Advertentie

Obama’s regering wordt ‘kei-hart’ groen..


Op 13 Januari, 2 weken voor de inauguratie van president Obama, kon je op WantToKnow.nl dit stuk lezen over de Groene Goeroe Van Jones. Eergisteren werd bekend dat president Obama deze pionier laat toetreden tot zijn kabinet.

Groen staat daarmee niet alleen steviger op de kaart in het Witte Huis, maar het wordt zelfs de kern van het beleid op het gebied van energie, klimaat en arbeid. NEDERLAND WORDT WAKKER!! Want ons duurzame beleid moet je met een vergrootglas gaan zoeken, terwijl het voor onze voeten ligt… Kijk ook eens naar de Inspiratie Video, die je hier op WantToKnow.nl kunt zien. En duurzame energie is maar één voorbeeld. Het achtergrondverhaal over Van Jones vind je HIER.

Hieronder een interview met Van Jones, waaruit zijn diepe dankbaarheid blijkt naar de regering Obama, dat deze het duurzame beleid omhelst, dat zo verschrikkelijk nodig is voor onze planeet en ook om onze economiën een totaal andere, aardolie-onafhankelijke, basis te geven.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

van-jones
Van Jones: visionair, mag woorden in daden gaan omzetten..!

Van Jones, de grote voorvechter van groene werkgelegenheid, wordt lid van de Obama-regering,. “Ik ben bijzonder vereerd, trots maar ook nederig.” was het commentaar van Jones nadat zijn benoeming officieel was geworden.

“Veel van de ideeën waar ik mee rondloop, waren al lange tijd aan het rondzingen aan de westkust, in Oakland en het gebied rond San Francisco. Maar om ze landelijk realiteit te zien worden, doordat deze regering wil dat ze worden uitgevoerd, is bijzonder opwindend en indrukwekkend!”

Hij zal de stem worden van de groene motor economie in het Witte Huis, de motor die Arbeid heet. Jones zal in het Witte Huis dienst gaan doen als speciale adviseur op het gebied van groene werkgelegenheid, groen ondernemerschap en innovatie. Er wordt een speciale Raad voor Milieukwaliteit opgericht, zodat deze onderwerpen extra steun kunnen krijgen binnen de beraadslagingen en afwegingen binnen de regering van de Obama. Het is ook en vooral de bedoeling dat het Witte Huis contact legt met gemeenschappen door het land heen, gemeenschappen die het meeste baat hebben bij dit nieuwe groene elan.

“Ik geloof dat dit aantoont, dat president Obama niet alleen de eerste zwarte president is, maar dat het ook laat zien dat hij de eerste groene president is!” aldus Jones.

“Ik geloof dat dit aantoont, dat president Obama niet alleen de eerste zwarte president is, maar dat het ook laat zien dat hij de eerste groene president is!” aldus Jones.

“Obama is niet alleen een rechtsgeleerde, maar het heeft ook zijn hart op de goede plaats waar het gaat om het oplossen van het probleem van de opwarming van de Aarde. En dat is ook precies wat mij zo raakt; ik ben zo opgewonden om te zien dat de tijd gekomen is om bijvoorbeeld hybride-oplossingen toe te passen, om het klimaat alswel ook het armoedeprobleem aan te pakken.”

Van Jones: "Dr. Martin Luther King werd niet beroemd met de speech die luidde: “I have a complaint”… Het wordt tijd voor een nieuwe droom en we nodigen het land uit om met ons, deze droom te dromen. Er zijn geen wegwerp-naties, geen wegwerp-soorten mensen, of wegwerp-kinderen. Wij moeten een wereld economie geboren laten worden, die sterk genoeg is om mensen uit hun armoede te trekken."
Portret van Van Jones: "Dr. Martin Luther King werd niet beroemd met de “I have a complaint”-speech… Het wordt tijd voor een nieuwe droom en we nodigen het land uit om deze droom met ons te dromen. Er zijn geen wegwerp-naties, -mensen, of -kinderen. Wij moeten een wereldeconomie creëeren, die sterk genoeg is om mensen uit hun armoede te trekken."

Maar wat gaat de nieuwe job van Van Jones nou precies inhouden? Jones heeft naam gemaakt als auteur, spreker en allround Goeroe op het gebied van groene werkgelegenheid en hij is ook de oprichter van Green for All, een stichting die zich hard maakt om ‘groene werkgelegenheid’.

