Advertentie

Sceptici: koude fusie-reactor werkt!!


Maar eerst een inleiding over vooringenomenheid..
X

–Ter leringh ende vermaeck–

Het trauma van de mislukte controle-experimenten uit 1989, spat van de cover van deze TIME-magazine af.

Vorige week kreeg ik een mail van onze zeer gewaardeerde collega Paul Harmans van Ufowijzer.nl. Waarom we op WantToKnow nog geen aandacht hadden besteed aan het koud-fusie-succes van de Italiaan Andrea Rossi.
Want hij had toch immers 2 uiterst sceptische, maar ook 2 neutrale Zweedse wetenschappers, weten overtuigen van de werking van zijn nieuwe koude-fusie-centrale. Een apparaat zó klein, dat het ‘doosje’ uiteindelijk in elke auto, huishouden, of waar dan ook ingebouwd zou kunnen worden.

Ongeloof..! Dat is eigenlijk het antwoord Paul. Ik weet het antwoord nu ik aan dit artikel werkt Paul… Kun je je dat voorstellen..? Dat ik inmiddels zó murw ben gemanipuleerd door de ‘powers-that-be’ over hoe schaars onze energie wel niet is, dat ik me hierbij helemaal niets kon voorstellen..Kon..!

Natuurlijk ken ik de verhalen, van complotten om uitvinders van vrije-energie te vermoorden, om ze als ‘krankzinnig’ af te schilderen, en dat soort verhalen meer. Natuurlijk is dát waarheid en moest vroeg of laat tóch een keer een uitvinder wél in leven blijven, om het maar cynisch te zeggen..

Ongeloof is over. Na het lezen van dit artikel, dat door Paul Harmans voortreffelijk is vertaald, is mijn ongeloof óver! Want er is namelijk nóg iets heel moois aan de hand.. hahaha.. Als bezoeker van WantToKnow, weet je dat we regelmatig channelings en beeldmateriaal van de berichten van de ‘engel’ Kryon doorgeven. Mijn olifantengeheugen liet me niet in de steek, toen ik het artikel in een Word-document doorlas…
Was het niet KRYON die toch al een keertje ‘ergens’ deze heren  ‘Pons en Fleischman’ genoemd had in een channeling..? Dankjewel internet, dankjewel Google.. Ja hoor, daar was ie, de channeling van KRYON, uit.. November 2004.. Ik wíst het. Dit is het stuk dat in mijn hoofd zat:
x

* * *

Een experiment uit het verleden dat niet compleet was.

KRYON via Lee Carrol, 13 -11-2004 HIER de hele channeling
X

Nu wil ik dit allemaal even achter me laten en je meenemen naar een plek die je niet verwacht. Ik doe dit om je iets te tonen over vooringenomenheid en vooronderstelling.. Ik wil dat jullie me volgen naar het verleden.. naar een laboratorium in Utah. Het is een paar jaar geleden en 2 wetenschappelijke onderzoekers, hele goede – het zijn een fysicus en een chemicus- zaten bij elkaar in een kelder. Ze zijn opgewonden, zeer, zeer opgewonden. Hun achternamen zijn Ponds en Fleischman..

Kryon, een bijzondere bron van informatie voor deze tijd. Zoals nu ook weer blijkt uit dit artikel.

Zie je wat ik bedoel? Ze kijken naar koude fusie, recht voor hun ogen! Ze kijken naar de chemische reactie, die het restant was van een of andere reactie..  iets dat zichzelf laat zien, om aan te tonen dat er sprake is van koude fusie. Dat is de wijze waarop je weet of het waar is, dat koude fusie optreedt en inderdaad trad het op! Ze zagen het en ze waren opgewonden!
Ze hielden het stil. Ze hebben hun onderzoeksteams nog niet erbij betrokken, omdat ze zichzelf zien als de Watson en Crick (
uitvinders van DNA-helix GJ) van de 21ste eeuw. Zij zullen degenen zijn die koude fusie naar de Aarde hebben gebracht en ze zien dit feitelijk ook gebeuren en ze zijn opgewonden.

En het enige onfortuinlijke dat er gebeurt, is dat ze de enige mensen in de geschiedenis zijn, die dit ooit zagen! Ze kondigen het aan binnen hun eigen ‘geloofsgemeenschap’, maar misschien zijn ze niet zo heel wetenschappelijk bezig. Ze doen het experiment niet vaak genoeg om het te valideren. Ze hadden het toch zo duidelijk gezien; iedereen kan dit experiment doen, en dezelfde resultaten behalen. Maar het probleem was dat niemand dezelfde resultaten behaalde! En zo werden deze 2 wetenschappers belachelijk gemaakt en verloren zij hun aanzien, en hun reputatie. De wetenschap dacht dat het een hoax was geweest.

