Advertentie

Het slootje en de oceaan..


In deze nieuwe gastcolumn deelt Tessa een heel herkenbare emotie met je; de angst van het tekort. Hebben we het niet allemaal met de paplepel ingegoten gekregen: ‘angst voor tekort’.. Het gaat er daarbij om wat we werkelijk van dat tekort ervaren, of anders gezegd: hoe we ons dit tekort zélf aan kunnen trekken. In hoeverre hebben we het (voor een groot deel) zélf gecreëerd..?

.

In het kader van de overbelichte ‘The Secret’ is de essentie van deze film/dit boek volledig over het hoofd gezien. Het gaat niet om het manifesteren van welvaart, maar om het manifesteren van DAT wat we zouden willen zien.

Daarbij is het wensen van ‘iets-niet’ natuurlijk geen wens.. We dienen ons te wensen wat we wél zouden willen. En hebben we dat eigenlijk weleens geleerd? Thuis, op school, in onze werkomgeving.. Tessa vertelt haar recente ervaring met dit fenomeen.

* * *

Het slootje en de oceaan

Tessa Koop © oktober 2010

x

Negatieve gedachten
Ik voelde ze er gisteren al in ‘sluipen’: negatieve gedachten. Meestal als ik moe ben, voel ik mijn energie omlaag denderen en dan kunnen ze nog sneller grip op me krijgen. Sinds ik weet hoe machtig gedachten zijn, probeer ik er op te letten welke gedachten ik denk en welke gevoelens deze gedachten bij me oproepen. Ik weet namelijk dat ik aantrek wat ik uitzend.

.

De fase waar ik nu in zit is weer even heel spannend. Het is een situatie waarbij het aankomt op het hebben van vertrouwen. Ik heb al vaker met dat bijltje gehakt hoor maar toch… iedere keer is het weer een uitdaging. Het gaat nu over mijn werk en mijn financiële situatie. Eigenlijk gaat het om het creëren van overvloed, waar Astrid van Triet ook over vertelt.

Angst voor tekort
Poeh angst voor ‘tekort’ zit diep geworteld in onze maatschappij en overal om ons heen krijgen we het ook bevestigd.

Vooral via media en politiek. Als er weer wat gebeurt in de wereld of in ons eigen leven waardoor we merken dat we ‘tekort’ hebben, zijn we geneigd om te zeggen: ‘Zie je wel er is niet genoeg.’

Wat we ons daarbij niet realiseren is dat we met elkaar de illusie in stand houden dat er tekort is.

Vaak denken we ook dat we afhankelijk zijn van ‘iets’ buiten ons voordat we meer overvloed kunnen aantrekken. Bijvoorbeeld een economie die aantrekt, een overheid die extra subsidie verstrekt of de belasting verlaagt. Daardoor voelen we ons vaak gevangen in het ‘systeem’, de maatschappij waarin we leven. Dat maakt ons weer angstig voor de toekomst, waardoor we makkelijk zijn te manipuleren en te controleren.

Gevangenis
Echter, de grootste gevangenis wordt gevormd door ons denken. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wie jouw gedachten dag in dag uit voedt? Zijn ze wel echt van jou of heb je ze uit handen gegeven aan krachten buiten jou? Die kans is groot, tenzij je al langer de weg bewandelt van het zoeken naar wie jij bent en wat jouw waarheid is. Tot die tijd is het grootste deel van jouw gedachten waarschijnlijk gebaseerd op angst, gevoed door de wereld om je heen.

Hoewel het moeilijk is om te geloven, zijn er eigenlijk geen slachtoffers en geen daders. We zijn van A tot Z zelf verantwoordelijk voor datgene wat we ervaren. Nu hoor ik je denken: ‘Dus jij beweert dat ik voor mijn rotjeugd heb gekozen, of deze ziekte of mijn ontslag, of wat dan ook.’ Nou je zult daar zeker niet op bewust niveau voor hebben gekozen.

