liegt , en dat is een beschuldiging misschien begint de telegraaf wel een zaak tegen Guidje

  3. En sinds wanneer wil jij de vrijheid van meningsuiting binden? jij huichelt,oordeelt en speculeert dat het gedrukt staat, laat staan je verdediging t.o.v. levende leugens en je hebt het zelf niet eens in de gaten! Maar wanneer jij ooit tot waarlijke inkeer zou komen, zou je toch ook willen dat het je vergeven word door al je naasten die over jou kunnen oordelen? Of had jij ook in je overtuiging beter moeten weten, eigen schuld, ik bedoel het is je vaak genoeg gezegd? Je bent zo tegenstrijdig en speculatief in je bevindingen maak je daar eens druk over, of jouw zienswijze en perspectief wel valt te staven aan zuiverheid en werkelijke waarheden…Dan kan je de zaken eens vanuit een nulpunt zien ipv zwart of wit..

  4. Pff.. heren, waar gaan we heen??!
   Beetje kinderachterig zo!

   Feit blijft, dat mensen kritisch moeten blijven.
   M.i. dit bij Gait iig het geval. Top!
   Blijf zo door gaan.

  5. Foi en weer een stap terug in de accentie !!
   weg met de dualiteit, en nu terug de tuin in guidje voor wat zen oefeningen !!

  6. gait waar is jouw reactie dan jegens mij? jouw intrede tot dialoog? JOEHOE of gaan sommige uiteenzettingen gewoon boven je verstand en weten en wil je niet dat er door je camouflage en die luchtballon word heengeprikt? gait er zijn mensen die hoeven je enkel 1 minuut te zien en een paar woorden te horen of een paar regels van je schrijven te lezen en zijn zien je werkelijkheid evenzogoed…is dat wat je wil verbloemen? Geeft niet, je dient enkel wel zaken los te laten en zeker niet afreageren op derden die het geheel enigzins zuivere willen krijgen voor allen!

  7. @Gait, hou eens op met strijden…….. dat zal je veel lucht geven en gelukkiger maken.

 3. @Dimitri,

  Het grote probleem met het hele geloofsysteem is dat er een instituut tussen jou en het goddelijke staat! afkomst, cultuur, land van herkomst etc. het doet er niet toe, allen zijn we gelijk al doet de huidige regerende elite graag anders geloven waarvoor zij graag religie gebruikt en het geloof misbruikt.

  behandel uw naaste zoals u zelf behandeld wilt worden…

  Het is inderdaad te treurig voor woorden dat er mensen zijn die zichzelf serieus nemen en vol zitten van tegenstrijdigheden, dogma’s en onwetendheid overe zuivere zaken. Exact zoals je de tegenstrijdigheid beschrijft die heerst in de landen onder het christendom,islam etc.

  Feit blijft wel dat er door deze wijze vele mensen hebben gemoord of zijn vermoord uit naam van het onnoembare in de volle overtuiging dat zij uitverkorene zijn…hmmm toch weer een sterk staaltje van de occultie en genootschappen..

  Zij die namelijk werkelijk het goede met de mens voorhebben zullen nimmer deze grofheden begaan en enkel trachten de vele inzichten tot zich te nemen en vanuit dat perspectief te handelen.Met dit in achtname dat wat voor zichzelf het beste is ook zal gelden voor elke naaste. Dit is zuiver en draagt bij aann de bezegeling van de vrije wil der mensen en is een sterke wijze om de gebondenheid die heerst te doorbreken!

  Het begint bij een ieder voor zich,het gevolg is voor allen.

  Mvdg

 4. Is de Telegraaf een krant?
  Dacht dat Telegraaf een Gossip-blad was.

  Vorige week nog een vraag gesteld aan het desbetreffend blad waarom ze niets schreven over de deeltjesversneller.
  Dat was toch wereldnieuws, botsende protonen.
  Mijn vraag werd meteen gedeletet door de redactie.
  Nee… het is belangrijker dat Patricia Paay weer een nieuwe toyboy heeft.

 5. Heeh Kritisch is gelukkig weer in de wtk house!

  Met alleen die minne bokkige treiterende geite tdrol is het hier bijna niet te harden van de valse vibraties, bah.

