Advertentie

Het failliet van onze volksgezondheidszorg en de zin van ziek zijn


aanklachtoverheid1De reguliere geneeskunde beschouwt ziekte als een vijand die vernietigd dient te worden. Maar wat is de ware functie van ziekte? In zijn nieuwste boek toont Dr. Johan Oldenkamp het failliet van vijanddenken aan en daarmee ook die van onze totale volksgezondheidszorg.

Oldenkamp toont in zijn boek getiteld ‘Aanklacht tegen de overheid’ 33 bewijzen van mensenrechtenschendingen in Nederland als gevolg van incompetentie door de overheid. En dit is niet alleen van de laatste tijd; dit speelt al bijna anderhalve eeuw.

De zin van ziek zijn

“Ziekte kunnen we goed vergelijken met het lampje dat gaat branden wanneer het oliepijl van een auto te laag is,” zo legt hij uit. De geneeskunde heeft tal van manieren gevonden om dit lampje uit te krijgen, desnoods met een hamer, maar heeft geen flauw benul van de functie van dit lampje. Dat de motor beschadigd kan raken bij te weinig olie hoort nadrukkelijk niet tot de lesstof voor artsen. Artsen zijn gediplomeerde bestrijdingskunden. Hiervoor maken ze zoveel als mogelijk gebruik van de chemische gifstoffen die onze overheid medicijnen durft te noemen.

“Ziekte kunnen we goed vergelijken met het lampje dat gaat branden wanneer het oliepijl van een auto te laag is,” zo legt hij uit. De geneeskunde heeft tal van manieren gevonden om dit lampje uit te krijgen, desnoods met een hamer.

Gezondheid is algehele innerlijke balans

appelgezond“De reguliere geneeskunde heeft dan ook geen idee wat gezondheid is,” gaat Oldenkamp verder. “Ook onze wetgeving kent eigenlijk alleen maar ziekte. Alleen al hierdoor hebben we steeds meer ziekte, want door (negatieve) aandacht te geven aan ziekte neemt het toe. Dat zien we immers bij alles.” Oldenkamp laat in zijn boek zien dat gezondheid algehele innerlijke balans is. En zodra zich ergens een onbalans begint voor te doen, dan waarschuwt onze innerlijke vriend ons via ziekte. Ziekte is signalering van onbalans.

De keus is aan ons en nooit aan iemand in een witte jas!

Oldekamp noemt ziekte ‘ een speciaal aan ons geadresseerd bericht met een zeer belangrijke boodschap’. Het is aan ons om daar in liefde en dankbaarheid mee om te gaan en te onderzoeken wat dat bericht precies voor ons betekent. Intuïtief weten we het vaak al wel. Omarmen we de ziekte en durven we eerlijk naar onszelf te kijken, dan vinden we zo de weg terug naar gezondheid. Laten we de signalen bestrijden (lees: uitschakelen) dan verkorten we daarmee ons leven op Aarde, want we maken daarmee onszelf namelijk kapot. De keus is aan ons. En de keus is dus nooit aan iemand in een witte jas en zo’n stethoscoop om de nek. Ieder mens is zelf verantwoordelijk voor alle keuzes. Niemand kan en mag deze verantwoordelijkheid uit handen laten nemen!

Oldekamp noemt ziekte ‘ een speciaal aan ons geadresseerd bericht met een zeer belangrijke boodschap’. Het is aan ons om daar in liefde en dankbaarheid mee om te gaan en te onderzoeken wat dat bericht precies voor ons betekent.

Tot slot is Oldenkamp ook erg duidelijk in zijn conclusie. Hij stelt:

“Het is mensonterend dat reguliere geneeskunde ons hele leven al bezig is met het farmaceutisch kapot maken van ons natuurlijke signaleringssysteem. Het is een misdaad dat onze overheid hier al anderhalve eeuw volop aan meewerkt. ‘Aanklacht tegen de overheid’ toont deze misdaad in volle omvang.”

Dit boek wordt in digitale vorm gratis beschikbaar gesteld. U vindt dit boek op de website www.pateo.nl onder (e)boeken, rechtsboven op deze site.

Ondertussen werkt Oldenkamp aan een volgend boek, waarin hij de principes beschrijft voor zuivere bevordering van gezondheid. Deze inzichten zijn niet alleen bedoeld voor alle professionals die met de gezondheid van mensen te maken hebben. Ieder mens heeft baat bij grondige kennis van gezondheid.

15 gedachten over “Het failliet van onze volksgezondheidszorg en de zin van ziek zijn

 1. Kan me hier helemaal in vinden, bij bv kanker is een complementaire aanpak om te genezen aan te bevelen, je leert weer balans te vinden met je lichaam en je geest laat je voeden met positivieve en creatieve gedachten , de natuur in , waar ook veel kracht te vinden is.
  Ik heb het traject zo doorlopen en voel me engerieker en sta positieverin het leven.
  ik ga zeker dit boek lezen.

