Advertentie

Journalisten gemanipuleerd én HPV-campagne van start..!


Gezien de actualiteit van de HPV-vaccinaties, plaatsen we dit artikel nogmaals. Om duidelijk in de gaten te houden hoe we op een incestueuze wijze worden gebruikt door media, om onze meningen te vormen. De media waar we dus vaak zélf voor betalen, ‘bevruchten’ ons met ideeën van grote bedrijven, zoals in het geval van het nieuwe reclamebureau van de overheid, met informatie om jonge meiden toch maar een HPV-vaccinatie te laten halen. Hier het artikel van begin Februari.

Zo vallen in één dag 2 berichten op je virtuele deurmat, waarbij, als je even goed kijkt, opeens het verband tussen beiden heel duidelijk wordt. En da’s niet alles; bovendien blijken beide berichten elkaar keihard te versterken.. Waar gaat het over?

Het eerste bericht dat me onder ogen kwam:

Journalisten worden voortdurend gemanipuleerd! Een interview van een NOS-redactie-journalist, die een gesprek heeft met Nick Davis, de auteur van het nieuwe boek ‘Flat Earth News’. Dit boek gaat over de uitholling van de kwaliteit van nieuws. Sterker nog, het boek toont duidelijk de mega-manipulaties aan, waarvan grote internationale bedrijven EN OVERHEDEN, zich bedienen om jouw mening te kneden in de vorm die zijn voor ogen hebben.

En het tweede bericht dat me bereikte:

De HPV-vaccinatiecampagne gaat weer van start, de eerste vaccinatieronde was kennelijk nog niet heftig genoeg. Maar er was iets speciaals aan het bericht…!
Er zat namelijk een overzicht bij van de publiciteitscampagne van het reclamebureau dat de Rijksoverheid heeft ingeschakeld om HPV-vaccinaties te promoten. (Promotie door ‘professionals’ schijnt ineens kennelijk nodig te zijn..!!)

In dit promotieschema (dat we natuurlijk jou HIER heel graag aanbieden als .pdf) staan een paar verrassende punten. Om even kort door de bocht de conclusie te trekken: journalistieke artikelen zijn kennelijk te koop, ook de zg. redactionele reacties op zogenaamde (dus valse!) ingezonden stukken..! Want er worden officieel ‘advertorials’ aangekocht..! Dat zijn advertenties die eruit zien als redactionele pagina’s, daardoor meer vertrouwen wekken bij de lezer(es), en die gewoon betaald worden door het bedrijf of de organisatie die achter het bericht zit…

Alléz, we gaan van start, lees verder als je het hele verhaal wilt ‘horen’.. We beginnen vooraan, met het eerste bericht:

x

* * * * * * *

x

‘Journalisten worden voortdurend gemanipuleerd’

Door Esther Bootsma (NOS journaal redactielid)

“Kranten schrijven onzin, nieuwsprogramma’s zitten vol leugens”. Het zijn uitlatingen die je tegenkomt op extreme weblogs, maar die je niet zou verwachten van een gerespecteerde Britse onderzoeksjournalist.
Nick Davies haalde dan ook de woede op de hals van zijn collega-journalisten, met zijn boek Flat Earth News.

“Sommige collega’s haatten me, ze haatten mijn boek, bedreigden me zelfs met fysiek geweld”, zegt Davies. “Ze konden het niet uitstaan dat ik ons eigen falen openbaar maakte.”

De cover van het Engelse boek van Nick Davies.

“Maar daarna kreeg ik berichten van journalisten uit de hele wereld, die blij waren dat ik het eens heb opgeschreven. Ze herkenden het, want het is overal zo. Journalisten zijn niet meer op zoek naar de waarheid. Ze zitten achter hun bureau, en schrijven berichten over van persbureaus of PR-organisaties.
Ze hebben geen tijd om iets uit te zoeken of te controleren, en het maakt hun bazen niet uit. Als ze maar kranten verkopen en kijkers en luisteraars trekken.”

Zijn boek is inmiddels een bestseller. Het is nu in het Nederlands uitgebracht onder de titel ‘Gebakken Lucht’. Davies vindt dat de Engelse titel de lading toch beter dekt, zegt hij tijdens een bliksembezoek aan Nederland.

“De gedachte achter Flat Earth News is dat de nieuwsmedia allerlei verhalen naar buiten brengen vergelijkbaar met vroeger, toen men zei dat de aarde plat was. Iedereen gelooft deze verhalen. Maar als je checkt, kun je ontdekken dat een verhaal dat iedereen gelooft, niet noodzakelijk waar is.”

Aanleiding voor zijn boek was de berichtgeving over de massavernietigingswapens in Irak. Wapens die er achteraf niet bleken te zijn.

“Wat me frustreerde, is dat wij de schuld van de valse informatie legden bij regeringen en inlichtingendiensten. Terwijl de media net zo schuldig waren aan het verspreiden van de valse informatie, en dus aan de oorlog in Irak.
Bij misschien wel het belangrijkste verhaal van dit tijdperk hebben we gefaald, hebben we klakkeloos de persberichten van de Britse regering en het Witte Huis gekopieerd. En als je onze manier van werken analyseert, kom je er achter dat we het heel váak fout hebben. Bij de Mexicaanse griep, de vogelgriep, de millenniumbug…”

Millenniumbug

De cover van de Nederlandse uitgave van Nick Davies boek: 'Gebakken Lucht' (klik voor website uitgever)

Hij besteedt in zijn boek uitvoerig aandacht aan de millenniumbug. Alle kranten schreven dat er vreselijke dingen zouden gebeuren op het moment van de eeuwwisseling, doordat alle computers op hol zouden slaan.

“Navo-raketten zouden zichzelf lanceren. In Engeland zouden alle gevangenisdeuren openzwaaien. Er zouden rellen uitbreken, banken zouden instorten. Maar er gebeurde helemaal niets”, zegt Davies. “Kranten hadden van alles overgeschreven, zonder ook maar iets goed te checken.”

