Advertentie

Het unieke ‘Whizzard-project’


De 36 afbeeldingen van de Whizzardkaarten, de kern van het Whizzardproject.
De 36 afbeeldingen van de Whizzardkaarten, de kern van het Whizzardproject.

x

Het unieke
‘Whizzard-project’

2016 © WantToKnow.nl/.be

x

Wilka Zelders, samen met auteur Jhadten Jewall, auteur van het Whizzardproject
Aysha Wilka Zelders is samen met Jhadten Jewall, auteur van het magische Whizzardproject

Aysha Wilka Zelders (1955) faciliteert al vele jaren op professionele wijze transformatie-processen door middel van energetisch ‘bewust-zijn’ en ‘bewust-worden’. Zij begeleidt mensen die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven, bij het belichamen van hun zielenmissie. Zo heeft ze jarenlange ervaring in het werken met zowel groepen als individuele cliënten, bij het bewust managen van zowel de eigen-, als de Universele levensenergie. Onlangs verscheen haar splinternieuwe boek ‘Handboek Energetische Basiskennis – Hoe energie voor jou werkt’

Ze werkt als spiritueel coach, energetisch therapeut, leraar in de ‘Art of Feminine Presence’. Maar ze is ook kunstenaar/auteur van verschillende boeken en publicaties. Grafisch kunstenaar, waarbij ze zich heeft bekwaamd in het tekenen van holografische blauwdrukken van bewustzijnsvormen; vormen die ze zelf kan waarnemen en die ze in staat is ‘vast’ te leggen.. Een beetje ingewikkelde omschrijving wellicht, maar lees gerust verder..

Wilka vertelt over één van deze blauwdruk-projecten, namelijk over het ‘Whizzard-project’. Dit is een magische combinatie van beelden van de Creatieve Bron, doorgegeven door de elementaal-energieën..  Aysha Wilka over het ontstaan van dit magische Whizzardproject.

“Vijftien jaar geleden ontwaakte in de tweelingzielen van mijn partner Jhadten Jewall en mijzelf, een heel belangrijk deel van onze levensmissie, namelijk het ondersteunen van de terugkeer van de bewuste samenwerking tussen mensen en elementaalwezens. Een samenwerking die deze keer niet meer gebaseerd zou zijn op manipulatie.. Maar op de gedeelde dienstbaarheid aan het ‘Grotere Geheel’, waarvan Aarde, Kosmos, engelenrijken, ruimtebroeders en –zusters, opgestegen meesters, elementaalrijken en mens gelijkwaardig deel uit maken.

'LAVA', de verbinding tussen Aarde en Vuur. Representatief voor de verbinding IN onszelf van lichaam (Aarde) en ziel (vuur)
‘LAVA’, de verbinding tussen Aarde en Vuur. Representatief voor de verbinding IN onszelf van lichaam (Aarde) en ziel (vuur)

Vanuit dit ontwaken hebben Jhadten en ikzelf vervolgens, samen met een aantal andere pioniers, kunstenaars en visionairen, het ‘Whizzardproject’ gestalte mogen gegeven. Veel mensen kennen inmiddels de prachtige kaartenset met diep-verbindende afbeeldingen van de holografische blauwdrukken van de toekomst, zoals de alchemistische Deva’s ze aan Jhadten en mij hebben laten zien. En wellicht ook, heb jij de animaties gezien van de beelden die de Deva van Lava zichtbaar maakt en/of de muziek gehoord van de ‘Band of Whizzards’ of de prachtige muziek van Marc van Mourik. Hoe dan ook, in het afgelopen decennium hebben veel mensen deze blauwdrukken herkend en verkend en hebben ze ermee geoefend om te ontdekken wat de afbeeldingen bij hen ’triggeren’.

Jhadten_Jewell_Headshot_02b
Jhadten Jewall, transformative medium uit Canada

Onder al deze pioniers waren dus ook, niet in de laatste plaats, Jhadten en ikzelf. Maar het was voor ons niet ‘zomaar’ even een project; ik kan je verzekeren dat het ontnuchterend, en soms verwarrend is, als je iets hebt gemaakt, waarvan je zelf nog niet eens weet wat het is, wat de betekenis is en hoe je het dienstbaar kunt maken..! Zo was het ook bij ons.