 2. Niet alleen “het farmaceutisch kapot maken van ons signaleringssysteem” is een misdaad.
  Wat te denken van het opzettelijk uitbreiden van het mobiele telefonie-netwerk, waarvan bewezen is dat het DNA-schade veroorzaakt door diezelfde overheid?
  Een doelbewuste poging om de burgers verder te verstoren, te desoriënteren en via bijv. de implanteerbare chip te beïnvloeden (in Rijks voordeel).

 3. Het boek beschrijft 33 aanklachten tegen de Nederlandse overheid. Aanklacht nr. 32 gaat over de gezondheidsschade door kunstmatige elektromagnetische straling waar de overheid absoluut niets tegen doet en zelfs stimuleert. Het boek roept nu iedereen op om overal en tegen iedereen uw eigen mening kenbaar te maken. Alleen wanneer we het echt willen en dit met ons allen doen, dan zullen we gezamenlijk een zuivere leefwereld kunnen gaan creeren van binnenuit. Hoe? Daartoe doet het boek ook suggesties.

 4. Beste Johan,

  Tip! Je weet nu dat de oorzaak van elk probleem start bij een gedachte.. Hmm.. Voeg er een dsm-iv protocol er aan toe.. en je creeert een ziektebeeld..

  Conclusie: zorginstellingen worden alleen maar groter vanwege het toepassen van het onzichtbare ‘dsm-iv protocol’..

  Waarom stoppen we dit protocol gewoon niet?

  Elke Reden die we maar kunnen bedenken.. is afkomstig van een onzichtbare mindcontrol bron.. akelig he?

  Aanlacht indienen?

  Dit klinkt net alsof een Junkie aan een Dealer vraagt of Hij wil stoppen met Dope verkopen..

  Wij moeten denk ik de vraag stellen.. “Voelen we ons nou verantwoordelijk voor wat we denken OF voor wat we doen?

  Voor beide is technisch onmogelijk!

  Want voordat ik iets gedaan heb.. heb ik hiervoor besloten.. Het doen is ‘Het Gevolg’..

  Conclusie: alle wetten van de wereld zijn een illusie..

  Hell of a Job..

 5. Het doel van de zogenaamde kredietcrisis is om onze economie te ontwrichten, en daarmee onze samenleving. Dit alles wordt doelbewust gedaan, door dezelfde krachten die ook de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw hebben gecreëerd. Ook nu zal er vervolgens een oorlogszuchtige Führer opstaan, precies volgens het plan van de verborgen machthebbers onder de paraplu van de Illuminati, om ons zo onze laatste pijnlijke lessen te laten leren.

  De doelbewuste vernielers hebben zo al hun ‘wapens’ ingezet. We zijn verslaafd gemaakt aan geld door deze steeds minder waard te laten worden (via doelbewuste inflatie) en door zoveel geld als mogelijk weer van ons af te pakken (via belastingen, boetes en veel te hoge prijzen en premies). We zitten inmiddels volkomen klem en kunnen geen kant meer op. Energie voor andere dingen dan alles waartoe we min of meer verplicht zijn is er nauwelijks meer. En dat is nou ook precies de bedoeling. Betekenisloze slaven, zo zien deze glibberige machthebbers ons, volledig gevangen in een web van schulden, verplichtingen en bangmakerij.

  Alle verdere kleine beetjes helpen. Zo zullen de ziektezorgverzekeringen zullen vanaf 2010 alleen nog vergoedingen betalen voor behandelingen die de belangen dienen van de farmaceutische maffia. Alle overige behandelingen, die dus niet opzettelijk ons gezondheidsbevorderende immuunsysteem kapot proberen te maken, mogen we dan uit eigen zak betalen, bovenop de huizenhoge premie voor de verplichte gifpillenverzekering.

  Alle officiële systemen in onze samenleving deugen van geen kant. In onze maatschappij draait alles om geld, met een steeds grotere innerlijke leegte en eenzaamheid als gevolg. Onze ‘gezondheidszorg’ zorgt voor steeds meer ziekte. Onze berichtgeving staat bol van de leugens, geheimhoudingen en verdraaiingen. Ons onderwijs is bedoeld om via hersenspoeling eenheidsworst af te leveren, en alle prachtige kinderen met hun unieke talenten die daar niet goed in passen krijgen stempels opgeplakt als PDD-NOS, ADHD, autisme, dyslectie of dyscalculie. Onze wetenschappen hangen van fraude en onbegrip aan elkaar. Onze technologie beschadigt Moeder Aarde in steeds ernstiger mate, evenals alles wat op, in of om haar leeft. Onze misleidende religies maken mensen bang en zorgen voor verdeeldheid, terwijl zuivere spiritualiteit via onvoorwaardelijke Liefde zorgt voor eenheid. Ons geluid is niet zuiver (432 Hz) en zorgt voor steeds meer mensen voor overlast. We leven in een schijndemocratie waarin volksvertegenwoordigers vooral met zichzelf en elkaar bezig zijn.