Om zijn stellingen te bewijzen, liet Davies onderzoek doen naar de berichtgeving in Britse kwaliteitskranten. Het bleek dat journalisten nu drie keer zoveel tekst moeten produceren als in 1985.
“Dat betekent dus dat we nog maar een derde van de tijd hebben om onze verhalen te schrijven. Dat is fataal. Een journalist moet op pad kunnen gaan, contacten leggen, verhalen vinden.”

Nog erger was de conclusie dat nog maar 12 procent van alle krantenberichten eigen nieuwsverhalen zijn. De kranten worden tegenwoordig vooral gevuld met overgeschreven persberichten die niet zijn gecheckt.

De schuldigen zijn volgens Davies niet de journalisten zelf, maar hun bazen. De grote bedrijven die alle kranten en nieuwsorganisaties hebben gekocht.

“Zij hebben bezuinigd door journalisten te ontslaan en tegelijkertijd hebben ze de krantenpagina’s en zendtijd uitgebreid. Wij hebben totaal geen tijd meer om ons werk goed te doen, en kunnen dus makkelijk worden gemanipuleerd. Want tegelijkertijd zie je de enorme opkomst van de public relations.
In Groot-Brittannië werken nu meer PR-mensen dan journalisten. Zij weten ons steeds beter te manipuleren: zij bepalen de verhalen die we schrijven, onze invalshoeken, de quoots die we krijgen. Met als gevolg dat we steeds meer verhalen schrijven die zijn gelogen of verdraaid.”

De berichtgeving over de Mexicaanse griep is volgens hem een alarmerend voorbeeld van de manipulatie door de PR-industrie.

“De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde voor een pandemie. Tienduizenden mensen, misschien wel een miljoen, zouden sterven. Dat is niet gebeurd. Wat blijkt nu, volgens een recent rapport van de Raad van Europa, zouden Farmaceutische bedrijven geïnfiltreerd zijn in de Wereldgezondheidsorganisatie, en die hebben ‘overgehaald’ te waarschuwen voor een pandemie.

Met als gevolg dat regeringen in de hele wereld miljoenen van onze dollars, euro’s en ponden hebben uitgegeven voor medicijnen die we niet nodig hadden. Het was één grote oplichting, als de Raad van Europa gelijk heeft.”

Een 'groot EU-leider' die kennelijk achter de PR- en nieuwsmanipulaties aanliep van een 'groot VS-leider'..??!

Ernstige waarschuwing
Zijn boek is dan ook een ernstige waarschuwing.
“Foute berichtgeving is echt erg. Het is niet zo dat je in de bus een onzinnig stukje leest en het leven gewoon doorgaat. De valse berichtgeving over de wapens in Irak heeft geleid tot een oorlog die miljarden dollars heeft gekost en tienduizenden mensenlevens.”

Financiële crisis en ‘het nieuws’..
Ook de slechte berichtgeving in de aanloop naar de kredietcrisis heeft vreselijke gevolgen gehad.

“Financiële  journalisten waarschuwden wel van te voren, maar de meeste kranten pikten het niet op. Het was saai, complex en abstract. Mensen lezen liever of Paris Hilton naar de gevangenis gaat. Maar het gevolg was wel dat regeringen de banken moesten redden van hún belastinggeld.”

De kredietcrisis heeft bovendien een nog grotere druk op de media gelegd, door het wegvallen van advertenties.Terwijl tegelijkertijd het internet mensen weglokt van de kwaliteitsmedia. Davies is dan ook weinig optimistisch over de toekomst van de journalistiek. Want wie heeft er nog geld over voor kwaliteitsjournalistiek?

“Ik hoop innig dat de journalistiek overleeft. De wereld heeft professionele journalisten nodig, die vaardigheden, bronnen en tijd hebben om de waarheid boven water te krijgen. Maar er is geen door God gegeven regel dat een bepaalde beroepsgroep altijd overleeft. Misschien zitten we al in het eerste stadium van de dood van de journalistiek.”

* * *

(Kijk hieronder naar een interview met Nick Davies en Esther Bootsma)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

XX

Dat was het eerste  bericht, een kleine sprong naar het tweede:

Tot zover het verslag van Esther Bootsma, zoals gezegd, nota bene NOS-journaalredacteur, over de externe invloed van PR-consulten, via de reguliere journalistiek, op jouw nieuws..!! Vind je het gek dat krantenoplages teruglopen, en dat de Mainstream Media een groot geloofwaardigheidsprobleem heeft..?? Hoe zou dát nou komen..? Hoe uitgehold is de journalistieke wereld geworden? Of moet je gewoon het beestje bij de naam noemen: ‘ROT’…?

Maar, zoals gezegd, laten we even teruggaan naar de HPV-vaccinatiecampagnes en de -door Esther oog genoemde- Mexicaanse griep idiotie. Het blijkt dat Big Pharma, jeweetwel, de farmaceutische INDUSTRIE, het spel van beïnvloeding op meesterlijk wijze door heeft. En wat zij ook heeft, is VELE MILJARDEN EURO’s OF US-DOLLARS!

Het is voor de farmaceutische INDUSTRIE dus een fluitje-van-een-cent om essentiële invloed op het gezondheidsnieuws uit te oefenen. Duurbetaalde PR-bureau’s, duurbetaalde artsenbezoekers, duurbetaalde adviseurschappen die worden ’toegekend’ aan vooraanstaande overheidsdienaren en dito wetenschappers..

1,2,3, daar gaan we dan! Gezondheidszorg of big business!? Gemanipuleerd door haar favoriete tijdschrift 'CosmoGirl'? Zeg het maar?!

Maar wat gaat er nu gebeuren als ook het Ministerie van Volksgezondheid een reclamebureau in de arm gaat nemen, om haar duur-ingekochtte vaccinaties te slijten? Is dan nog duidelijk wie jouw nieuws aanlevert..?

