Advertentie

Over de balans tussen de hersenhelften.


Toen ik zo’n jaar of 6 oud was, ontwikkelde ik een geweldig idee. Ik schreef op een kladblaadje: ‘een clup. de leider: Herbert. Een clup voor jongens en meisjes in de houtweg 24 buiten. dieren verzorgen en mensen helpen. leuke spelletjes doen.’

Op de Houtweg 24 in Alkmaar woonde mijn vriend Rob Kossen. 28 leerlingen uit mijn klas wilden lid van ‘de clup’ worden. En daarop had ik echt niet gerekend. Ik weet nog hoe ik met al die jongens en meisjes door de Houtweg zwierf zonder dat ik wist hoe ik daar leiding aan kon geven. Nooit wilde ik meer leider zijn van een club. Maar ik kan ook niet meer aanzien hoe Nederland door gebrek aan leiderschap ten gronde gaat. Trots op Nederland? Het wordt hoog tijd dat het roer wordt omgegooid.

Herbert van Erkelens geeft op 7 November een unieke workshop. (Zie de info onder het artikel.)

Dr. Herbert van Erkelens
Dr. Herbert van Erkelens

Er is in onze samenleving een diep geworteld geloof in een objectieve werkelijkheid die los staat van het menselijk bewustzijn. Hoewel het dagelijks leven al lang het tegendeel heeft aangetoond, blijft dit geloof hardnekkig de politieke agenda bepalen, ook bij ingrijpende mondiale vraagstukken als de klimaatverandering en de financiële crisis.

Over de relatie van uiterlijke problemen tot onze innerlijke gesteldheid wordt immers zelden gesproken. In onze maatschappelijke structuren is de aandacht eenzijdig op de uiterlijke werkelijkheid gericht en wordt er niet gekeken naar de innerlijke vervulling en inspiratie die onze omgang met die uiterlijke werkelijkheid zou kunnen geven.

Gelukkig is aan veel mensen duidelijk geworden dat er in onze samenleving een sprong in bewustzijn nodig is die ons dieper op het innerlijk doet vertrouwen en ons hart kan openen naar wie we werkelijk zijn. Maar hoe ziet zo’n sprong in bewustzijn eruit? Op het symposium ‘Naar een Nieuwe Aarde’ dat op 7 juni 2008 in Schipluiden werd gehouden heb ik daarop het antwoord proberen te geven. Maar door het gebrek aan belangstelling voor een andere kijk op klimaatverandering ben ik een andere koers gaan varen.

Begin mei 2007 raakte ik geïnteresseerd in het werk van het trance medium Judith Moore. Op 6 mei kocht ik het boek ‘De Taal van Graancirkels’ dat zij samen met de onlangs overleden Johan Keijser had geschreven.

cropcircles revealed
Het revolutionaire boek van Judith Moore en Barbara Lamb over de achtergronden en betekenis van graancirkels. (klik op afbeelding voor meer info)

Blijkbaar werd ik erg door de inhoud getroffen want in de nacht van 9 op 10 mei droomde ik dat het de taak van mijn vrouw Inge, Judith en mij was om de jeugd van symbolisch brood, van geestelijk voedsel te voorzien. Het opmerkelijke aan de droom was dat ik daarin een echte relatie had met Judith. Daarin zou het gaan om de Alfa en Omega, om de Moeder/Vader-energieën van de kosmos. Ik had de term ‘Alfa en Omega’ opgepikt uit De Taal van Graancirkels. De term staat maar op één pagina, zonder enige uitleg.

Om meer over die Alfa en Omega te weten te komen ging ik op zoek naar het boek Crop Circles Revealed. Toen ik dat boek twee weken later op de kop had getikt, ging ik met de nieuwe aanwinst buiten in de zon zitten.

Ik las een stukje van Judith Moore met de woorden: ‘Belangrijk is dat je je engageert met het proces van alchemistische activering van deze graancirkels en het leggen van een verbinding met het collectieve bewustzijn van de planeet. Je zult worden geleid.’ Direct voelde ik een aanwezigheid van licht en liefde. Ik was aangenaam verrast.

