Advertentie

VS-luchtmacht hoort van Drone-virus via het internet..!!


De ‘cockpit’ van twee van de drones.. Niet in het vliegtuigje, maar aan de andere kant van de wereld, waarbij legersatellieten de communicatie verzorgen. Deze mensen zitten op een basis in Nevada.

x

VS-luchtmacht hoort van Drone-virus via het internet..!!

2011 © vertaling Guido Jonkers – WantToKnow

x

Sommige mensen gaan online om naar de laatste sportuitslagen te kijken; anderen loggen in om hun mail te checken. Maar militair personeel van de US Air Force, de Amerikaanse luchtmacht dus, ontdekte recent, in Oktober om precies te zijn, op het internet, dat hun controversiële en protserige drone-vloot gehacked was.

De ‘drones’ ken je. De onbemande spionagevliegtuigen worden steeds geavanceerder, het grote voordeel is, dat ze onbemand zijn, waardoor de menselijke factor volledig kan worden geëlimineerd. Deze vliegtuigjes zijn volgepropt met high-tech spionagemiddelen en worden bestuurd, via satelliet-verbindingen vanuit controle-kamers in de woestijn van Nevada, in zwaar bewaakte militaire complexen. Van ‘hacken’ zou dus helemaal géén sprake moge zijn…!

Maar inmiddels is IEDEREEN op de hoogte dat deze Amerikaanse drones zijn gehacked..! De site ‘Wired.com’s Danger Room’ liet onlangs nog een rapport verschijnen over een computervirus dat geïnfiltreerd was in de systemen van deze onbemande vliegende robotvloot van de Amerikaanse luchtmacht. Maar ook de CIA, zo weten we inmiddels, heeft een vloot van deze drones..!

Maar het is natuurlijk idioot dat de mensen van de luchtmacht pas op de hoogte komen van deze infecties, wanneer ze dit in de pers te zien krijgen..!! En zo ook geschiedde het met dit rapport, dat eerst in het publieke domein verscheen, voordat luchtmacht er lucht van kreeg.. “Het was ons allemaal niet duidelijk gemaakt”, aldus een anonieme bron die bij de luchtmacht werkzaam is,  tegen ‘Wired.com’, “Toen jullie artikel uitkwam, toen vroegen alle collega’s en de leiding zich pas af, wat dit nu ineens was..”..

Nou, wat ‘dit ineens was’, bestaat uit een heel simpel stukje software, ‘malware’ genoemd, dat in staat is om login-namen en passwords te achterhalen, die anders via uiterst beveiligde netwerken worden doorgestuurd. Deze informatie wist het persbureau AP (Associated Press) te achterhalen. En dit stukje computervirus is zó alledaags, dat het regelmatig wordt gebruikt om op een simpele manier personeelsinformatie te stelen van populaire online-game sites, zoals bijvoorbeeld ‘Mafia Wars’ en goksites op het internet.

Om je te laten zien, hoe deze drone-piloten werken vanuit deze Nevada-basis, dit filmpje:
x

x

Volgens ‘Wired.com’ belandde dit virus uiteindelijk binnen de systemen van de ‘Creech Air Force Base’ in Nevada, eind September, begin Oktober. En vandaar uit werd het verzonden, onopgemerkt door de beveiligingsoftware van de luchtmacht,in de militaire drones.. En hoewel sommige leidinggevenden snel op de hoogte waren van deze infectie, waren de, voor dit netwerk veiligheidsprobleem ingehuurde cybersecurity-specialisten onwetend over dit specifieke probleem, totdat ‘Wired.com’ zijn ‘Danger Room’-rapport liet verschijnen..! Het blijkt dat officials op de ‘Creech Air Force Base’ in Nevada wisten al twee weken voordat het virus de drones had geïnfecteerd. Maar ze hielden hun informatie voor zichzelf, daarbij de softwarespecialisten volledig in verwarring achterlatend. Het blijkt dat het virus zorgt ervoor dat de toetsaanslagen van de remote-piloten, dus de bestuurders van de drones, worden opgeslagen en doorgeseind..!

Maar om even aan te geven dat dit probleem al veel langer speelt, tonen we je graag deze video van CBS, waarin duidelijk is dat er op de hele wereld mensen zijn, die als amateur het signaal aftappen, wat de drones terugsturen naar hun bases..! En als je je afvraagt, van wanneer deze reportage is, dan moet je weten dat deze uit 2002 is..!
x

 

“Er was ons niet gerapporteerd, kennelijk hebben ze niet gedacht dat het belangrijk genoeg was..”, aldus een tweede bron die betrokken is in deze veiligheidsafdeling, tegen ‘Dark Room’. “De prikkel om deze zwaktes te bespreken is er kennelijk niet”..!  Weken nadat het virus voor het eerst uitbrak, probeerden nieuwe leidinggevenden binnen de US Air Force dit probleem te marginaliseren. Onterecht zo nu blijkt, met het laten landen van een top-secret CIA-drone in Iran, twee weken geleden.. Deze ontwikkeling kan dus een uiterst cruciaal onderdeel van het militaire apparaat van de VS lamleggen.

Deze drones stonden zónder deze software-lekken tóch al onder grote kritiek. De vliegtuigjes zijn in de eerste plaats een miljarden slurpende technische ontwikkeling, die voor veel deskundigen nog geen toegevoegde waarde hebben bewezen. In relatie tot bijvoorbeeld spionage-satellieten, die van grote hoogte evenzo eenvoudig objecten ter grootte van een golfballetje kunnen bestuderen.. Maar het is vooral de militaire aanvalscomponent in deze drones die onder zware internationale druk staat.

