Advertentie

Help deze dolfijnen; Avaaz-actie!


Omdat Resorts World Sentosa, een soort Disneyland in Singapore, haar zinnen heeft gezet op een nieuwe attractie, lopen 25 dolfijnen het risico op een ellendig leven in gevangenschap. Maar met ons wereldwijde AVAAZ=protest kunnen we het hele project, via negatieve public relations aan de kaak stellen en instaan voor de vrijheid van de dolfijnen. Teken de petitie om de arme dolfijnen te bevrijden, en kom in opstand tegen de handel in in het wild gevangen dolfijnen:

Teken de petitie!

De groep zwom vredig rondom de Salomoneilanden toen een net ze omsloot. 25 wilde dolfijnen zaten in de val voor de nieuwste tentoonstelling van een luxueus resort. Ze zitten nu gevangen als haringen in een ton, zonder voedsel — maar wij kunnen ze bevrijden.

Ten dode opgeschreven…??

Voor wilde dolfijnen betekent gevangenschap een marteling. Hun krachtige sonargeluiden kaatsen terug op de wanden van hun hokken – alsof ze gevangen zitten in een huis met eindeloos veel spiegels. De meeste dolfijnen in gevangenschap sterven jong als gevolg van stress, sommigen plegen zelfs zelfmoord. Als het rijke Resorts World Sentosa er in slaagt ze gevangen te houden dan zal de helft van de groep binnen twee jaar sterven. Bovendien legitimeert het gevangen nemen van wilde dolfijnen een alom afgeschaft gebruik. We kunnen dit niet laten gebeuren — laten we onze stem gebruiken voor hun vrijheid!

Twee jaar geleden werd Resorts World gedwongen om plannen voor een expositie van walvishaaien overboord te gooien. De massale verontwaardiging vormde een te grote bedreiging voor hun reputatie. Laten we nu een grootse oproep doen om deze intelligente, prachtige dieren vrij te krijgen — en dit een keerpunt maken in het gevecht tegen de internationale handel in wilde dolfijnen. Zodra we 500.000 handtekeningen hebben bieden we onze petitie aan aan Resorts World en de media. Teken nu en stuur het bericht door! Klik op de button:

De wilde dolfijnenindustrie is ontzettend wreed en is afgeschaft in landen van Groot-Brittannië tot Costa Rica. Het proces van gevangenneming is verschrikkelijk; de dolfijnen worden naar ondiep water gedreven, waar de helft, nog voordat ze gevangen zijn, verdrinkt of sterft aan verwondingen. Als we Resorts World nu dwingen deze wilde dolfijnen vrij te laten is dat een krachtige boodschap aan alle andere resorts, en het zal helpen de dolfijnenhandel voor eens en altijd stil te leggen. We kunnen de dolfijnen een tweede kans geven – dolfijnenexpert Ric O’Barry heeft al toegezegd de dolfijnen terug in het wild te willen rehabiliteren.

Resorts World beweert dat hun ‘interactieve spa programma’ zieke en gehandicapte kinderen helpt. Echter, voor deze claim ontbreekt elk wetenschappelijk bewijs, en intussen betalen wanhopige ouders duizenden dollars/euro’s voor een denkbeeldige genezing. Ze beweren verder dat hun programma natuurbehoud steunt – maar tochten waarop dolfijnen gevangen worden genomen zijn ook jachtexpedities..! De mooiste dolfijnen worden gespaard, terwijl de rest wordt afgeslacht. Door in het wild gevangen dolfijnen te bestellen drijft Resorts World de vraag naar deze barbaarse jacht op.

De handel in in het wild gevangen dolfijnen moet stoppen. De wereld beweegt langzaam maar zeker in die richting, en onze actie kan een waardevol precedent zijn. Resorts World hebben al eerder moeten buigen voor publieke druk, en kunnen zich niet nog een klap voor hun imago veroorloven. Laten we onze stemmen verenigen om de treurigste dolfijnen ter wereld te bevrijden, en om een cruciale slag te slaan in het gevecht om alle wilde dolfijnen te redden van een kort, ellendig leven in gevangenschap. Teken nu, en stuur dit bericht door aan vrienden en familie:

De uiterst krachtige club die jouw steun verdient.. Doen! (klik voor lead)

Wilde dolfijnen zijn naast ontzettend speels, sociaal en zorgzaam ook heel intelligent. Het zijn fascinerede wezens. In de wereld die we wensen worden dolfijnen niet opgejaagd, gevangen en gebroken. Ze worden behandeld met het respect dat al het leven verdient. Terwijl we werken voor hun vrijheid, nemen we vandaag een kleine maar belangrijke stap in de richting van het verwezenlijken van die wereld.

Met hoop,

Ricken, Ben, Morgan, Alice, Shibayan

en het hele Avaaz-team.

Steun de Avaaz gemeenschap! Ze worden volledig gefinancierd door schenkingen en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven!
Ons toegewijd team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen — schenk hier.

 

BRONNEN:

Het treurige lot van dolfijnen in gevangenschap

In het Engels:

In het wild gevangen dolfijnen voor World Sentosa – het SPCA zegt ‘NEE’ tegen dolfijnen in gevangenschap

Red de Treurigste Dolfijnen Campagne door een lokale groep uit Singapore

Therapie met dolfijnen

Tegen het gevangenzetten van dolfijnen

Dolfijn in gevangenschap pleegt soms

Is het cool om dolfijnen in de dierentuin te zien?

 

9 gedachten over “Help deze dolfijnen; Avaaz-actie!

 1. Het is inderdaad erg wreed hoe die dieren behandeld worden maar tegelijk is er ook de dreiging als ze in het wild leven ook. Met andere woorden die arme dieren zijn nergens veilig. Hoe veel word er niet gejaagd vb in japan op dolfijnen. Nu de haai met uitsterven bedreigd word richten ze hun pijlen (letterlijk) op de dolfijnen voor hun vinnen en word het vlees verkocht onder valse naamkaartjes. Hier zou dan ook iets aan gedaan moeten worden zodat de dieren die in het wild nog rond zwemmen een niet even gruwelijk lot tegemoet gaan en op een dag onze achterkleinkinderen dolfijnen enkel nog herinneren van een postcard ofzo.

 2. Ik kijk niet verder naar The Cove. Weet zo wel waar de mens toe in staat is. Het is ten hemelschreiend. Die vreetcultuur ook. Men leeft naar zijn bewustzijnsstaat, hoger kan men niet dan zijn bewustzijnsstaat hem toestaat. Hoe hoger de bewustzijnsstaat, hoe minder men schaadt.

 3. Uhhhh Guido, waarom blijft er maar reclame rechts staan voor korting op het dolfinarium Harderwijk??????
  Past zeker niet bij dit stuk.

  Ik vind dolfijnen prachtige en intelligente dieren die het verdienen in een schone zee vrij rond te zwemmen.

  1. de advertenties naast onze artikelen, worden er ‘automatisch’ ingeschoten door de zoekmachine van Google. Die zoekt op een woord dat past bij de advertentie die ze mogen plaatsen van een adverteerder, in dit geval het Dolfinarium.
   En idd, die past hier dus niet. Een fout van Google, zonde van het geld voor het Dolfinarium, zonde van de plaatsing naast dit artikel, vanuit irritatie enz. Er is voorlopig niets aan te veranderen, helaas. Het gebeurt wel vaker, hier op de site, maar ook op vele andere sites.
   Let it be, don’t make a big fuz of it.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.