Judith Moore

Judith Moore
Judith Moore

Een week later werd ik intuïtief geleid naar een dvd met de titel ‘Celtic Woman’. Op die dvd stond een uitvoering door Lisa Kelly van het lied May It Be. Een lied dat ook aan het eind van het deel ‘The Fellowship of the Ring’ uit de de trilogie ‘Lord of the Rings’ door Enya wordt gezongen. Ik werd erg door deze uitvoering getroffen en ik voelde duidelijk dat er iets wezenlijks in mijn leven was veranderd.
Ik begon tegen Inge te zeggen dat ik de Aarde wilde helpen en begon vanaf dat moment medestanders te zoeken, die overigens niet direct voorhanden waren… Tenslotte besloot ik op 8 juni om Judith zelf een mailtje te sturen. Ze reageerde direct en mailde mij:

“Hartelijk dank dat je mij wilde schrijven. Ik heb geweten dat er een uitgestrekte bron van kennis en wijsheid is die door mij als medium heen werkt, omdat ik er zelf in de hogere dimensies deel van uitmaak. Mijn boek A New Formula for Creation kan van interesse zijn. Het gaat over een kosmische reis en het grote plan van de schepping. De boeken over graancirkels zijn enkel het begin.

De door mij aangelegde en niet gepubliceerde archieven zijn heel opmerkelijk. Ik zie ernaar uit jou te spreken. Ergens voel ik een grotere kracht die ons bij elkaar brengt. (…) Ook ik heb via het collectieve [veld] een diepe verbinding met Carl Gustav Jung, hoewel ik nooit een boek van hem heb gelezen. Verder zie ik Edgar Cayce in de Tempel van de Profeten, een mystiek rijk waar ik [soms] naar toe reis. De GROTERE KENNIS ONTWAAKT ALS NOOIT TEVOREN. De ascensie van de Aarde is onvermijdelijk.
Blessings. Judith.”

Hiermee begon een nieuw avontuur in mijn leven, namelijk het contact met Judith Moore, een van de meest aparte en bijzondere vrouwen van deze tijd. Sinds het begin van 2008 krijg ik transmissies van haar toegestuurd of ik mag deze als pdf bestand of audio file van haar website downloaden. Soms zitten er zulke juweeltjes bij dat ik het niet kan laten ze in het Nederlands te vertalen. Eind april, begin mei van dit jaar stuurde Judith op deze manier aan een kleine groep mensen een geheel nieuwe alchemie rond die een stap verder ging dan wat ik van Marie-Louise von Franz had geleerd.

Lemniscaat: teken van oneindigheid. Hoe groot moeten de graancirkels worden, willen ze de 'pers' halen. Mogen ze dáár stil getuigen van de aanwezigheid van de kosmische verbinding van de mens. Zelf meent Judith: “De graancirkels zijn formules voor ascensie en het ontwaken van de Hemel op Aarde. Een graancirkel is een taal van gewijde geometrie die een zichtbaar bewijs is van een kosmisch fenomeen. Judith Moore: "Graancirkels zijn alchemistisch van aard. Zij zijn de meest fantastische fenomenen die in de moderne wereld bekend zijn. Ze zijn prachtig, mystiek, en ze doen onze verbeelding watertanden. Een reis naar de graancirkels is een mythische reis. Graancirkels zijn een plaats waar de wetenschap en de spirituele wereld elkaar ontmoeten. De mogelijkheden zijn eindeloos.”
Wiltshire, Milkhill 8 - 8 - 2008: Lemniscaat: teken van oneindigheid. Hoe groot moeten de graancirkels worden, willen ze de 'pers' halen. Mogen ze dáár stil getuigen van de aanwezigheid van de kosmische verbinding van de mens. Judith Moore: “De graancirkels zijn formules voor ascensie en het ontwaken van de Hemel op Aarde. Een graancirkel is een taal van gewijde geometrie die een zichtbaar bewijs is van een kosmisch fenomeen. Graancirkels zijn alchemistisch van aard. Zij zijn de meest fantastische fenomenen die in de moderne wereld bekend zijn. Ze zijn prachtig, mystiek, en ze doen onze verbeelding watertanden. Een reis naar de graancirkels is een mythische reis. Graancirkels zijn een plaats waar de wetenschap en de spirituele wereld elkaar ontmoeten. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Al een tijdje probeer ik mij die alchemie eigen te maken. Er zit een getallensymboliek in die mij erg aanspreekt. Maar vooral de belofte waarmee deze alchemie aan ons is gegeven wekt mijn interesse. Door het voorbereidende werk van Judith zou er in het collectieve veld een portaal geopend zijn dat we uit mystieke geschriften kennen als de nauwe poort.
Maar deze poort is nu niet meer nauw. Want dit ‘Portaal van Transcendentie’ zou een alchemistische kracht geworden zijn die het bewustzijn van de menselijke geest ‘opent tot een capaciteit voor een massaal ontwaken.’ Het zou om een fundamentele archetypische verschuiving in de capaciteit van ons bewustzijn gaan, vergelijkbaar ‘met de mensheid die vuur ontdekt of het wiel uitvindt.’