Geschenk in vermomming

Deze student haalde met zijn 'weerloosheid' tegen de 'stalen overmacht' de wereldpers. En wat bleek? Juist zijn weerloosheid bleek een 'blessing in disguise'.

Van mijn beste vriend Wiljo heb ik geleerd dat je zaken vanuit menselijk- en vanuit zielen perspectief kunt bekijken. Wij mensen bestempelen een ervaring vaak als goed of slecht, maar voor de ziel is het gewoon ‘dat wat is’. Een ziel groeit van het opdoen van ervaring, of het nu positief is of negatief.
Je weet dus nooit wat je ziel op het programma heeft staan. Iets wat aanvankelijk een negatieve ervaring is, kan ons ook veel moois opleveren. Waardoor een crisis juist weer een geschenk in vermomming kan zijn.

Het gaat er dus niet zozeer om wat je overkomt, maar hoe je ermee omgaat. Maar het leven hoeft absoluut een minder grote strijd te zijn als je jezelf goed kent. Begin jezelf bijvoorbeeld eens af te vragen waar bepaalde negatieve gedachten en gevoelens vandaan komen, zodat je het kunt transformeren.

Wet van Aantrekking
Juist in deze tijd – waarin tijd steeds sneller lijkt te gaan – is het belangrijk om jezelf bewust te zijn van je gevoelens en gedachten. Wat je uitzendt, komt namelijk nog veel sneller retour. Dat heeft met de verhoogde energie op aarde te maken. Het is namelijk niet de tijd die sneller gaat, maar creatie waardoor gebeurtenissen zich in steeds rapper tempo voltrekken.

In een volgende column zal ik daar meer over vertellen. Belangrijke consequentie van de tijd waarin we leven is dat we ons bewust worden van de werking van het universum. Eén van de belangrijkste universele wetten is de Wet van Aantrekking. Voor jou betekent dit dat je datgene in je leven aantrekt, waar jij je aandacht op richt. Of het positief of negatief is. Gisteren betrapte ik mezelf erop dat ik geïrriteerd dacht wat ik vooral niet wilde.

Wie zegt dat?
Ik wil bijvoorbeeld meer nieuwe klanten aantrekken om een bredere basis voor mijn tekstbureau te creëren. Nou heb ik de afgelopen tijd al heel wat gezaaid. We starten op 21 oktober met de Gatherings, ik sta ingeschreven bij een castingbureau, ik heb volgende week een gesprek met een bedrijf die met tekstschrijvers werkt, ik ga weer schrijven voor tijdschrift SALT Magazine en ik heb een open sollicitatie de deur uit gedaan.

En niet te vergeten: ik doe fantastisch werk voor Janosh. Maar ik moet mezelf niet te afhankelijk maken van één klant en van de andere ‘zaadjes’ weet ik nog niet welke aanslaan… Gisteren ging ik dus bedenken wat ik niet wilde op werkgebied. Maar ik voel dat de onderliggende angst was dat ik dacht dat ik dat wel moest doen wilde ik geld verdienen. Maar wie zegt dat? Wie zegt dat ik dingen moet doen die ik niet leuk vind om geld te verdienen? De buitenwereld?

Muizen-denkraampje

Over de kracht van het creëeren van wat we WEL willen..

Als ik dat inderdaad ga geloven, dan sluit ik mezelf af voor de mogelijkheden die er zijn om wel te doen wat ik leuk vind. Wat ik gisteren ook merkte is dat ik met mijn ‘muizen-denkraampje’ niet kon bedenken welke mogelijkheden er op mijn weg kunnen komen en wanneer.

Maar het universum bestaat uit oneindig veel mogelijkheden en onze spirituele helpers zien die mogelijkheden wel en doen er alles aan om deze mogelijkheden zichtbaar te maken voor ons.

