Advertentie

Koude fusie-machine slaagt in grote test!!


Koude fusie-machine slaagt in test!

© WantToKnow.nl – Guido Jonkers via MSNBC

x

De Italtiaanse fysicus en uitvinder Andrea Rossi heeft een publieke, openbare demonstratie gegeven van zijn ‘koude fusie’-machine, de zogenaamde ‘E-cat’ aan de Universiteit van Bologna. Hij toonde aan dat met een klein beetje energie-input een onverklaarbare reactie startte tussen waterstofatomen  en nikkel, hetgeen leidt tot een enorme uitstroom van energie. De output was maar liefst 10x de input.

De afmeting van een kleine koelkast zal de E-cat van Rossi krijgen voor huishoudelijk gebruik!.

Eerder besteedden wij uitgebreid aandacht aan deze schitterende vinding, in een groot hoofdartikel dat je HIER vindt, mocht je het niet gelezen hebben. Deze vinding is in staat de wereld één heel grote stap voorwaarts te doen maken, in haar onuitputtelijk lijkende vraag naar energie.

Deze eerste succesvolle koude fusie-experimenten werden zo’n 20 jaar geleden voor het eerst gerapporteerd. Twee types van atomen, een typisch lichter en een zwaarder element, leken te fuseren, waarbij pure hitte vrijkwam, waarmee elektriciteit kon worden opgewekt. Dit proces is een uiterst aantrekkelijke energie-oplossing, om 2 redenen:

1. Deze koude fusie geeft -in tegenstelling tot de uiterst gevaarlijke hitte-fusie, zoals nucleaire fusie, geen gevaarlijke straling af.

2. In tegenstelling tot het fusieproces zoals dat plaatsvindt op o.a. de Zon, is er bij koude fusie géén extreme hitte nodig om het fusieproces op gang te brengen/houden.

De succesvolle kernfusie-fysici Andrea Rossi en zijn vriend Sergio Focardi

Afgelopen April lieten Rossi en zijn vriend, de fysicus Sergio Focardi al succesvol in een demonstratie zien dat hun apparaat werkte. Zij deden dit voor een groep van Zweedse fysici. (zie ons artikel!) Bij de demonstratie die nu echter plaats vond, werd initieel 400 Watt in een module geleid, waarna het fusieproces op gang kwam en het fusie-apparaat een duurzame, continuïteit-output gaf van 10 Kilowatt. Totaal werd er 470 Kilowatt gegenereerd in 3 tot 4 uur.

Professor Peter Hagelstein, hoogleraar aan het MIT (Massachussets Institute of Technology) is electro-ingenieur en tevens computer-wetenschapper. Hij is tevens een van de meest prominente voorstanders van koude-fusie-onderzoek. Hij denkt dat het proces te maken heeft met het in beweging zetten van het atomaire rasterwerk van het metaal, waardoor nucleaire verschuivingen gaan plaatsvinden, die op hun beurt weer leiden tot fusie=hitte..!

Kortom een enorme stap verder op weg naar het vrij opwekken van energie per persoon/huishouden..!

Critici
Vanzelfsprekend is in het wetenschappelijke wereldje een enorme discussie weer losgebarsten, die op zich al met een koude fusie te vergelijken is, omdat er bij relatief geringe input veel hitte vrijkomt.. De pijlen van de wetenschappelijke critici worden vooral gericht op het feit dat met name Rossi, de uitvinder van het proces, uiterst krampachtig schijnt om te gaan met de opstelling van zijn testapparatuur. Deze dient preciés en volledig onder zijn plaats te vinden. Kritische wetenschappers leiden daaruit af dat hij niet fair is in het toelaten van collega-wetenschappers tot de essentie van dit koude-fusieproces. Maar.. We weten allemaal dat wetenschappers regelmatig ook nét mensen zijn, en dus ook gevoelig voor het edele kopieerwerk..!

Advertentie

41 gedachten over “Koude fusie-machine slaagt in grote test!!