  Kritisch you make my day en keep on going en ik hoop dat je hier af en toe nog eens een kritische noot wil laten vallen;

  ik bedoel met alleen die zure stijl loze geiten stank vind ik het hier niet om uit te houden;

  gelukkig zijn er deze week ook weer een paar heavy zwaar interessante artikelen geplaatst; complimenten aan het wtk team

  ik kan zelf ook nog wel eens kantje boord uit de hoek komen maar dat continu laag bij de gronds afzeiken zonder reden dat vind ik misselijk en niet terecht.

  Euh Kritisch krijg jij nou wel of niet toestemming van Guido voor een (politiek) artikel hier op wtk? Of vindt hij je niet aardig genoeg? Ik ben fan dus ik stem voor.

  1. @hyperalert, zie boven op reactie van @Guido maar hij lijkt niet zo geïnteresseerd in de partij en dus in een artikel. ik geef het nu op.

 6. Vandaag in de Telegraaf:
  Poolse president verongelukt met een staatvliegtuig.
  Ongeluk????
  of wou hij ergens niet in mee werken?
  Als je nieuws volgt is het net een rode draad in andere verhalen.

  1. ik ging gelijk kijken of ook de minister van volksgezondheid aan boord was omdat zij niet mee wilde doen in de vaccinatie hype rondom de mexicaanse griep. Dus ook direct het idee dat het een politieke daad was:-)

 7. Iedereen produceert pulp, wie de meeste mensen kan lokken met een intressant verhaal overwint het publiek, of het nou de Story, Prive, Weekend, Telegraaf of zelfs WTK is, Niburu.nl, tis allemaal gebasseerd op fictive verhalen die afwijken van de waarheid en onze aandacht dagelijks opslurpen als idolate goed functionerende voedingsstoffen.
  Fijne is als je de waarheid ietsje kan verdraaien waardoor het sappiger lijkt dan het werkelijke perspectief waarin het heeft plaats gevonden.
  Wie doet dat nu eenmaal niet het anders vertellen dan de kille waarheid ???

  1. Wie kan de waarheid ZIEN, wie kan hem überhaupt vertellen.. Het is per definitie subjectie: ALLES..

 8. ik geef toe dat dit opruiend is , maar geloof mij dat de “profeet”van de ISLAM een stuk opruiender was als dit ..
  meneer heeft PERSOONLIJK meer als 600 mensen onthoofd , mensen gemarteld , kleine kinderen vermoord, sex met meisje van 9 , mensen aangespoord om wreed geweld te gebruiken tegenover elkander.. ik vind het prima dat jullie mensen in hun waarde laten , maar een ieder die dit gedrag goedkeurt en ook nog eens durft te beweren dat het zo moet van god is ziek.. jongens , al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel ..

  1. Heel Bob, oordeel en oordeel. Bewijzen te over zeker? Geef eens een paar links jongen, want voor mij is dit nieuw.. Over welke persoon heb je het overigens.

  2. Van wie heeft u dit gehoord ? Van dezelfde media zeker. Gelooft u mij maar dat een groot deel van de geloven van tegenwoordig allemaal leugens zijn. En wat dan nog als hij mensen heeft vermoord ? Dat doen mensen toch al sinds hun eerste bestaan ?

   De terroristen vermoorden niet in naam van God, maar in naam van de elite. Zo creeren zij angst en als oplossing voor die angst voeren zij oorlog. En met oorlog verdient de elite heel veel geld.

  3. hey guido , alles goed JONGEN? lees eerst eens heel erg erg erg goed de QURAN en de HADITH”S(biographie van de’profeet”muhammad). links? .. hier heb je ze , k zou zeggen neem er ff de tijd voor ..ik had trouwens van jou een andere soort reactie verwacht en ook dat je zelf wat meer onderzoek zou doen voor je zou reageren , maar eind goed al goed hier op jou verzoek.ik verwacht nu wel van jou dat je ze allemaal bekijkt eer je weer je mening geeft over iets waar je niets van weet , ik wil niemand aanvallen , ik wil jullie alleen laten weten hoe de vork in de steel zit .. 8 filmpjes die je zullen verlichten over mohammed en zijn islam ..