Wiljo heeft het altijd over het slootje en de oceaan: ‘Jij kunt met jouw beperkte denken nooit zien wat er achter de bocht van het slootje ligt. Daardoor denk jij dat het er niet is, met als gevolg dat je blijft dobberen op het slootje. Maar wat als je erop vertrouwt dat het universum is als een grote oceaan?
Je gevoel weet dit. Vertrouw daarom op je gevoel en laat het los in de wetenschap dat het aan je verschijnt als de tijd rijp is.’

Wonderen
Had ik al gezegd dat geduld niet mijn sterkste kant is? Ik wil de dingen meestal liever gisteren dan vandaag. Maar als ik terugblik op mijn leven tot dusver, vooral op cruciale sleutelmomenten, dan is er altijd nog voor mij gezorgd. Net op het juiste moment viel er weer een cadeautje uit de hemel waardoor ik  bevestigd kreeg dat ik er niet alleen voor stond.

Ik zal één mooi voorbeeld geven. Toen ik in verwachting raakte van mijn dochter, was net de regeling vanuit de overheid afgeschaft om zelfstandig ondernemers geld uit te keren tijdens hun zwangerschapsverlof. Ik had nog niet genoeg buffer om dat zelf op te hoesten. Nou zie als zwangere vrouw maar eens een nieuwe baan te krijgen. Maar je gelooft het niet: de ASN Bank zocht contact met mij en bood mij een nieuwe baan aan terwijl ik zwanger was!! De wonderen zijn de wereld nog niet uit, als je maar gelooft en blijft vertrouwen.

Liefs Tessa

TessaKoop.nl

27 gedachten over “Het slootje en de oceaan..

 1. Je hebt gedachten, maar je bent je gedachten niet. Positieve en negatieve gedachten zijn beide kanten van dezelfde medaille (zie het maar als slachtoffer en dader zijn ook één, anders kunnen ze niet in je verschijnen). Gedachten worden ontvangen! En het IKje ‘grijpt’ en maakt daar weer een verhaaltje van….

 2. Negatieve gedachten mogen er ook zijn. Misschien moeten we eens op houden met een gedachte als negatief of positief te bestempelen. Een gedachte doet niet zoveel, het is pas de bezieling van die gedachte die iets doet.
  Ik heb moeite met het idee dat negatieve gedachten om even in polariteit te treden er niet mogen zijn. Dan zijn we te oppervlakkig bezig en menigeen waarmee ik in contact kom voor begeleiding is zo bang geworden voor gedachten dat ze bijna in paniek raken wanneer ze gaan denken.
  Laat de gedachten gewoon allemaal voorbij komen. Juist gedachten die door jezelf niet geaccepteerd zijn. Je hebt altijd de keuze welke gedachte je gaat bezielen.
  Leer zelf te ontdekken wat gedachten doen door ze allemaal te accepteren. Niet geaccepteerde zaken of het nu gedachten, emoties of andere zaken zijn gaan een eigen leven leiden wanneer ze niet erkend worden. Luister vooral naar dat wat je als negatief ervaart en maak dan een keuze.
  Daar wordt je heel van en het gaat bij alles of het nu ziekte van het lichaam, van de geest, of van de ziel is om het juiste evenwicht. We zijn hier om mens te zijn, om onszelf als mens te leren kennen. En soms is het nodig om met tekorten te leren omgaan. Daar worden de mooiste gaven uit ontwikkelt, de mooiste talenten door zichtbaar.
  Je leert inventief te zijn en te genieten van dat wat echt warde heeft.

