Advertentie

De speciale band tussen tweelingen..


Men zegt dat tweelingen een speciale band hebben en vaak een 6e zintuig, waardoor ze elkaar aanvoelen. Nou hiervan is de Engelse Leanne Houghton het levende bewijs, want deze 15-jarige puber was bijna verdronken, nadat ze in bad was gestapt, buiten bewustzijn was geraakt en onder water was gegleden. Maar toen kwam echter haar tweelingzusje Gemma het toneel op, om Leanne te redden, nadat ze een ‘gevoel’ had gekregen dat zusje Gemma in moeilijkheden was. Ze had het gevoel gekregen dat ze dit écht moest gaan checken!

Toen Gemma haar zusje Leanne uit het water trok was dat net op tijd, want hoewel ze was gestopt met ademhalen (!), kon Gemma door kunstmatige beademing die ze op haar zusje toepaste, de tijd volmaken tot de professionele ambulance-medewerkers verschenen en het van haar overnamen met professionele apparatuur.

Gemma en Leanne Houghton, bewijs van een speciale band..
Gemma en Leanne Houghton, hét bewijs van een speciale band..

Gemma is inmiddels onderscheiden voor haar dappere daad en vertelt: “Het was eigenlijk heel simpel; ik kreeg een onmiskenbaar gevoel dat ik moest gaan checken, en dat bleek juist, want toen ik boven in de badkamer kwam, lag Leanne onder water! Eerst dacht ik nog dat ze me misschien in de maling aan het nemen was, dat ze had horen aankomen, of dat ze haar haar aan het uitspoelen was. Maar toen ik haar uit het water tilde, zag ik dat ze helemaal blauw aangelopen was.”

Gemma kon de EHBO-principes die ze niet lang daarvoor had geleerd, toepassen op haar zusje: “Het leek wel of ze een ton woog en toen ze enge borrelgeluiden begon te maken, begreep ik dat ze aan het bijkomen was. Ze riep als eerste dat ze moest overgeven”

Leanne, die al eens eerder een beroerte had gehad, vertelt: “Ik vind het heel dapper van Gemma en ik denk als het andersom was geweest, dat ik had staan huilen omdat ik gedacht zou hebben dat Gemma verdronken was. Ik had gewoon niet geloofd dat ik haar nog had kunnen helpen.”

De moeder van de twee-eiïge tweeling is apetrots op Gemma en vind het schitterend wat Gemma voor haar tweelingzusje deed. En Gemma is er inmiddels helemaal van overtuigd, dat de EHBO-training die zij heeft gehad, eigenlijk voor iedereen verplicht zou moeten worden gesteld. “Omdat je nooit weet in welke situatie je belandt en wie je er zo maar mee kunt helpen!”

Het ambulancepersoneel was verbluft van de actie die Gemma had ondernomen in haar ouderlijk huis. “Tegen de tijd dat wij bij het huis aankwamen, was Gemma al bezig om de hartslag van haar zusje weer te activeren via borstmassage. Je kunt heel simpel stellen, dat als Gemma op dat moment niet dáár was geweest, Leanne zou zijn overleden. Ze heeft prachtig werk verricht!”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.