Advertentie

Texas in staat van oorlog met… de VS-regering..!!


*
Texas in staat van oorlog met…
de VS-regering..!!

2024 WantToKnow.nl/be
*

Gouverneur Greg Abbott: “Daarom zullen we zelf deze grens beveiligen, omdat we geen president hebben die Amerikaanse wetten uitvoert.”

Heb je al gehoord dat de Amerikaanse staat Texas officieel in staat van oorlog is beland? Puur formeel heeft de gouverneur artikel 1, Sectie 10, Paragraaf 3 van de Amerikaanse grondwet geactiveerd, die toestaat dat de staat van beleg in de staat wordt afgekondigd. En dat Texas hierdoor functioneert zonder rekening te houden met de federale overheid. Want het is juist het conflict, het hoogoplopende conflict met de regering van Joe Biden, die Texas tot deze maatregel dwingt.

De staat Texas neemt zijn eigen maatregelen om illegale immigratie tegen te gaan. Eén daarvan was de wet die het mogelijk maakt om verdachten van illegale grensoverschrijding te arresteren, te vervolgen en op te sluiten, en om ze op gerechtelijk bevel het land uit te zetten. Dit allemaal tegen de zin en ‘het beleid’ van president Joe Biden. Vicegouverneur Dan Patrick van Texas waarschuwde de Amerikaanse de president zelfs voor een botsing met veiligheidstroepen en eiste dat hij zich uit de voeten zou maken, aldus Fox News. Dan Patrick zei tegen een reporter:

“De grootste fout die de regering Biden kan maken is de confrontatie aangaan met de politieAls Joe Biden uit de weg gaat, doen we ons werk en beveiligen we de grens met Mexico; we hebben hen niet nodig”…

Volgens gouverneur Greg Abbott is er inmiddels sprake van een ‘invasie van migranten’ en dat er beschermende maatregelen waren genomen. Volgens hem zal Texas zijn eigen beleid voeren omdat de federale autoriteiten zich niet bezighouden met grensbeveiliging. En dat is dus het essentiële punt, waar de clash tussen federale overheid en Texas om draait.

De gouverneur van Texas, heeft het ‘recht op zelfverdediging’ van zijn staat afgekondigd en gebruikt daarbij ‘het hoogste recht van het land’, om soldaten de macht te geven bóven die van de president, als het gaat om immigratie aan de grens tussen de VS en Mexico. Abbott en het Ministerie van Justitie hebben al in de rechtszaal diverse zaken uitgevochten, over bijvoorbeeld een aantal afschrikwekkende tactieken die de gouverneur heeft geprobeerd te gebruiken om de golf van migranten die illegaal de VS binnenkomen via de zuidelijke grens tegen te houden.

Zoals de drijvende barrière over de Rio Grande (de grensrivier tussen Texas en Mexico) en prikkeldraadversperringen. In het fiscale jaar 2023, dat eindigde in september, had de U.S. Border Patrol (USBP) 3,2 miljoen ontmoetingen, volgens gegevens van het agentschap. Abbott gaf recent een verklaring uit waarin hij Biden bekritiseerde voor het schenden van “zijn eed om de immigratiewetten die door het Congres zijn uitgevaardigd, getrouw uit te voeren”.

Greg Abbott gebruikt ’the Supreme Law’ van Texas om soldaten macht te geven, bóven die van de federale overheid/Joe Biden.

Een nieuwe Amerikaanse burgeroorlog aan de horizon..?
Washington noemt de acties van de Texaanse autoriteiten ongrondwettelijk en de methoden ‘buitensporig’.  De acties van gouverneur Abbott werden gesteund door de Republikeinse gouverneurs van maar liefst 25 andere Amerikaanse staten, die in een gezamenlijke verklaring president Biden ervan beschuldigden dat hij niet bereid was om illegale immigratie te bestrijden.

Daarbij werden de beslissingen van de Texas-gouverneur gesteund door voormalig president en presidentskandidaat voor 2024 Donald Trump, die andere Amerikaanse staten opriep om Texas te helpen. Zoals je weet, heeft Trump altijd beleid gevoerd om de grenzen te sluiten voor een ongebreidelde stroom immigranten.

* * *

 

1 gedachte over “Texas in staat van oorlog met… de VS-regering..!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.