Advertentie

Hoe werkt onze machtselite?


Deze pagina biedt links naar verscheidene betrouwbare en verifieerbare informatie over de machtselite die achter de schermen de touwtjes in handen heeft. Ons meest fundamentele materiaal staat bovenaan de lijst, en wordt, voor diegenen die daarin geïnteresseerd zijn, gevolgd door aanvullende bronnen die dieper op de zaken ingaan. We raden je ten zeerste aan om deze pagina in zijn geheel door te lezen alvorens de diverse links te verkennen. Het WantToKnow.nl team presenteert deze informatie over de machtselite als een gelegenheid om jezelf en anderen te informeren, en te inspireren tot samenwerking om de democratie te versterken en te bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal.

Deze pagina is een product van het Nederlandse WTK-team en is nog onder constructie.

Het lijkt erop dat er binnen de wereldwijde machtselite partijen zijn die ernaar streven zoveel mogelijk controle over de wereld uit te oefenen. 

Het Want To Know.nl Team is benieuwd wat koninging Beatrix in de Bilderberggroep doet. De Bilderbergers zijn een groep machtige mannen en vrouwen (veel van hen behoren tot Europese koningshuizen) die elkaar elk jaar in het geheim ontmoeten om belangrijke kwesties te bespreken (noot 1).

 

 

 

Hoewel ik me natuurlijk wel afvraag wat onze premier in juni 2008 deed bij de jaarlijkse Bilderberg Conferentie, dit keer gehouden in Westfields Marriott in Chantilly, Virginia (VS). Ook de SP heeft hier vragen over gesteld. Op deze website trof ik ook deze foto aan van Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve (FED). Ongetwijfeld zal tijdens deze (hermetisch afgesloten) geheime bijeenkomst de ‘mondiale financiële stabiliteit’ ter tafel zijn gekomen.

Bilderberg & CO

Het lijkt er sterk op dat de Bilderberg-groep een Europese versie is van de CFR. Zoals ik net al aangaf, worden belangrijke beslissingen (volgens diverse onderzoeksjournalisten) vaak binnen geheime genootschappen genomen. WTK.info geeft veel informatie over de Bilderberggroep, een geheim transatlantisch (Amerika en Europa) netwerk dat is opgericht in 1954 in Nederland. De Europese eenwording heeft altijd hoog op de agenda gestaan. Mmmm hoe zou dat toch kunnen?

Initiatiefnemers zijn o.a. David Rockefeller, (ah daar hebben we hem weer!) die zijn fortuin ook verdiende met olieconcern Exxon Mobile en onze eigen Prins Bernard! Wist jij dat hij voormalig nazieofficier is geweest? Nu vertegenwoordigt dochter koningin Beatrix het koningshuis binnen de Bilderberggroep. Ik vraag me af waarom de media daar niet wat meer aandacht aan besteden. Genodigden zijn ondermeer machtige politici, bankiers (b.v. de Wereldbank en de Europese Centrale Bank), captains of industry, mediamagnaten en royalty’s.

Hoeveel invloed hebben privé-netwerken van de rijken en machtigen der aarde op huidige regeringsbeleid en internationale (handels)betrekkingen? Lees bv dit artikel of deze, beiden van BBC News. In één artikel staat: ‘Alle presidenten van de Europese Commissie van de laatste tijd, hebben een Bilderberg-conferentie bijgewoond voordat ze werden benoemd.’ Hetzelfde geldt voor president Clinton en de voormalig Britse premier Blair, die trouwens nu adviseur is bij JP Morgan Chase. Opvallend zijn ook de vele bestuursfuncties die Amerikaanse Bilderbergers bekleden binnen de CFR. Het ziet ernaar uit dat ogenschijnlijk op zichzelf staande genootschappen, wereldwijd onderling met elkaar verbonden zijn.

http://www.nrcombudsman.nl/artikel/654/nrc-en-de-bilderberg-groep-weer-lezersbedrog.html 

http://www.youtube.com/watch?v=OfBGfDX8aTU 

http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/miMedia/2005/week20/maandag_1000_willem.avi_plain.xml