  Onze lucht – onze eerste levensbehoefte – wordt steeds vuiler en zit steeds voller met levensgevaarlijke elektromagnetische straling (niet alleen door alles wat draadloos is, maar ook door spaarlampen, magnetrons en flatscreens). En daarbovenop worden we opzettelijk besproeid met giftige chemicaliën (chemtrails) en daalt het zuurstofgehalte steeds verder naar de voor ons dodelijke ondergrens. Verder zit ons eten en drinken dat we in de gewone supermarkten kopen boordevol schadelijke E-nummers.

  Er lijkt geen einde te komen al alle middelen die de glibberige machthebbers hebben bedacht om ons bewustzijn laag te houden en zomogelijk nog verder omlaag te brengen. Want dat is nou precies het doel achter al deze zaken. Alles hebben ze daartoe uit de kast gehaald, zoals ook de verdovende- of stimulerende middelen als alcohol, nicotine, cafeïne, theïne en alle overige hard- en soft drugs. Maar we zijn er nog niet, want wat dacht u van het aanwakkeren van behoeftes aan bijvoorbeeld onnatuurlijke seks, gokken, verspilling en vervuiling? We komen inmiddels om in ego-kietelende programma’s, bladen en trends, die met steeds hetzelfde bewustzijnsverlagende doel zijn gerealiseerd.

  Dankzij onze machtslustige vrienden zijn we als mensheid volkomen de weg kwijtgeraakt. We mogen daarom nu laten zien wat we echt waard zijn. Drijven we nog langer onbewust mee in de slaapstroom? Of besluiten we om nu wakker te worden en op te staan?

  Goedemorgen, lieve medemens. U en ik zijn één.

 6. Helemaal mee eens.. Johan en achter dit sluwe gordijn zie ik maar 1 klein probleempje en vele akelige vormen..

  Ik wil alleen maar zeggen..

  Onze Grondwet zegt dat er maar 1 persoon onschendbaar is.. oplossingen vinden binnen dit denkkader is onmogelijk.

  Dus Stap1.. Grondwet veranderen.. alle kinderen zijn officieel onschendbaar.. pas dan ‘Doen’.. als je begrijpt wat ik bedoel..

  Logisch toch?

 7. @johan een jaar voor het huidige krediet gedoe was er al een ex illuminati die aan de bel trok en haar verhaal deed en daarin ook vertelde over het hoe en waarom en ook de maand waarin dat zou gaan gebeuren en dat van die maand is wel uitgekomen alleen heeft het wel wat anders uitgepakt dan gepland, er zijn teveel mensen tijdig wakker geworden (zij is overigens vermoord)

  het hele scenario wat gepland was is in het water gevallen het was de bedoeling dat er martial law afgekondigd kon worden om zo volledig de macht te kunnen grijpen de concentratiekampen daarvoor kun je wel vinden op youtube

  maar het is niet allemaal zo negatief in mijn beleving het hele spelletje wat er gespeeld word heeft een hoop aan het licht gebracht en misschien beter gezegd voldoende mensen naar het licht gebracht want mensen zijn niet meer de domme schapen als vanouds en beginnen vraagtekens te zetten

 8. @ Peter. Dank je wel voor jouw reactie. Ik begrijp alleen niet goed wat je nu wilt zeggen. Het lijkt erop dat je denkt dat het nu wel goed gaat komen (en dat we weer rustig kunnen gaan slapen). Mijn boodschap is precies het omgekeerde. We mogen nu laten zien hoe wakker we werkelijk zijn. Ook ik zie steeds meer mensen die door krijgen dat er te veel niet klopt. Maar het is nog steeds een piepklein deel van de gehele mensheid. Laten we nu niet verslappen, want we zijn er nog lang niet!

 9. @Johan

  Zo je bent aardig ingelezen in de materie van bedrog en misleiding.

  Het is wel een goed geheel zo wat er aan schort in onze verknipte maatschappij.

  Ben bang dat het nog maar oppervlakkig gekras is van ons die kritisch kijkt naar zaken.

 10. ik heb diverse exemplaren aan
  wat kamerleden en wethouders
  gestuurd.
  Zouden ze het gelezen hebben?
  en iets doen.

  In ieder geval mijn dank voor
  je gratis e-boekjes
  zeer verhelderend en bewustzijns
  verhogend

  Ria

 11. Beste Johan,

  Stel je kijkt vanuit een ander standpunt naar de aarde en naar deze natuur orde. Je zou erachter komen dat we in een ervaringswereld zitten waarin we kunnen leren hoe dingen werken.

