Advertentie

Wat doe je bij onzekerheid over HPV-vaccinaties?


Bent jij ook een moeder of vader die het niet meer weet? Of misschien ben je zelfs het meisje dat NU gedwongen wordt een beslissing te nemen of je je laat HPV-vaccineren of niet.. Besef dan alsjeblieft als eerste: Je bent NIET alleen! Dat zal je of jullie een stuk rust geven! Dit stuk is ingezonden door Irene Schoots en verdient het om gelezen te worden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Irene Schoots schreef al eerder een reactie op de vaccinatie-artikelen hier op WantToKnow. Ditmaal heeft ze zich ingespannen om ouders en dochters handvatten te geven om een einde te maken aan de onzekerheid omtrent wel of niet vaccineren. Om antwoorden te geven op de vraag waarom er zoveel haast bij moet komen kijken. Haast die ten koste gaat van de tijd die je rustig kunt nadenken! Hopelijk opnieuw een waardevolle bijdrage aan de discussie omtrent deze bizarre vaccinatie-campagne.

Officieel is er zelfs onder de wetenschappers onduidelijkheid, dus als zij het al niet weten… Hoe moet u of jij dat dan..?? Dit geeft meteen het krankzinnige aspect van deze campagne aan. De zekerheid waarmee wordt beweerd dat het allemaal goed zit, terwijl de onzekerheid er aan alle kanten van afdruipt.

Een van die twijfelaars is zelfs kankerepidemioloog, namelijk prof. Floor Van Leeuwen van het Nederlands Kanker Instituut. Zij is het oneens met de snelle invoering van het vaccin, zo vertelde ze in het televisieprogramma Zembla op 19 oktober 2008.

“We weten nog niet of het vaccin echt wel baarmoederhalskanker voorkomt, we weten niet of het vaccin ernstige bijwerkingen heeft en we weten ook niet of er herhaalvaccinaties nodig zijn.

Het advies van de Gezondheidsraad om het HPV-vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma op te nemen vinden wij als onderzoekers dan ook onvoldoende onderbouwd.”

prof. Floor Van Leeuwen van het Nederlands Kanker Instituut.

‘We weten nog niet of het vaccin echt wel baarmoederhalskanker voorkomt, we weten niet of het vaccin ernstige bijwerkingen heeft en we weten ook niet of er herhaalvaccinaties nodig zijn. Hierdoor vinden wij het advies van de Gezondheidsraad om het HPV-vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma op te nemen, als onderzoekers dan ook onvoldoende onderbouwd.

Hier het stuk van Irene Schoots:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dagelijks krijg ik mails van ouders en meisjes die het niet meer weten! Teksten zoals:

Ik word er een beetje gek van en ik slaap nauwelijks meer. Ik weet nu niet wat goed is, mijn dochter moet volgende week haar spuit halen maar wat is nu goed?”

Als eerste zeg ik alle moeders en meisjes, rustig te worden. Er is GEEN HAAST!! Laat je in hemelsnaam niet opjagen! Je dochter krijgt morgen geen cholera of baarmoederhalskanker! Er is geen epidemie met de naam “baarmoederhalskanker”. Maar het vreemde is juist deze HAAST. Want naar onze overtuiging is de hele campagne van het RIVM erop gericht HAAST te maken. Misschien gaan ze ervan uit, dat als je (jonge) mensen onder druk zet, zij zich makkelijker over de streep laten trekken!

Er is werkelijk géén haast en druk uitoefenen is zelfs totaal ongepast! HET IS NOTA BENE EEN VRIJWILLIG PROGRAMMA, WAAROM DAN DIE HAAST? Het is eigenlijk schandalig om ouders en meisjes zo op te jagen! Dit vaccinatieprogramma is ook nog eens 6 maanden vervroegd, niemand weet waarom! 