Van neutraliteit is sowieso in ieder geval geen sprake meer.

Maar waar het vooral om gaat, is dat het reclamebureau, dat de a.s. HPV-vaccinaties moet ‘verkopen’, natuurlijk met dezelfde methodes werkt als Big Pharma dat doet.

Mijn hemel, hoe kun je het bedenken.. Nu worden we van 2 kanten onder vuur genomen..!

Althans.. ‘we’… Het offensief dat nu plaats gaat vinden, zal hoofdzakelijk gericht zijn op jonge meisjes, de HPV-doelgroep..  En om deze doelgroep te bereiken, gaan het reclamebureau en de farmaceutische INDUSTRIE, gebruik maken van de jonge-meiden-media. En natuurlijk van de ouders-van-jonge-meiden-media..

Nu het mediaplan van het reclamebureau COMBAT (nomen est omen?) bekend is geworden, door goed journalistiek werk is uitgelekt zeg maar, kunnen we gewoon even een kijkje nemen in de keuken van de HPV-reclamemakers.

~~~~~~~~

Ik haal een paar belangrijke items uit het mediaschema, dat het reclamebureau, dat de a.s. HPV-campagne voert, heeft opgesteld: (HIER kun je het plan downloaden)

X

(tussen haakjes mijn commentaar, de dikke leads komen rechtstreeks uit het schema)
X

 • ‘J/M Voor ouders – oplage 57.000, 1/1 pagina FC advertorial
  (Een advertorial is in feite een advertentie, die er echter uitziet als een redactie-pagina, zodat het onderscheid wegvalt tussen neutraal-journalistieke en gesponsorde pagina’s in het tijdschrift J/M. Het tijdschrift ontvangt geld voor de redactionele pagina, als er maar komt te staan wat de adverteerder wil..)
 • ‘Hitkrant – oplage 51.000 – redactie met Kim – ingezonden brief beantwoorden.’
  (Hoe is het mogelijk.. Een zg. ingezonden brief wordt valselijk besproken door ‘Kim-van-de-redactie-die-het-allemaal-zo-goed-voorheeft-met-haar-abonnees!)
 • ‘Redactiebezoeken aan grote uitgevers met als doel minimaal 6 grote interviews in moeder- en meidenbladen.’
  (Kennelijk is het ‘ze’ alles waard om in een ‘goed blaadje te komen’..  Wat er tijdens deze redactiebezoeken wordt afgesproken in financiële zin, is natuurlijk binnenskamers!) 

 • Wikipedia is weer ge-update’
  (dit staat er letterlijk… Mocht je nog twijfels hebben over de neutraliteit van Wikipedia..! Nu lees je het eens van een ander..)
 • ‘Sugababes.nl – enquête op site (kort+leuk om te lezen) Na antwoord direct meer lezen over baarmoederhalskanker. Hierna forum topic met resultaten van onderzoek (anoniem), mededeling over baarmoederhalskanker en vaccinaties. Zowel op homepage als op persoonlijke profielen.’
  (hoezo manipulatie..??!)
 • ‘Habbo.nl – infobus sessie, quiz, branded groepspagina en exposure in de openbare ruimte’
  (Ja gezellig, laten we een quiz doen over baarmoederhalskanker..)
 • ‘Hyves.nl – DM naar vrouwen 12-16 jaar en inboxadvertorial’
  (kennelijk is het ook mogelijk om via Hyves jezelf voor te doen als expert en aldaar je ‘waarheid/expertise’ te verkondigen..)
 • ‘Oudersonline.nl – advertorial als artikel op homepage én in de wekelijkse nieuwsbrief. En forum bericht.’
  (kennelijk zijn ook gewoon op internet de redactionele pagina’s te koop? En een redactionele plek op de homepage. Wel lekker, want bij tijdschriften kun je niet op de cover adverteren!)

Nou, hier wil ik het bij laten. Je bent dus gewaarschuwd voor uiterst gekleurde informatie, gebracht door bronnen, waarvan je dacht dat ze neutraal zijn, bronnen die je vertrouwde om niet ‘zomaar’ informatie van commerciële partijen aan te pakken en deze aan jouw te verkopen als ‘NIEUWS’..

En… Je wordt niet alleen door ons gewaarschuwd, zelfs journalisten vinden het kennelijk de hoogste tijd worden om ook te waarschuwen.. Een journalistieke revolutie gloort kennelijk aan de horizon.

Dus: Ouders pas op met de informatie die je denkt neutraal tot je te kunnen nemen. Pas op je kinderen! Hoe was het liedje ook alweer van John Mayer..? ‘Father be good to your daughters’.. HIER

* * * * * * *

X

Hier het NOS-interview met de schrijver van het boek ‘Gebakken Lucht’, Nick Davies.

40 gedachten over “Journalisten gemanipuleerd én HPV-campagne van start..!

 1. Er zijn gelukkig ook media die hele andere berichten over medicijnen de wereld in sturen, zelfs al een paar jaar geleden. Misschien had ik het zelfs al hier op WTK gevonden:

  Statistics prove prescription drugs are 16400 % more deadly than terrorists

  Tuesday, July 05, 2005 by: Jessica Fraser, citizen journalist

  http://www.naturalnews.com/009278_drugs_prescription_drugs_prescription_drug.html

  Nah, typisch iets voor een ouderwetse onderzoeksjournalist dus om hier eens in te duiken. Welke baas geeft hem of haar de ruimte? Acute oplage stijging gegarandeerd!

 2. Het is niet eens alleen het grote nieuws.
  Ook regio nieuws op tv, radio en krant klopt vaak voor geen meter.

  Verhalen worden compleet verdraaid geplaatst. Zelf al een aantal keren meegemaakt.

 3. Hi Guido (en de rest), zie drieluik ‘De Leugen Regeert’ op deze site voor nog meer ‘deja vu’ ervaringen, met na me op het gebied van de vaccinatie propaganda, belangenverstrengeling en pertinente omkoop-leugens…Zoals bekend in de farmaceutische industrie is ‘ghostwriting’ hier dus ook ene bekend fenomeen…

