Advertentie

Teleportatie, ’t heen-en-weer van de toekomst?


x

Teleportatie, het heen-en-weer van de toekomst..?

© Marieke Pril 2011

x

Eén knopje om jezelf naar de andere kant van het land te teleporteren..?!

Afhankelijk van je favoriete sci-fi series kan teleportatie of een heel erg slecht idee zijn (zie The Fly), of een heel cool, goed idee, (zie Star-Trek, StarGate). Voor wetenschappers is het gewoon ontzettend complex. Zo erg zelfs dat het eigenlijk niet eens meer een zaak is van het verplaatsen van materie, maar een van het transporteren van informatie. Het is fysici al gelukt om informatie uit te wisselen tussen deeltjes, fotons, en tussen atomen. Er is zelfs een teleportatie record behaald; dit is namelijk het eerste (voor zover bekende) experiment waarin informatie een behoorlijke afstand heeft afgelegd -1 meter- tussen twee geïsoleerde atomen.

Het is ook voor het eerst dat de kwaliteiten van een foton, die uitermate geschikt zijn voor het reizen over grote afstanden, en een atoom, die geprezen wordt om diens capaciteit m.b.t. opslag van informatie, gezamenlijk zijn geëxploiteerd. De nieuwste doorbraak komt van een team van wetenschappers uit Australië en Japan die het is gelukt om licht succesvol te teleporteren. Het team dat geleid word door de Universiteit van Tokio vernietigde de golven van licht, om vervolgens met behulp van hun complexe kwantum informatie, het exact zelfde licht te recreëren in een ander gebied.

Opname uit de SF-serie ‘Star Trek’, waarin teleportatie zo gewoon was als het dragen van kleding..

Star Trek
In de Star Trek series werd er geteleporteerd d.m.v. een machine die de ‘Transporter’ werd genoemd. Deze bestond uit een platform waarop de acteurs stonden, en een controle paneel. De Transporter ‘lockte in’ op elk atoom van elk persoon op het platform en gebruikte vervolgens een draaggolf om deze moleculen te verzenden naar waar de ‘crew’ naartoe moest. Kijkers thuis konden zo zien hoe Captain Kirk en co., in glanzende glitters veranderden voor ze geheel verdwenen, om vervolgens weer direct te re-materialiseren op een of andere verre planeet.

Als zo’n machine mogelijk zou zijn, is het zeer onwaarschijnlijk dat de persoon die wordt geteleporteerd daadwerkelijk wordt getransporteerd. Het zou meer werken als een fax machine; een duplicaat van de persoon zou gemaakt worden aan het ontvangende einde, en uiteraard met veel meer precisie dan een faxmachine. Maar wat zou er dan gebeuren met het origineel? Eén theorie suggereert dat teleportatie genetisch klonen zou kunnen combineren met digitalisatie.

Tijdens dit biodigitaal klonen, zouden de telereizigers in wezen moeten sterven. Hun originele geest en lichaam zouden niet langer bestaan. In plaats daarvan wordt hun atomische structuur gerecreëerd op een andere locatie. De digitalisatie zou zorgen voor de recreatie van herinneringen, emoties, hoop, dromen etc. De telereiziger zou dus nog steeds bestaan, echter in een nieuw lichaam dat uit dezelfde atomische structuur zou bestaan als het origineel, geprogrammeerd met dezelfde informatie.

Zeker is dat wetenschappers door zullen blijven gaan met het verbeteren en/of uitvinden van nieuwe ideeën, technologieën m.b.t. teleportatie en tijdreizen. Misschien dat er ooit een dag komt waarop een van jouw afstammelingen na een dag werk op zijn (of haar) ruimtekantoor, in een of ander sterrenstelsel vele lichtjaren verwijderd van de Aarde via zijn horloge aangeeft dat het tijd is om naar huis ‘gestraald’ te worden voor het avondeten op planeet X, en al aan tafel zit zodra die woorden zijn mond hebben verlaten.

Laura Eisenhower werd door krachten achter de schermen verzocht mee te gaan naar Mars..!

Teleportatie-tijdreisprojecten: ‘Pegasus’ en ‘Looking Glass’
Sterker nog, er zijn een aantal mensen die aangeven al gebruik te hebben gemaakt van teleportatie of tijdreizen via verschillende technieken. Een van deze mensen is de Amerikaanse dr. Andrew D. Basiago, die beweert d.m.v. tijdreizen een andere planeet te hebben bezocht in opdracht van de Amerikaanse overheid, tijdens de duur van ‘Project Pegasus’. (Klik voor lead). Andrew Basiago is de man die je hier op de site ook al bent tegengekomen bij het artikel over de Mars-koloniën, waar ‘men’ Laura Eisenhower mee naar toe wilde nemen. HIER

Op de site van ‘Project Pegasus’ probeert men nieuws en informatie te verzamelen over Basiago’s zoektocht naar en lobby voor het openbaar maken van de geheimhoudingen rondom de geheimen van teleportatie door de overheid van de Verenigde Staten. Hierdoor zou teleportatie wereldwijd kunnen worden geïntroduceerd als hulp voor de mensheid om een duurzamere samenleving te creëren.

Kijk ook eens bij het ‘Project Looking Glass’, via Google of HIER en HIER.

Love and Peace,

Marieke Pril

 

 

5 gedachten over “Teleportatie, ’t heen-en-weer van de toekomst?

 1. Teleportatie is toch helemaal niet zo nieuw en we kennen toch het verhaal van het Amerikaanse oorlogschip wat 400 km getelporteerd zou zijn. Wat stellig werd ontkent door de overheid van de VS. Later was er een getuige die vanuit een kajuitraampje alles heeft kunnen volgen.

  Daarnaast lijkt het steeds waarschijnlijker dat de VS en andere inderdaad al op Mars zijn geweest. Er circuleert een filmpje op youtube van de landing op Mars(?). Niet zolang geleden zag ik een interview met voormalig astronaut Mitchell waarin zich versprak met de woorden “dat hij graag nog een keer naar Mars zou willen gaan”. Het was duidelijk Mars waar hij op doelde en niet de Maan. Er gebeuren zaken waar de gewone burgers weinig weet van hebben. In ieder geval staat nu langzaam wel vast, dat de realiteit anders is dan de burgerij wordt voorgehouden.

  1. King of ligt ja dat expirement is geweldig ,heb het boek gelezen [jaren terug ] en ook wel eens wat op tv gezien .
   De jongens die erop zaten werden erg ziek ,vele gingen eraan dood ,
   dus voor mij geen teleportatie ,,ben al blij dat ik hier een beetje gezond mag leven .
   Maar blijf het wel volgen ..we denken dat we veel weten maar we weten eigenlijk niets . dag

 2. Wanneer we als mensen zo ver zijn dat we (weer?) de vaardigheid beheersen van materialiseren-dematerialiseren en daarbij verschillende frequenties (lees demensies) kunnen inzetten, dan is met behulp van onze eigen gedachtenkracht teleportatie mogelijk. En dan een ieder voor zo ver zijn persoonlijke ontwikkeling dat toelaat. Reeds nu kunnen we onze gedachten al teleporteren, telepathie…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.