Jones verklaart dat zijn taak vooral zal zijn om met belangengroeperingen binnen en buiten de regering te gaan werken. Hij zal nauw samenwerken met de klimaat- en energie-adviseur van Obama, de minister van arbeid en anderen in de regering, om met name groene werkgelegenheid opgenomen te krijgen in de voorstellen voor de klimaat- en energiewetten, die dit jaar in het Amerikaanse Congres zullen worden behandeld. “Ik zal er voor zorgen dat deze nieuwe wetten zó worden opgesteld, dat ze zoveel mogelijk mensen werkgelegenheid bieden, en dan natuurlijk op het gebied van duurzaamheid!”.

Waar zijn Jones met zijn vurige speeches in het land, vooral applaus oogste voor zijn paradepaardje, de groene werkgelegenheid, zal deze nieuwe job meer gaan over het daadwerkelijk implementeren van groene werkgelegenheid, dan om applaus te oogsten met verhalen erover… “In het algemeen gesproken hoop ik, dat het idee van groene werkgelegenheid meer applaus zal oogsten door de resultaten die we bereiken, dan door de retoriek” aldus Van Jones.

“Mijn overgang van buiten naar binnen, dus van buitenstaander/commentator naar overheidsdienaar, is indicatief voor de wijze waarop de groene werkgelegenheid realiteit aan het worden is. Ik voel dat we in een periode terechtkomen waarin inspiratie plaats maakt voor implementatie”, aldus Jones “Ik hoop werkelijk dat het volk op zal staan en de mensen toejuicht die naar hun groene job gaan, in plaats van dat zij applaus geven aan mensen zoals mezelf, die alleen groene speeches geven en gaven!”. De opvolger voor Jones in de Green for All- stichting, die pas 14 maanden bestaat en nu al een netwerk heeft van meer dan 70.000 mensen door de Verenigde Staten is Phaedra Ellis Lamkins.

Slotcommentaar WantToKnow:

Het boek dat Van Jones op de kaart zette..
Het boek dat Van Jones op de kaart zette..

De voortvarendheid waarmee de regering Obama aan de slag gaat op het gebied van het creëren van groene werkgelegenheid, zou een klinkend voorbeeld dienen te zijn voor de regering Balkenende in Nederland en voor de Europese Commissie in Brussel.

We zullen het aan onszelf te wijten hebben, wanneer de Verenigde Staten over enkele jaren opnieuw de hegemonie van de wereldeconomie naar zich toe heeft getrokken en wij onze eigen onafhankelijkheid te allen tijden zullen moeten (blijven) toetsen aan de VS…  

En wanneer deze revival van de VS plaats vindt op basis van het inzicht, de drive en daadkracht die de Verenigde Staten de afgelopen 200 jaar tot wereldmacht heeft verheven, dan betekent dat, dat wij als Europeanen onszelf nog steeds in een minderheidspositie lijken te willen manouvreren.

Want ook wij kunnen deze drive, inzichten en daadkracht aan de dag leggen!! Als we het werkelijk willen, kan de Europese Unie nou eens de kracht en macht tonen, waartoe deze is opgericht. Want juist nu zijn er toch volop kansen aanwezig om gezamenlijk op te trekken mét de Verenigde Staten op het gebied van duurzaamheid, milieubescherming en de bestrijding van armoede en onrecht in de wereld…?

Zal mevrouw Jacqueline Kramer het initiatief nemen om Van Jones uit te nodigen om de plannen die hij heeft om groene werkgelegenheid in de VS te stimuleren, ook te komen presenteren in Nederland en het liefst natuurlijk in het Nederlandse parlement..?!

Want waar zijn in Nederland of in Europa nou bijvoorbeeld websites zoals DEZE, die om invulling van ‘groene jobs’ vragen..?

5 gedachten over “Obama’s regering wordt ‘kei-hart’ groen..

  1. Ik weet nog niet wat ik ervan moet vinden, de tijd zal het leren.

    Wel krijg ik persoonlijk steeds meer de indruk dat Obama aangesteld is door de Elite en net zo hard het spelletje van Bush verder speelt.

    We zullen het zien!

  2. Ach, 2009, dertien jaar geleden en kijk en zie wat we nu weten? We zien de consolidatie van wat onder Trump de deep state genoemd werd zich nu ontpoppen tot een globale ecofascistische organisatie waarbij de nazistische ideologie van ±80 jaar geleden weer nieuw leven ingeblazen krijgt. Naast het ‘levensgevaarlijke C02’ hebben we ook het nog veel gevaarlijkere sto(i)kstof wat tot aan de grenzen van dit land de boeren groot onrecht aandoet. Obama was heel even de hoop op een beter politiek klimaat in de VS maar nu blijkt deze oplichter een van de meest satanische types te zijn die ieder tribunaal niet overleeft. En hoe zullen we over 13 jaar naar de wereld kijken? Achteraf blij dat we NEE zeiden? Om maar met David Icke te spreken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.