  http://www.wanttoknow.nl/&p=14720/ (in deel 2 zien we de melding van Ouders Online al staan…en ook de ’transparantie’ van Coutinho die binnenkort verslag komt doen-vast niet over het feit dat hij illegaal en zonder toestemming bloed van homoseksuelen -met naam en toenaam-gebruikt heeft voor ander onderzoek, wat hem uiteindelijk zijn baan koste)

  Ben benieuwd naar de nieuwe benaming voor ‘Indianenverhalen en Broodje aap verhalen’die nu allemaal 2 jaar na schrijven zo,n beetje allemaal bewaarheid en bevestigd worden… Shamaan in de aap gelogeerd, zoiets? Of het Honderdste Aap effect van een Indiaan teveel op een emmer die al vol was?

 4. Dank je wel John voor de aanvullende informatie, kunnen we weer aan de slag!

  Nu deze keer geen Ipod maar een Ipad ! ter verloting, hoe durven ze, voor mij de komende jaren geen appels meer!
  Houdt het wel bij mijn Apple ][!

 5. Vraagje,

  Wat kunnen we doen naar scholen en andere instanties of zo. Om de andere kant van de medaille te laten klinken/zien?

  Of laten we het over ons heen komen en de meiden naar de knoppen spuiten?

  Warme groet,
  Bertina.

 6. Ben blij dat men ook wakker gaat worden, eindelijk iemand die wel uit de school durft te klappen. Een bestseller betekend dat het grote publiek wordt bereikt…goed nieuws! Minder is dat idiote gedrag van die vaccinaties. Maar zoals geschreven in een ander artikel over vaccinaties; ik ga 1 keer op mijn dochters liggen en dat is als die prikidioten mijn dochters ook maar met 1 vinger durven aan te raken, ze zullen dat echt toch dwars door dat veel te grootte dikke lijf van mijn heen moeten;-)) De junior dames hier zijn volledig op de hoogte gebracht van de tweede ronde; en met een diepe zucht zeiden ze ik koor “gaan ze het weer proberen”…:-))

 7. Lieve ouders, doe dit je kinderen niet aan !
  Die ziekte is zo zeldzaam dat je het risoco kunt lopen om het niet te doen en laten we even niet vergeten wat voor troep er in die injectie zit het maak je kinderen eerder ziek als dat het de kinderen beschermt !
  Mijn kind is ouder dus hoef me niet bezorgt te maken, zij zou het ook niet doen maar toch zou ik haar nooit en dan ook nooit in laten enten voor dit belachelijke toneelstukje ! Wens jullie allemaal sterkte oh ja werk in een ziekenhuis waar artsen hun kinderen niet laten injecteren die moet toch voldoende zijn of niet ???

  groetjes Pietje

 8. gedachte experiment e.o. open brief aan de zender co-ordinator en de redacties van de praat progamma’s .
  Bij de volgende medische media campagne de voorlichter in een neutrale ruimte zijn of haar verhaal laten doen, dus geen witte jas met rijen pennen en stethoscoop,niet in een ziekenhuis of laboratorium , gewoon buiten dus in burgerkleding,zonder afleidende achtergrond muziek. Dit geldt dan ook voor eventuele opponent, dus geen rommelig werkblad met subversieve posters op de achtergrond.
  Gewoon twee talking heads die niet pochen op hun autoriteit ,de boodschap is de autoriteit.
  Een mens is alleen verantwoordelijk voor eigen daden,als hij/zij goed is voorgelicht!
  @ allemaal dit is ook een antwoord op de vraag van Bertina ’t heeft wat tijd nodig, de toekomstige generaties mogen niet lijden onder de fouten van de voorbije en huidige generatie.
  ik weet niet waarom ik dit allemaal neerschrijf ,zelf kijk ik al jaren geen tv meer( en weet eigenlijk niet hoe de huidige er uitzien) ik laat mijn intelligentie niet meer beledigen, niet dat ik de waarheid in pacht heb, ik vlucht niet graag van mezelf.
  @ mezelf oeps drie”tegeltjes” in een posting is wel wat veel hoor.

 9. http://www.argusoog.org/?p=3926

  ‘Oude gedienden’ op deze website vast wel bekend, maar voor de nieuwe lezers die nog twijfelen of vaccinaties ‘veilig en effectief’ zijn, zie hier uw antwoord (en de bewijzen, die nu dus bewaarheid worden).

  http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/de-kwik-kwek-en-kwakzalverij-van-vaccinaties/ Hier nog eens het artikel over de kwikzalverij die vaccinaties heet, om nog eens duidleijk te maken hoezeer er gelogen en bedrogen (en vooral doodgezwegen!) wordt, omdat het echte bewijs niet wenselijk is voor de verstrengelden in tegengestelde belangen.

  Vaccinaties zijn overtuigend bewezen ineffectief en vooral voor de ‘risicogroepen’ potentieel levensgevaarlijk.

  Om mijzelf niet te blijven herhalen, zie deze links en het drieluik ‘De leugen regeert’ hierboven (juist ook omdat de HPV combat er weer aan komt) om ook dit keer goed geinformeerd te zijn en de juiste persoonlijke keuze te maken.

  (vanwaar eigenlijk die vertraging Klink, Ab en Roel, was het even niet belangrijk om onze kinderen te beschermen tegen de baarmoederhalskanker-waar het vaccin bewezen niet tegen beschermt- of waren de i-Pods al op?).

 10. Goed artikel Guido.

  Als de Nederlandse journalisten zelf onderzoek hadden gedaan naar de HPV vaccins dan hadden de verhalen uit het buitenland lang en breed uitgemeten in alle kranten gestaan en waren uitvoerig in actualiteiten rubrieken besproken.
  Zo erg moeilijk kan het voor een integere journalist ook niet zijn om eens wat verder in deze materie te duiken.