Vandaag de dag (2004 vert.) weet je niet eens waar ze zijn, deze mannen, is het wel? En hier is wat informatie die ik je wil brengen. Deze 2 gekwalificeerde wetenschappers, zagen koude fusie, omdat HET WERKELIJK GEBEURDE! In de kamer waar ze aanwezig waren, was iets dat ze niet begrepen, maar wat tóch aanwezig was: een bewust-wetenschappelijke gedachtendoos. Ze dachten dat ze wisten hoe het werkte, zetten het experiment op en zagen het werken, zoals verwacht. Daarom voelden ze dat het juist was, de manier waarop ze het experiment hadden opgezet, volgens hun regels en hoe ze het allemaal zouden creëren. Het leek allemaal zo begrijpelijk. Maar wat ze niet wisten was dit: ‘Er was een element niet aanwezig.. maar dat was er wel geweest, ze hadden het ’toevallig’ ontvangen.. Zonder dat element zouden ze nooit koude fusie in werking hebben gezien.

Ze waren in de kelder, en in deze kelder waren ook nog andere zaken aan de gang, waarvan zij geen weet hadden. Nu zal ik je iets vertellen, dat je binnenkort in het nieuws zult zien. Het potentieel is op dit moment, dat je het binnen 2 jaar zult zien.. misschien zelfs wel eerder.

Er waren 2 zaken gaande in die ruimte.
Het ene was een licht-magnetisch veld, dat werd opgewekt door een transformator aan de andere zijde  van de muur, waar ze aan het werk waren;  een transformator die nu is weggehaald. Maar het andere punt, een meer fundamentele zaak, is dat er een aantal vibraties in de megahertz-band aanwezig waren in de ruimte, die werden veroorzaakt door een instrument dat niets van doen had met hun experiment in de kelder.. Laten we het een residu-vibratie noemen, als je dat wenst, maar het wás er, het zingen van een lied..

Ze zagen een koude fusie, geliefden, omdat koude fusie ultrasonische golven benodigd. Wanneer je ultrasone vibraties toevoegd aan de chemie die je verwacht, kijk maar eens wat er gebeurt. Hier is een hint voor hen die wetenschappelijk onderlegd zijn: je hebt 2 ultrasone generators nodig, om dit werk te doen. Het was dus feitelijk een afwijkend proces, een anomalie in die kelder daar, toen die oscillerende frequenties tegen elkaar botsten, bijna gelijkgestemd, maar niet helemáál. Om een paar gedachtensteuntjes te geven aan de onderdelen die bijdroegen aan de chemie, en ze spraken erover op een manier die de resultaten van koude fusie veroorzaakten. Sommigen van jullie weten waarover ik nu spreek, en sommigen zullen het weten, wanneer dit in het nieuws komt. Let erop: ultrasonische koude fusie..

Dus daarom brengen we je dit verhaal, als voorbeeld over de informatie die we je hiervoor (in de hele channeling GJ) gaven over het DNA. DNA creëert haar eigen licht en óók vibraties in de megahertz-band. Deze elementen, die nog niet zijn gemeten (2004!) en nog niet worden gezien door de wetenschap, spelen een uiterst belangrijke rol in de communicatie van de instructie-sets in het RNA.. En wel de 79% die de wetenschap wil weggooien, omdat het junk-DNA is..

* * *

Je zult zien dat deze channeling van Kryon tevens een verklaring vormt, voor de uiterst vreemde wijze waarop Pons en Fleischmann er -ondanks verwoede pogingen- niet in slaagden om hun, eerder wel gelukte experiment, succesvol te herhalen.

* * *

x

Zweedse sceptici bevestigen nucleair proces in kleine 4.7 KW-reactor
x

© 2011 Thomas Blakeslee – Bron-artikel: HIER

(© vertaling Paul Harmans www.ufowijzer.nl – mei 2011)

 

x

Ik spendeerde veel van mijn tijd aan het debunken (afkraken) van de Vrije Energie fantasieën van mijn minder technisch bekwame vrienden. IJdele hoop laat velen geloven dat auto’s op water kunnen rijden nadat ze een korte YouTube video hebben gezien. Ik heb onlangs echter een opwindende paradigmashift ondergaan…

Herinner je je het ‘Koude Fusie’-fiasco van 1989 nog? Wel ik ben mij gaan realiseren dat het helemaal niet was wat het leek. Ontkenning, groepsdenken, smerige trucjes en een gemakkelijk te manipuleren media werden gecombineerd om een historische onrechtvaardigheid te creëren.
Twee decennia zijn weggegooid door het feitelijke negeren van deze spelveranderende ontdekking. De milieurampen van vandaag en de dure energie- en olieoorlogen hadden mogelijk voorkomen kunnen worden. Ik zal zo meteen meer zeggen over wat er werkelijk gebeurde in 1989, maar laat ik eerst vertellen wat mij ertoe aanzette om wat ik dacht te weten van Koude Fusie te her-onderzoeken.

