Advertentie

Hemelse boodschapper Maudy Fowler: ‘Hoe meer harten ik bereik, hoe beter’


Iedereen heeft wel eens hele moeilijke momenten in het leven. Geloven dat er iets is als ‘een God’ is dan moeilijk voor te stellen. Positief denken lijkt een onmogelijke opgave. Gelukkig is daar Maudy Fowler, zij ontvangt via overledenen boodschappen van engelen en gidsen. Op die manier geeft ze een glimp van de hemel op Aarde.

“Terwijl ik spreek, luister ik,” legt Maudy haar gave uit. “De boodschappen die ik doorgeef zijn net zo een verrassing voor mij als voor jou.” Je stem, je handdruk of omhelzing is genoeg voor haar om zich op jouw frequentie af te stemmen. Maudy: “Het is alsof ik je ken: maar ik ken je niet. Het lijkt alsof ik al je geliefden in de hemel ken, maar ik ken hen niet. Ik kan jouw geliefden in de hemel geen vragen stellen, maar jij kunt dat wel. Ik geef ze voor jou door.”

Maudy Fowler komt dit najaar weer naar Nederland, het land waar ze is geboren en getogen. Haar ouders waren afkomstig uit voormalig Nederlands-Indië. Vandaar haar donkere uiterlijk. Ze woon in Amerika (North-Carolina), waar ze – net als in Nederland – presentaties houdt voor volle zalen. Op gevoel pikt ze mensen uit het publiek, waarvan ze weet dat het belangrijk is dat ze een boodschap krijgen uit de hemel. Misschien heb je nog nooit van haar gehoord, maar dat zal niet lang meer duren. Sommige mensen zullen haar ‘de nieuwe Char’ willen noemen. Maar dat is ze geenszins. Maudy heeft, zoals Char, geen alfabet nodig. Ze krijgt de namen kristalhelder door. “Daarbij ben ik geen medium. Ik noem mezelf een ‘mystic messenger’. Ik weet nooit op voorhand dat ik iets ga zeggen of wat ik zal gaan zeggen.”

Rekening uit de hemel
Maudy is de engel die op je pad komt, als je – om wat voor reden dan ook – gebukt gaat onder stress, frustratie en depressie. “Soms geeft het leven je een klap met de hamer. Het is mijn missie mensen te onderwijzen hoe het leven voor ze in plaats van tegen ze kan werken. Ik geef mijn licht, maar als mensen er niks mee doen is het ook goed.” Maudy vraagt geen geld voor haar gaven. “Ik kan van jouw zaak niet mijn zaak maken. Jouw geluk is mijn vreugde. Ik sta bij God op de loonlijst, en de hemel zal jou een rekening sturen.”

Hoe bedoel je dat? “De rekening bestaat uit het naleven van zeven aspecten van de geestelijke wet,” aldus Maudy. “Liefde, eer, respect, geduld, moed, vergeving en geloof. Het is de eenvoud van het leven. Ik zeg dan: probeer ten minste één van die spirituele wetten na te leven.” Dat is nog een verschil met een medium: “Die vertelt je wat er gaat gebeuren. Maar ik presenteer mensen een keuze: sta op en ga er wat aan doen of blijf zitten en ga verder op de oude voet. Mijn doel is echter niet om mensen te veranderen. Ik help hen alleen veranderingen aan te brengen. Ik heb geen business en hoef mensen niets te bewijzen.”

Maudy lacht veel, ze heeft iets meisjesachtigs, iets ondeugends. Een engel, alleen dan met zwart lang haar. Ze komt naar Nederland om presentaties te geven en haar nieuwe boek te promoten: ‘Hemelse boodschappen. Influisteringen van engelen en gidsen.’ Dat is hard nodig: “Tessa, ik kan het niet meer bijhouden! Mensen kennen mij meestal viavia. Zo krijgen mensen van over de hele wereld mijn telefoonnummer. Ik geef ze mijn liefde en mijn tijd, maar het is teveel. Daarom heb ik een boek geschreven, zodat ik meer mensen kan helpen.”
Positief denken, eenvoud en gezond verstand
In simpele bewoordingen, vertaalt ze in haar tweede boek de diepe inzichten en levenswijsheden die ze vanuit de hogere wereld krijgt ingefluisterd, naar de alledaagse praktijk. Haar nieuwste boek gaat over positief denken, eenvoud en gezond verstand. Met veel voorbeelden uit de praktijk. Zoals het verhaal van de ober, toen ze met vriendinnen in een restaurant dineerde. Ik citeer: ‘Hij vroeg mij: ‘Hoe heet ik?’ “’Je heet Frank, maar waarom heb je drie verschillende namen?’ Hij was duidelijk van slag. ‘Ik heb een boodschap voor je van iemand die zegt je broer te zijn. (…) ‘Ja, dat is Jake. Hij is bij een auto-ongeluk om het leven gekomen.’ In haar boek schrijft ze dat Jake zijn broer wilde laten weten dat alles goed met hem gaat, dat hij de draad van zijn leven weer moet oppakken en dat het een goed idee is om zijn eigen restaurant te beginnen. Iets wat al langer een droom van hem was.

Depressie is negative faith
Maudy: “Door deze boodschap zien mensen dat er wonderen in hun leven gebeuren en dat deuren op velerlei manieren opengaan.” Het kan net even dat zetje zijn wat mensen nodig hebben om uit hun depressie te komen en weer te genieten van het leven. “Bewust of onbewust krijgen mensen altijd boodschappen op hun weg. Maar geven ze daar geen gehoor aan, dan verlengen ze als het ware hun eigen tijd in depressie. Depressie is negative faith.” Geloof heeft wat betreft Maudy niets met godsdienst te maken. “Geloof is het zevende aspect van de spirituele wet, en heeft te maken met vertrouwen. Hierbij gaat het om geloven in een hogere macht. Wanneer je gelooft in een hogere macht, geloof je in jezelf.”