 3. Als je teveel naar “The Secret” kijkt, ga je geloven dat dit gedenk over denken waar is. Het is het hoofd/ego dat met een diepe levenswijsheid er van door gaat en probeert er een slaatje uit te slaan. Het is in feite oude wijn in nieuwe zakken. Vroeger was het; “Als ik maar goed bid, straft god me niet en geeft ie me wat ik wil”. Nu is het dit soort modern gedenk dat waarheid zou hebben. Maar in de basis is het exact hetzelfde als wat men in de middeleeuwen of sommige godsdiensten gelooft. Het is ‘geloof’, geen ‘weten’. Ik herinner me nog het stadium dat ik hier ook zat en de grens tegenkwam van dat denken; dat het toch weer niet werkte en ik radeloos werd van “Wat zie ik nu weer over het hoofd dat ik ongelukkig ben terwijl ik zo positief aan het denken ben”. Ik vond het geen gemakkelijke fase. Voel me dan ook altijd wat zacht en “Ach goshie” worden als ik anderen er in zie. Of denk dat anderen er in zitten. Wat ik dan weer fout kan denken, ook al bedoelde ik het positief. Enfin…

  1. Tja t is wat die ‘secret’. The secret zie ik als een ‘afleidingsmanouvre’ op je pad van spirituele groei. Ja er bestaat wel degelijk een wet van aantrekkingskracht maar net zo hard een wet van vergankelijkheid. Beide zijn als Ying en yang. Focus je alleen op het eerste , dan sla je toch echt iets over. Een ieder die denkt enkel te kunnen apppeleren aan de wet van overvloed of aantrekkingskracht houdt zichzelf m.i. toch een beetje voor de gek. Pas wanneer we op een afstand van het ego gaan kijken snappen we dat we de wet van de aantrekkingskracht niet nodig hebben. Dat telt ook voor de wet van de vergankelijkheid.

   Door continu een label te plakken op een omstandigheid als ‘positief’ of ‘negatief’ en dit negatieve steeds om te willen turnen naar ‘positief’ wordt hier impliciet een ‘verwachting’ aan opgehangen.

   Verwachtingen zijn m.i. een vijand voor een ieder die spriritueel wil groeien, maar het Ego kan er niet genoeg van krijgen.

   Indra Radjkoemar heeft daar voor mij ooit een waarheid over uitgesproken:

   ‘Neem je verwachtingen onder de loep. Iemand die werkelijk naar zijn authenciteit reikt, weet dat het de verwachtingen zijn die hem of haar ongelukkig maken en niet de mensen die niet voldoen aan zijn verwachtingen.’

  2. Het tegenover gestelde van het EGO is nog altijd de eenvoud, ying en yang valt in het niets als 2 illusies als je enkel in jezelf het midden wilt zien.

   De sleutel tot alles is de liefde vanuit 1 positie, dat is je eigen perceptie naar de wereld toe, het is je manifest van eigen creatie naar anderen toe, wie je wilt zien kan je zien als iemand die verwoede pogingen doet om in iemands aandacht gevangen te willen zitten, gekluistert aan het vermogen van de ander zijn mindcontrol.

   Enkel vanuit je zelf en in je werkelijke bewustwording zal je van deze verboden vruchten mogen proeven, alleen als je de weg begrijpt.

   Tessa spring eens midden in de sloot, dat lucht erg op, doe het ook zo vaak net als Pieter Hoogebands Pindakaas reclame, je wordt er nogal geroemd en bekend mee.

 4. Oh ja, en ik wilde er aan toevoegen dat het ook een sterk narcistische inslag heeft. Want de ellende op de wereld is ontstaan door eigen keuze (niet), je kunt je eigen werkelijkheid creeren (veel te ongenuanceerd) en het leed dat anderen hebben, hebben ze dus uiteindelijk aan zichzelf te danken. Deze houding is dus gevuld met blindheid, met arrogantie en dus met geweld. En ik kan er over mee praten want ik was daar ook, in die positie dat ik dacht het te snappen allemaal. Brrrrrrrr…

 5. Ik deel de mening van Riet. Overigens is het een illusie te veronderstellen dat wij ons denken kunnen controleren. Dat kunnen we niet. We denken dat we het kunnen. Hersenonderzoek wees uit dat elke gedachte en gevoel al eerder wordt bepaald door de actie van het brein. Dat geeft ons de illusie dat wij het zijn die denken en voelen.