Het project werd vooral een langzame verdiepingsreis in ons zélf, waarbij slechts stap voor stap de mogelijkheden zichtbaar werden. Ieder keer dat ik zelf bijvoorbeeld weer een laagje dieper in mijzelf durfde te zakken (wat overigens een voortdurend proces is), liet ik meer los van mijn angsten, mijn overlevingsmechanismen, mijn overtuigingen en veilige comfortzone.

Healing Waters (Whizzardproject.com - Wilka Zelders/Jhadten Jewall)
Healing Waters (Whizzardproject.com – © Wilka Zelders/Jhadten Jewall)

Maar het grappige is dat, dát wat er voor in de plaats komt, zo ‘gewoon’ is, zo makkelijk en verrukkelijk, dat het helemaal aansluit bij het speelse kind dat leeft in mijn hart en dat de wereld werkelijk kent als een magische speeltuin; een speeltuin die ons uitdaagt bewust te worden van onze scheppende vermogens. Alles is Liefde en hoe meer ik me realiseer dat dit inclusief mijzelf is, hoe meer ik die liefde vorm kan geven in de tastbare werkelijkheid. Door ‘creatiekracht’.. Inderdaad door de ‘Whizzards’ die we eigenlijk allemaal zijn..!

Scheppers van onze eigen realiteit
En hier is waar het interessant wordt en waar ook een deel van de missie van Jhadten en mij ligt. Geloven of weten dat we de scheppers zijn van onze eigen werkelijkheid is een ding, maar daar daadwerkelijk mee leren omgaan is een heel andere level van levenskunst. Zoals jij wellicht ook aan den lijve hebt ondervonden..? Anders zijn en blijven we een soort tovenaarsleerlingen die de klok hebben horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. ..!

birthlavaNatuurlijk hebben we ons wel degelijk zo gedragen,  inclusief degenen die de rol van leraar op zich namen. En dus leren we nu, met vallen en opstaan, van elkaar, door en met elkaar. Dat maakt dit creëren van ‘De Nieuwe Aarde’ en ‘Nieuwe Mens’ in deze tijd wel tot een spannend en verrassend feest. Inmiddels hebben onze zielen kennelijk besloten dat het nu tijd is om weer meer zichtbaar onszelf te verenigen..

En een veld te gaan creëren waarin we met elkaar zo diep in onze scheppingskracht kunnen gaan staan, dat we met bewustzijn kunnen gaan co-creëren. Vanuit onze zieleninspiratie en ons eenheidsbewustzijn en in volledig samenspel met de elementwezens en Deva’s. Dit is wat we de komende tijden zullen gaan doen. Daarom ben ik erg blij met deze unieke aanbieding die onze uitgever, Guido, hier op de site zet. Namasté”

 

Wat behelst het Whizzardproject?

Dit project, dat eigenlijk al startte in 2001, is een samenwerkingsverband tussen de 3D-wereld van de mensen en de wereld van de elementaalwezens. De elementaalwezens zijn de ‘caretakers’ van de schepping en willen niets liever dan de innige band tussen de mens en henzelf herstellen. Zij verbinden zich met ons vanuit een verlangen om samen, als gehele schepping, verder te groeien. De elementaalwezens bevinden zich op de scheidslijn tussen energie en materie en helpen ons op die manier om zaken te ‘verWEZENlijken’..

