Advertentie

Reinier van den Berg start ‘Ecoland-tv’..!


Waar menig zenderbaas in Hilversum jaren voor nodig heeft stampt Reinier van den Berg binnen een kleine 12 maanden een tv-kanaal uit de grond. In oktober lanceert RTL-weerman Reinier van den Berg, zijn eigen televisiezender. Vanaf 10 oktober zijn op Ecoland.tv allemaal programma’s te zien over duurzaamheid. “Het wordt positieve televisie hoor”, benadrukt Van den Berg die zijn grote droom werkelijkheid ziet worden door een sterke samenwerking met onder andere Brava-directeuren Rob Overman en Robert Rutten. “Deze heren weten de weg in de televisieland. Misschien is het daarom allemaal zo snel gelukt.”

Nog geen jaar geleden zaten de mannen te brainstormen over duurzaamheid op televisie. Volgens Van den Berg een onderwerp waar te weinig en dan ook te flegmatisch aandacht voor is op de reguliere zenders. “Duurzaamheid is een breed begrip en schrikt vaak mensen af. Wij hopen met Ecoland.tv een stukje bewustwording te creëren zonder ingewikkeld gedoe. 24 uur een zender vullen is veel. We gaan dan ook heel breed. Van documentaires tot speelfilms, van talkshow tot sport. Van buurtniveau tot internationale projecten. Wij hebben de ambitie om een zender te worden waar je alles ziet.” Hieronder het hele verhaal over dit lovenswaardige initiatief.

eco earth rise

x

x

Reinier van den Berg start ‘Ecoland-tv’..!

2014 WantToKnow.nl/.be

x

Niet alleen Wubbo Ockels was onder de indruk van de aanblik van de Aarde vanuit de ruimte; het blijkt dat deze aanblik ‘iets’ losmaakt in de geest van astronauten en hen méér dan ooit deed beseffen dat we met z’n allen maar 1 zo’n ‘bolletje’ hebben.. In 1968 maakte astronaut William Anders tijdens de Apollo 8-missie de opname AS8-14-2383. Deze foto, die je hierboven ziet, zou later wereldberoemd worden onder de naam ‘Earthrise’.

Het beeld van de kleine aarde in een diepzwart en onverschillig universum zorgde voor een nieuw bewustzijn over de kwetsbaarheid van onze planeet; ons enige thuis. Daarna zakte de aandacht weer weg tot Al Gore in 2006 met ‘An Inconvenient Truth’ opnieuw aandacht vroeg voor het fragiele ecologische evenwicht van de aarde waar de mens volledig van afhankelijk is. En we kunnen veel zeggen over Gore, maar dát hij bij mensen ‘bewust-zijn voor welzijn voor dier, mens en planeet’ op de kaart zette, is duidelijk.

RTL-weerman Reinier van den Berg is één van de initiatiefnemers van
RTL-weerman Reinier van den Berg is één van de initiatiefnemers van Ecoland.tv

De problemen waarvoor de mensheid zich anno 2014 geplaatst ziet lijken groter dan ooit: klimaatverandering (of deze nou wél of niet door de mens wordt veroorzaakt!), smeltende ijskappen, waterschaarste, vervuiling, afval, verlies aan biodiversiteit, overbevolking et cetera. Het is opmerkelijk dat ‘de media’ eigenlijk maar bitter weinig aandacht besteden aan onze grootste problemen.

In de media draait het vooral om allerlei vormen van ‘amusement’ en zijn alle nadelen van consumptie grotendeels aan het zicht onttrokken. Sterker nog, de media lijken de trend van consumptie, consumptie alleen maar te versterken. Waar is de economie van het genoeg..?