  1. Ik denk dat je misschien weleens gelijk zou kunnen hebben, al roept mijn gevoel wat anders.

  2. Onze gedachten kunnen we niet controleren, onze aandacht wel.
   We hebben zelf de keuze om een gedachte aandacht te geven of niet. Simpelweg omdat we onze gedachtes niet zijn.

  3. Helemaal mooi!
   De BRON van onze Ziel? * Energy flows where the Attention goes..! *

   Focus, de lichtbundel van de Bron. F001?

  4. Je gevoel/inuitie zit niet in je hoofd, dat zit eerder in je onderbuik, achter je Hara, ook wel het 2de denken genoemd.

   Deze vorm is altijd eerder met een reactie dan de twijfel je hersenen doet triggeren, zijn altijd weer die vlinders die sneller zijn dan je kopzorgen.

   En waar zit je harde schijfje nu eenmaal, niet in je hoofd maar toch ergens in die onderbuik…

   Rara wie ben ik ?!

  1. @ lianne mooi stukje die link .Was het freud niet die verslaafd aan cocaine meer dan een derde van al zijn casus(bewezen) uit zijn duim heeft gezogen? Zou je nu eens moeten proberen om als junk een hele wetenschappelijke stroming te baseren op gebakken lucht en de eigen frustraties. Het ergste is nog wel dat freud nog steeds als grondlegger van de “moderne”psychologie wordt gezien. Hoeveel trauma’s heeft dat al niet opgeleverd?

  2. @marcel

   Misschien kan Yuri van gelder in deze een toegevoegde waarde zijn…;)

  3. Dat is even een donders gaaffu link die jij daar nu geeft Lianne, zo zeggen ze dat hier in de Oost. Alleen al bij het woordje Oost hoor ik meteen een vals educatief belletje peper en kruiden import rammelen, maak daar maar koninklijke heulsap van (opium), gauw geel geuzen goud maken van het scharlaken roden lijdensweg bloed van arme slaven sloebers die niet beter mogen weten.
   Er wordt ons geleerd dat we altijd iemand moeten spelen die we niet zijn.

   Dit om ‘vooruit’ te kunnen komen in de maatschappij.
   Dat een mens een doorgeefluik is van energieën en entiteiten om zich heen hoort niet tot de officiële doctrine.
   Dat is verdacht, want stel dat dit wel zo is, en het is zo, dat weet ik, dan heeft dat iets dat ons van buiten af kan beïnvloeden er kennelijk vaak baat mij om niet als zodanig herkend te worden.
   Het kwaad heeft er geen baat bij om als kwaad herkend te worden en zal zich het liefst als liefdevolle lichtende waterdrager voor willen doen?!

   Er is ook altijd het misverstand dat kwaad staat voor dom geweld, het kwaad is juist ontzettend geraffineerd intelligent. Intelligente mensen zijn zelden zuivere goede mensen, tenzij ze zichzelf a la Krishnamurti schaakmat kunnen laten zetten met behulp van een ‘simpel’ Ooh en Aah publiek.

   Ben jij wel bereid om daar door heen te gaan Tessz? Ik probeer het wel en soms lukt het om mijn eigen staart weer terug te vinden, dat is kicken gaaff. Ooh ja gister een yoetoepje gezien waaruit blijkt dat die volgens jou heilige Steven Greer met z’n disclosure deceptie gewoon voor de Flintstone Rockefeller Corporatie werkt…

   Dwaalgedachten

   Eén lichaam, één mens, één bewustzijn. De mens heeft een persona (= masker), de persoonlijkheid die hij gebruikt om zichzelf aan de wereld te presenteren. Die persona kan worden bewerkt en gekneed om ervoor te zorgen dat iemand in het gareel blijft lopen en in de maatschappij past. Alle aandacht gaat uit naar het goed kunnen functioneren in de Virtuele Werkelijkheid.