In het Whizzardproject werkt een groeiende groep visionaire kunstenaars en muziektechnici met elkaar samen, om op verschillende manieren de poorten naar de hogere dimensies van ons bewustzijn te openen. Op deze wijze kunnen we ons weer bewust en constructief met deze elementalen verbinden, en op deze manier bewuster met onze scheppingskracht leren omgaan..! Het Whizzardproject biedt op deze manier ruimte en een soort podium voor alle mensen, om zichzelf te ontdekken en ontplooien als bewuste co-creators.

healing water dolphinsIeder die bereid is met overtuiging en bewust het schepperspel te gaan spelen, ontdekt dat de wereld inderdaad een magische kwaliteit blijkt te bezitten. Het is de gewaarwording dat het Universum zich onherroepelijk aanpast aan de energie die je uitzendt. Daarom is het zo belangrijk om je te realiseren wélke energie je uitstraalt en of dat authentiek is. Dat wil zeggen, verbonden met jouw zielenmissie, jouw mogelijkheden èn ook je beperkingen. Zodat je jouw eigen plaats in het geheel kunt innemen, in alle rust; niet meer, maar zeker ook niet minder dan dat. Ook is het hiervoor belangrijk dat je weet hoe je jouw lichaam als scheppingsinstrument kunt leren gebruiken.

De 36 afbeeldingen van de Whizzardkaarten, de kern van het Whizzardproject.
De 36 afbeeldingen van de Whizzardkaarten, de kern van het Whizzardproject.

Er zijn 9 krachtige basisthema’s, waarop de Whizzard-elementalen letterlijk hun licht laten schijnen..! Ieder thema wordt zichtbaar gemaakt als een energiepatroon of -hologram. Dit is een subtiel veld dat we zowel in als rondom onszelf kunnen voelen. Het werkelijk voelen van deze thema’s, in plaats van erover te denken met onze ‘mind’, kan zowel openbaring als een diepe transformatie teweeg brengen. Dit zijn deze thema’s:

 • Kosmisch Bewustzijn
 • Aarding
 • Scheppende Krachten
 • Geboorte
 • Balans
 • Natuurlijke Stromen
 • Helende Wateren
 • Transformerende Krachten
 • Eenheid

De zes alchemistische elementaalwezens – of Deva’s – die in dit unieke Whizzard-project met ons samenwerken, zijn voortgekomen uit verbindingen tussen Aarde, water, vuur en lucht. Wij worden door de Deva’s uitgedaagd deze vier elementen in onszelf te verbinden, te herkennen, door de hologrammen te laten resoneren in onze eigen be-Zieling.. Mogen we je voorstellen aan:

 • Klei symbool voor de verbinding tussen Aarde en Water (lichaam en hart)
 • Stoom als de verbinding tussen Water en Vuur (hart en ziel)
 • Mist, de verbinding tussen Water en Lucht (hart en geest)
 • Lava, de diepe verbinding tussen Aarde en Vuur (lichaam en ziel)
 • Wervelwind als de verbinding tussen Aarde en Lucht (lichaam en geest)
 • Bliksem, de verbinding tussen Vuur en Lucht (geest en ziel)

x
Testimonials, of wat anderen over dit magisch project vertellen..

Veel mensen die gewend zijn met fijne energieën te werken, hebben al kennis gemaakt met het Whizzardproject in het algemeen, en de Whizzardkaarten in het bijzonder. Het zijn in het bijzonder de grote kaarten, die we hieronder -met het begeleidende boekje- aanbieden, waarmee de prachtige energieën uit deze elementaalwerelden kunnen worden verkend. De afbeeldingen zorgen voor een verbinding met het hart, waardoor de ‘mind’ op de plaats rust wordt gemaand, om in de stilte van het hart deze krachtige hologrammen te laten doorklinken. Dat is ook precies de reden dat veel therapeuten met deze kaarten werken, om hun cliënten uit het dwalende denken te halen.

brigitta van kantenBrigitta van Kanten van Ixchel training, coaching & mediation omschrijft dit proces als volgt:
“Ik vind, en mijn cliënten met mij, de whizzard kaarten een ervaring apart. Wat ik bemerk is dat de kaarten in eerste instantie een bevreemdende werking hebben. Als je ernaar kijkt is het alsof je ratio wordt gepasseerd en de indruk rechtstreeks inwerkt op een diepere laag. En daar van alles in beweging zet. De gevoelens die opgeroepen worden zijn heel verschillend en soms makkelijk en soms moeilijker te duiden.