Zelf kan ik die draagwijdte van die verschuiving nog niet bevatten. Er wordt ook gezegd: ‘Dit is een alchemistische formule van Creatie die machtig is voorbij jullie begripsvermogen. De menselijke geest heeft geworsteld om de alchemie te begrijpen die in den beginne leven vormde of de alchemie die universa vormde. Maar dit, mijn Geliefden, dit is de alchemie.’

Sinds ik met deze opwindende teksten bezig ben, merk ik dat de wereld van engelen dichterbij is gekomen. Misschien heeft dat niets met de gepresenteerde alchemie te maken.
Maar voor mijn geplaagde ziel is het prettig om te weten dat hulp en genezing nabij zijn. Ooit heb ik een sterk besef van mijn eigen roeping gehad. Daarin is een knik gekomen toen ik mijn tijd vooruit bleek te zijn en er voor mijn visie op de bezieldheid van de materie geen gewillig oor op de universiteit bestond.

Zou de tijd dan nu eindelijk rijp zijn? Misschien zou ik opnieuw de moed moeten hebben een club op te richten. Ik weet zeker dat ons land inspirerende initiatieven hard nodig heeft. Wat komt er terecht van Nederland als gidsland als 20 commissies ons nog verder in het armoedebewustzijn gaan praten? De wereld heeft toch vreugde en overvloed nodig!

Stel je nu eens voor dat er in Nederland ook een club voor jongens en meisjes zou bestaan die iets weet dat vergelijkbaar is met de ontdekking van vuur of de uitvinding van het wiel. Dan zouden we ons misschien kunnen oprichten uit onze puur op crises gerichte kijk op de dingen. We zouden een visioen hebben waarnaar we ons als samenleving zouden kunnen richten. Een wereldvreemd idee? Judith Moore heeft twee jaar terug,  ‘uitgerekend’ op mijn verjaardag, doorgekregen dat het de bestemming van ons land is ‘om een heel nieuwe vibratie van licht op de planeet te brengen.’ Laten we die bestemming maar eens gaan volgen voordat het te laat is.

Herbert van Erkelens © 2009

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Herbert van Erkelens geeft op 7 November een bijzondere workshop in Haarlem, waar hij zijn ideëen rondom deze nieuwe inzichten. Als jij je geroepen voelt, misschien wel letterlijk, ben je van harte uitgenodigd deze workshop te volgen.

A.s. zaterdag doet Herbert een try-out. HIER de pdf met gegevens hierover.

Herbert van Erkelens over de weg van trauma naar genezing:

*De dans met de traumageesten* & “Drie stappen naar een wereld van vrede”

Poppenspeler Jan van Erkelens gaf zijn traumageesten een gezicht en wist zich uiteindelijk van angst te bevrijden. In de Jungiaanse psychologie worden traumageesten met respect behandeld zodat zij zich in helpergeesten kunnen transformeren. Nu we energetisch al in een andere werkelijkheid leven, kunnen we ons dagelijks oefenen de weg van dualiteit naar eenheid te gaan. ~
Het gaat hierbij om de balans tussen onze hersenhelften, het openen van het Oog van Creatie in ons hart en het communiceren met Spirit. Hiervoor worden eenvoudige oefeningen geschetst. Herbert van Erkelens is docent alchemistische symboliek aan het Jungiaans Instituut in Nijmegen.