Je denkt waarschijnlijk dat 4700 watt schone, stralingsvrije energie vanuit een 50 cm³ reactor klinkt als weer een ander onmogelijk bedrog. Maar dit was een derde demonstratie opgezet om de sceptici van de twee eerdere testen op de prestigieuze universiteit van Bologna, Italië, tevreden te stellen. Bij deze derde test waren twee Zweedse wetenschappers aanwezig, Kulander en Essen.
De een was de voorzitter van de Zweedse sceptische vereniging en de ander was de voorzitter van het Energie Comité van de Zweedse Koninklijke Academie van Wetenschappen. Zij werden beiden toegestaan de gehele setup vrij te onderzoeken, behalve de inhoud van de kleine 50cc reactorkamer.

Andrea Rossi (l) toont zijn koud-fusie-reactor ‘E-cat’ aan de geïnteresseerde, maar zéér sceptische Zweedse wetenschappers Essen en Kulander. (klik voor lead)

Hun geschreven verslag eindigde met: ‘Elk chemisch proces voor het produceren van 25 kWh van welke soort brandstof in een 50cc container kan worden uitgesloten. De enige alternatieve verklaring is dat er een soort nucleair proces is dat aanleiding geeft tot de gemeten energieproductie.’ Ze merkten tevens op dat je drie liter olie zou moeten verbranden om 25kWh te produceren. En er is sinds die tijd ook nog een andere bevestiging.

De uitvinder, Andrea Rossi, is goed bereikbaar via zijn blog en heeft gezegd dat al meer dan honderd van zijn 4,4kW reactoren in vier landen draaien. Hij is van plan in oktober (2011) een grotere unit te verschepen welke 1 Megawattt aan heet water produceert.

Het bestaat uit honderden van de kleine reactoren die in serie/parallel staan in een 2 x 3 x 3 meter ruimte. Het weegt twee ton. De brandstof bestaat uit fijn nikkelpoeder en moet elke 6 maanden vervangen worden. Alles is gefinancierd met Rossi’s eigen geld en de klant betaalt alleen als hij tevreden is.

Wie is Andrea Rossi
Rossi is een uitvinder en zakenman die het tientallen jaren geleden al opviel dat er overvloedige hitte-effecten optraden als hij met een nikkelkatalysator werkte om brandstof te maken van waterstof en koolmonoxide. Door gebruik te maken van Edison-achtige experimentele technieken kon hij al snel de hitteproductie regelen. Hij verwarmde zelfs gedurende twee jaar zijn eigen fabriek met een prototype reactor. Meer dan tweeduizend prototypes zijn er gebouwd en weer afgebroken tijdens het verbeteren van het ontwerp en het leren hoe de reactie op te schalen.

Rossi & Focardi in de testruimte met de koude-fusie-generator op 14 februari 2011

Via wetenschappelijke literatuur vond Rossi al snel Dr Sergio Focardi van de universiteit van Bologna, die sinds 1994 regelmatig had gepubliceerd over nikkel-waterstof reactoren. Met zijn eigen geld contracteerde Rossi dr Focardi en de universiteit om hem te helpen bij het begrijpen en ontwikkelen van de technologie als product. Op 14 januari 2011 waren ze klaar voor een publieke demonstratie van een 10 kilowatt tafelmodel reactor.

WAAR ZIJN DE MEDIA?
De gevestigde media in Europa en de VS bleven doofstom. Sceptici verweten hem dat er een accu in de reactor was verborgen, dus werd er een volgende, langere demonstratie gehouden waarbij gebruik werd gemaakt van warmtemeting waarbij water wel werd verhit, maar niet aan de kook gebracht, om zodoende andere critici te overtuigen. De 18 uur-durende demonstratie produceerde een gemiddelde van 18 kilowatt tijdens de 18 uur van de demonstratie.

Maar de media bleven nog steeds stil en sceptici waren ook nog steeds achterdochtig, dus werden er nog twee demonstraties gehouden. Ook daarna was de stilte in de media oorverdovend. Rossi kondigde aan dat er geen demonstraties meer zouden zijn tot oktober 2011, als een miljoen watt centrale zal worden verscheept naar een klant in Griekenland. Als dat slaagt, wees dan voorbereid op een Spuntik-schok zoals die in 1957 de VS wakker schudde omdat men er toen achterkwam dat men op wetenschappelijk gebied ver achterliep.