De ene keer heeft het een rustgevend en verstillend effect. De andere keer lijkt het of je in een draaikolk van energieën terechtkomt. Hoe dan ook, de kaarten hebben een bijzonder verruimend effect. De kaarten veroorzaken een gewaarwording die inzicht en heling brengt. Ik vind ze dan ook een hele waardevol instrument om in mijn praktijk in te zetten zowel in mijn persoonlijke coaching als in mijn begeleiding van groepen.”

Earth Keeper James Tyberonn
Earth Keeper James Tyberonn

x
James Tyberonn, geoloog en Metatron-channel.
Tyberonn (James) is een ziener met een grote interesse in metafysica en in aarde-energieën, waarmee hij ook communiceert. Hij is werkzaam in het mangament van een wereldwijd energiebedrijf, hij verzamelt mineralen en reist veel. Hij heeft verschillende boeken geschreven en organiseert reizen naar heilige plaatsen over de gehele planeet. Dit is zijn aanbeveling om kennis te maken met het Whizzard-project:

“Ik mocht de Whizzard kaarten ontvangen en heb er al mee gewerkt; ze zijn voortreffelijk. Ik vind de kaarten prachtig, het ontwerp, de kleuren, enz. Het boek erbij is wonderschoon … goddelijk! De uitleg aan het begin is gemakkelijk en uitnodigend. En met plezier merk ik op dat het heel goed is geschreven. Het materiaal dat hier wordt gepresenteerd is makkelijk te ‘begrijpen’.

De Whizzard Kaarten zijn daarmee behoorlijk toegankelijk en bruikbaar voor mensen en zoekers van alle levels van Meesterschap, van nieuwkomer tot hoog ontwikkelde levels. Het is zeer nuttig voor ieder die op eerlijke en integere wijze deze kaarten wil leren kennen. Ze werken met de zoeker bij iedere stap in het proces, van beginneling tot gevorderde ziener. Het kanaal dat iedere kaart begeleidt, reikt tot in de diepten van ieders ziel … werkelijk een ontwaken.

Ik heb de kaarten op verschillende manieren gebruikt. De prachtige grote maat, maakt het gemakkelijk om ze ook in groepen te gebruiken. De mooie kist en de ongelooflijk mooie kunstwerken op ieder kaart zijn werkelijk het mooiste dat ik ooit heb gezien.

Ik kon ook gemakkelijk contact maken met de 7 alchemistische elementalen die in dit project samenwerken: Klei (aarde/water), Stoom (water/vuur), Myst (lucht/water), Lava (aarde/vuur), Wervelwind (aarde/lucht), Bliksem (vuur/lucht) en natuurlijk Liefde, die de alchemie laat zien tussen alle elementen die samenwerken als in één patroon. Ik zal doorgaan met deze kaarten te werken en wens jullie veel zegeningen, TYB

x
Hannah van Buuren over dit Whizzard-project
..
De onlangs overleden Hannah van Buuren (1938) werkte met mensen op het vlak van zelf-realisatie en hun bewuste deelname aan het Gods-Veld van Eenheid en Liefde. Heel stil, en heel persoonsgericht. Daarbij publiceerde ze Cahiers en Nieuwsbrieven voor mensen die hun tijd vooruit zijn vanuit haar Stichting Poort. Toen Hannah de Whizzardkaarten onder ogen had gekregen en had doorvoelt, was ze diep geraakt. Dit is de aanbeveling die Hannah met ons deelt over het Whizzardproject:
Hannah van Buuren“Honderden kaartjes-systemen probeerde ik al uit, waaronder de Engelkaartjes. Die geven goed advies op je persoonlijkheids-weg. De Whizzard-kaarten echter sloegen bij me in als een bom: totáál anders! Eerst dacht ik, vanwege de intensiviteit van  uitstraling, dat hun kracht transformatief was. Nu besef ik dat hun energie ‘metanoia’ is: een totaal ander perspectief ten aanzien van je leven..!