Hoewel Maudy nog steeds goed Nederlands spreekt, zijn haar zinnen doorspekt met Amerikaanse uitspraken. Daar zitten hele mooie tussen, zoals deze: ‘When turn to faith, fear will disappear.’ Ze vervolgt: “Mensen die in een depressie zitten, vergeten naar hun eigen kracht te kijken. Dan raken ze als het ware gevangen in zichzelf.” Valkuil voor veel mensen is vasthouden aan het verleden. Maudy: ‘Blik alleen terug op gelukkige herinneringen of om er iets van te leren. Past pattern is future behaviour. Als je het niet onder ogen ziet, blijft het je achtervolgen. Herken waar je bent, geef jezelf tijd om eraan te werken, sluit daarna de deur naar het verleden en maak plaats voor de toekomst. Anders trekt het leven aan je voorbij!”

Wonderen
Het klinkt soms makkelijker gezegd als gedaan. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een geliefd persoon of als je te maken krijgt met een ongeneeslijke ziekte. Maar Maudy benadrukt dat het dan juist belangrijk is positief te blijven. Ze zegt: “Het leven is niet wat ons overkomt, maar hoe we ermee omgaan. Ook gaat het er niet om hoe lang je leeft maar hoe je leeft. Alles begint bij je gedachten. Wanneer we positieve gedachten hebben, dan heeft dit automatisch een reeks positieve reacties tot gevolg.” Ze legt uit dat dit voor veel mensen lastig is door een gebrek aan liefde voor zichzelf. Wat vaak zijn oorsprong vindt in gebeurtenissen uit mensen hun jeugd.

Het leven kan een andere wending nemen, als mensen bereid zijn om iets van de bovennatuurlijke werkelijkheid te aanvaarden. Maudy: “Als boodschapper van de hemel is het mijn taak mensen erop te attenderen wat ze kunnen doen wanneer ze door ziekte of andere moeilijkheden in het leven worden overvallen. Met de ontvangen hemelse informatie wordt de aandacht gevestigd op de oorzaak van de betreffende ziekte of het probleem. Wij kunnen van deze ervaring leren. Het kan ons in veel gevallen de mogelijkheid geven de kracht in onszelf te herkennen. Zo zul je je eigen wonderen zien gebeuren.”

Spirituele Wet
Van kleins af aan heeft Maudy geleerd altijd naar haar kracht te kijken, nooit naar haar zwakte. Ook daar heeft ze een krachtige uitspraak voor: ‘Looking up is building up, looking down is breaking down.’ “Zolang ik mij kan herinneren heb ik met deze gave geleefd. Ik heb altijd gevoeld dat ik moest leren hoe ik met mijn gave om moest gaan, zodat ik andere mensen kon helpen. Dat was als kind niet altijd makkelijk. Daarom vroeg ik ieder jaar aan de hemel een verjaardagscadeau dat ik niet kon vastpakken, maar waardoor ik sterker werd. Ik kreeg telkens weer een bijzonder geschenk. Zo ben ik me bewust geworden van de zeven aspecten van de spirituele wet. Ze zijn eenvoudig maar bijzonder krachtig.”

In 1998 kreeg ze een teken uit de hemel dat de tijd rijp was om naar buiten te treden met haar gave. “Ik was net verhuisd naar North-Carolina en liep op een dag naar de brievenbus. Toen ik met de post naar huis wilde teruglopen, zag ik een helder verblindend licht uit de hemel komen. Plotseling hoorde ik iemand zeggen: ‘Nu is de tijd gekomen om je stem te laten horen.’” Vlak daarna ontmoette Maudy Gail Hunt. Met Gail heeft ze haar boeken geschreven en Angels Avenue opgericht.
Het geld dat Maudy verdient met haar presentaties (voor haar gaven tijdens deze presentaties hoeven mensen niet te betalen) en donaties gaan naar deze non-profit organisatie voor terminale kinderen en ouderen. Maudy: “Samen met vrijwilligers, willen we kinderen en ouderen onvergetelijke momenten in hun leven bezorgen. Zo gaan we bij ouderen langs in tehuizen met een roos en maken we een praatje. Kinderen die in de laatste fase van hun leven in een hospice verblijven, bezoeken we om leuke dingen mee te doen zoals schilderen, voorlezen en fotograferen.”

Eigen televisieshow
Maudy is een bewonderenswaardige vrouw en het ziet ernaar uit dat veel mensen nog van haar gaan horen. Het is een spannende tijd voor haar. Momenteel is ze in overleg met een televisiezender in New York, waar ze haar eigen televisieshow krijgt in 2009. Voor haar is het een droom die uitkomt “Ik kan er nog niet zo heel veel over zeggen. Maar het komt op hetzelfde neer als wat in mijn nieuwe boek staat,” zegt ze enthousiast. In ? komt ze weer naar Nederland om haar boek te promoten. Zo zal ze presentaties gaan geven in Hilversum, Leeuwarden, Gouda, enzovoort. Tijdens die presentaties laat ze mensen ook kennis maken met haar gaven, en geeft ze allerlei boodschappen uit de hemel door aan mensen. Ook in Nederland zou ze graag haar eigen televisieshow krijgen, dus daarvoor is ze druk aan het zaaien. Maudy’s motto is namelijk: ‘Hoe meer harten ik bereik, hoe beter.”

Voor meer informatie over ondermeer haar presentaties, zie www.maudy.com

Dit artikel is gepubliceerd in Frontier Magazine, september/oktober 2008.