GRATIS ENERGIE..
Nikkel is er in overvloed en is goedkoop en dat is waterstof ook in de kleine hoeveelheid die nodig is. Nikkel is zo overvloedig aanwezig dat de energie ervan bijna gratis is. Rossi’s reactor is van een eenvoudig principe. Nikkelpoeder en een katalysator worden in een roestvrij stalen kamer die is gevuld met onder druk staande waterstof eenvoudig verhit tot zeshonderd graden Celsius.
Op een bepaald moment versnelt de stapsgewijze verhitting vanwege nucleaire reacties in het moleculerooster van het metaal. De reactie wordt via een hitteweerstand stabiel gehouden en er komt 15 x meer hitte uit dan erin gestopt moet worden. Veel hogere opbrengsten zijn mogelijk, maar daarbij kan het systeem onstabiel en gevaarlijk worden. Dat is waarom de 1-megawattcentrale gebouwd zal worden door gebruik te maken van honderden kleine modules.

De reactor is omgeven door een loden schild omdat er tijdens het opereren een niet te voorspellen straling wordt opgewekt. De gebruikte brandstof is echter niet radioactief, maar bevat koper dat tijdens de nucleaire reactie is omgezet uit het nikkel. Het gebrek aan gevaarlijke straling maakt hete fusie experts gek, maar er gebeuren duidelijk dingen die niet gerapporteerd worden in de vergelijkingen die gebruikt worden bij hete fusie. Het is duidelijk dat de kwantummechanica heroverwogen dient te worden om deze reacties erin onder te brengen.

Er zijn veel theorieën voorgesteld. Er zijn biologische processen gevonden waarbij isotopen worden omgezet zonder dat er straling vrijkomt. Ook komt er soms tritium (waterstofisotoop) uit vulkanische krateropeningen vanwege onbekende reacties binnenin de aarde. De natuurkundigen hebben duidelijk wat uit te leggen, als zij tenminste willen luisteren. Hier is een vergelijking die zorgvuldige bestudeerd moet worden:

 

Groepsdenken + Ontkenning = Milieuramp + Dure Energie + Oorlogen

Groepsdenken kan ons totaal irrationeel maken. De dot-com-zeepbel en de huizen-zeepbel, zijn voorbeelden van vermaarde experts die volkomen blind voor feiten werden. Een hoop geld verdienen neigt ernaar dat wij als armzalige mensen blind worden voor duidelijk bewijs dat we in een fantasiewereld leven. De consequenties kunnen vreselijk zijn.

De beide professoren, electrochemicus Martin Fleischmann (r) en fysicus Pons in een stevige discussie

Miljarden aan onderzoek bleek onnodig..!
Nucleair natuurkundigen spendeerden in 1989 een fortuin aan tientallen miljarden overheidsgeld voor onderzoek en de ontwikkeling van hete fusie reactoren. Na verschillende decennia hard werken zaten ze nog ver af van een break-even-punt, waar de output energie de input energie gaat overstijgen.
En juist toen de volgende ronde van budgetten werd zeker gesteld, kwamen Fleischmann en Pons met de aankondiging dat zij inmiddels meer hitte output hadden weten te bereiken, zonder steun van de overheid en met een tafelmodel setup.

Het MIT zet zichzelf te kijken!
De ontkenning was er onmiddellijk. MIT (Massachussets Institute for Technology verbonden aan Harvard University) en Caltech, die de leiders in hete fusie waren, gingen onmiddellijk aan het werk om te ‘trachten’ het experiment te dupliceren.

Na slechts 5 weken kondigde Caltech de negatieve resultaten aan. Op een APS-bijeenkomst op 1 mei 1989 in Baltimore gaven tweeduizend natuurkundigen een staande ovatie voor de presentatie van het Caltec-team. Een lynchmenigte-mentaliteit, gecombineerd met ontkenning, veranderde de opwindende ontdekking van ‘koude fusie’ in een vijand.

MIT hielp bij het zetten van de toon door op de dag van de bijeenkomst in de Boston Herald een voorpagina-artikel te arrangeren met de kop: ‘MIT mededeling slaat fusie ‘doorbraak’ koud.’ Het verhaal was een interview met leiders van het MIT-fusielaboratorium die Fleischmann en Pons van fraude betichtten. Deze aanklacht werd later ontkend, maar de opnamebanden van het feitelijke interview bevestigden wat er was gezegd.

MIT’s fraude met onderzoeksgegevens..!
MIT maakte zichzelf verder te schande door de gegevens te veranderen van de mislukte poging om de studie te reproduceren. Dat werd twee jaar later ontdekt door MIT-employee Eugene Mallove, die kopieën vond van de conceptverslagen van 10 en 13 juli. De versie van 10 juli bevatte een grafiek die duidelijk de bovenmatige hitte toonde. Maar in het verslag van 13 juli was deze grafiek aangepast, zodat er geen extra hitte was te zien. De atmosfeer aan MIT, zoals getoond door een ‘Wake voor de Koude Fusie’-party (voordat de gegevens waren geanalyseerd) en de T-shirts en koffiemokken aangeboden door het plasma fusielaboratorium, was heel moeilijk als  ‘onbevooroordeeld’ te kwalificeren.

