Advertentie

;-) Hoe het financiële systeem werkt..


Als het niet om te huilen was, gingen we er met z’n allen hard om lachen. En misschien moet je dat hieronder maar eens doen..! Want juist over die onzin van ons idiote financiële systeem, daar hebben we het over.

En nemen aan dat jij het toch ook een beetje bizar vindt wat er allemaal gebeurt..? Toch? Want weet jij hoe het mogelijk is, dat witte-boorden criminelen de ene frauduleuze handeling ná de andere uithalen en er gewoon mee weg komen, zónder gevangenisstraf…? Of erger nog.. Zonder zelfs maar ook één rechtszaal van binnen te hebben gezien!

Neem Goldman Sachs, die krijtstreeppak-witteboorden-mannen aldaar strijken al weer mega-bonussen op, als nooit tevoren. Want ze zijn druk bezig, en slagen er volgens eigen zeggen fantastisch in, om hun banken EN de financiële economie in de VS weer uit het slop te halen.. En kennelijk ook nog bezig zich ondertussen het ABP van het lijf te houden..

Waarmee ze dat allemaal financieren? Nou simpel, met geleend geld natuurlijk, van o.a. het ABP…! Want dat andere was op.. Geld lenen van ‘overheden’, jij en ik dus…. Of zoals Goldman Sachs dat deed..

Je leent het bij een land als Griekenland, die geef je als onderpand een pakket met valse hypotheekderivaten.. Klinkt heftig maar ruikt vooral naar oplichting.. Maarr… laten we even terugkeren naar het ‘financiële systeem’… Hoe werkt dat nou allemaal, dat uitlenen en hopelijk-terugbetalen?

Want, om in de woorden te spreken van deze 2 fantastische komieken hieronder: “Hoe kan de ene economie, die failliet is, nou geld lenen aan de ándere economie, die failliet dreigt te gaan. Geld dat die failliete economie al helemáál niet zou moeten uitlenen aan die andere, failliet-dreigen-te-gaan-economie. Want die kan het in de toekomst helemaal niet terugbetalen!”..

Kortom, tijd om het eens even driftig te relativeren allemaal, de woorden van deze mannen-in-krijtstreepjes.. De mannen die zó goed voor zichzelf zorgen, dat ze bijna geen tijd meer hebben om voor de economie te zorgen.. Jeweetwel: die economie die failliet is gegaan en die gevraagd wordt om voor andere economieën te zorgen die failliet dreigen te gaan..!

Maar wij hebben natuurlijk Clarke en Dawes, onze eigen analysten.. ‘Laughing as you sink..’ Think!

Laten we beginnen met de financiële situatie in Europa, gewoon simpel. Even uitleggen, in 3 minuten. Moet kunnen, kijk maar hoe zij dit doen:

x

x

en als we toch bezig zijn.. De kritische journalist gaat gewoon door met vragen, hij wil het wéten, in het belang van ons allemaal natuurlijk.. Hoe werkt nou precies dat financiële systeem..

x

En mocht je denken dat dit overdreven is… De werkelijkheid is veel en veel heftiger dan dit hele komische verhaal.. Kijk eens naar de video’s in dit eerdere artikel, waar ‘ghost-morgage-writers’ of zoals ze inmiddels heten ‘Robo-signers’ bekennen, dat ze tot wel 5000 (!!!) valse hypotheekaktes per dag indienden om het financiële systeem van de bank te voeden..! HIER

* *

Maar het lijkt me dat de massamedia eindelijk een beetje wakker worden en uit hun herkauwende nieuwsverwerkingmachines komen..

De wijdverspreide overheids- en bedrijvencorruptie (niet alleen de banken) vernietigd letter en figuurlijk de Amerikaanse economie is daarmee een rotte appel die de hele wereldfruitmand aansteekt. 270 Miljoen Amerikaanse burgers zijn de dupe van dit corrupte systeem, waar de Amerikaanse overheid, laten we zeggen het goedwillende deel ervan, absoluut geen vat meer op heeft.

Thanks Obama, thanks Bush Jr, thanks Clinton, thanks Bush Sr. en thanks Reagan…  Er is altijd corruptie geweest in de VS, maar vergeleken bij wat de grove graaiers van o.a. Goldman Sachs hebben gedaan in de voorbije jaren, is die corruptie kinderspel geweest..  De prijs voor deze fraude zal door de Amerikaanse bevolking nog voor vele decennia worden betaald.

