Advertentie

WantToKnow.nl wordt heftig ‘aangevallen’..


Even een mededeling van technische aard: WantToKnow.nl/.be wordt achter de schermen, letterlijk dus, aangevallen door een bombardement van spam. Alles bedoeld kennelijk om onze berichtgeving te elimineren, vertragen, ongedaan maken of noem het maar op.

logo-voorstel-in-webpage_wtkWat we merken is dat we nu echt wel degelijk het doelwit zijn geworden door de ongelooflijke hoeveelheid SPAM die er binnen komt. Onze anti-spam service werkt wel goed, zodat deze niet meer in de reacties terecht komt maar ze blijven aan de achterkant wel binnenkomen.
Vanochtend heeft onze webmaster zo’n 1250 SPAM berichten gedelete. En dat doet hij bijna dagelijks.. Waren het er eerst maar 100 a 200 nu zijn het er snel 500 ++ op een dag..!

Gelukkig is onze site goed beveiligd e.d., maar het zou zomaar kunnen dat sommigen echt proberen de site down te krijgen.

Als we merken dat meer bezoekers van onze site klagen over vertragingen in hun reactieplaatsingen, of dat de site steeds trager wordt dan zullen we misschien de reacties eerder moeten sluiten op een artikel.
Dit doen we natuurlijk pas in uiterste nood, en we zullen dat dan ook kenbaar maken aan jullie.

Hiervoor zullen we dan wellicht een selectie van artikelen openzetten voor comments en andere niet.. En als de SPAM dan afneemt kunnen we altijd de reactiemogelijkheden weer meer openzetten. We meoten het aankijken.

Tot zover een bericht van belang voor je overwegingen achter de schermen, van hieruit bekeken dan!

Een hartelijke groet,

Het WantToKnow-team Nederland/België.

26 gedachten over “WantToKnow.nl wordt heftig ‘aangevallen’..

 1. Hallo Guido,

  Heb je hier net bericht over gestuurd.
  Kan niks meer plaatsen(toch deze nog eens proberen).
  Kun je niet de IP adressen natrekken?
  Zodat je een beetje kunt nagaan waar de aanvallen vandaan komen?

  Groeten Henk

 2. Tja, sommige personen kunnen de Waarheid niet verdragen en doen dan vervelende dingetjes met je, die heb je altijd.
  Deze Kindertjes moeten nog heel veel leren, maar dat komt ook nog wel..

 3. Hallo team van Want to Know
  Van mijn kant krijgen jullie in ieder geval alle steun en met mij velen, volgens mij.
  Inderdaad is die grote hoeveelheid spam, die de website “bombardeert” een teken, dat het nieuws en de boodschappen , die jullie verspreiden een bedreiging vormen voor…..o.a. de machtselite.
  Ga door…
  Hartelijke groet
  Herbert

 4. Lieve Tessa ga lekker door veel mensen willen je steunen want jij brengt de andere kant van wat wij als “waarheid” kennen naar buiten ik persoonlijk ben je erg dankbaar had al veel op Niburu gelezen en ook Wereldgeheimen en Grenswetenschap maar jou site is vernieuwend dus nu heb ik er nog één bij !
  Je steek er veel tijd in omdat je er echt voor gaat en dat is mooi !

  hartelijke groetjes van Pietje en geef niet op want bedreigen houd een keer op ze worden ook moe !

 5. Ik beheer een ‘gewone’ website met een PHPBB forum en ook die wordt dag en nacht bestookt met valse nieuwe users en erotisch getinte posts om je naar websites te lokken – het meeste komt uit Rusland en Oost-Europa. Volgens mij zijn jullie dan ook niet bewust under attack, maar is dit voor online reactie-pagina’s gewoon een ‘fact of life’. Vraag je webmaster of ie zo’n vaag plaatje met letters en cijfers kan neerzetten die je moet overtypen voordat je op verzenden kan klikken. Dat zal een stukje helpen.

 6. @allen. Wat ik nog even wil vermelden, is dat post automatisch worden geplaatst. Behalve als je meer dan 2 leads in deze post opneemt. Dus doe dat niet, als je direct geplaatst wil worden; anders gebeurt dit pas ná onze goedkeuring.
  (De Spam bleek bijv. vaak meer dan 50 leads te hebben..)

 7. @Keimpsk en Rotibagus, we gaan ernaar kijken. Nu zullen mensen die reageren soms iets langer moeten wachten, door de maatregel we hebben moeten uitvoeren om de spam uit de reacties te houden. Alle reacties worden nu gechecked door een anti spam service en daardoor kan het iets langer duren voordat de ‘goede’ reacties dus live komen. Dank voor de tip.

 8. Guido voor Sp@m hebben ze namelijk een organisatie bedacht al heel wat jaren geleden op internet die sp@m van dit soort kaliber weten op te ruimen, is internet politie die tegen elke vorm van sp@m is.
  Je kunt lid van ze worden en dan wordt elke aanvallende vorm die je de komende tijd gaat ervaren goed de nek om gedraaid.
  Iedereen die een site heeft draaien wordt meestal aangevallen door idioten, dus jou oplossing wordt:
  http://www.spamcops.com/

  Knipoog en je hoort nog wel meer van ons.