   http://www.youtube.com/watch?v=ir_JNPn_GNM

   http://www.youtube.com/watch?v=RvVtgxxgUig&feature=related

   http://www.youtube.com/watch?v=tYXHKLmpVBs

   http://www.youtube.com/watch?v=ZpdCfbSsNzQ&feature=related

   http://www.youtube.com/watch?v=iwvwaPsG-3Q

   http://www.youtube.com/watch?v=hUkYujreOTw&feature=related

   http://www.youtube.com/watch?v=_3q46xFjqSw&feature=related

   http://www.youtube.com/watch?v=h_g19MVrsj8

   http://www.answering-islam.org/Shamoun/cruelty.htm

   OK guido ..you wanted to know , now u know ..

  4. Kijk Bob, zo doe je dat.. Niet alleen van alles roepen, maar gewoon verwijzen naar. Toch? Dáár ging het me om.
   Wat is er fout aan mijn reactie dan..? Jij roept wat, oordeelt er op los. En dan moet de lezer van jouw reactie op zoek gaan, of je reactie grond van waarheid heeft..??

 9. de meeste kranten hebben wel een politieke kleur waarmee ze de bevolking kunnen manupileren.De telegraaf heeft duidelijk rechtse neigingen in tegenstelling tot de meeste NL dagbladen.Uiteraard vinden de linkse vleugel de telegraaf een boutkrant.Vooral als de moslims ter sprake komen ,of een ander sociaal probleem. In mijn beleving is zowel de linkse als rechtse politieke tak te radicaal in hun opvattingen en zal het antwoord ergens in het midden moeten liggen

 10. Heel, heel lang geleden nam ik een abonnement op de Telegraaf. Hoofdzakelijk vanwege de auto en motor verslaggeving. Ik zat mij echter ook steeds meer te ergeren en had eind vorig jaar besloten om de krant op te zeggen en juist vandaag heb ik het laatste exemplaar ontvangen. Het blijken er om verschillende redenen 45.000 minder te zijn dit jaar die dagelijks de Telegraaf lezen.

  Wat mij opviel in het verleden over het onderwerp van verschillende geloven en ‘overtuigingen’ dat mensen met gelijke interesse en doelstellingen perfect samenwerkten ondanks het feit dat hun regeringen in oorlog met elkaar waren

 11. De journalistieke waarde gaat verloren indien een krant er nadrukkelijk een eigen mening erop nahoudt met als doel de massa te beïnvloeden. Denk aan de rol van de Telegraaf bij de discussie over de kilometerheffing of hun afwijzende mening betreffende het recente PvdA-programma. Ook negeren ze de wet op privacy bij verdachten die nog niet zijn veroordeeld. (geen balkje voor de ogen) en de foto van een neergeschoten Fortuyn was voor diens nabestaanden ronduit kwetsend. Ook stigmatiseren ze bepaalde nederlanders door louter hun etnische achtergrond te benoemen, (terwijl het toch om geboren en getogen nederlanders gaat) om ze vervolgens als groep te criminaliseren. Verder stelt de Telegraaf het belang dat de Toppers weer bij of uit elkaar gaan boven het belang van andere grote maatschappelijke ontwikkelingen. Kortom, de objectieve nieuwswaarde is bij de Telegraaf inmiddels ver te zoeken. Daarbij zijn ze nog de enige krant met het grote formaat papier wat onhandig leest. Nee, geef mij maar het Parool, de Volkskrant of Trouw.

  1. 1.
   “De journalistieke waarde gaat verloren indien een krant er nadrukkelijk een eigen mening erop nahoudt met als doel de massa te beïnvloeden.”

   Onzin. De waarde van de journalistiek bestaat er niet uit de ‘objectieve’ waarheid te verkondigen. Hun feiten moeten kloppen, dat wel, maar zij moeten juist die feiten presenteren zoals dat bij hun eigen waarden past en zoals die bij die van hun lezers past.

   2.
   “Ook negeren ze de wet op privacy bij verdachten die nog niet zijn veroordeeld.”

   Onzin. Nederland kent geen wet op privacy. Er zijn wel verschillende wetten die van invloed kunnen zijn op persoongebonden zaken. In dit geval gaat het om portretrecht, maar de wet is op dat punt verre van eenduidig. Het was eerder bij journalistieke conventie dat de herkenbaarheid van verdachten werd gewaarborgd, maar niet bij wet. Inmiddels is het gemeengoed geworden en wel in eerste instantie door regionale kranten uit het noorden van Nederland.