Tot op de dag van vandaag heerst er ontkenning onder de meest schuldige partijen van deze parodie. Het ministerie van energie, Nature magazine, Scientific American, het Amerikaans Natuurkundig Genootschap, het VS Patentbureau en vele anderen, o.a.  ‘s werelds top natuurkundigen, houden nog steeds vast aan het irrationele geloof dat ‘Koude Fusie’ een junkwetenschap is.

Hoezo ontkenning..?
Dit is hoe ontkenning werkt: we beschermen ons geloofssysteem door geen slapende honden wakker te maken. Zolang de meerderheid van onze groep ons ondersteunt, blijft onze kijk op de realiteit grotendeels vervormd door datzelfde groepsdenken. De ontkenners van de Wereldwijde Opwarming doen dat dagelijks.

De Fleischmann-Pons aankondiging had het begin moeten zijn van een nieuw tijdperk van goedkope en schone energie die ons had kunnen redden van de financiële- en milieurampen en de oorlogen die veroorzaakt zijn vanwege de op fossiele brandstoffen gebaseerde energie. In plaats daarvan hebben ontkenning en smerige trucjes ons 23 jaar laten vergooien en zijn we tientallen miljarden aan dollars kwijtgeraakt aan mislukte nucleaire projecten, alsof er niets gebeurd is. Het presidentiële budget voor 2012 voor dergelijke projecten is 2.5 miljard dollar. De eerste DEMO hot fusion centrale staat momenteel gepland voor 2033.

Hete kernfusie past voor velen beter in het oude 3D-plaatje, waarin alles kennelijk met geweld en grote machines gepaard dient te gaan.. Hier een experimentele hete-kernfusiereactor van binnen..!

Dit verrassende, in feite natuurlijke proces, werd in 1989 ontdekt; het kan ons schone en bijna gratis energie verschaffen. Maar het is duidelijk in conflict met de huidige heersende opvatting bij het begrijpen van de kwantum-mechanica, die wel netjes ‘past’ op de hot fusion reacties. Het lijkt redelijk te trachten de theorie te verbeteren om ook deze nieuwe realiteit daarin te laten passen, maar het negeren heeft in plaats daarvan veel goede wetenschappers overgehaald te trachten ‘de boodschapper af te schieten’.

Gaan we verder dwalen..?
De tijd is gekomen om deze dwaling toe te geven en dat we er werk van gaan maken ons begrip uit te breiden zodat we deze verbazingwekkende nieuwe technologie kunnen perfectioneren. We hebben 20 miljard dollar en 55 jaar gespendeerd aan het trachten te bereiken van een break-even punt met Hete Fusie. Het is tijd om de Koude Fusie een kans te geven.

Er zijn in het verleden vele pijnlijke wetenschappelijke gevechten geweest over modelveranderingen, maar de waarheid zal uiteindelijk zegevieren. Het werk aan Koude Fusie is buiten het zicht continue voortgegaan onder de meer accurate term ‘Low Energy Nuclear Reactions’ (LENR). Gemeden door de gevestigde orde, hebben aanhangers van LENR hun eigen journals en bijeenkomsten gecreëerd. En er is veel vooruitgang geboekt. Regel 1 van deze bijeenkomsten was om nooit over deze bijeenkomsten te spreken, maar deze regel is inmiddels opgeheven..

Het koude-fusie-proces is duidelijk
De redenen voor het feitelijk reproduceren van extra hitte zijn geïdentificeerd en de hoeveelheden van extra hitte zijn toegenomen. Tegen 1995 waren er 21 bekend gemaakte replica’s die een extra hitte lieten zien van 205 watt. Vreemd genoeg heeft de media de interesse verloren na het eerste mediacircus. De gezicht-reddende ontkenning van de media heeft de meeste mensen de indruk gegeven dat de Koude Fusie nog steeds onwerkzaam is.
In 2009 doorbrak 60 Minutes de stilte en bracht een uitstekende update. Maar de rest van de media negeerde het eenvoudigweg en focuste zich in plaats daarvan op minder riskante en nieuwswaardige verslagen, zoals de rijzende benzineprijzen…

De jaarlijkse conferenties zijn voortgegaan. Een weeklange werkende demo van een LENR was te zien op de tiende ICCF Conferentie die in 2003 werd gehouden aan het MIT. De energie-output was daar al 2,3 x meer dan de input. De meest recente bijeenkomst werd gehouden in 2011 in San Francisco onder de auspiciën van het Amerikaans Chemisch Genootschap. Het aantal personen dat lezingen geeft op deze bijeenkomsten is sinds 2007 verviervoudigd.