Voor opgave en meer informatie: herbert@online.nl 023 533 1088 toegang € 20,-  Zie ook de website http://herbert.vanerkelens.nl

En kijk op de website voor het programma wat Judith Moore in Nederland invult. www.judithmoore.nl

6 gedachten over “Over de balans tussen de hersenhelften.

 1. Geachte lezers, vandaag is multidimensionaal trance-medium Judith Moore bij ons thuis aangekomen. Hier volgt wat info over de bijzondere workshop die we samen met haar organiseren aanstaande zondag (zie agenda op de onder gemelde website voor meer info):

  “Imagine that Divine Creation has manifest A NEW LIGHT LANGUAGE manifest from Source Creation; the vibration of the New World of Peace. This is the SOUND VIBRATION that is the key to the New Hologram of Creation, which literally forms a primal form for Divine Creation. The time is NOW; this is the Turning of the Harmonic Key of Prophecy..”

  De tweede ‘verassing’ bleek de spontane beschikbaarheid van onze vriend en ‘Hang’artiest Davide Swarup te zijn!!! Wij voelen ons vereerd dat deze rasechte artiest en begenadigd Hang speler ons in de middag muzikaal zal vergezellen meet een bijzondere performance (zie http://www.davideswarup.com en zijn videos op http://www.youtube.com !). De derde verassing is een nieuwe studio versie van de song ‘Prayer for the children’ (die ik nu in mijn studio aan het produceren ben), die we ook live ten gehore zullen brengen.

  Een unieke dag vol channelings, kosmische doorgevingen, contact met buitenaardsen en de Bron, soundhealing, muzikale optredens, heilige choreografie en bezielde dans, live zang, klankschaal activaties, heilige geometrie, prachtige beelden en werkelijk unieke elementen die samen zullen smelten tot een ongelofelijke ervaring.

  Mis deze dag niet, want volgens Judith zullen deze dag bijzondere kosmische klanken en energetische informatie samenkomen die werkelijk nog nooit zijn voorgekomen op deze planeet…Het begin van de Nieuwe Schepping! Lees hieronder meer en zie website onder aan:
  ====================================================================

  “Humanity stands on the threshold of a New Cycle of Creation, one never experienced in the history of human consciousness. The veil that separated us from our cosmic brethren is thin, opening new pathways of light for the manifestation of Universal Consciousness of ONENESS. The Star Brethren of the Cosmic Christ Councils await our openness to merge light with the higher realms and activate our Star Codes. We now enter a new level of community beyond the veil. Judith guides you to a new level of consciousness through union with the Universal Mind of Creation; activating your ascension codes.

  This activation opens us to a new level of manifestation that is the DIVINE HARMONY. Each member of the group will be opened to communion with your Star Light Body and contact with your Cosmic Christ Star Brethren. We will merge light bodies with our Cosmic Christ Brethren ( Star Family) to open the Galactic Codes of Creation through the Overtone of The Dove, the 9th Octave of Creation. The Overtone of the Dove is the Alchemical Gold that transforms our light bodies into Christ Light Bodies; it is the Golden Harmony.

  Imagine that Divine Creation has manifest A NEW LIGHT LANGUAGE manifest from Source Creation; the vibration of the New World of Peace. This is the SOUND VIBRATION that is the key to the New Hologram of Creation, which literally forms a primal form for Divine Creation. The time is NOW; this is the Turning of the Harmonic Key of Prophecy.