Ecoland.tv..
Er zijn op televisie talloze thema-kanalen, van koken tot sport. Maar waarom is er nog geen thema-kanaal dat uitsluitend over duurzaamheid gaat? Ecoland.tv, een intiatief van o.a. weerman Reinier van den Berg, gaat daar verandering in brengen. Een groep van 5 initiatiefnemers wil het beste laten zien wat er op televisie en internet te vinden is over duurzaamheid. Ook willen zij in de toekomst zelf programma’s produceren en een ‘groene beweging’ starten, want preken voor eigen parochie brengt je natuurlijk niet veel verder!

ecoland tv logo site

Ecoland.tv wil continu (24/7) aandacht geven aan bijvoorbeeld de gevolgen van het overschrijden van planetaire grenzen. Hoe we meer in overeenstemming met de ecologische grenzen van de aarde kunnen leven. Omdat iedere burger een ecologische voetafdruk heeft, kan iedereen een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Ook willen wij urgentie oproepen en een bijdrage leveren aan de transitie naar een groene economie. Door zaken zichtbaar te maken! Samen met overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers kunnen we een duurzame toekomst realiseren. All Together Now!

ecoland tv televisie sequenceDe initiatiefnemers van ecoland.tv komen uit uiteenlopende werelden (ICT, televisie, media, duurzame energie en grafische vormgeving). Maar allemaal hebben ze een passie voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Door krachten te bundelen geloven ze dat hun dromen werkelijkheid kunnen worden. Het thema is in ieder geval wervend: All Together Now! Kijk naar dit wervend verhaal van RTL-weerman Reinier van den Berg voor Ecoland.tv, de enige tv-zender ter wereld die uitsluitend over duurzaamheid gaat!

Oprichting van de Stichting
Op 1 mei jl. zetten RTL-weerman Reinier van den Berg, grafisch vormgever Frank Langedijk en Brava-directeur Rob Overman bij de notaris hun handtekening onder de oprichtingsakte van Stichting Ecoland.tv. Deze tv-zender gaat vanaf 10 oktober zeven dagen per week programma’s over het thema duurzaamheid uitzenden. Het idee voor de nieuwe zender Ecoland.tv was reeds gelanceerd, maar de oprichting van de stichting was de volgende mijlpaal.

‘Deze handtekening is inderdaad heel bijzonder’ laat Reinier van den Berg weten. ‘Vanaf nu kunnen we alle ideeën die we de afgelopen tijd hebben ontwikkeld, ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Daarmee komt de eerste uitzending van de zender weer een stap dichterbij.’ Doordat Ecoland.tv nu officieel een stichting is, is er een juridische persoon ontstaan, waarvoor de oprichters van de zender nu écht kunnen gaan vormgeven en donateurs werven.

Tot de groep van oprichters behoren ook Robert Hemmen, directeur van de Almeerse groene energiecoöperatie De Groene Reus, en Robert Rutten die net als Rob Overman directeur is bij de televisiezenders Brava en Djazz.tv. Op Ecoland.tv zullen dagelijks pakkende uitzendingen te zien zijn, waarbij de kijker op eigentijdse wijze wordt geïnformeerd over natuur, klimaat, energie, voedsel, wetenschap, afval, economie en politiek.

Er is veel aandacht voor groene initiatieven. Weerman Reinier van den Berg vindt een tv-zender als Ecoland.tv hard nodig. ‘We willen graag laten zien dat er een harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Onze slogan is niet voor niets: All Together Now!’ aldus Van den Berg.

Of de lancering van zijn televisiestation nog te combineren is met zijn werk als weerman voor RTL 4 is nog even afwachten. “Ergens hoop ik van niet. Dat heeft alles te maken met de wens dat deze zender een succes wordt en ik hoop dus dat ik het zó druk krijg, dat ik met het andere werk moet stoppen. Ik vind het namelijk ongelooflijk belangrijk dat er nog veel meer aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en rentmeesterschap.

Maar mijn hart ligt ook bij het weer, gelukkig hoef ik daar voorlopig niet mee te stoppen. Bovendien, er komt op Ecoland.tv ook een weerbulletin, maar dan natuurlijk wel in combinatie met het onderwerp waar de zender op drijft. ”

Ecoland.tv, nu alleen nog zichtbaar op internet, wordt op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, echt op televisie gelanceerd. Van den Berg hoopt deze uiteindelijk te hebben ondergebracht in het basispakket van alle grote kabelaars in Nederland.

