Advertentie

Onze bijdrage aan de ‘klimaatweek’ (3)…!


x
x

Onze bijdrage aan de ‘klimaatweek’ (3)…!

2022 © WantToKnow.nl/be

x

Té vaak weer worden de bevindingen en wijze woorden van wetenschappelijke experts genegeerd. Door politici en andere schreeuwers, die het allemaal beter EN ZEKER zeggen te weten.. De wereld staat aan de rand van de afgrond en… elke seconde telt..! De paniek kan niet groot genoeg zijn.. Zo lijkt het. En even voor de duidelijkheid, er kan en moet een boel verbeterd worden in de wereld, want de mens maakt er ook een zooitje van op veel gebieden. Maar om nou te gaan roepen, zonder ENIGE GOEDE FUNDERING, dat we aan de rand van de afgrond staan, is een gemene streek. Zij die dit roepen, brengen angst en twijfel onder mensen. Als er al sprake zou zijn van klimaatverandering, waarom kan dit dan niet gewoon een natuurlijk proces zijn?

Waarom kan klimaatverandering niet gewoon ZONDER ANGST worden bestudeerd; geen metershoge stijging van de zeespiegel. Geen bosbranden, die op natuurlijke wijze maar blijven toenemen.. (Deze worden in steeds grotere getalen aangestoken!!). Geen uitstervende ijsberen.. Informeer jezelf met betrouwbare informatie van mensen die er verstand van hebben en GEEN BELANG HEBBEN bij een uitkomst.

Geen grote bevolkingsgroepen willen manipuleren en ontdoen van vrijheden en financiële middelen. Tientallen miljarden Euro’s voor een doel, dat NIET ZEKER IS.. Klimaatverandering is een HOAX.. Kijk naar de mensen hieronder, hopelijk mogen zij bijdragen aan je mentale rust in dezen!

Salomon Kroonenberg.
Professor dr. Kroonenberg (1947) is geoloog en was 2009 hoogleraar in de toegepaste geologie was aan de TU Delft. Schrijver van een aantal boeken (o.a. ‘De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar’) Hij was columnist bij het weekblad Intermediair en geldt als criticus van het Kyoto-protocol in het kader van de klimaatverandering. Daarbij relativeert hij vooral de positie en de tijdsspanne van de mens binnen de geologische geschiedenis. Hij wil dat de wetenschap kijkt naar een langere geschiedenis van de Aarde en wijst op de constante veranderingen in het klimaat.

Hier deed hij zelf veelvuldig onderzoek naar en zijn wetenschappelijke kritiek vatte hij samen in het genoemde boek ‘De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar’. Kroonenberg vindt dat in de IPCC-rapportages té weinig aandacht is voor de invloed van natuurlijke factoren op klimaatsveranderingen. Zo zou volgens hem “veel te weinig rekening worden gehouden met vulkanische erupties en variaties in zonneactiviteit. Deze spelen een veel belangrijkere rol bij klimaatveranderingen dan mensen dat kunnen”.

Daarbij blijft hij erbij, dat de bijdrage van de mens aan de klimaatverandering minimaal is en dat er nog te veel (wetenschappelijke) onzekerheid bestaat om in doemscenario’s te geloven. In december 2009 werd hij, samen met Hans Labohm, door de NOS geïnterviewd als ‘klimaatscepticus’. Hierin bevestigde hij dat er naar zijn opvatting geen verband is tussen de uitstoot van CO2 en de opwarming van de aarde.

Hij wordt hierin bijgetreden door (astro-)fysici zoals William Happer, Freeman Dyson en Piers Corbyn, klimatoloog Tim Ball, wetenschapsjournalist Marcel Crok, filmregisseur Marijn Poels en vele andere wetenschappelijke klimaatsceptici. Kijk naar deze video voor een krachtig pleidooi TEGEN ALLE ANGST..!

Prof.dr. Kees de Lange
Als hoogleraar met de nodige kennis rondom klimaat en meerdere wetenschappelijke publicaties per jaar is Kees de Lange (1943) een zeer gerespecteerd wetenschapper binnen de bètawetenschappen. De Lange studeerde wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in Bristol. Hij is actief in de bestrijding van de klimaathysterie, die thans een dominante rol speelt in het publieke debat. Nochtans geven de waarnemingen absoluut geen aanleiding voor paniek.

Niettemin wordt de bevolking dagelijks blootgesteld aan bijbehorende ‘emotionele terreur’. In het kielzog daarvan wordt een carrousel van goed betaalde banen gecreëerd voor de promotoren van de klimaathype. Kees de Lange heeft deze ontwikkelingen van nabij meegemaakt in zijn tijd als senator in de Eerste Kamer. Hij ergert zich aan de overrompelende propagandamachine van klimaat-alarmisten die ons proberen aan te praten dat de wereld over een jaar of twintig vergaat als gevolg van opwarming.

Hij vindt het belangrijk om daar tegenspel tegen te bieden, in wetenschappelijke zin. Daartoe werd ook de stichting CLINTEL opgericht, die als doel heeft, het wetenschappelijke debat tot realistische proporties terug te brengen. CLINTEL heeft een wetenschappelijke adviesraad, met vooral emeritus hoogleraren met een natuurkundige achtergrond, waaronder ook Kees de Lange. In het debat worden klimaatsceptici vaak als klimaat’ontkenners’ neergezet, tot verdriet van dr. Kees de Lange. Kijk naar zijn uitermate heldere uitleg.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.