Wie ze gebruikt kan niet meer ‘normaal’ denken. Ze wekken je Goddelijke Aanwezigheidheid (self-awareness, Zelf, bron), die vormloos is en tijdloos. Ze doen een appél op je ‘Zijn-in-eeuwigheid’. Ze slaan dus met één blik je dualiteit weg, je gewoonlijke hier en daar en nu en straks. Ze helpen je je menselijke leven nu andersom vorm te geven: vanuit je vormloze tijdloze gods-aanwezigheid naar deze wereld van tijdgebonden vorm tóe. Omdat ze op de hoogste etherisch-energetische niveaus werken, geven ze mij aan welk aspect van het Gods-Veld van Eenheid en Liefde déze dag mijn vormgevende aandacht verdient.

In mijn werk met anderen pas ik ze daarom alleen toe bij mensen die tegen deze ommekeer van ego naar Aanwezig Zelf aan zitten, en er ook bewust voor kiezen om via Aanwezigheid de dualiteit te verlaten. Voor persoonlijke vorming of problematiek zijn ze m.i. veel en veel te intens; dan zouden ze tot té heftige bewegingen kunnen leiden. De Whizzard-kaarten roepen namelijk je zuiverste goddelijke authenticiteit op.

x
Ir. Hans Andeweg over het Whizzard Project

Ir. Hans Andeweg is bioloog en oprichter van het Centrum voor ECO-intention. Zij gebruiken o.a. de Whizzardkaarten in projecten om de Aarde te helen. Hans is tevens auteur van het boek ‘In resonantie met de natuur’. Zijn Centrum verzorgt een vierjarige opleiding tot ECOtherapeut voor boeren, natuurbeheerders, therapeuten, wetenschappers, overheidsambtenaren, managers en leken, die belangstelling voor de natuur en interesse in spiritualiteit gemeenschappelijk hebben. (Ecotherapie.org Kortom, Hans is gewend met elementaalenergieën te werken en is verrrukt van het Whizzardproject:

Ir. Hans Andeweg werkt beroepsmatig met scheppende natuurwezens en is lyrisch over het Whizzardproject.
Ir. Hans Andeweg werkt beroepsmatig met scheppende natuurwezens en is ook lyrisch over het Whizzardproject.

“Het Whizzardproject is geïnspireerd door elementaalwezens, die diep met de Aarde zijn verbonden. Deze wezens hebben een bijzondere trilling. Door middel van oktaafresonantie kan deze trilling zich ‘verdichten’ in klanken. Dat gebeurt regelmatig tijdens een concert van de Whizzardband. Wilka Zelders maakt contact met de energie van een specifiek elementaalwezen en de leden van de Whizzardband stemmen zich vervolgens op Wilka af.

Het elementaalwezen inspireert vervolgens de muzikanten op deze manier via Wilka, tot het vertolken van ‘zijn muziek’. Deze muziek, zo heb ik mogen voleen, is heel krachtig en kan worden gebruikt in een klanktherapie. Naast de Whizzardmuziek hebben ook de Whizzardkaarten een genezende werking, omdat zij resoneren met een morfisch veld. Wat is dat? Bij trillende snaren en oktaaftonen spreken we van akoestische resonantie. De Engelse bioloog Rupert Sheldrake spreekt over vormresonantie. Akoestische resonantie tussen snaren berust op de overdracht van mechanische kracht door luchttrillingen. Vormresonantie berust op de overdracht van informatie uit een morfisch veld.

De Whizzardkaarten resoneren met het ‘Whizzardvormveld’. De Whizzardmuziek is een ‘verdichting’ van de trilling van een specifiek elementaar wezen in klanken. Dit wezen kan zijn vormkracht ook ‘verdichten’ in tekeningen en kleuren. Een andere uitdrukking zijn zodoende de Whizzardkaarten. Elke kaart resoneert middels vormresonantie met zijn specifieke morfische veld. De genezende kracht van de ‘Whizzardwezens’ is daardoor ook met de kaarten verbonden.”

x

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.