  We will enter a new level of co-creation from the high mind of Divine Creation with the high mind of humanity through Universal Heart of the Christ Consciousness. The energy is integrated on a cellular level for practical energy through breath and toning. We will ground the higher dimensional energies into our bodies and into the body of Mother Earth. She will receive the Holy Harmony as a gift of manifestation of the Divine Seeds of Creation.” (Judith Moore, 21 oktober 2009)

  Meer informatie: http://www.healingsoundmovement.com ,
  aanmeldingen via: info@john-consemulder.com

 2. Geachte lezers, vandaag is multidimensionaal trance-medium Judith Moore bij ons thuis aangekomen. Hier volgt wat info over de bijzondere workshop die we samen met haar organiseren aanstaande zondag (zie agenda op de onder gemelde website voor meer info):

  “Imagine that Divine Creation has manifest A NEW LIGHT LANGUAGE manifest from Source Creation; the vibration of the New World of Peace. This is the SOUND VIBRATION that is the key to the New Hologram of Creation, which literally forms a primal form for Divine Creation. The time is NOW; this is the Turning of the Harmonic Key of Prophecy..”

  De tweede ‘verassing’ bleek de spontane beschikbaarheid van onze vriend en ‘Hang’artiest Davide Swarup te zijn!!! Wij voelen ons vereerd dat deze rasechte artiest en begenadigd Hang speler ons in de middag muzikaal zal vergezellen meet een bijzondere performance (zie davideswarup (met www ervoor en .com erachter, zijn videos staan ook op youtube!). De derde verassing is een nieuwe studio versie van de song ‘Prayer for the children’ (die ik nu in mijn studio aan het produceren ben), die we ook live ten gehore zullen brengen.

  Een unieke dag vol channelings, kosmische doorgevingen, contact met buitenaardsen en de Bron, soundhealing, muzikale optredens, heilige choreografie en bezielde dans, live zang, klankschaal activaties, heilige geometrie, prachtige beelden en werkelijk unieke elementen die samen zullen smelten tot een ongelofelijke ervaring.

  Mis deze dag niet, want volgens Judith zullen deze dag bijzondere kosmische klanken en energetische informatie samenkomen die werkelijk nog nooit zijn voorgekomen op deze planeet…Het begin van de Nieuwe Schepping! Lees hieronder meer en zie website onder aan:
  ====================================================================

  “Humanity stands on the threshold of a New Cycle of Creation, one never experienced in the history of human consciousness. The veil that separated us from our cosmic brethren is thin, opening new pathways of light for the manifestation of Universal Consciousness of ONENESS. The Star Brethren of the Cosmic Christ Councils await our openness to merge light with the higher realms and activate our Star Codes. We now enter a new level of community beyond the veil. Judith guides you to a new level of consciousness through union with the Universal Mind of Creation; activating your ascension codes.

  This activation opens us to a new level of manifestation that is the DIVINE HARMONY. Each member of the group will be opened to communion with your Star Light Body and contact with your Cosmic Christ Star Brethren. We will merge light bodies with our Cosmic Christ Brethren ( Star Family) to open the Galactic Codes of Creation through the Overtone of The Dove, the 9th Octave of Creation. The Overtone of the Dove is the Alchemical Gold that transforms our light bodies into Christ Light Bodies; it is the Golden Harmony.

  Imagine that Divine Creation has manifest A NEW LIGHT LANGUAGE manifest from Source Creation; the vibration of the New World of Peace. This is the SOUND VIBRATION that is the key to the New Hologram of Creation, which literally forms a primal form for Divine Creation. The time is NOW; this is the Turning of the Harmonic Key of Prophecy.

  We will enter a new level of co-creation from the high mind of Divine Creation with the high mind of humanity through Universal Heart of the Christ Consciousness. The energy is integrated on a cellular level for practical energy through breath and toning. We will ground the higher dimensional energies into our bodies and into the body of Mother Earth. She will receive the Holy Harmony as a gift of manifestation of the Divine Seeds of Creation.” (Judith Moore, 21 oktober 2009)

  Meer informatie: agenda op http://www.healingsoundmovement.com ,
  aanmeldingen via: info@john-consemulder.com

 3. Wanneer de twee een zijn,dan is het ontwaken gekomen,en is men een eenling,eenling zijnde is hij onverdeeld en zonder substantie,in de vorm een geestelijk mens,na z n ware wezen en enige ware identificatie,onvergankelijk bewustzijn,zonder substantie,noch beperking of begrenzing.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.