  Als er een meisje in Engeland overlijdt na een Cervarix vaccinatie, dan pikken ze dat van reuters. Het bericht dat het niets met het vaccine te maken heeft, maar met een grote tumor die ze had, halen ze daar ook af en plaatsen ze zonder verder na te denken of na te vragen.
  In de Amerikaanse bijwerkingen databank VAERS staat het gemelde bijwerkingen rapport van haar en daar kun je heel andere conclusies uittrekken.
  VAERS is een nationale databank, maar gek genoeg verschijnen daar nu ook rapporten uit Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje, etc.
  Het verhaal dat er 2 Spaanse meisjes met loeiende sirenes naar het ziekenhuis zijn gebracht heeft hier ook het nieuws gehaald. Dat het niets met het vaccine te maken heeft ook. Maar daar houdt het op. Het waren er niet 2, maar 3 en die drie meisjes zitten nu alle drie in een rolstoel. Ouders is Spanje zijn zich gaan verengingen (want er zijn meer meisjes met ernstige bijwerkingen) en hebben o.a. een handtekening actie op touw gezet om Gardasil van de markt te krijgen.
  Zo zijn er meer verhalen. Overal in de wereld melden ouders dat hun dochters na een HPV vaccinatie bijwerkingen hebben gekregen. Los van elkaar zijn mensen in verschillende landen bezig gegaan om de politiek en de media te benaderen, maar bijna nergens worden ze serieus genomen. Het tij lijkt zich langzamerhand te keren. Al die mensen hebben contact met elkaar en houden elkaar op de hoogte wat er gebeurd. In Amerika zie je dat nu langzamerhand bepaalde journalisten de kant van de Gardasil slachtoffers gaan kiezen. Hoe kan het ook anders. Sommige artsen gaan ook een verband zien omdat er meisjes met vergelijkbare klachten komen en allemaal hebben ze het HPV vaccine gemeen. Gardasil is in Amerika in juni 2006 op de markt gekomen, Cervarix eind vorig jaar. Er zijn inmiddels meer dan 17.000 rapporten van bijwerkingen. Het is wat dat betreft van de 80 verschillenden soorten vaccins die ze daar hebben met stip NR 1.

  Als je op de prikenbescherm site van het RIVM leest dat er in het buitenland geen meisjes zijn overleden of verlamd geraakt zijn dan moet je dat een eens aan die ouders daar in Amerika na gaan vragen.

  Wedden dat je dan een ander antwoord krijgt. Via deze site kun je ze bereiken. Mail gerust, ze zijn altijd bereid om antwoord te geven.

  http://truthaboutgardasil.org

 11. Ik heb contact met ouders van overleden meisjes na het HPV-vaccin. Zij zullen NOOIT stoppen om de waarheid omtrent dit vaccin aan het licht te brengen. Het feit alleen al, dat onze overheid een reclame-bureau nodig heeft, om dit vaccin te “verkopen” zegt heel veel over het vaccin en de overheid.

  Het Mex. griep vaccin heeft vlgs. het contract twee delen: 1. publiekelijk en dus openbaar. 2.geheim (mag niet openbaar worden) Dat betekent letterlijk, dat wij NIET mogen weten wat er in ons lichaam gespoten wordt!

  De Amerikaanse CDC heeft een project gestart in Denver, hetgeen recent van start is gegaan. Terwijl ik dit onderzocht, kwam vandaag het bericht van Rebecca Carley binnen over hetzelfde:

  Scholen worden vaccinatie-centra en kinderen worden gevaccineerd met 7 vaccin’s in 1 keer:

  Murder by injection in Denver middle schools commence; on the way to making the murals in the Denver airport a reality…. Immunizations in School Video: Denver chosen to test new program helping kids get immunizations.Students at Henry World School in Denver were the first. Lyn AlweisVideo http://videocenter.denverpost.com/services/player/bcpid934052406?bctid=63938886001 Although the video states 5 vaccines will be given at once, it isactually 7:
  1. diptheria
  2. tetanus
  3. pertussis
  4. HPV
  5. Menactra (meningitis)
  6. H1N1 7.
  Seasonal flu I expect to see massive infertility and cancer in these children… coming to your middle school soon…

  Tot op heden heb ik altijd het woord moord vermeden. Dat kan ik niet langer.
  De enorme hoeveelheid thimerosal, polysorbate, aluminium, formaldehyde, MF59, ASO4 enz. enz. in een keer ingespoten, is moord. Gesponserd door de CDC.

 12. Ik heb het communicatieplan van aanpak met interesse gelezen, mis daarin nog het stukje tv dacht ik. Het is tegenwoordig de normaalste zaak dat je ook (delen van) afleveringen kunt kopen. Het scenario wordt dan om jouw communicatiedoel heen geschreven als het ware. Ook met actualiteitenrubrieken kun je zaken doen, afhankelijk van de contacten die je hebt. In toenemende mate is het onder communicatieadviseurs geaccepteerd dat je ook beinvloedigsmethoden hanteert ‘onder de oppervlakte’, in wezen dus zonder toestemming van je doelgroep. Dit gebeurt ook steeds meer door overheidsorganisaties. Gelukkig zijn er ook steeds meer adviseurs die hier geen zin meer in hebben en wakker worden.

 13. @ B. Janssen en allen, ja goed plan, laten we eens nadenken welke acties nuttig zouden kunnen zijn. Ik zag laatst http://www.denationaledialoog.nl/ (van de 21minuten-campagne) waarop je een lobby kunt beginnen.

  Maar moeten we eerst niet een lijstje hebben met wat er al wel gebeurt op dit terrein?

  Dus inventarisatie van:

  actiegroepen NL / WW (wereldwijd) zoals bijv. verontruste moeders, wazzup etc.
  informatie online