And the band plays on at CNBC, Fox, CNN en in andere media…. Even wat data die inmiddels bekend zijn geworden, want aan het begin van deze week werden de federale gangsters verplicht om inzicht te geven in de manier hoe het geld dat hen ter beschikking werd gegeven om de ‘credit crunch’ te bestrijden, is besteed..

En ja… DEZE GEGEVENS WAREN TOT BEGIN VAN DEZE WEEK GEHEIM..!   Een paar onthullingen?

 • De Amerikaanse overheid (via de FED) gaf maar liefst US$ 3 Biljoen weg. (dat is 3.000 Miljard!)
 • Zonder de hulp van de overheid was ook mega-bank Goldman Sachs, één van de aanstichters van de catastrofe, failliet gegaan.
 • Geld dat bestemd was voor in moeilijkheden bedrijven, werd ook toegekend aan goeddraaiende bedrijven, zoals McDonalds, General Electric en Harley Davidson..

Kijk naar dit TV-interview met financiële-economie-auteur Christopher Whalen.

32 gedachten over “;-) Hoe het financiële systeem werkt..

 1. Het hele bankensysteem is inderdaad rot. De ellende wordt allemaal nog veel erger want er is gewoon niets vernaderd. De burger heeft moeten bloeden/ gaat bloeden met heeeel veel belastingcenten en de banken gaan gewoon door. Waarom? Omdat ze ermee wegkomen. Keer op keer op keer op keer. Sommige banken zijn heel erg rijk geworden door economieen te laten klappen. Kijk gewoon eens naar Zeitgeist en je valt van je geloof. (letterlijk ook)

 2. Het huidige systeem is inderdaad zowel om te lachen als om te huilen. Maar dit weten we natuurlijk al heel lang.

  Over de hele wereld heen zijn mensen nieuwe keuzes gaan maken, en daar ook naar gaan handelen in hun leven.

  Dat de meeste mensen daar niet bij aansluiten, DAT is de crisis. Niet het huidige systeem is de crisis, maar het feit dat iedereen maar aan dat systeem blijft vast houden. Dat is allemaal wel te verklaren uit angst, en dergelijk, maar dat neemt niet weg, dat dat nu juist de crisis is: het innerlijke leven van de mens zelf.

  Dat vinden mensen niet prettig om te horen, maar de opening is: over de hele wereld heen hebben mensen allang nieuwe keuzes in hun leven gemaakt. Kijk daar naar, en heb de moed om te kijken waar jij voor wilt gaan.

  Dat het systeem bagger is, dat weten we inmiddels wel.
  Maar waar haal je de moed vandaan om dat systeem los te laten he? ….

  Succes iedereen.

  En ik nodig iedereen uit om naar het ruilmiddel Equi te kijken: Equi-place.net .
  Zelfs als je het niets vindt, dan nog brengt het vele handvatten met zich mee, om het oude los te kunnen laten.

  De onderliggende waarde van Equi is de mens zelf: zoveel mensen zoveel ruilmiddel. Meer hebben we niet nodig.

  Er zijn ook meerdere internet applicaties beschikbaar om in crowd power de transitie in te gaan. Die kom je vanzelf tegen in de informatie over Equi Place.

  Crowd power is niet ‘een grote groep, om aantallen ergens tegen te maken’. Crowd power is als groep precies het leven creëren, dat je wilt creëeren. Zolang de meeste mensen nog tegen de macht aan het aanschoppen zijn, zijn ze dus gewoon nog bang voor de macht, en zijn daardoor niet bereid hun voeten in hun eigen leven te verplaatsen.

  Zet kleine stapjes, naar iets wezenlijk nieuws, dan pas ervaar je hoe je vast zit in het oude, of bang bent voor het nieuwe. Laat dat systeem maar zitten, die gaat de verandering echt niet brengen. Alleen mensen die bereid zijn in hun eigen leven nieuwe keuzes te maken.

  Gebruik daarbij het ruilmiddel dat bij je past.

  Als Equi niet bij jou past, kies dan wat wel bij je past.

  http://www.equi-place.net
  http://www.dewerkelijkheidvanhetovervloedsprincipe.nl
  http://www.crowd-power.net (Engelse versie van de hiervoor genoemde site)

  1. Economische Professors die regelmatig op teevee verschijnen en nog steeds absoluut geen clue hebben hoe het huidige economische systeem in elkaar steekt laat staan waar het precies op gebaseerd is en jij durft ijskoud te beweren dat we het allemaal nu wel weten!? Op welke new age only voor vrouwen planeet leef jij?