Negatieve krachten
De resultaten van dit jaar waren zo opbeurend dat het Amerikaans Instituut van Natuurkunde weigerde alle 370 verslagen (!) te publiceren. Het annuleren van dit publicatiecontract was een last minute beslissing, die duidelijk was opgedragen door iemand op hoog niveau. Deze opzettelijke verduistering van een nieuwe technologie zal op den duur echter toch een averechtse uitwerking hebben, omdat de resultaten sterker en sterker worden.

Door gebruik te maken van nikkel en het alledaagse waterstof hebben verschillende onderzoekers hun energie output significant kunnen verhogen en de kosten kunnen reduceren. In 1992 draaide bij Thermacore, een Amerikaanse militaire contractor, een cell gedurende bijna een jaar met een 50 Watt output en 3x overunity.
In 1996 beschreef dr. Sergio Focardi van de universiteit van Bologna in Italië, een experiment waarbij gebruik werd gemaakt van nikkel en waterstof en waarbij gedurende 278 dagen continue gemiddeld 39 Watt extra hitte werd opgewekt.

Zijn Rossi en Focardi bestand tegen de zware druk en/of verlokkingen van de triljoenen-industrie die ‘energie-winning’ heet..?

Er zijn tientallen rivaliserende theorieën die verklaren hoe nucleaire reacties zoveel energie kunnen opwekken zonder gevaarlijke straling af te geven. Theorieën zijn nuttig, maar niet noodzakelijk. Zo we weten beslist nog niet hoe permanente magneten werken, toch gebruiken we ze iedere dag. Praktische toepassingen kunnen experimenteel worden ontwikkeld, net zoals Edison de gloeilamp ontwikkelde.

Nu Rossi en Focardi hebben getoond wat er mogelijk is, kunnen we een golf aan nieuwe aankondigingen verwachten. Nieuwe technologieën lijken te neigen naar het voor altijd hebben van kinderziektes, dus het zal niet verrassend zijn als de levering voor oktober verlaat wordt. En er zijn verschillende andere bedrijven zoals Lattice Energy LLC, Blacklight Power, Brillouin Energy en Energetics die productplannen hadden aangekondigd, maar daarna niets meer van zich lieten horen.

Nu is stilzwijgen niet noodzakelijk een slecht teken, zoals de Bloom Box demonstreerde. Mijn gok is dat we binnen een jaar enkele verbazingwekkende verrassingen zullen zien, die een wake-up call zullen zijn zoals de Sputnik lancering in 1954. Dat moment had echter ook eerder kunnen komen, als we in 1989 maar met respect hadden geluisterd naar de sympathieke, maar lichtelijk verstrooide professoren, Fleishman en Pons.

* * *

Eerdere artikelen over Rossi op Paul Harmans’ ‘Ufowijzer’:

The Washington Times met verslag over ROSSI Energy Catalyzer

Hete fusie-wetenschapper negatief over katalysator

97 E-CATS al actief in 4 landen!!

‘E-CAT’ is de officiële lanceernaam

VS-media negeren energiedoorbraak; moeite met vrije ‘kern’-energie..?

Rossi’s Energy Catalyzer geldig verklaart door NY TEKNIK

170 E-CAT Fusiemodules zijn klaar voor installatie!

Koude fusie generator krijgt italiaans patent

USA krijgt 1MW-koude fusie centrale..!

AMPENERGO brengt Rossi’s ENERGY CATALYZER naar de VS

E-mail aan directeur GREENPEACE..!

 

Totaaloverzicht techniek Andrea Rossi:

Directory: Andrea_A._Rossi_Cold_Fusion_Generator

 

 

Deze YouTube vertelt het verhaal promotioneel in 3-delen:
x

Dit is een reportage van RAI, de Italiaanse staattelevisie, met een Engelse commentaarvertaling:

Bijgaande tekst:
Andrea Rossi is begonnen, na een leven van ontwikkeling en promotie van alternatieve energie, om een commerciële 10 Kw-reactor te produceren, die energie produceert, en daarbij gebruikt maakt van nikkel en waterstof, zonder dat er schadelijke bijproducten worden gemaakt, zoals stralingsafval of straling. Hij en de gepensioneerde Sergio Focardi, fysicus aan de Universiteit van Bologna, hebben een Italiaans patent gekregen op deze applicatie, op 6 April 2011.

In de ‘reactor’ muteert het nikkel naar koper, onder de aanwezigheid van verhit en hoge-druk waterstof. De reactoren zijn klaar voor commercieel verhuur en de katalysatoren die deze reactie op gang brengen, zijn het intellectuele eigendom van Andrea Rossi, en vormen de basis voor de volgende geplande demonstratie in Oktober a.s., waar een 1 Megawatt-installatie zal worden getoond in Griekenland. Deze fabriek zal meer dan 300 van deze 10Kw-reactoren in parallel in serie schakelen.

