Advertentie

Wegwijs op WantToKnow


Wist jij dit? Waarschijnlijk niet.

Vrolijk kerstfeest! Vrede op aarde! We zeggen het wereldwijd ieder jaar weer, zonder resultaat. Vraag jij je ook wel eens af: ‘hoe is dat mogelijk?’ Welkom op Want To Know (WTK), want wij willen het ook weten. In dit artikel maken we je wegwijs op WTK.

Waarom WantToKnow? Omdat wij geloven in een andere wereld, maar daarvoor wel eerst de waarheid aan het licht moet komen, over ons verleden, ons heden. Pas dan kunnen we op basis van nieuwe inzichten (of misschien wel hele oude!) werken aan een mooie toekomst voor ons allemaal.

Tekst Fred Burks en Tessa Koop

Informatiecentra maken je wegwijs

Alle informatie op WTK wordt ontleend aan de meest betrouwbare bronnen die beschikbaar zijn, en kan worden geverifeerd door de gegeven links te gebruiken. Bovenaan iedere pagina zie je de informatiecentra, zoals Politiek, Gezondheid, Wetenschap en Universum. Deze pagina’s gebruik je als je hulp nodig hebt in het verkennen van informatie. In de informatiecentra tref je samenvattingen aan, met de belangrijkste informatie over dat onderwerp. Of je kunt de video’s bekijken die wij je ten zeerste aanraden, toonaangevende krantenartikelen lezen of zien welke boeken en andere documenten wij belangrijk vinden. 
Als je echter snel inzicht wilt welke artikelen tot op heden allemaal zijn gepubliceerd over bv. Politiek, Gezondheid, Wetenschap en Universum, klik dan rechts op de gelijknamige dossiers. Alle artikelen met de ’tag’ (lees: label) Economie verschijnen dan in beeld. Bovenaan staan de meest recente publicaties. Ook is het mogelijk om te zoeken op woord. Op de homepage zie je bovenaan een balk met ‘Zoek’. Tik het woord of zinsdeel in, druk op ‘Zoek’ en in één oogopslag zie je in welke publicaties het gezochte woord voorkomt.

2000 pagina’s om te vertalen!

Als je echter snel inzicht wilt welke artikelen tot op heden allemaal zijn gepubliceerd over bv. Politiek, Gezondheid, Wetenschap en Universum, klik dan rechts op de gelijknamige dossiers.

De Amerikaanse WTK-site telt maar liefst 2000 pagina’s! Hoewel er hard gewerkt wordt om zoveel mogelijk teksten vanuit het Engels te vertalen, begrijp je dat het even duurt voordat dit klaar is. Maar we zijn wel met het topje van de ijsberg begonnen. Dus alle pagina’s van de informatiecentra zijn alvast in het Nederlands vertaald. Maar als je de links aanklikt, kom je veelal op Engelstalige sites terecht. Dat is hinderlijk, daarom vullen we WTK.nl zo snel mogelijk aan met eigen artikelen. Die herken je aan het Nederlandse vlaggetje. Voel jij je geroepen om bepaalde pagina’s te vertalen, bv. omdat je het belangrijk vindt dit met anderen te delen; graag! Neem daarvoor contact met ons op.

Veel mensen ‘don’t want to know’

De informatie op WTK zou je wereldbeeld wel eens op zijn kop kunnen zetten. Het is goed om een sceptische houding aan te nemen, want WTK zegt niet de waarheid in pacht te hebben. Toch is ook een open houding belangrijk, want een ruimere blik op de werkelijkheid krijg je niet als je krampachtig vasthoudt aan oude overtuigingen, die je bestaande wereldbeeld alleen maar bevestigen.

Veel mensen willen niets weten over de grote doofpotaffaires en schandalen die momenteel gaande zijn in onze wereld. Zich relatief veilig wanend en tevreden met hun persoonlijke levens, kiezen ze ervoor om zaken te vermijden die hun tevredenheid verstoren. Maar zolang we gelatenheid verkiezen boven bewustzijn, zullen deze grote schandalen doorgaan. Sterker nog, ze zullen hoogstwaarschijnlijk alleen maar groter worden. Een deel van wat je leest mag in eerste instantie ongelooflijk overkomen. Toch nodigen we je uit een beetje onderzoek te doen door de links naar betrouwbare bronnen te gebruiken, en voor jezelf te bepalen of er waarheid schuilt in de aangeboden informatie.

‘Niet weten’ met je verstand en ‘weten’ met je hart

Mocht een deel van het materiaal moeilijk te verteren zijn, dan nodigen we je uit om deze website verder te verkennen in je eigen tempo. Er is ook genoeg inspiratie op WTK te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Inspiratie of als je benieuwd bent of er meer is tussen hemel en aarde (UFO’s?), kijk dan eens bij Universum. Fred Burks heeft ook een bemoedigend artikel geschreven.  We raden je ook aan om goed te luisteren naar je eigen intuïtie terwijl je dit materiaal verkent.  Neem als het ware een houding aan van niet weten met je verstand en weten met je hart. Daarmee bedoelen we: stap eens uit je denken, waarbij je alles wilt analyseren vanuit het verstand, en probeer eens te voelen. Soms zegt je verstand namelijk: ‘Nee dit kan niet.’ Terwijl je gevoel aangeeft dat er misschien een kern van waarheid inzit.

Nu hebben we de kans om er iets aan te doen!

Mocht je in angst of woede schieten door dit materiaal, bedenk dan dat we nu de kans hebben er iets aan te doen. Internet en email zijn fantastische instrumenten voor gebruik in zowel de persoonlijke levenssfeer als wereldwijd. Het feit dat je dit nu leest is een uitstekend voorbeeld daarvan. Simpelweg deze informatie naar vrienden en collega’s sturen kan een verschil maken. Door deze link te gebruiken kun je eveneens gemakkelijk politieke en media-vertegenwoordigers bereiken. We kunnen – door deze vitale informatie te emailen en over het internet te verspreiden – dit belangrijke nieuws snel en gemakkelijk wereldwijd verspreiden. We hebben al meer dan twee miljoen lezers bereikt, maar we hebben jouw hulp nodig om er miljoenen meer te bereiken.

We hebben al meer dan twee miljoen lezers bereikt, maar we hebben jouw hulp nodig om er miljoenen meer te bereiken.

Een betere toekomst voor iedereen

We zijn ervan overtuigd dat als eenmaal een kritieke massa van mensen zich bewust is van deze informatie, de media gedwongen zullen zijn om verslag te doen van deze grote schandalen in de headlines, waar ze thuishoren. Wanneer deze controleerbare feiten eenmaal in headlines verschijnen, zullen bezorgde burgers wereldwijd opstaan en eisen dat we allemaal samenwerken om een betere weg te vinden. Als ieder van ons besluit om deze informatie te verspreiden, en dit als een krachtige mogelijkheid te presenteren om democratie te versterken, dan kunnen en zullen we een betere toekomst bouwen voor iedereen.