 1. Uiteraard zijn er inderdaad critici als dhr Krivit, die Rossi en zijn collega weer als clowns proberen neer te zetten. Uit contact met Paul Haarmans van Ufowijzer.nl die zich uitermate veel met deze materie bezighoudt en zelfs Greenpeace hierover heeft aangeschreven, blijkt dhr Krivit uiterst merkwaardige sponsors te hebben tot in het anonieme. Omdat dit toch enigzins te denken geeft, loopt mijn onderzoek hiernaar nog.

  Verder is al meerdere malen gebleken dat het werkte en toch bespot men de heren Rossi en Focardi. Laten we niet vergeten dat hetzelfde is geflikt bij Fleischmann en Pons.

  1. @KOL

   Uw posts zijn over de gehele linie uiterst irritant.U heeft het almaar over :
   MIJN onderzoek loopt nog…
   IK heb dit…
   IK heb dat…….
   Ik ben van mening,dat zulk een zelfoverschatting niet opp zijn plaats.U bent overal op deze site(en andere) en voert het hoogste woord.Heeft U niets beters te doen,dan hier 24/7 rond te hangen?

  2. Contra
   Oh jawel hoor, ik doe een hoop gemiddeld per dag. Heerlijk toch die overschatting, zoals u dat er van maakt. Getuigd van het feit dat ik een hoop meer weet dan u. Nou als dat geen overschatting is weet ik het niet meer, ik pak even de encyclopedie erbij hoor wordt ik weer een stukkie wijzer.
   En hoe zit het met;
   Ik wil….
   Ik vindt….
   Ik ben…
   U bent toch diegene die niets zelf wil uitzoeken.
   Dus wat doet u hier dan?

  3. Lichtwerkers hebben daar de tijd voor Contra. Ook kunnen ze alle dots heerlijk verbinden met elkaar. Ook meestal zo dat alleen zijzelf en hun trouwe mede kliek lichtwerkers dit begrijpen.

   Ze hebben een intellect (computer waar alles in opgeslagen is) waaruit ze onuitputtelijk desinfo kunnen halen naar het hun belieft. knoop die touwtjes toch eens aan elkaar, dan snap je het ook (niet). Het zullen wel aliens zijn.

  4. @Kees Contra: wat drijft je hier te komen. Wat zijn je vast gedraaide schroeven.. Deel en besef: gedeelde smart is halve smart. Besef: gedeelde vreugde is dubbele vreugde.
   Staat in ‘geeneen’ studieboek. The book of life tought me!

  5. Martijn wat zeg je nog, ga je me vertellen dat Lichtwerkers desinfo verzamelen.
   Lichtwerkers zijn gewoon mensen Martijn. Contra zit gewoon op een lager niveau en zal het nooit begrijpen als hij de sleutel van zijn eigen gevangenisdeur niet open draait naar ontwaking.

 2. Nogal een eenzijdig verhaal.

  Ten eerste, als Rossi alleen een black-box (wit in dit geval) wil laten zien en hij alleen eigen meetapparatuur wil gebruiken bij zijn demonstraties dan wekt dat argwaan. Ook maakt hij claims die hij nog nooit onder gecontroleerde omstandigheden heeft geproduceerd. Je kan het de wetenschap in het algemeen echt niet kwalijk nemen dat ze daarom sceptisch zijn, dat ligt echt aan Rossi’s eigen houding. Wetenschap werkt nou eenmaal met reproduceerbaarheid van experimenten onder gecontroleerde omstandigheden.

  Ten tweede wordt er in dit artikel gewekt (maar die illusie leeft verder wereldwijd) dat goedkope of zelfs gratis energie de oplossing is voor een hele hoop problemen waar de mens en de aarde mee te maken heeft. Maar het is juist de volgende ramp die we over de aarde en mensheid uitroepen. Andere energiebronnen dan fossiel kunnen wel een oplossing zijn voor het broeikasgasprobleem, maar onze echte problemen zitten niet aan de aanvoerkant van energie, maar aan de verbruikskant. We zijn nu met zijn 7 miljarden op ons blauwe bolletje, maar dat gaat in de toekomst alleen nog maar toenemen. Hoe goedkoper en beschikbaarder de energie, des te meer zal er geconsumeerd worden. Ieder van die 7 mld+ mensen wil een stukje vlees, een auto, TV, een eye-phone en -pad, etcetera. Misschien zelfs wel meerdere van die dingen. Dit is het probleem. Al die apparaten gebruiken niet alleen energie. maar ook allerlei andere grondstoffen waarvan er een hele hoop maar in kleine hoeveelheden in de aardbodem zitten. We moeten ons ook realiseren dat de huidige generatie (hopelijk) niet de laatste op aarde zal zijn. Ook die zullen nog grondstoffen nodig hebben. Zoals wij nu bezig zijn, zijn ze snel op. Ook de zorg (medische apparatuur) is afhankelijk van dat soort zaken. Maar ja, wie dan leeft wie dan zorgt.