En dat er haast is gemaakt en veel druk uitgeoefend, blijkt uit de volgende manieren van handelen: 

1. de beslissing voor de onterechte opname in het Rijks Vaccinatie Programma (RVP) is doorgedrukt. Want hoewel er aan 5 van de 7 criteria gewoon niet is voldaan, die opname van vaccinaties in het RVP vereisen, moeten toch hals over kop 380.000 meisjes worden gevaccineerd!!  

 • Het gaat NIET om ernstige ziekten die een omvangrijke groep betreft., in feite is het een ZELDZAME ziekte!
 • De last van de vaccinatie staat NIET in verhouding tot de gezondheidswinst
 • Ook staat de last van het totale vaccinatie programma NIET in verhouding tot de gezondheidswinst.
 • De kosteneffectiviteit is NIET gunstig ten opzichte van andere preventie (uitstrijkje)
 • Er wordt geen URGENT volksgezondheidsbelang mee gediend.

 2. De campagne zou september 2009 van start gaan en is dus nu plotseling 6 maanden vervroegd. WAAROM??!!

3. De meisjes worden niet alleen opgeroepen, terwijl het hier om een vrijwillige vaccinatie gaat, maar worden ook aangemaand als zij niet komen! Schandalig!

 4. Soms wordt er gezegd dat als je NU niet de vaccinatie krijgt je het dan later zelf moet betalen. DAT IS ZELFS PURE CHANTAGE! Laat je daar niet door beïnvloeden, behalve dan dat je haren er van overeind moeten gaan staan en je weg zou moeten rennen!

 Je merkt het ook weer aan de reacties van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu. (RIVM) Zij zouden kunnen zeggen: “OK, er zijn meisjes die niet komen en dat is hun goed recht, want zij mogen uiteindelijk zelf kiezen”. Maar nee, degenen die iets inbrengen tegen deze overhaaste actie worden tot de orde geroepen. Er worden stappen tegen hen ondernomen! Het RIVM overweegt zelfs in forums actie te ondernemen tegen de verontruste moeders, in plaats van er begrip voor te hebben.

 Begrijp het goed:

 • Terwijl er campagne gevoerd wordt voor een vrijwillige vaccinatie, wordt er niet verteld wat de gevolgen zijn, of kunnen zijn. 
 • En waarom het lang niet voor elk meisje NU of ooit noodzakelijk is.
 • Er wordt niet verteld dat het geen inenting is die baarmoederhalskanker voorkomt. 
 • Er wordt zelfs campagne gevoerd door de farmaceutische leverancier zelf onder de dekmantel van Gezondheidsraad en petities ed. DAT IS BEWEZEN! 
 • Je zou je haast gaan afvragen of het RIVM zelf ook baat heeft bij deze giga-vaccinatie-campagne..!! 

Je zou zelfs, uit financieel oogpunt kunnen zeggen: Dat komt goed uit dat zoveel meisjes zich niet laten inenten, want elke inenting kost de staat maar liefst € 390.–. Maar nee. Je MOET komen, anders … speel je met je leven! Wat een waanzin! Maar gelukkig heeft de campagne van de verontruste moeders al bereikt dat het RIVM nu toegeeft dat de vaccinatie niet voor 100% dekkend is en dat het nog steeds nodig is dat je uitstrijkjes moeten laten maken! DUS OOK AL BEN JE STRAKS GEVACCINEERD, BLIJVEN UITSTRIJKJES NODIG, DIE JE ALTIJD AL MOET LATEN MAKEN. Waarom werd dat niet meteen vermeld..? 

HPV is niet zomaar een vaccinatie. Er is heel veel bijzonder negatieve informatie te vinden op het internet en in de boekwinkels.
HPV is niet zomaar een vaccinatie. Er is heel veel en bijzonder negatieve informatie te vinden op het internet en in de boekwinkels.