   http://www.ascensie.nl/ModernePsychologie.htm

   In The Beginning God created the Heaven and the Earth… And evil people created Persons. The word Person comes from the Latin word Persona, which m eans m ask. A Person is a fiction entity in an im aginary world. It does not and can not exist in the real world, w here you and I live. A PERSON has 2 attributes, both of which are hearsay, which are a Name and a Birth Date. Law books have skewed the definition to include corporations as being a Person, is the crux of the Fraud and the truth of the illusion. A Corporation can not be a living man or living woman of God.

   http://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/extortion_system.pdf

  4. Zijn jullie wel eens door je eigen kwaad gegaan, tot het bizarre toe? Wel eens het gevoel gehad overgenomen te worden?
   Knettergek als een monster rond dolend in deze werkelijkheid?

   Het kwaad laten oplossen in je eigen essentie is de enige oplossing. Zien we je werkelijk bent. Dan ben je onaantastbaar, wat er ook gebeurd. Geen kwaad wat je dan nog raken kan want alles lost op als sneeuw voor de zon.

  5. nee zo diep ben ik gelukkig nog niet gegaan Martijn
   wel op verschillende randjes van afgronden geweest maar dan trek ik het niet meer
   aan de ene kant ben ik vrij bang aangelegd
   aan de andere kant altijd heel nieuwsgierig
   het zal bij mij van veel omtrekkende bewegingen moeten blijven komen
   als kind van een jaar of zeven keek ik soms naar de serie ‘Hamelen’
   van bepaalde scenes kon ik helemaal panisch van angst worden
   nu weet ik dat mijn ongrijpbare angsten op zich terecht waren en goed verklaarbaar
   bijvoorbeeld een scene in een grot met een open gat richting de maan
   nuchter zogenaamd logisch ‘wetenschappelijk’ niets aan het handje
   geen reden om bang te worden zou je droog kunnen zeggen
   nu weet ik dat er bepaalde openingen werden geforceerd als ik als kind daar naar keek
   dan kwam ik in gebieden waar ik niet durfde te navigeren
   het ging snel boven mijn macht en boven mijn gewone angsten
   heel schadelijk en gevaarlijk
   ik moet daar nu nog van herstellen
   soms heb ik nu momenten dat ik mijn ogen open durf te doen in mijn dromen
   er is trouwens een lange periode in mijn leven geweest dat ik vrijwel niet droomde
   dat is op zich al behoorlijk extreem

   Kent – Taxmannen
   http://www.youtube.com/watch?v=XsYKp8tEzPI

  6. Als je echt door je eigen kwaad gaat, of kijkt, dan blijkt het allemaal best mee te vallen. Dit geldt net zo voor je angsten. Dit komt omdat je eigenlijk onaantastbaar bent, alles wat vergankelijk is, kan van alles bedenken maar is vergankelijk, zo niet een complete illusie.
   Alles lost op in de oorspronkelijke geest, dat wat is.

   Het leven is net een computerspel, we zijn niet het poppetje…
   Game Over? We beginnen gewoon opnieuw, of op een bepaald level, of we hebben het wel een keer gezien en houden ermee op…

  7. hoi , ik voel niet vaak behoefte om te reageren omdat meestal 1 van jullie mijn gedachten al verwoord.

   @ Martijn…. ja ik ben zo diep gegaan en heb 2 jaar rondgedwaald, gezeeft boven en tussen de mensheid, maar wel omdat ik er zelf om vroeg…heb daardoor wel iemand’s leven gered aan de andere kant van de wereld uit pure liefde. Wist niet op dat moment welke prijs ik moest betalen maar ben blindelings ingegaan en heb geen spijt.