   3.
   “[…](geen balkje voor de ogen) en de foto van een neergeschoten Fortuyn was voor diens nabestaanden ronduit kwetsend.”

   Onzin. Zie antwoord boven. Bovendien was Fortuijn een publiek persoon, waardoor het bijzonder moeilijk wordt om portretrecht te handhaven, zeker als de foto in de publieke sfeer is genomen (lees: op straat).

   4.
   “Ook stigmatiseren ze bepaalde nederlanders door louter hun etnische achtergrond te benoemen, (terwijl het toch om geboren en getogen nederlanders gaat) om ze vervolgens als groep te criminaliseren.”

   Onzin. Het is inderdaad zo dat het vroeger taboe was om de culturele of etnische achtergrond van een dader te noemen. De gedachte was dat dit geen relevant feit was voor de lezer. Inmiddels blijkt uit de cijfers (Centraal Bureau voor de Statistiek) dat er een significant verband bestaat tussen culturele en etnische achtergrond en crimineel gedrag. Kort door de bocht: een onevenredig klein deel van de Nederlandse samenleving (van vooral Marokaanse en Antilliaanse komaf), veroorzaakt een relatief groot deel van de (zware) criminaliteit in Nederland. Dat niet vermelden in een krant, is het achterhouden van een relevant feit. Daarom vermelden veel kranten tegenwoordig deze achtergrond wel.

   En het gaat helemaal te ver te concluderen dat de Telegraaf moedwillig bevolkingsgroepen stigmatiseert. Het is niet de Telegraaf die de criminelen aanzet tot hun daden. Dat doen ze zelf. Don’t shoot the messenger.

   5.
   “Verder stelt de Telegraaf het belang dat de Toppers weer bij of uit elkaar gaan boven het belang van andere grote maatschappelijke ontwikkelingen.”

   Onzin. Kranten selecteren dagelijks het nieuws waarvan zij aanvoelen dat hun lezers dat het meest interesseert. Ik weet zelf niet of de Telegraaf met destijds met de Toppers de voorpagina heeft geopend, maar ik schat in dat die dag weinig ander nieuws de lezer had geïnteresseerd. Verder besteedt de Telegraaf net als andere kranten nieuws uit showbizland en daar was dit groot nieuws.

   Kortom, er is hier maar 1 iemand die zijn feiten niet op een rij heeft en stigmatiseert en dat met je zelf.

  2. De hetze tégen de kilometerheffing noem ik geen objectieve nieuwswaarde. Hier was duidelijk sprake van beïnvloeding middels een eenzijdige berichtgeving. Als lezer hoef ik niet de mening van de journalist in kwestie te weten. Zijn/haar taak is om op correcte wijze mij van nieuws te voorzien. Voor eigen meningen lees ik de collums wel die daarvoor bedoeld zijn.

   Een verdachte herkenbaar in beeld brengen mag misschien volgens de wet, maar er bestaat een ongeschreven regel dat dit uit respect voor de verdachte en diens familie/gezin niet gebeurd. Slechts de Telegraaf wijkt steeds af van die regel, waarmee het mijnsinziens respectloos omgaat met de privacy van anderen. Hiermee suggereer je al iemands schuld voordat iemand daadwerkelijk is veroordeeld. Maar vooral voor de directe omgeving is het een naar gegeven wanneer een verdachte herkenbaar in beeld wordt gebracht. Zij ondervinden vaak het meeste leed in hun privay-sfeer.