  en dan gaan kijken wat ontbreekt en wat je zelf kan doen, op scholen, via (huis)artsen, TV programma’s (Masaal Tros Radar aanschrijven met info, vragen en actiepunten) artsenblaadjes aanschrijven, bladen voor ouders j/m. Wat is er op Faceboek, Linkedin, Twitter, nujij.nl? Politieke partijen: wie zijn hier gevoelog voor en hebben media-attentie. Enfin, gebruik het draaiboek van Klink.

  Ik zelf kan desktopreseacrh doen en met info komen ingedeeld voor verschillende doelgroepen. Wie?

 14. Wat iedereen zo wie zo kan doen is een echte brief sturen aan Minister Klink, de Tweede Kamer en het RIVM dat deze manier van campagne voeren niet door de beugel kan. Email heeft weinig zin.
  Ze maken nu echt jacht op onze kinderen en ze kunnen ze prikken zonder dat jij het wil.
  Dit staat in de folder
  Zelf beslissen
  Je krijgt ook een prik als je zonder ouder of voogd komt.
  In de wet is vastgelegd dat bij mensen van twaalf tot en met
  vijftien jaar een medische handeling kan worden gedaan als
  zij dat zelf willen. Ook als de ouder(s) of voogd(en) het daar
  niet mee eens zijn. Neem wel je oproepkaart mee.

  Heb je een weloverwogen beslissing gemaakt om je kind niet te laten vaccineren en de oproepkaart uit voorzorg weggegooid, berg dan ook de ID kaart of paspoort op als je kind die heeft, want dit staat op prikenbescherm Den Haag.

  Ik heb geen oproepkaart ontvangen/ ben mijn oproepspullen kwijt en ik ben wel geboren in 1993 t/m 1996. Kan ik dan toch een prik halen?
  Als jij je kunt legitimeren met een identiteitsbewijs (ID kaart of paspoort) kun je toch een prik halen. Meld je bij de informatiebalie van de desbetreffende locatie in je woonplaats.

 15. @Janny, kinderen hebben al jaren beslissingsbevoegdheid wat betreft behandeling bij b.v. ziekte, dat is niet nieuw. Vanaf 12 jaar kunnen kinderen tegen ouders in b.v. tevens beslissen nog wel behandeld te willen worden terwijl ouders dat niet meer zien zitten. Ook kunnen kinderen vanaf 12 jaar een keuze maken bij wie zij gaan wonen na een scheiding. Dit is een algemeen recht voor kinderen vanaf 12 jaar. Krom is wel dat ouders verantwoordelijk blijven tot 21 jaar terwijl zij volgens de wet vanaf 18 jaar volwassen zijn, denk b.v. aan verzuim op school. Daarvoor ben je verantwoordelijk als ouder tot je kind 21 jaar is……..

 16. Deze week verscheen in de media dat een medisch tuchtcollege oordeelde dat de procedures die Wakefield gebruikte voor zijn onderzoek naar autisme niet door de beugel kunnen, het gevolg is dat The Lancet het onderzoek, in 1998 publiceerd, terugtrok. Alle media schreven vervolgens dat niemand de bevindingen van Wakefield, namelijk dat autisten afwijkingen in hun immuunsysteem hadden, veroorzaakt door onstekingen in de darmen (70% van het immuunsysteem zetelt in de darmen) en dat in die ontstoken darmen het mazelenvirus was gevonden afkomstig van de BMR.
  Een leugen, want als je een beetje zoekt kom je erachter dat zijn bevindingen talloze malen zijn gereproduceerd:

  Telegraaf, lezen jullie even mee???

  O’Leary over het mazelenvirus:

  ‘Professor John O’Leary in Dublin deed een grote studie (91 kinderen) met gebruikmaking van de nieuwste moleculaire technologie om op die manier uit te zoeken of niet alleen het eiwit, maar ook het gen van het virus aanwezig is in de ingewanden van autistische kinderen. Het RNA gen van het mazelenvirus was aanwezig in 75 van deze kinderen (82%) vergeleken met 7% van zeventig uit de controle groep zonder ontwikkelingsstoornis. Dit bevestigt op zijn minst een statistische relatie tussen de aanwezigheid van het virus en de ontwikkelingsstoornis’

  Bron: Daily Mail (2006)

  Wetenschappers vrezen dat het BMR-vaccin autisme veroorzaakt

  Nieuw Amerikaans onderzoek laat zien dat er mogelijk een relatie bestaat tussen het controversiële BMR-vaccin en autisme en darmziekten bij kinderen.

  De studie lijkt de bevindingen van de Britse arts Andrew Wakefield te bevestigen, die een storm veroorzaakte in 1998 door te suggereren dat deze link bestaat. Nu heeft een team van de Wake Forest University school of Medicine in North Carolina 275 kinderen met regressief autisme en darmziekte onderzocht, van de 82 geteste kinderen tot nu toe bleek 70 positief voor het mazelenvirus.

  (…)

  In 2001 repliceerde John O’Leary, professor van Pathology aan het St James’s Hospital en Trinity College, Dublin, zijn bevindingen. Afgelopen nacht zei Dr Wakefield: ‘Met deze studie bevestigt Professor O’Leary nogmaals wat we vonden bij Britse kinderen.. De enige blootstelling aan de mazelen die deze kinderen hadden is via het BMR-vaccin. “Ze ontwikkelden zich normaal totdat zij teruggingen in ontwikkeling, ze lijden nu aan autisme en aan een darmziekte.”
  Verder: Balzola, Kawashima, Furlano, Torrente, Balzola, Uhlmann, Kawashima, Walker en vele anderen.

  Ik kan u vertellen dat er al vuistdikke onderzoeken zijn gepubliceerd over afwijkingen in het immuunsysteem van autisten, waarschijnlijk veroorzaakt door het vaccinatiebeleid, nieuw onderzoek noemt ook het ontbreken van infectieziekten van betekenis bij de moeder (BMR-generatie heeft geen kinderziekten doorgemaakt) gigantische invloed op het immuunsysteem van moeder (minder Th1 en T-geheugencelle, beschermen tegen immuunziekten en maak je aan door kinderziekten) en haar kinderen, blijkt uit onderzoek van universiteiten.