   @ hyperalert, bedankt voor link naar disclodure deception vids, die bevestigen wat mijn onderbuikgevoelens al enige tijd aan geven.. zowiezo lees ik in jouw reacties terug wat ik voel.:-)

   terug naar onderwerp..kiezen van levenspad? aanvaarden van daat wat is? allemaal makkelijk gelul , van enerzijds mensen die droom of hoop in vervulling zien gaan..maar wel anders lullen wanneer hun ergste nachtmerrie uitkomt…ook dat moet men aanvaarden, maar makkelijk is dat niet… geloof me..
   peace..
   PS Hyper.. ga door ! ja fan leest mee 😉

  8. oooh engel Angela rode koontjes op mijn wangen van genot
   gewoon het idee dat er onbaatzuchtige wilde vrouwtjes mensen zoals jij bestaan
   daar kan ik nou van genieten en ik krijg er vleugels van
   dusz dank je en ik zal zeker aan je denken als ik schrijf

 6. Hmmm! Mooi Het slootje en de Oceaan voeden elkaar in het bestaan
  Gedachten zijn krachten die tot een Collectief komen tot Machten
  Waardoor ze niet altijd komen uit het zelfen door onbewust in het astrale te delven
  TrauMa is de Moeder v/d Gnosis Uw eigen lessen zijn hierbij de Oasis
  De wonderen zijn de wereld pas uit als je niet in het bezit bent van een mooie snuit
  verder mag je in alle onzin geloven het nut hierin is vaak je te beroven
  Laat de Groene Natuur je helpen gewonde & zieke gedachten te stelpen
  http://i1210.photobucket.com/albums/cc411/Budhymann/TrustYourself1.jpg?t=1287063292

  1. Wat een Beauty van een schilderij Bud !!!!

   Dat ontroert mij nou nu merk ik aan mezelf. Ik zie dat Tessz op 1 of andere manier ook bij jou het beste naar boven brengt, houwen zoo. Het is net als met Yuri Oeri de snel draaiende turner, waarom moet hij voor teevee iets zeggen dat niet van hem zelf af komt, een tijdje terug moest ie overduidelijk zeggen hoe geweldig het nu gaat zonder waspoeder, dat moest van z’n sponsors, ik kon toen direct zien dat het helemaal niet goed met hem ging, hij speelde een PERSONA voor de industrie, had ik het toch goed gezien, de 1 loopt goed op koffie en de ander heeft wat anders nodig, spannende verhalen daar hou ik van, en snel wisselende gedachten contacten, daarvoor blijkt nu dat je daarvoor juist niet in een Fictieve staat moet zijn, geen Fictie zo groot als de reaallytijd, een ander heeft weer andere aanvullende verruimende oprekkende, dus in werkelijkheid vernauwende begrenzende medicatie nodig om telkens weer de overgang tussen dag en de astrale nacht goed te kunnen nemen.

   Peter Schilling – Major Tom
   http://www.youtube.com/watch?v=-jkbjPuhEqI

 7. Als je eerlijk bent tegenover jezelf dan heb je in het leven precies datgene gekregen wat je wilde. En al die onschuldige mensen die dag in dag uit moeten lijden dan? Hm, de vergelijking met een computerspelletje is misschien niet eens zo gek. Zelf heb ik ooit mijn leven als een film voorbij zien komen. Ook het stuk dat ik nog niet geleefd had. Kennelijk hebben we ons zelf een opdracht meegegeven en kunnen we er enigszins invloed op uitoefenen als we ons eigen gekozen doel maar in de gaten houden. Een beetje ‘The Secret’ spelen binnen de marges. Maakt dit leven mij gelukkig? Ja, ondanks de moeilijke momenten en opofferingen die alleen maar bedoeld zijn om het ego op zijn lazer te geven. Het blijft n.l. een gevecht tussen ‘goed’ en ‘kwaad’ in jezelf. Jammer dat ik alleen nog niet weet waar het uiteindelijk eindigt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.