  Mama Natuur heeft haar grenzen, we kunnen ze wel door inventiviteit oprekken, maar dat duurt niet eindeloos.

  1. Junky XS
   Rustig nou geen stress. Dat Rossi zijn eigen meetapparatuur wil gebruiken is begrijpelijk. Kan er ook niet mee gesjoemeld worden door mensen met slechte bedoelingen. Het is al meerdere malen getest, zelfs met dertig onafhankelijke wetenschapper. En die waren dol enthousiast.

   Voorts heb je het over de gevaren van vrije energie, dat valt wel mee om de dood eenvoudige reden dat ook de apparatuur steeds energiezuiniger wordt. We kunnen dus nu feitelijk als het verder gaat met de vrije energie een Paradijs schapen.

  2. Schaarste-denkers hebben 1 over-1-komst. Ze hebben ladingen meningen aan boord die – bij een mogelijke verandering aan de stelling – beginnen op te lepelen als een kras in de plaat.
   Het is afgrijselijk en lachwekkend om iemand te zien uiten die zich niet bij 1 onderwerp kan houden.
   Het gaat over een apparaat en energy.
   Volgende keer je aandacht bij het onderwerp houden is mijn devies in plaats van chaotische rotzooi over een forum heen te kotsen 🙂

  3. Laat ik nou dat smiley niet snappen achter je laatste zin Yge.. Had toch echt de idee dat je het werkelijk meende. Sticks and stones..?
   JunkyXS, heb het al vaker hier gezegd: Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. De wereld kan fluitend 20 miljard mensen voeden en onderhouden. Maar niet o.b.v. hebzucht-consumptieniveau. Dat ben ik in zoverre met je eens. Maar een ‘normaal’ levensniveau..? Simpel toch?

  4. “De Concretisering van Het-Geen er Ge-Initieerd is, is Mijn UitDaging. Nooit meer Mijn Concentratie Ver-Slappen; Dat heb ik er van Ge-Leerd en elke keer nog voor mijn kiezen Krijg. In Real Life 🙂 ‘K heb noal de neiging om achterover te gaan leunen als de dingen eenmaal op gang zijn gebracht. En DAT is on-verstandig; Alert Blijven bij Elke Zet !”

   Tja voor je het weet is het weer een remise + teleurstelling…

  1. @ junky xs
   Ik begrijp je zorg over de exponentiele ( vraag daar burke maar eens naar) vraag naar grondstoffen als gevolg van een stijgende wereld bevolking. Maar ik denk dat je wat over het hoofd ziet.
   1. In geval van voldoende gratis energie zal een geboorte beperking makkelijker liggen daar er ook een betere zorg en hygiene mogelijk wordt, om van schoon drink water nog maar niet te spreken.Er zal dan minder kindersterfte zijn.
   2. Alles (alle materie) is gestolde energie, en derhalve ,indien de technologie vooruitgang boekt, makkelijker aan te maken en of te recyclen zijn.
   3. We gaan naar een hogere frequentie en zullen dan ook minder afhankelijk worden van b.v. I -pads en andere technologie. Simpel door gedachte kracht en telepathie worden veel van die zaken overbodig.
   4. Andere planeten worden makkelijker bereikbaar indien we andere voortstuwingsmethoden tot onze beschikking krijgen ,meer ruimte voor meer mensen als gevolg.
   Kortom het angstige toekomstbeeld dat jij nu schetst ,is wellicht alleen maar ingegeven door de wetenschap van nu. En niet echt meer van toepassing op de toekomst.
   Laat daarom die angst los en ga voor de verandering(oplossingen)niet voor de beren op de weg.