Zijn Griekse partners hebben het plan om deze reactoren te verhuren in November voor onmiddellijk gebruik.

Mats Lewan, van Nyteknik, vertelt dat “Andrea Rossi, de ontdekker van de energie katalysator, heeft overeenstemming bereikt met een nieuw bedrijf in de Verenigde Staten. De samenwerkingsovereenkomst bestaat eruit dat er meerder jaren wordt samengewerkt met mensen, die verbonden zijn met het Amerikaanse Ministerie van Energievoorziening.

De verse overeenkomst bevat het grofomlijnde plan om in Noord- en Zuid Amerika energie-katalysatoren te verkopen, een apparaat dat grote hoeveelheden energie lijkt op te wekken, volgens een onbekende  en tot op heden nog niet begrepen nucleaire reactie. Onder dit contract, zal een nieuw op te richten bedrijf, Ampenergo, een deel van de royalties krijgen, van de verkoop of licenties van de huur van de apparaten die de energie-katalysator in de beide Amerika’s oplevert.

Verband met de Amerikaanse autoriteiten zijn duidelijk

Craig Cassarino, één van de oprichters van Ampenergo

De oprichters van Ampenergo zijn Karl Norwood, Richard Noceti, Robert Gentile en Craig Cassarino. 2 Van hen hebben ook een consulting firma opgericht, LTI genaamd, ‘Leonardo Technologies Inc.’ Dit bedrijf werkt al 10 jaar op basis van contracten, ter waarde va vele miljoenen dollars, voor het Amerikaanse Ministeries van Defensie en Energie, en een recent contract met DOE, ten bedrage van US$ 95 miljoen.

Robert Gentile was ook onder-minister van Energy uit fossiele energie, aan het Ministerie van Energie, gedurende begin jaren 1990. 3 Van de oprichters kennen Andrea Rossi al sinds 1996 en hebben onlangs nog met hem gewerkt. Rossi is ook mede-oprichter van LTI, maar verkocht zijn aandelen in dit bedrijf eind jaren 1990.

Formeel gesproken, is de deal gesloten tussen Ampenergo en het Amerikaanse bedrijf van Rossi, ‘Leonardo Corporation’ (niet te verwarren met LTI)….”

20 gedachten over “Sceptici: koude fusie-reactor werkt!!

 1. Het verschil tussen oorlog en vrede?
  Wel of niet stoute jongetjes met lucifers en bommetjes.
  Ik krijg sterk het gevoel dat we in een sneltreinvaart een bepaalde richting uitgaan.
  De goede richting zelfs. 🙂

  1. Misschien niet zo off topic want daar deed dit stuk mij ook aan denken.

  2. Ja tijd geleden al eens gezien. Is toentertijd uit bioscopen geweerd. Dient iedereen te zien m.i.. Must see.
   Weer een reden om nieuwe media te zien en de oude media de oude te laten…
   Met de oude media wordt je niet wijzer.

 2. Jaren geleden in Australië heb ik een programma gezien dat over de nieuwste uitvindingen ging, een man had een wasmachine uitgevonden waar zuurstof door het water gepompt werd en de was werd schoon geweldig dacht ik toen, maar was me meteen bewust dat de zeep fabrikant er niet blij mee zou zijn, en ja de machine is er nooit gekomen.
  Het artikel boven laat zien dat willen we deze prachtige aarde behouden er anders mee moeten om gaan ,en alles moeten onderzoeken en doen, om voor onze kinderen en klein kinderen een schone en leefbare wereld te maken .
  Geld en schaalvergroting mag niet langer de enige drijfveer zijn bedrijven er is genoeg
  bereikt het is nu tijd voor duurzaamheid logica en gezond verstand.

 3. Typisch dat dit onderzoek al verder is in de practise fase dan die van magneet motoren.
  Ik snap niet dat er nog geen grote centrale is gebouwd van zeg 5000 watt van magneet motoren.
  Wel merk ik op dat de tegenstand van de energie lobby bij hun ook zeer groot is.

  1. Verwacht niet dat een multi-miljardenbusiness, zich het kaas van het brood laat eten; zoals zij het zien althans..!

  2. Magneet motor? Leg eens uit…het enige dat ik daarvan kan vinden is dat het zeker niet werkt. Oftewel hoax.
   Deze e-Cat daarentegen heeft wel de potentie om te kunnen werken. Echter waarom dit zo met halleluja ontvangen wordt weet ik niet want ook dit is iets dat op een bepaalde brandstof werkt (Nikkel) en dan op een bepaalde isotoop waar maar 1% van alle nikkel uit bestaat. Goed, niet erg maar ook deze Italiaan wil iets verdienen en zal dus op de een of andere manier geld van je aftroggelen.