  Hier de literatuurlijst. Zou de papepaai journalist die ook doornemen?
  http://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/Literatuurlijst_van_de_bronnen_artikel_autisme.pdf

  Wel in het nieuws dat er voetbalteams van autisten worden geformeerd, terwijl REGRESSIEF autisme in de 19e eeuw niet in de medische literatuur voorkomt. Waarom vraagt de journalist zich niet af hoe het komt dat er zoveel autisten bijkomen. Thans wordt iedereen nu wijsgemaakt dat regressief autisme altijd bestaan heeft. De papegaai journalist pagegaait en iedereen gaat weer over tot de orde van de dag.

 17. @Harry, dank voor je bijdrage. Gelukkig laat jij de wikipedia, die voor sommige anderen hier de Bijbel is, links liggen. Er is genoeg te vinden voor hen die de wereld niet in winnaars en verliezers scheiden..

 18. @Guido,
  Bedankt voor uw antwoord.

  Toch is er één wikipedia pagina die in ieder geval iets van de gevolgen over het rampzalige vaccinatiebeleid laat zien. Niet direct door de vaccins, maar door het ontbreken daardoor van kinderziekten.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hygiene_hypothesis#cite_note-9

  Helaas denkt men nu na om de tekorten van broodnodige cellen die door kinderziekten aangemaakt worden (Th1: beschermt tegen allergieën/astma en T-geheugencellen beschermt tegen auto immuunziekten zoals MS, is gestegen met 60%) kunstmatig te verhogen i.p.v. kinderen gewoon weer kinderziekten te laten doormaken. Maar die oplossing wil maar niet postvatten.

  In mijn generatie maakte nog 98% de mazelen door, volgens de gezondheidsraard in 1971 stierf toen 1 op de 1 miljoen mensen aan mazelen. Tegenwooordig sterven er alleen al aan astma ongeveer 100 mensen per jaar. Astma is meer dan vervijfvoudigd sinds men de kinderziekten vanaf de jaren zeventig begon uit te roeien.

  Straks krijgen we dus ook al therapiën en prikjes tegen de gevolgen van dit beleid wat ook weer tot nieuwe gevolgen zal leiden.

  De grote winnaar is de farmaceutische industrie en het volk wordt voorgelogen door de main stream media. De immunologen houden hun mond of zoeken naar andere oplossingen omdat het uitroeien van kinderziekten niet ter discussie gesteld mag worden.

  Jammer is dat alleen vakbladen aandacht besteden aan de hygiene hypothese, die overigens in de jaren 60 nog een hypothese was maar inmiddels een theorie is, gefundeerd met wetenschappelijke feiten. Ook bij anti vaccineerder wordt er weinig melding over gemaakt. Die kijken alleen maar naar de stoffen in de vaccins en denken dat alleen daar alle onheil vandaan komt.

  De relatie tussen autisme en de Hygiene hypothese:
  http://www.grc.nia.nih.gov/branches/rrb/dna/pubs/aaihh.pdf
  http://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/Autisme_Hyghyp_Wakefield_publicatie.pdf

 19. @Isabelle
  Schade door vaccinaties hoeven niet alleen doorgeven te worden aan het RIVM maar ook aan deskundigen die er een andere kijk op hebben. Bijvoorbeeld Jannes Koetsier of via de site van Verontruste moeders, die met name in kaart willen brengen wat de gevolgen zijn van HPV-vaccinatie.

  Ik ken zelf een paar gevallen:hesenvliesontsteking, longonsteking na griepvaccinatie alsmede dood door apneu binnen 24 uur na DKTP-vaccinatie.

  Deze gevallen werden door de dokter afgehandeld en volgens de dokter was er geen relatie met vaccinatie omdat die volgens hem veilig zijn. Ze kwamen dus niet eens bij het RIVM terecht. Overigens zou het RIVM ook zeggen dat een relatie met vaccins onwaarschijnlijk is, zelfs al staan de bijwerkingen genoemd op de bijsluiter, maar dan confronteer je ze wel.

  Alleen als anderen op de hoogte gebracht worden worden de gevallen zichtbaar en kan er misschien iets verandert worden.

  Sterkte voor uw vriendin en haar dochter

 20. @Isabelle, overal zijn slachtoffers. Je ziet ook overal dezelfde mechanismen. Overheden die beweren dat er geen ernstige bijwerkingen zijn. De beweringen dat verhalen uit andere landen “Indianenverhalen” zijn. Ouders die van het kastje naar de muur gestuurd worden. De normale media die zwijgt. De alternatieve media die wel verslag doet. Ouders die elkaar vinden via fora of websites.

  Die ouders werken nu samen en zijn bezig om bijwerkingen uit de hele wereld te verzamelen.
  De US, Canada, New Zeeland, Australië, India, Oostenrijk, Engeland, Spanje, overal worden slachtoffers gemaakt door die HPV vaccins. Binnenkort hebben we een overleg met de Amerikaanse Overheid die er langzamerhand ook niet meer onderuit kan en dan worden ook de wereldwijde bijwerkingen aangeboden.

  Mocht je vriendin contact willen met andere ouders van meisjes of haar verhaal willen delen dan kan ze contact op nemen via TRUTHABOUTGARDASIL(apestaartje)CHARTER.NET

  In Engeland zijn ze net weer met de nieuwe Cervarix campagne begonnen en daar zijn nu meer dan 3.400 rapporten van bijwerkingen. O.a. ook GBS.

  Wens je vriendin en haar dochter maar veel sterkte.

  @ Harry als artsen niet mee willen werken om bijwerkingen te melden, dan kunnen mensen het ook zelf doen via http://www.lareb.nl.