  2. Er is nog zoveel hoop….Maar alles begint bij bewustwording…

   De nalatenschap van deze man gaat ons enorm verder helpen, het is geen wonder dat hij steeds vaker genoemd wordt…..Nicola Tesla.

   http://www.reformation.org/nikola-tesla.html

   Men heeft hem klein proberen te krijgen…..kansloos…
   Zijn nalatenschap zal indrukwekkend zijn zodra de archieven weer open gaan…en het bedrog van Morgan Chase en de Rockefellers naar boven komt…

  3. En als dit nu eens de eerste stap is in reverse engineering van oude, misschien zelfs verbeterde Tesla technieken waardoor vrij energie (lees gratis) elektra) opwekking waarmee bijvoorbeeld heel eenvoudig zeewater ontzilt kan worden om woestijnen om te toveren in vruchtbare gewassen. berekeningen hebben overduidelijk aangetoond dat een grootte als de staat Texas voldoende is om in principe 7 miljard mensen te huisvesten die zelfs, door de komst van volop gratis energie, allemaal hun iPad speeltjes kunnen blijven gebruiken.

   Just my 2 cents…

  4. Burke was me net voor… 2 zielen, 1 gedachten, soort klein collectief bewustzijn?

  5. Paul
   het gaat mij om het 3D denken dat hier wordt geprofileerd als oorzaak van wat yge het schaarste denken noemt. Dat denkraam is achterhaald en niet in staat tot werkelijke veranderingen te komen. Of het nou om een apparaat of een ideologie gaat, we moeten ons bewustzijn verhogen om tot een ( out of this box ) oplossing te komen. Wellicht zien we dan zelfs dat er eigenlijk geen probleem bestond.

  6. Daarom eerst alles op tafel leggen om horizon verbreeding te krijgen, Be-wust-zijn is de kennis waarom ALLES draait, niet enkel je eigen patroon van waar-mening maar ook die van al die anderen tellen tot 1 geheel. Want elke spiegel heeft ook een achterkant.

  7. Marcel,

   Ik hou me liever bij de feiten. Die zijn dat de mens pas ziet dat de bodem bereikt is als de bodem echt in zicht is. Die bewustwording, als die echt in gang gaat treden, duurt dan nog wel even. Dat is een feedback-systeem, dus reageert achteraf, niet met een blik op de toekomst. Helaas, zo werkt de mens volgens mij.

   En die esoterische zaken die je vermeld moeten ook nog maar eerst waargemaakt en in praktische zaken omgezet worden. Ik heb daar een hard hoofd in dat dat ooit gaat gebeuren. Als het bestaat zal dat ongetwijfeld, maar ook daar heb ik een hard hoofd in. Maar laten we niet in dat soort discussies vervallen, die houden nooit op want die zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen zonder enig ander aantoonbaar bewijs.

   Ik hou heus wel hoop, maar ik vrees dat er eens een hoop lijden aan voorafgaat voordat de mens tot inzicht komt dat we dingen fout doen. Kijk maar hoe water en voedseltekorten nu al veel slachtoffers maken.

  8. Junky xs
   In mijn beleving is de hele schaarste zoals jij die hier uiteenzet , een opgelegde en niet natuurlijke staat van zijn. Derhalve is die schaarste omkeerbaar/wegneembaar, en niet alleen door technieken toe te passen ,ook door een verandering in denken. En niet in de laatste plaats door een vergroting van bewustzijn.
   Het zal wel enige tijd kosten om een ander referentie kader bij de wereld bevolking te introduceren, aangaande welvaart en behoefte, maar dat gaat gebeuren.( we zullen wel moeten). Want als er 1 ding is waarover wij beide het wel eens lijken te zijn ,is het wel dat op de nu ingeslagen weg het einde duidelijk waarneembaar wordt/is.