   Worden we allemaal afhankelijk van de Nikkel-cartels!

   Zeker een goede ontwikkeling is de geringe hoeveelheid afval die bovendien te gebruiken is 🙂

 4. Sorrie hoor, maar nu wordt het toch echt te gek. Vind je het raar dat je niet serieus genomen wordt? Het artikel begint met: “Anna Landman, hoofdredacteur van het Centrum voor Media en Democratie”
  Dat centrum bestaat niet. Wel de stichting: http://stdem.org/nl/ En daar is Anna Landman volslagen onbekend. Is dat nou een typefout, een blunder, een hoax? Doe eens even zorgvuldig onderzoek, dan stuur ik er een echte heuse professionele jounalist op af. Maar als het in de allereerste zin al helemaal niet klopt, dan gaat niemand daar toch serieus op in?

  1. Weleens aan de mogelijkheid gedacht dat het verhaal (incl. de stichtingsnaam) gewoon een vertaling is Johan.. Schreeuwlelijk! http://rossienergycatalyzer.blogspot.com/2011/04/e-cat-continual-media-silence-on-this.html

   Vroeger op school ook al zo’n grote schreeuw Johan..? Jij bent ws ook iemand die AH, een criminele organisatie noemt, als er een artikel verkeerd geprijst is.. Eigenlijk zou het verwijderen van uw reactie het beste zijn..? Wat te doen als de eerste veronderstelling in een reactie al niet klopt..? Jouw niet meer serieus nemen stel ik voor.

  2. Goeie les, bij al mijn volgende vertalingen zal ik namen en aanduidingen van instellingen gewoon in het Engels laten staan.

 5. Ik hoop dat dit werkelijk allemaal van de grond komt , dan kunnen de kerncentrales dicht en kunnen we weer frisse lucht happen in en om de steden omdat alle auto’s en stnkscooters op hun eigen centrale kunnen rijden .
  4,7 kilowatt lijkt me meer dan voldoende voor een huishouden , kan je in de daluurtjes zelfs nog een paar groeilampen op mee laten draaien .

 6. Prof. Stremmenos, gepensioneerde van de universiteit van Bologna, gaat hier serieus op in in het ‘Journal of Nuclear Physiscs’. Hij eindigt met deze mededeling:

  “It follows that, according to given data, the Photoelectric phenomenon and the Compton Effect, could explain the absence of radiations in the Focardi-Rossi system, which, from the amount of producing energy versus the consumption of Ni and H2, as well as from the experimental observation of element transformations, lead undoubtedly to the acceptance of hydrogen cold fusion.”

  Ik concludeer: voorzichtig optimistisch. Maar goed, deze gepensioneerde Griekse prof. is zwaar bevooroordeeld, omdat hij zelf enthousiast onderzoek deed naar koude fusie begrijp ik. Het is mij ook te technisch.

  Mijn vraag: zijn er technici dit dit kunnen falsifiseren?

  http://www.journal-of-nuclear-physics.com/?p=497#more-497

 7. Zoals altijd kom je met eerlijk schone brandstof niet verder. Er moet geld binnenkomen bij de grote wereld beheerders en bedrijven IMF, CO2 verhaal etc maakt er zijdelings deel van uit. Geld moet binnenkomen op alle manieren. En zo betalen we ons te pletter om op een dag te ontdekken dat wij burgers en Nederland bankroet is.

 8. Zijn er al apparaten in Nederland werkend?
  Waar zijn deze te koop?
  Het Nikkel vernieuwen kan denk ik wel iedereen die wat technisch is,en alles is te leren!

 9. Waarom verkoopt Rossi zijn goedkope energie niet al zelf via het lichtnet? Dat is tegenwoordig een uitstekende manier om geld te verdienen, als het opwekken van die energie minder kost dan het opbrengt.

 10. De bestaande macht , de enorme investeringen , die zijn gedaan in olie , kool, en gas, staan het niet toe , dat indien er nieuwe , goedkopere , schonere , enz enz uitvindingen worden gedaan voor de gehele mensheid. Dat deze uitvindingen daadwerkelijk worden gerealiseerd.
  Het gaat om GELD en het gaat om GELD VERDIENEN.
  Of de mensheid er beter van wordt, dat is tweede keus, Eerst GELD verdienen.
  HELAAS zit de wereld zo in elkaar.
  Er zijn al veel uitvinders geweest met BRILJANTE UITVINDINGEN , maar die worden DOODGEZWEGEN . De meest geniale uitvinder was Nikola Tesla
  en als ik dit lees ROSSI en FOCARDI – KOUDE FUSIE REACTOR WERKT ,
  maar wordt zoveel mogelijk tegen gehouden door de bestaande machthebbers ,
  ECHT ECHT ZEER TELEURSTELLEND

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.