Mevrouw Conijn van het RIVM, zegt in Tros Radar als haar gevraagd wordt of de meisjes als zij 30 zijn nog wel aan die uitstrijkjes denken, onnozel lachend:

“Laten wij eerlijk zijn, meisjes denken er toch nu niet aan wat er gebeurd als zij 30 zijn!”

Dat zou kunnen mevrouw Conijn, maar… waarom moeten zij dan NU met hun neus heel hard en voortdurend, op de feiten van baarmoederhalskanker gewezen worden. Een ziekte die over 10-15 jaar eens zou kunnen optreden! Zou kunnen, want het gaat om slechts 4 op de 10.000 vrouwen waarvan bij een uitstrijkje wordt geconstateerd dat zij een voorstadium van baarmoederhalskanker hebben en die gelukkig vaak goed behandeld kunnen worden.

Gezien het steeds vroeger actieve seksleven van meisjes is het raadzaam de onderzoeksdatum met 5 jaar te vervroegen.

De volgzame schaapskudde.

Hebt je wel eens gekeken naar hoe een schaapherder zijn schapen bij elkaar houdt? Hij heeft een hond die elk schaap dat langzaam is of een andere kant op wil, in zijn poot bijt.

Het RIVM is werkelijk de schaapshond die jullie in je poten bijt, opdat je braaf doet wat zij willen. Maar het enige verschil is dat jij geen dom schaap bent! Het enige verschil is dat jij je dus niet door de schaapshond moet laten opjagen om dingen te doen waar je nog niet over hebt nagedacht of het wel goed is voor je. Niet nu, in dit voorbeeld van baarmoederhalskanker, want dat is slechts één voorbeeld van hoe wij gekneed worden, maar bij alles! Denk toch NA! Alsjeblieft..!  

In een ander artikel heb ik geschreven over de enorme schok die ik kreeg en nog steeds voel, doordat ik in feite niet meer kan vertrouwen op de regering. En op wat de GGD doet voor ons. En dat is wat ik wil, ik wil gewoon mensen, en dus ook de overheid, kunnen vertrouwen! Ik wil erop kunnen vertrouwen dat onze regering ons niet als de schaapherder, uiteindelijk allemaal laat slachten, nadat wij ons leven lang in onze poten zijn gebeten door de herdershonden die ons moeten leiden.

Hoe kan jij nu de onzekerheid over een juiste beslissing elimineren?

Dat lijkt veel moeilijker dan het is. Wij moeten weer leren luisteren naar ons hart. Wij moeten luisteren naar de goede raad die wij vroeger leerden:

Bij twijfel NIET doen!

kind_meisje_injectie_zusterWant… wat zorgt ervoor dat je gaat twijfelen? Angst? Onzekerheid? Onwetendheid natuurlijk ook. Niet weten waartussen je moet kiezen. Maar ken je de uitspraak nog: “Bezint eer gij begint”. Als de vaccinatie is toegediend, kan deze niet meer worden teruggedraaid. Je kunt van verdere vaccinaties af zien, maar het is beter dat je eerst bezint, vóór je begint. 

Dus neem de tijd te lezen. Verdiep je in het hele verhaal en probeer logisch te denken! Denk na! Hier zijn een paar vragen, die je met je dochter kan bespreken, of als meisje kunt beantwoorden voor jezelf:  

 • Moet ik NU beslissen?
 • Wat gebeurt er als ik niet NU beslis, maar b.v. over een jaar?
 • Hoe oud is mijn dochter? Slaapt zij nog met haar pop?
 • Is mijn dochter al toe aan seks?
 • Wil zij veel seks met veel verschillende jongens?
 • Wat kan je doen om baarmoederhalskanker op andere manieren te voorkomen!
 • Stel je bent streng christelijk en je dochter hoopt tot haar huwelijk geen seks te hebben. Dan is inenten gewoon het domste wat je kunt doen, nu er nog haast niets bekend is van het middel.
 • Elk jaar dat je het kan uitstellen kan een jaar zijn waarin nieuwe gegevens komen. De wereld is in oproer over deze vaccinatie! EN DAT IS NIET VOOR NIETS!!