   @ paul mooie link en aanvulling /verduidelijking van wat ik poog onder woorden te brengen.

  9. Graag gedaan Marcel, @ your service…

   @ Junky XS

   Valt nu nog mee, wordt pas menes bij een Junky XXXL seize.

  10. Hmm ik begrijp dat we geen vertrouwen meer hebben in Gordon Gekko?

   ‘Hebzucht is goed. Hebzucht is prima. Hebzucht werkt. Hebzucht hakt erin, Verduidelijkt en raakt de essentie van de evolutionaire geest’ – Gordon Gekko uit film Wallstreet

   Gordon Gekko – Greed is Good

   http://www.youtube.com/watch?v=Muz1OcEzJOs

   Was dus toch niet echt zo’n visonair….

  11. Wat zit jij nou te bazelen Burke?! iets verkeerds gegeten? Het gebeurd daar wel allemaal maar moet ook hier gebeuren op ‘Onze Lokatie’, ipv van steeds elders.
   Waarom weer in een vakje geplaatst worden wat hebzucht heet?! We zijn FREE van veel dingen, behalve van jou etiketten geplak. LOSLATEN JAAAAH!!!

  12. Hmm beste Paul moet ik je uitleggen dat het wellicht ironisch bedoeld was? relax….:)

 3. @ Paul

  Continu balans = Continu remise = Intrinsieke rust. Die 3 begrippen zijn congruent aan elkaar & voorwaarde-scheppend voor bewustzijn.

  Een goede n8-rust gewenst ! 🙂

  Hey Guido 🙂 Zal ik er de volgende keer een andere smiley bijzetten dan ? 🙁 Of helemaal geen ?

  Als jij -Guido – de wetgever hier bent, dan hoor ik graag van jou wat hierin de wetgeving te zeggen heeft. Want dan ? Dan doe ik dat lekker toch niet 🙂 Of natuurlijk, juist weer wel.

  Hoe dan ook; ieder-1 een prettige n8-rust toegewenst; dat dan weer wel !

  1. @ Yge

   Kan je ook zo’n fraaie ***PING*** klokje neer zetten, dan weten We hoe lang We er over mogen Nadenken in jou potje Simultaan 5D Schaken.

 4. Hoe meer er over die e-Cat naar buiten komt hoe minder ik er van geloof. Waarom laat Rossi na al die tests en demonstraties nog steeds niet weten hoe het apparaat werkt? Hij heeft toch patent aangevraagd? Het risico van kopiëren is daarmee verdwenen.

  Als hij uiteindelijk losse units gaat verkopen dan zal bekend worden hoe het werkt, hoe dan ook. Het is daarom des te vreemder dat hij het zelf nog altijd niet uitgelegd heeft.

  Ik ben het trouwens wel met Junky XS eens, als de mensheid de beschikking krijgt over oneindige hoeveelheid energie dan zijn er geen grenzen meer kwa ontwikkeling, of dat goed of slecht is laat ik in het midden maar bedenk je eens wat er dan allemaal mogelijk is…

  1. Dus als ik het goed begrijp ben je veilig als je patent áánvraagt..?? Een kenner zeker..?

  2. Inderdaad zodra je een patentaanvraag indient ben je al eigenaar. Is dat zo vreemd? Het is zelfs zo dat die patent aanvragen gewoon openbaar zijn (correct me if I’m wrong).

   Als Rossi niet snel duidelijk laat zien hoe het werkt dan wordt dit het zoveelste complot ben ik bang.

  3. Je bent pas eigenaar als het wordt toegewezen. Het openbaar maken gebeurt om de wereld te laten zien, dat dit proces/idee is ingeschreven. Patent Pending staat er dan vaak op producten. HIER bijvoorbeeld.

  4. questionmarc
   Dat hebben we gezien bij Tesla, die had ook overal patent op.
   Toen hij werd vermoord is alles naar de Nazi’s gegaan.

  5. Inderdaad je bent pas eigenaar als het wordt toegewezen. Maar ondertussen kan niemand het idee van je ‘stelen’. Feitelijk ben je dus veilig.
   Maar: als de beste Rossi een echte weldoener zou zijn zou hij het idee vrij verspreiden.