 9. Beste Tessa en guido, teamleden van wanttoknow…
  Wat een gedoe, ik blijf jullie suporten en achter jullie staan vanwege alle nieuws wat jullie naar buiten pogen te brengen om de mens ook wakker te schudden, er zijn altijd wel mensen die een site zoals deze om zeep willen helpen, makkelijk praten, maar gezien de feiten is het goed werk….ik ben er ook veelal mee bezig om meer naar buiten te brengen ook van wanttoknow…niburu, star-people en starten lezingen, workshops en evenementen op…

 10. Dank voor jullie hartige ondersteuning. Onze webmaster Maurits is écht een heule goeje en heeft inmiddels van alles gedaan, wat ik hier niet zal gaan roepen, snappie?

  Hij wilde ook niet dat beruchte en beroemde cijfertjes- en lettertjessysteem invoeren, omdat het vervelend is, als je daarbij een hele lap tekst-commentaar maakt, en je maakt dan een klein foutje met het overtikken van de code of je raakt een verkeerde knop aan, dat je dan vaak je hele getypte tekst kwijt bent.. (nu willen jullie zeker ook zoon webmaster?)

  Zelf ondervonden laatst bij TROUW, toen ik iets wilde posten over HPV. Ik had het woordje ‘SHIT’ gebruikt; de reply kwam dat ik dat gedaan had en niet mocht gebruiken, SHIT dus (SHIT nou doe ik het weer) en mijn reactie was empty, leeg, niks, nada. Een hele lap tekst weg.. En ook geen zin meer om mijn creatieve response opnieuw te maken.

  SHIT dus.. 😉

  Maar we gaan eruit komen, en als het goed is, merk je dat het ook weer sneller gaat. Maurits heeft inmiddels een stuk of 10 maatregelen ‘achter de schermen’ genomen, de schat!

  Zegt het voort, zegt het voort, we kunnen gewoon weer meer bezoekers aan! Ondanks de recessie..

 11. Je kan als je bepaalde woorden niet kunt intypen vanwege uit beschermening het woord nog altijd oprekken met: S H I T, dan krijg je helemaal geen waarschuwing.
  Je kan zoveel soort manieren bedenken om de standaard methode te omzeilen.
  Alleen vaak met een goed protectie systeem die meerdere toepassingen aan kan worden dit soort zaken onmogelijk.
  Een andere optiek is het automatisch laten veranderen naar een meer fatsoenlijker soort woord.
  Tja ik ken ook een Maurits die dit soort werk doet, mits je niet over dezelfde personage heb.

 12. Hallo Team WTK, Guido en Tessa,

  Ook ik wil even kenbaar maken dat jullie uiterst goed bezig zijn en de reacties van anderen hier van harte ondersteun. Ga zo door.

  mvg, Jan (die het mailtje stuurde waar Tessa over sprak in “Wat is waarheid en over de ultieme doofpot: de kracht van ons eigen gevoel’

 13. Beste Tessa en guido, teamleden van wanttoknow !!!!

  Laat je niet intimideren hoor en zie het juist als een aanmoediging.
  Het is een teken dat jullie heel goed werk doen want de ,,telegraaf,, heeft hier geen last van die zitten al in hun zakkie !!!
  Mijn complimenten met jullie site en nogmaals laat je niet onder schoffelen.

 14. Vier alternatieven voor Google

  Er zijn mensen, die haten marktleiders, die eten niet bij McDonalds, zijn blij met het bestaan van Apple en zouden zonder Google willen kunnen.
  Voor hen zijn alternatieven opkomst voor het almachtige Google.
  De Christian Monitor noemt er vier en kondigt de vijfde aan:
  1. Viewzi: Een prachtige zoekmachine. Zo goed als Google, maar dan beter. Viewzi levert de resulaten van Google en Yahoo, maar voegt er beeld en andere extra’s aan toe, van Timelines, tot fotoclouds.. Minstens een keer gaan kijken, want Viewzi is mooi.
  2. Mahalo: Zoeken dankzij menselijke kracht. Geen machine die zoekt, maar een Web directory, aangevuld met een searchengine. Mahalo lever bovendien geiniteegreerd de resulaten vanGoogle, Yahoo, Ask, en vijf andere zoekmachines
  3. ChaCha: Search speciaal voor mobiele telefoon.
  4. Powerset: De toekomst van zoeken op internet. Het is de eerste poging tot een ‘semantische zoekmachine’. Hij zoekt dus niet blind op zoekwoorden, maar probeert de samenhang van de zoekwoorden te doorgronden. Nog in de beginfase, richt Powerset zich nu nog geheel op het doorzoeken en doorgronden van Wikipedia, (ook al heel handig overigens) maar kan groot worden.

  En dan is er natuurlijk Wolfram Alpha, wordt binnenkort gepresenteerd als de aanval op de positie van Google. Recensenten die Wolfram hebben mogen proberen zijn enthousiast. Wordt vervolgd

 15. is het geen idee om een lettercode erbij te moeten invoeren aangezien de meeste spam gegenereerd word zonder dat er een mens aan te pas komt met software daarvoor ontworpen

  @harry wikipedia is nou niet bepaald een bron van betrouwbare informatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.