Advertentie

Een ‘hemelse’ helpdesk..!


Dialoog tussen klant en de hemelse helpdesk:


'Kies je voor pijn en drama, dan teken je voor gelijkgestemde ervaringen. Kies je voor liefde, dan opent zich het pad naar geluk.' ('Heart of Light' van Daniel Holeman)

Helpdesk: Goedemorgen, waarmee kan ik u van dienst zijn?

Klant:
Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil nu Liefde gaan installeren. Kunt u me daar stap voor stap bij helpen?

Helpdesk:
Jazeker kan ik dat. Bent u er klaar voor?

Klant:
Tja, ik ben niet zo technisch, maar ik denk dat ik er wel klaar voor ben.

Helpdesk: De eerste stap is het openen van uw Hart. Weet u waar uw Hart zit?

Klant: Ja, dat weet ik, maar er worden nu verschillende andere programma’s uitgevoerd. Kunnen die tijdens het installeren blijven draaien?

Helpdesk:
Welke programma’s zijn dat?

Klant: Laat me eens kijken, op het ogenblik worden Oud-Zeer.exe, Lage-Zelfwaardering.exe, Wrok.exe en Wrevel.com uitgevoerd.

Helpdesk
: Geen probleem hoor, want Oud-Zeer.exe wordt geleidelijk door Liefde gewist uit uw huidige besturingssysteem.
Lage-Zelfwaardering.exe wordt op den duur door een module van Liefde overschreven die Hoge-Zelfwaardering.exe heet.
Maar Wrok.exe en Wrevel.com moet u wel helemaal afsluiten. Door deze programma’s kan Liefde niet goed worden geïnstalleerd. Kunt u deze afsluiten?

Klant: Kunt u me daarbij helpen?

Helpdesk: Met genoegen. Ga naar uw startmenu en klik op Loslaten.exe. Doe dat net zolang tot Wrok.exe en Wrevel.com helemaal zijn gewist.

Klant:
OK, dat is gebeurd. Nu is Liefde vanzelf gestart. Is dat normaal?

Helpdesk: Ja, hoor. U moet nu een melding krijgen dat het opnieuw wordt geïnstalleerd voor de levensduur van uw Hart. Krijgt u die melding?

Klant: Ja, die zie ik. Is Liefde nu helemaal geïnstalleerd?

Helpdesk:
Ja, maar denk eraan dat u nu alleen nog maar de basisprogramma’s heeft. U moet de andere Harten aansluiten voor de programma-uitbreidingen.

Klant: Oei, ik krijg al een foutmelding. Wat moet ik nu doen?

Helpdesk:
Welke foutmelding?

Klant:
Er staat “Fout 412 – Programma wordt niet uitgevoerd op interne componenten.” Wat wil dat zeggen?

Helpdesk: Geen zorgen hoor. Dat is een probleem dat wel vaker voorkomt. Het wil zeggen dat Liefde is ingesteld om op externe Harten te worden uitgevoerd, maar dat het nog niet op uw eigen Hart draait. Het ligt nogal ingewikkeld, maar in lekentermen wil het zeggen dat u pas aan liefde voor anderen toekomt als u eerst Liefde voor uw eigen computer draait.

Klant:
Wat moet ik dan doen?

Helpdesk: Kunt u de map Zelf-Aanvaarding openen?

Klant:
Ja, die heb ik.

Helpdesk: Mooi zo. U wordt er echt goed in.

Klant:
Dank u.

Helpdesk: Graag gedaan. Klik op de volgende bestanden en kopieer die naar de map Mijn-Hart: Vergeef-jezelf.doc, Ken-je-waarde.txt en Erken-je-Beperkingen.doc. De computer zal alle bestanden overschrijven die problemen geven en programma’s met fouten verbeteren. U moet ook Overdreven-Zelfkritiek.exe uit alle programma’s wissen en dan de prullenbak leegmaken zodat u zeker weet dat het voorgoed verdwenen is en nooit meer terug kan komen.

Klant:
Zo, dat is gebeurd. Hela! Mijn Hart loopt vol met nieuwe bestanden. Glimlach.mpg draait nu op mijn beeldscherm en geeft aan dat Vrede.com en tevredenheid.com in mijn Hart worden overschreven. Is dat normaal?

Helpdesk:
Dat gebeurt wel eens, ja. Voor sommigen duurt het een tijdje, maar op den duur worden alle programma’s geladen. Maar, alles op zijn tijd. Dus Liefde is nu geïnstalleerd en wordt uitgevoerd. Vanaf nu moet u het allemaal zelf aankunnen. Ik heb nog één ding voordat ik ophang.

Klant: Ja?

Helpdesk: Liefde is een gratis programma. Zorg ervoor dat u het programma geeft aan iedereen die u maar tegenkomt. Die geven het dan weer aan anderen en van hen krijgt u dan weer soortgelijke andere mooie programma’s.

Klant:
Dat zal ik doen. Bedankt voor uw hulp. Hoe heet u trouwens?

Helpdesk: Noem me maar de Goddelijke Cardioloog. Ik sta ook bekend als De Grote Heelmeester, maar de meeste mensen noemen me gewoon God. Men vindt dat een jaarlijkse controle voldoende is voor een gezond hart, maar de fabrikant (Ik dus) beveelt een dagelijkse onderhoudsbeurt aan, wil men optimaal functioneren. Anders gezegd, blijf contact houden…

10 gedachten over “Een ‘hemelse’ helpdesk..!

    1. Mogen we jouw URL wel gebruiken zonder bronvermelding Willem..? 🙄 (overigens heb ik het NIET daarvan overgenomen!)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.