   In het patent wat aangevraagd is staat trouwens ook niet precies hoe het werkt: http://ip.com/patapp/US20110005506

  6. Totdat die Rossi gewoon toestaan zijn ‘vin-ding’ gedurende langere periode met geijkte meters door anderen te laten testen lijkt hij me niet meer dan een aandachtsh03r.
   Zo zijn er wel meer: http://www.trosradar.nl/uitzending/item/1840/celstress al lijkt dit me nou net het aangewezen forum waar de Memon goed gevallen zal zijn.
   Maar we zullen zien, eens moet die ‘white-box’ toch op de markt komen en kan het onderzocht en getest worden. Maar ik zou er niet al teveel hoop uit scheppen. Ik denk dat Rossi tot aan zijn dood gewoon lekker in de spotlights wil staan om uiteindelijk ‘Zijn Grote Geheim’ mee het graf in te nemen. Zijn dood zal dan door allerlei complot-theoristen ook wel als moord aangemerkt worden neem ik aan…

 5. ff wat grappig relevante quotes…..

  ‘Elektrische Energie is, in ongelimiteerde hoeveelheden, overal en altijd aanwezig, en is in staat alle machinerieën van de hele wereld aan te drijven zonder dat er kolen, olie, gas of enig andere brandstof aan te pas komt’ – Nicolas Tesla, Uitvinder en visionair (1856 – 1943)

  ‘Eén van de vele tekenen van de menselijke domheid is de bewondering voor energie. Op zich zelf is energie een volkomen neutrale eigenschap, die pas bewonderenswaardig wordt als het doel, waarop zij zich op richt, dat is.’ – Jacques C. Bloem Nederlands letterkundige (1887-1966)

  ‘Niets in het leven hoeft gevreesd te worden. Het hoeft alleen begrepen te worden.’ – Marie Sklodowska-Curie (Poolse natuurkundige, 1867-1934)

  1. Die site is niet van Rossi zelf. Er staat wel een interessant stuk over de 5 kW home unit op.

  2. Nogal vaag allemaal. Rossi geeft geen goedkeuring aan die site: http://peswiki.com/index.php/Comments:Leonardo-ECat.com_Launch

   [quote]
   “The website: http://Leonardo-ECat.com was launched at 4:00 pm MST, November 11, 2011 (11.11.11). On November 13, Andrea Rossi withdrew his approval of the site and requested that it be removed from the web. Instead, Sterling D. Allan took editorial responsibility for the site and posted notice that the site was no longer the “official” site and that it is not approved by Andrea Rossi.”
   [/quote]

   Een grote unit kost ook ‘maar’ E2000 per kW, dus dat 5kW koffertje moet dan waarschijnlijk iets van E10.000 opleveren, maar daar moet dan nog iedere 6 maanden een monteur voor langs komen om de refueling te verzorgen. Stel je hebt nu een energierekening van E2000 per jaar, dan kost het 5 jaar om terug te verdienen, en dat zonder refueling, en de monteur is (een stuk) duurder dan de brandstof zelf. Ook is het een verwarmings-unit, dus levert geen elektriciteit.

   En gaat dat ding nou verkocht worden zonder Rossi’s toestemming of niet? Als hij wil dat die website verdwijnt lijkt het mij sterk dat hij de verkoop wel zou toestaan. En wat als het echt zou werken, maar die buisiness valt om, omdat Rossi zijn toestemming intrekt of zo, of omdat niemand die dingen wil kopen? Is je investering dan foetjie?

   Ook leuk. OP de Licensee Ccriteria pagina staat “Willingness to proceed with breakthroughs even before science understands how it works”. Verander dat ‘how’ maar in ‘if’. Het lijkt mij nogal een sprong in het duister, zelfs als je toevallig 2 miljoen wankele Euri in een ouwe sok het zitten.

   Maar goed, al met al veel onduidelijkheid en ik denk toch dat hier iemand verschrikkelijk rijk probeert te worden met onbewezen ‘free energy’.
   Er bestaat een gezegde: “If something seems too good to be true, then it probably is”.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.