 Ouder kind verhouding

Ik raad elke ouder aan dit te bespreken en dwing je dochter alsjeblieft tot niets! Want wat je ook beslist, je dochter is degene die de gevolgen moet dragen van de beslissing! Zij heeft dus een stem die gehoord mag en moet worden! 

Probeer samen achter de computer alle informatie te lezen die je kunt krijgen en … let goed op van WIE deze informatie komt. Als hij van de leverancier komt, of via mensen die daarvoor betaald zijn, laat het dan voor wat het is. Maar het is al vreselijk moeilijk, omdat de farmaceutische industrie zich overal heeft ingewerkt, om deze beslissingsprocessen te beïnvloeden, ten gunste van hen!! 

Als je je dochter jouw eigen mening opdringt, kan de injectienaald die al of niet in haar lichaam wordt gestoken een kleiner schade aanrichten dan de breuk die je in je relatie krijgen kan. Maar zeg ook niet tegen je dochter dat zij zelf mag beslissen! Want dit kan zij niet zelf beslissen! Ze is daar gewoon te jong voor. Ouders moeten hun kinderen ondersteunen en raad geven en achter hen staan. Maar niet vóór hen gaan staan..!

Ik ga er van uit dat elke ouder zijn beslissingen neemt en op dat moment denkt dat het goed is! Hoe je er over tien jaar over denkt is weer heel iets anders.

Ik ga er van uit dat elke ouder een beslissing neemt met liefde in zijn hart voor zijn dochter, maar zeker met de kennis die je op dat moment hebt. Die kennis kun je vergroten of gewoon luisteren naar de overheid, die je onvolledig heeft geïnformeerd. En alleen dat al is een schandalige zaak, zeker bij een vrijwillig programma, waarbij jij of je dochter een weloverwogen afweging moeten maken.

Maar hoe je het ook doet, je denkt dat die beslissing de beste is. Je zult nooit expres je dochter pijn willen doen. En wees lief voor jezelf en hang niet de stoere ouder uit. Het is goed dat kinderen zien dat wij ook niet alles weten.

 En vergeet bij dit alles vooral het volgende niet:

Een paar maanden geleden was dit ‘probleem’ helemaal NIET aan de orde!!

 Dus KAN en mag het nu dus niet ineens de hoogste en eerste prioriteit zijn!

Want juist door het gejaag, door die idiote HAAST lijkt het prioriteit te moeten krijgen.

En juist die haast is een drukmiddel om jou dingen te laten besluiten die je misschien helemaal niet wilt!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NU BIJ WANTTOKNOW.NL/.BE:

2 UITSTEKENDE INFORMATIEVE DVD’S OVER VACCINATIES: KLIK HIER!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 gedachten over “Wat doe je bij onzekerheid over HPV-vaccinaties?

 1. Na alles wat ik nu onderzocht heb, blijkt het HPV-vaccin meer schade te berokkenen dan op lange termijn zijn dienst te zullen bewijzen. Het HPV-vaccin is een expiriment, niemand weet de uitkomst, de enorme heftige bijwerkingen zijn er inmiddels al wel! In Amerika ruim 30 dode jonge meisjes en in Europa ook diversen. Het aantal heel erg ziek meisjes, verlamd, hevige hoofdpijnen, enz. zijn ontelbaar wereldwijd van het HPV-vaccin.
  Gardasil is een vaccin dat op vele manieren “uitgeprobeert” is. Echter alle expirimenten leverde geen resultaten op. Wat doet de farmaceutische industrie met een niet werken vaccin? We willen geen verliezen lijden, toch? We gooien de troep op de markt, maar verkopen zullen we. We bedenken wel iets waar het goed voor is .
  Heey, oke baarmoederhalskanker, kunnen we onze troep aan kwijt, trappen de mensen vast in.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.