  Melden van bijwerkingen gebeurd nog veel te weinig. De schatting is dat maar 1 tot 10 % van de bijwerkingen gemeld worden. Dat is veel te weinig natuurlijk. Hier in Nederland zijn ze wel bezig om daar meer aandacht aan te besteden.

 21. Even ‘of-topic’ en toch weer helemaal niet: vers van de pers 9en ik ben nog steeds verbaasd..), zojuist toezegging gekregen van niemand minder dan…

  Dr Leonard Horowitz!!!

  Bekend van fluscam.com., zie ook drlehorowitz.com en zijn vele videos op youtube..meer dan 15 boeken over NWO, chemtrails, bio-electromagnetic warfare, bio-akoestische en elektromagnetische informatie overdacht bij heling, intentie en geheugen van water, , DNA, liefde en 528 hertz, etc.

  Maar vooral een enorme expert op het gebied van vaccinaties (al zo,n 20 jaar!!!), biologische oorlogsvoering en AIDS/SARS/Ebola (en dan met name de verzwegen kanten hiervan, dus Coutinho en Osterhaus zullen smullen..)

  Live deze zondag bij Gezond en Wel, van 20-22 uur!!! Later meer in de vorm van een apart bericht, vertelt het voort, want dit mag je niet missen. Dit is mijn persoonlijke held, een begenadigd schrijver, spreker met enorm veel kennis over zaken die nu allemala bewaarheid worden en aan het licht komen!!!

 22. Als het Consemulder zijn persoonlijke held is moeten we zeker luisteren.

  Klinkt interessant, waar is dat in gods naam te ontvangen?
  Gezond en Wel? waar is dat, ook een frequentie van?

  Damn wachten op een apart bericht, dat kan wel even duren…

  Lekkere reclamecampagne hier hoor.

  Vertel dan wel welke frequentie, zo weten we nog niets.

 23. Het boek gebakken lucht is zeker de moeite waard om gelezen te worden, je haren staan soms recht overeind.
  Is ook het antwoordt op mijn al jaren hebbende vraag waarom je niets leest over de werkelijk belangrijke dingen in de wereld.
  Al jaren worden onbelangrijke zaken opgeblazen en de crusiale zaken worden vaak gebaggeteliseerd!
  Zo heeft er niemand vraagtekens bij de invasie van US in Haiti, is voor mij ’n vreemde manier van hulpverlening het volpompen met militaire overmacht.
  Vervolgens de dienst uit maken wie er dan mag landen enz.

 24. @ad vanaf dag een heb ik daar ruzie over met mensen in mijn omgeving.Us is aan het helpen daar wordt er geroepen, maar is dat niet een beetje misplaatst sentiment uit het verleden? Als je steld dat er geen militaire hulp nodig is worden er argumenten aangehaald over rellen bij voedselhulp. Elk militair toestel dat land met troepen zou moeten zijn ingezet met hulpgoederen dan was er ook minder geweld bij verdelen van de overvloed aan hulpgoederen.Nu worden die schaars gehouden en daarmee wordt het argument van “de rellen”bekrachtigd

 25. In het weekend de film Avatar gezien……de RDA strijdkrachten deden me denken aan het amerikaanse leger…..ook zo’n drang naar vernietiging, macht en geld.

 26. Niet alleen hier maar ook in Engeland gaan ze weer van start met campagne numero 2.
  De farmaceutische industrie gaat er net zolang mee door tot ze de wacht aangezegd worden maar wie is die Don Quichote die dat aandurft?

  Teenage girls are being rewarded with shopping vouchers for having the cervical cancer jab.

  Girls aged 16 to 18 are being given £45 of vouchers if they complete an inoculation course against the HPV virus, the sexually transmitted infection that causes 70 per cent of cervical tumours.

  A national campaign to vaccinate girls aged 12 to 18 has been criticised over fears it may encourage promiscuity and raise pregnancy rates, and uptake has been low among girls aged 16 to 18.

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1250905/45-shops-bribe-cervical-cancer-jab.html#ixzz0fcFmNSZ6

 27. Ik ben de laatste dagen aan het spitten/graven op het net om het e.e.a. uit te zoeken en geloof mijn ogen niet! Overzichtje?
  In 2012 Viagra voor vrouwen op de markt (valt onder “sexual disfunction diseases”), een vaccin voor Alzheimer is in ontwikkeling, medicijnen/vaccins tegen fobieën zoals blozen, agressief gedrag, pil tegen “voortijdige ejaculatie” (Priligy), hpv-vaccins voor jongens in de US, medicijn anti-obesitas “Alli” (GSK) zonder recept (8 milj. euro omzet/jr alleen al in Frankrijk), officiële overlijdensrapporten Gardasil (50 US, 12 Canada…), 3,5 miljoen doses Ritalin PER DAG in België (3 pillen/dg = 1.000.000 “gebruikers), koeien die ook het hpv-vaccin schijnen te krijgen (wacht nog op bevestiging hiervan), enfin, de ons bekende farmagekte in een notendop…..

 28. als de echte verslaggevers nu eens opstonden en er een eigen krant meeop willen richten dan zou deze hele boze wereld ineens gezonder worden want de meeste jongens/meiden worden gemanupuleerd met als je dit of dat schrijft sta je op straat doe het zelfde als micha kat of ga met hem in zee kom terug met de WAARHEID en vertel geen slappe smoezen meer in het belang van de chemie maffia maar kom op voor de mendheid en laat de kranten zoals telegraaf da nrc handelsblad enz enz maar voor zichzelf zorgen of??? ophouden te bestaan want zij willen onsalleenmaar leugens vertellen in opdracht van hogeraf .
  VERSLAGGEVERS KOM OP DE WAARHEID
  ZOALS MICHA DE KAT .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.