  Dan zou het zomaar kunnen zijn dat er diverse wegen zijn om te bewandelen de weg naar huis want dat is de weg die we alle gaan lijkt mij.

  Zou het dan ook kunnen zijn dat we niet de ander de schuld moeten geven van het leersysteem waarin we ons bevinden

  Zou het zou kunnen zijn dat we ons dus niet af moeten zetten tegen de personen die de overheid vertegenwoordigen, maar ons misschien beperken door de feiten te laten zien die we veranderen zouden willen. Mahatma ging nooit in op een vijandige machthebbers die het bewustzijn laag wilde houden, hij vocht het systeem aan wat niet deugde.
  Ikzelf val ook steeds in slaap en duikel dan de wereld in maar probeer altijd te weg terug te vinden van het bewust zijn dat buiten me geen schuld ligt maar een ervaring die mij verder op weg helpt, daar dien je dan dankjewel tegen te zeggen. Dus zou het zo kunnen zijn dat die glibberige machthebbers ons eigenlijk iets voor houden wat wij zelf verzuimen te zien.

  Je zwengelt heel wat aan en dat lijkt me een goede zaak, maar blijf zelf scherp, jij kunt niet meer onwetend doordraven, dat pad ben je voorbij.

  Veroordeel nooit de personen en maak ook geen beeld van de personen die erachter zouden kunnen zitten. Beperk je tot het “feit” dat mag je veroordelen waarvan jij denkt dat het niet goed deugdelijk of oneerlijk is.
  Jij hebt daar alle kennis voor en dat laat je ook zien. Dat vind ik een zegen.

  Bovenstaande is “mijn mening” dus het is aan jou wat je er mee doet.

  Succes en groet Bennie

 12. Oldekamp noemt ziekte ‘ een speciaal aan ons geadresseerd bericht met een zeer belangrijke boodschap’. Het is aan ons om daar in liefde en dankbaarheid mee om te gaan en te onderzoeken wat dat bericht precies voor ons betekent.
  Evenzo de spelers om ons heen, die stralen uit wat hen bezielt. De dashboardlampjes van de maatschappij. Wat ons daarin niet bevalt is even zo goed als wat ons niet bevalt. Moeilijk, maar het is goed zoals het is.
  De terrorist die naast je komt staan met een bommenbelt om kun je maar beter niet bestrijden, maar liefdevol bejegenen. Zo kun je laten zien hoe je tot een betere wereld komt.
  We leven in een signalerend universum, tuut tuut ik kom er aan. Ieder wil vrij kunnen bewegen. vandaar dat een begin is gemaakt met beperkende krachten eruit te gooien, weg totalitaire regimes. Daarna alles wat daar op lijkt koningshuizen, grote instituties, alles wat wil (over)heersen.
  Liefdevol kan niemand omheen, ook het universum niet, het is de uitdrukking van het universum. Waarom doen wij vaak anders?
  Even een coach zoeken.

 13. het rivm is voor meerdere jaren terug door mij gevraagd om medewerking te verlenen om statistische gegevens met betrekking tot de voor mij vele fysieke en geestelijke schades bij onze boorlinkes; baby’s welke in hun verdere leven hun eigen boterhammetje nooit zullen kunnen verdienen… onder voorwaarden heb ik deze via een geldende link – door het rivm mij verstrekt – van het cbs ontvangen.
  het in aantal vermelde gehandicapten in leeftijdsgroepen verdeeld, was verbijsterend!
  De ontvangen cbs-lijsten vermeldden opgesomd in totaal in het jaar 1998, 119.350 WAjongeren,
  jaar 1999, 123.560 = +4.210
  jaar 2000, 127.350 = +3.790

  jaar 2006, 155.380 = na enige jaren + 28.030 (schrikbarend veel)
  jaar 2007, 166.410 = +11.030

  jaar 2009, 191.280 = +24.870
  jaar 2010, 208.730 = +17.450

  inmiddels rekenen we ver over de 20.000 beschadigde mensvruchten per jaar welke in de moederschoot zijn belaagd met onmenswaardige beschadigingen, door de menselijk materialistische instellingen hen aangedaan door twee soorten van vergiftiging te weten:
  moleculaire vergiftiging;
  energetische vergiftiging.
  beiden op zichzelf, zijn op diverse punten onderscheidenlijk naar de aard van de menselijk aangerichte manipulaties, waarbij ook de potentie van de ontvangende ‘groep’ er eveneens terdege toe doet.

  dit, in het kort even door mij aangehaald, waarover ik nachten kan nadenken, hoe de mens in zijn massa, ondoordacht de “Levende AARDE” ernstig kan benadelen.
  de toekomst van onze leefwereld is door geldjagers weggenomen, waarbij de AARDE ernstig is geschaad en nog, is men blind.
  bvv

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.