Advertentie

WE WANT TO KNOW EN JIJ?


Want to know!
Want to know!

Vandaag is de Nederlandse variant van de Amerikaanse website WantToKnow.info (WTK) gelanceerd. De site bevat circa 2500 pagina’s met cruciale informatie over grote doofpotaffaires waar maar weinig mensen zich van bewust zijn. Toen de Amerikaan Fred Burks 8 jaar geleden begon met WTK, had hij een loopbaan achter de rug als presidentieel vertaler voor o.a. de presidenten Bush en Clinton. Vlak na 9/11 moest hij een contract ondertekenen voor excessieve geheimhouding, wat hij weigerde. Sindsdien zet hij zich in om mensen te informeren over de verborgen krachten achter het wereldtoneel. Nederland en België zijn de eerste landen waar WTK – die al ruim 2 miljoen mensen heeft bereikt – navolging heeft gekregen.

Wist je dat:

  • Media> Twintig toonaangevende journalisten, inclusief winnaars van verscheidene Emmy Awards en Pulitzer Prices, hebben beschreven hoe zij in de verslaggeving over grote doofpotaffaires gehinderd werden door mediacorporaties.
  • Oorlog> Een hoog onderscheiden Amerikaanse generaal een boek schreef getiteld War is a Racket, dat duidelijk aangeeft hoe hij gemanipuleerd werd, en hoe de meeste oorlogen grotendeels worden gevoerd om de kas van enkele grote bedrijven te spekken?
  • 9/11>Meer dan 50 hoge regeringsfunctionarissen en 100 professoren openlijk zware kritiek hebben geuit op het 9/11 Commissie Rapport. Velen vermoeden zelfs overheidsbetrokkenheid bij de 9/11 aanslagen…!!
  • Inspiratie> wonderen bestaan. Lees hier het opmerkelijke interview met medium John Haan. Hij kreeg van de ene op andere dag geniale geestelijke vermogens.

WTK weet het allemaal en nog veel meer.

‘We moeten weten wat er speelt’

Hoofdredacteur Tessa Koop en uitgever Guido Jonkers besloten begin 2008 de site toegankelijk te maken voor het Nederlandse publiek. Sinds de zomer is een aantal vertalers druk bezig om de belangrijkste informatie te vertalen en daarbij wordt de Nederlandse versie van WTK aangevuld met eigen achtergronden (zoals Economie, Geschiedenis en Universum), artikelen en interviews. “Het is beslist niet de bedoeling mensen angst aan te jagen,” aldus Tessa, die zich sinds een paar jaar verdiept in het ‘nieuws achter het nieuws’. “Maar WTK belicht onderwerpen die onze levens en de wereld ingrijpend beïnvloeden. Dus willen we met elkaar het roer positief omgooien, dan moeten we weten wat er zich afspeelt achter de schermen van het wereldtoneel.”

WTK stelt vragen

NO WAR
NO WAR

Kredietcrisis, voedselcrisis, energiecrisis, wereldarmoede, oorlogen…dat er dubbele agenda’s zijn, kan niemand meer ontkennen. Terwijl december in het teken staat van wereldvrede, lijkt dit verder weg dan ooit. Tessa: “Wereldwijd voelen mensen de vaste bodem onder hun voeten vandaan zakken. Er heerst paniek en wanhoop. Media en politiek bieden geen antwoord op deze fundamentele zaken. Ik merk daardoor bij steeds meer mensen de bereidheid om zogenaamde ‘complottheorieën’ serieus onder de loep te nemen. WTK voorziet in een behoefte. We zeggen niet de waarheid in pacht te hebben, maar we stellen vragen en nemen de lezer mee op onze ontdekkingsreis.”

Kaf van het koren

Specialiteit van WTK USA is dat betrouwbare en verifieerbare informatie wordt geboden. Guido: “Geen tijd en geen overzicht in de brei aan informatie op het internet, is voor veel mensen een drempel om zelf op onderzoek uit te gaan. WTK scheidt het kaf van het koren. Dankzij de aangegeven links en andere bronnen – zoals boeken en films – kunnen mensen de informatie voor zichzelf op waarde schatten.”

Bijzonder is dat WTK ook een beroep doet op de intuïtie van haar bezoekers. Tessa licht dit toe: “Wij vullen WTK ook aan met niet-verifieerbare informatie. Als journaliste trek ik de stoute schoenen aan om mensen een ruimere blik op de werkelijkheid te bieden. Dus naast b.v. het UFO-fenomeen, verdiepen we ons ondermeer in grenswetenschappen, oude- en verloren beschavingen en of er leven bestaat elders in het heelal.”

Do you want to know?

Vaticaan
Vaticaan

Willen mensen dit allemaal wel weten? Na een bezoek aan WTK zou je wereldbeeld namelijk wel eens op zijn kop kunnen gaan staan. Guido: “Veel mensen wanen zich relatief veilig in hun comfortabele leventje. Daardoor willen veel mensen het ook niet weten. Maar het is belangrijk om te beseffen dat we juist nu – in tijden van crisis – de kans hebben om er iets aan te doen. Bovendien kunnen deze schandalen door blijven gaan als wij onze kop in het zand steken. Het is tijd dat de waarheid aan het licht komt. Internet speelt daarbij een belangrijke rol; we hopen dat mensen via het net de informatie massaal gaan verspreiden. WTK USA heeft in totaal al ruim twee miljoen bezoekers getrokken, dus er is wel degelijk animo. Zelf mensen uit het Vaticaan nemen regelmatig een kijkje!”

Hoewel er nog een wereld aan informatie valt te ontdekken, durft WTK te concluderen dat alleen een kleine machtselite weet wat er echt speelt. Kijk maar eens op WantToKnow!