   Ik vond de foto van een neergeschoten Fortuyn respectloos naar het slachtoffer toe en diens nabestaanden. De broer van Fortuyn heeft dit ooit in een intervieuw op de televisie ook beaamt. Voor personen in de directe omgeving van de moord is deze foto niet bevordelijk voor een evt. emotionele verwerking. Zo is bekend dat Ruud de Wild veel psychische schade heeft geleden van de moord waar hij naast stond. Deze foto is weken daarna nog vertoond. Deze foto had dus in deze vorm niet gehoeven, net zoals veel mensen niet de foto van een neergestoken en neergeschoten Theo van Gogh op groot formaat willen te zien. (hier was de Telegraaf overigens wel bedachtzaam bij plaatsing)

   Sommige (blanke) autochtone nederlanders moeten eens inzien dat ze Nederland voortaan delen met meer etnische nieuwe nederlanders. Een journalist mag dus niet schrijven over louter een marokkaan, maar over een nederlandse-marokkaan. We spreken immers over geboren en getogen nederlanders met exact dezelfde rechten en plichten als de blanke autochtoon. De veelal rechtse toon van de Telegraaf maakt nog steeds dit onderscheidt. Verder zou het ook eens prettig wezen wanneer hierover een totaalplaatje wordt belicht, want een meerderheid van nieuwe nederlanders doet het overigens prima in Nederland. Met een vergrijzend Nederland hebben we ze dadelijk hard nodig. Dus immigratie kost niet alleen veel geld, we hebben idem een veelvoud verdient aan deze goodkope arbeidskrachten. Maar ja, dat gegeven lees je nooit in de Telegraaf. Jammer te noemen.

   Natuurlijk staat het de Telegraaf volkomen vrij nieuws over de Toppers op hun vooragina te zetten. Maar al die ruzies en bijleggingen zijn natuurlijk in scene gezette acties van de artiesten zélf, dus ik zie het maatschappelijke belang van dit soort pseudo-berichtgevingen niet zo. Maar goed, het blijft naturlijk ieders eigen keuze een krant te lezen die hem/haar het meeste aanspreekt.

 12. wat een waardeloos artikel, zelfs al heb je het filmpje van rutger niet gezien en alleen het artikel gelezen weet je al dat het helemaal nergens over gaat, zoals de “grote consternatie” bij het uitzendbureau “ik zie hem soms met een vrouw naar binnen gaan, ik vroeg mij altijd af waarom het dicht en donker was, en tenslotte tsja dan kun je zoiets verwachten, inderdaad de consternatie spat ervan af :S deze journalist is een hele luie die z’n eigen spannende verhaaltjes verzint, wel kwalijk dat men hiermee verdeeldheid kweekt in de samenleing want de krant weet donders goed dat de nederlander(voor het gemak) het er niet mee eens zou zijn dat dit niet zou mogen dus uiteindelijk is dit in mijn ogen, aanzetten tot haat tegen in dit geval de moslim.

 13. Regelmatig worden er berichten geplaatst, waarin men kritiek uit over de Telegraaf. Soms terecht, maar ook wel eens minder terecht. Nu behoort deze krant nu eenmaal kwalitatief niet in de hogere regionen. Het is a priori een sensatie krant en zoals elke krant van dit type is het waarheidsgehalte van de artikelen waarschijnlijk minder belangrijk dan de omzet. Ook wordt er veel kritiek gepubliceerd over het wel of niet plaatsen van eventueel commentaar. Het is natuurlijk ook wel aannemelijk dat men niet de beste mensen op de redactie van deze rubriek plaatst. Dat is ergens toch wel jammer want hiermee wordt mogelijk een hoop schade aangericht. Met behulp van een soort paraplu regeling worden berichten te pas en te onpas weggedrukt. Men beseft niet dat een niet gepubliceerd bericht vaak meer zegt over de richting die het nieuwsblad meent te volgen. Bewaar uw maar eens uw niet geplaatste berichten zorgvuldig en u krijgt binnen enige tijd het onweerlegbare bewijs van een bias in een bepaalde richting. Het zou de groot-adverteerders misschien sieren dit onderzoek eens te laten uitvoeren.

 14. De telegraaf daar mag je dan reactie geven als lezer heeft weinig zin ze zijn allemaal VOORGEPROGAMEERD als je een andere mening heb geeft de telling niet door zo worden we als lezer belazerd

 15. telegraaf is een krant van sensatie, geen mening meer.
  de krant is ver gezakt, zoekt geen nieuws, maar enkel copy past bij andere, en veel losse kreten, ik zou theoretisch jullie krant moeten lezen, ik ben recht,(wat is rechts) iedergeval niet links, maar de info die de telegraaf geet is net als Poetin, veel getoeter weinig autos oftewel een k$t krant geworden,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.