Advertentie

5 thoughts on “Reinier van den Berg start ‘Ecoland-tv’..!

  1. Financieel zou het wel snor moeten zitten… Reinier is momenteel te horen in radioreclamespotjes op Radio1 over het beleggen van je vakantiegeld bij ASN bank. Onafhankelijk en groen? 😛

   http://www.asnbank.nl/index.asp?nid=11577&gclid=CLy34J2b4boCFRMctAodjmYAtw

   http://drimble.nl/dossiers/klimaat-milieu/17197833/weerman-reinier-van-den-berg-vecht-tegen-weersverandering-met-bankpas.html

   “Deze heren weten de weg in de televisieland. Misschien is het daarom allemaal zo snel gelukt.” …?

   Natuurlijk, we moeten zuinig zijn op onze aarde en ieder initiatief met dat doel zou gesteund moeten worden. Als het maar weer niet over geld gaat… zucht!

  2. Om zoiets op te zetten met een shoestringbudget valt niet mee, dus ja, er komen pegels bij kijken.

 1. Mooi initiatief! Ben zeker benieuwd of Reinier op zijn eigen kanaal open zal zijn over chemtrails. Dus geen weerberichten over ‘sluierbewolking’, ‘hoge bewolking’ en alle andere fake benamingen…. Ik zal de dag omarmen als er een weerman uit de kast komt met dit verhaal.

 2. Wie het bovenstaande artikel aanspreekt wil misschien ook dit initiatief steunen voor Moeder Aarde en al haar bewoners.

  Op 21-12-2012 hebben grote groepen mensen wereldwijd het begin van een nieuwe ronde van onze zon door De Melkweg gevierd met het doen van een wens van liefde en licht voor onze moeder aarde en al haar bewoners”. Het zou mooi zijn als deze wens met regelmaat bekrachtigd wordt door zo veel mogelijk mensen. De dag waarop de Zon zijn hoogste punt bereikt en het licht het langst schijnt is daarvoor natuurlijk een heel mooie dag.

  Dat er iets moet gaan veranderen op onze planeet is veel mensen inmiddels wel duidelijk, maar wat???
  Heel simpel. We moeten van verdeel en heers naar samen eerlijk delen; van afgescheidenheid naar eenheid; van schaarste naar overvloed en van “IK” naar “Wij Allemaal Samen”.

  De aarde heeft op ons gewacht om een wonder te laten gebeurenen en dat is precies wat we moeten doen.

  Het idee is het volgende:
  Op het moment van de zomerzonnewende op 21 juni 2014 om 10:51 u. in de morgen (lokale tijd), als de zon op zijn hoogst staat, sturen wij allemaal samen in gedachten door onze voeten heen liefde en licht naar onze planeet Aarde en al haar bewoners. Het is belangrijk dat iedereen hetzelfde doet op hetzelfde moment. Iedereen heeft tegenwoordig wel de een of andere vorm van alarm op een horloge, mobiele telefoon i-pad of tablet. Zet het aan en doe mee om 10:51 u. Al is het maar een minuutje of desnoods dertig seconden. Het werkt echt. Wij zullen merken dat er iets gaat veranderen in de wereld als wij regelmatig liefde en licht blijven sturen.

  Deze actie wordt weer wereldwijd verspreid en gesteund door heel grote groepen mensen. Er gaat op 21 juni dus weer gedurende 24 uur een keten van licht over de hele planeet Aarde. Dat kan toch alleen maar iets goeds opleveren voor ons allemaal.

  STUUR S.V.P. LIEFDE EN LICHT op 21-6-2014 ‘s morgens om 10:51 u. DOE MEE!

  Bedankt vanuit de grond van ons hart.

  Liefde en Licht!

  Marjan en Kyra Meuwissen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.