De onbemande ‘Reaper’ is het gewelddadige neefje van de Predator. Veilig bestuurd via satelliet in de VS. Onbemande moordzucht? (klik voor artikel hier op de site)

Schermend met de Al Qaida-dreiging werd in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan al vele mensenlevens verwoest door de vernietigende vuurkracht van deze drones, die als sluipmoordenaars te werk kunnen gaan. Zelfs Amerikaanse burgers blijken het slachtoffer geworden te zijn, tijdens een aanval van drones in Yemen, toen zij voor Al Qaida-leden werden aangezien vanuit de lucht. Maar drones lijken ook voor binnenlandse operaties gebruikt te gaan worden, zo blijkt uit verschillende nieuwsberichten, die langzaam doorsijpelen. In Oktober bestormden betogers nog het ‘National Air and Space Museum’ in Washington DC om te proteseren tegen het machtsvertoon van deze drones wereldwijd.

Volgens de Washington Post heeft een vloot van ca. 30 CIA-drones de afgelopen jaren meer dan 230 keer toegeslagen. Daarbij zijn rond de 2000 ‘militanten’ en burgers gedood. Maar onder de officiële luchtmacht, vallen ongeveer 150 ‘Predator’ en ‘Reaper’-drones, die de gevechten van het Amerikaanse leger in Afghanistan, Irak ondersteunen. Maar onlangs in Libië heeft de VS ook ‘ondersteuning’ hebben gegeven met deze spionagevliegtuigjes. Daar werden maar liefst 92 aanvallen uitgevoerd, tussen midden April en eind Augustus. Ook in Yemen en andere plaatsen in de wereld, duiken deze drones steeds meer op.

Half Oktober gaf de Amerikaanse luchtmacht toe dat er sprake was van een virus, dat er sprake was van ‘password-onfutsel-software’, maar ze vertelden er niet bij, waartoe dit virus al in staat was. Inmiddels weten we meer, maar vooral: hebben we meer gezien..  En in hun poging om deze blamage ‘onder het kleed te vegen’, legden de autoriteiten uit, precies zoals het in het rapport van ‘Wire.co’s Dark Room’-rapport stond, dat het virus binnengekomen moest zijn, doordat luchtmachtpersoneel online aan het gokken was geweest. Tussen de regels door staat er dus, dat luchtmachtpersoneel van het grootste leger op Aarde, en van één de strengst beveiligde, ultra-moderne afdelingen ervan, aan het gokken is en online spelletjes speelt, terwijl ze ingelogd zijn op Facebook en DoD-computers..

En volgens de Amerikaanse luchtmachtleiding, was het virus meer een ‘overlast’ dan een ‘bedreiging’…! En of deze ‘overlast’ betrekking heeft op het spelen van blackjack online, of met de veiligheid van de VS, maakte hij niet bekend.. Volgens zegsvrouwe Col. Kathleen Cook van ‘Air Force Space Command’,  was de infectie binnengekomen via een portable hard drive (USB-stick o.i.d.) die gebruikt werd om data over te zetten tussen computers in Creech, Nevada. Inmiddels hebben bijna alle Defensie-afdelingen het gebruik van portable harddrives moeten staken..

Tot slot het filmpje waarin Iran trots de buitgemaakte CIA-drone laat zien!
x

10 gedachten over “VS-luchtmacht hoort van Drone-virus via het internet..!!

 1. Je kunt waarschijnlijk stellen dat de techniek die ons wordt voorgeschoteld zeker minimaal 30 jaar achterloopt op wat nu in echt al mogelijk is.
  Ik vind het totaal laf om op zo een manier bezig te zijn….van een afstand anoniem moorden en vernielen. Hoe moeten zich deze uitvoerders voelen…die voelen niet meer veel. Gehersenspoelde zombies…brrr.

  1. @ monika
   Vooral extreem goede gamers zijn geweldige hulpjes , die zien het alleen als videogame en kunnen dan de boel kapot bombarderen, zonder te beseffen dat het ook in real live gebeurd. Voeg een vleugje geheimhouding eraan toe en deze ego’s zijn helemaal in hun sas.

  2. @ Marcel
   Ja dat zou dan echt een horrorscenario zijn. De techniek ervoor is er al….hm.

  3. @ monika
   Ik heb al eens een berichtje gelezen dat er onder gamers wordt geronseld door de luchtmacht van de V.S. Helemaal niet zo gek toch die gasten kunnen snel met de controllers overweg en zien het als het ultieme videospel waardoor er geen geweten in de weg zit .Vaak nog lekker jong en dus kneedbaar voor de hoge heren. Ik denk vaak ,als je het kan bedenken is het waarschijnlijk al in gebruik.

  4. @ marcel
   Ik weet dat veel kinderen (jeugd) gamen. Niet alle zullen bij het leger belanden. Hoe bewust zo een kind hierin is hangt helaas ook van de ouders af.
   Je moet eigenlijk wel de waarheid vertellen, wat de echte zin achter zo een spel is. Namelijk een eventuele verslaving. Een creatie van afstomping enz. Deze games zijn zo geconstrueerd dat er steeds een appel aan je gevoels-belevenis wordt gedaan. Adrenaline uitstoot…er zijn zelfs nieuwe spelletjes die met ingebouwde apparatuur het je alles intensiever laten voelen…doodeng.
   Ze willen gewoon de zielen, de geest manipuleren….dit is allemaal slechte energie. Het is zo makkelijke te vernielen, de kunst is iets te scheppen.

 2. Zie hier een trojaans paard in hard en software.
  Het zal me niks verbazen als een CIA virusje vrij komt op het moment dat de Iraniërs de drone beginnen uit te lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.