   Daar waar ze het nieuws nooit niet meer zien en daar nog trots op zijn ook en dat als een soort verdienste zien door het overal en nergens rond te bazuinen dat je niks meer mee krijgt van de mainstream media en ooh en ooh wat een meerwaarde verleent dat direct aan het wezen van verlichte onbenulligheid. Maar genoeg gegriept door de grumpy young old man, ik moet toegeven dat het equi adres nu beter binnenkomt op m’n scherm en niet meer meteen ongevraagd magisch verandert in een holle bolle renaissance orgie van fruit en aantrekkelijke lesbos naaktheid zonder een clue waar het nou eigenlijk om ging.

   De vorige keer dat ik aanbood om een tuintje om te spitten was kennelijk maatschappelijk ongepaster en brutaler dan al die gruwelijk ongevoelige tantrische diensten bij elkaar die ik nu lijsten vol tegen komt met een van hanegem tee van verbazing. Hoe was het ook al weer in die legendarische film van oranje bodem?; “hufters en hofdames” maar je moet niet te onschuldig en te braaf zijn want dan zie ze je niet eens staan. Jah ik heb een geheugen als een olifant… The Lion sleeps well tonight.

   P.S. in de collectiviteit van de nieuwe bee hives hoef je je naam als simpele dar niet meer kenbaar te maken aan moeder overste want er is maar 1 koningin in het centrum van de korf; you will be assimilated resistance is futile zei het borgje in z’n korfje in het land van melk en honing behalve als je er niet bij hoort zonder rectaal ingebrachte paprika chips. De winterse ijspegel groeten aan die andere koningin uit Drenthe.
   Echt gezellig zal het nooit worden in de provincie maar dat wist ik 25 jaar terug al, zo leuk zijn ze hier niet, op geschiedenis24 onlangs nooit uitgezonden archief materiaal gezien van duizenden plaatselijke provincialen die hier op werkkamp naar de veenvelden over de grens in duitsland werden gestuurd in de jaren 30 door onze eigen roverheid onder dwang en dreiging van zeer vuile fascistische maatregelen tot diep in de jaren 40 dus niks alleen onder commando van een bezettend buitenland, misschien dat daar de grimmige wantrouwige verraderssfeer vandaan komt, eigenlijk zou heel Nederland dit soort nabije vaderlandse geschiedenis moeten kennen.

   John Consemulder talks to David Icke Amsterdam 2010 part 1 of 6
   http://www.youtube.com/watch?v=WIvNggT0JmE

  1. @P,
   Zorg dan wel dat je een Plan B of C hebt als je denkt dat een bankrun nut heeft… Ik vind die hele oproep tot een bankrun één grote uiting van naiviteit. Leer uit het verleden, en google eens op bankrun en lees de verhalen wat de impact is als je een week niet gegeten hebt….
   ´Het bankwezen´ heeft allang een Plan B en C maak je niet ongerust, de vraag is wij ook?

   Er bestaan vele andere manieren om dit systeem gecontroleerd te laten wankelen en te starten met iets anders dat meer op een eerlijkheid gebaseerd systeem lijkt. Dit systeem komt in ieder geval niet bij die ‘ander’ vandaan maar moet beginnen bij ‘jezelf’. En ik denk dat dit parallel aan het huidige systeem op te tuigen valt, zodat huidige systeem vanzelf doodbloed….

   Goed astrid dat je weer aandacht besteed aan equi, lokaal denken en handelen wordt de toekomst m.i. dus ook lokaal ruilsysteem en daarbij de ander ook een leven gunnen in innerlijke overvloed ipv die uiterlijke schijn van de materialistische overvloed die gevoed wordt met een niet begrepen gevoel van tekort hebben…
   Succes maandag met de bankrun!

  2. @burke en hoe dan? hoe je het ook wend of keert moet er een keer door de zure appel worden gebeten het alternatief daar leven we al eeuwen in dus de banken om en de gedachte oh dan heb ik straks geen eten tja die gedachte bracht het tot hier en gaf ze al alle kronkels tot nu toe, miljartje hier miljartje daar ach laten we nog es op de enter knop drukken

   dus ja gooi maar om ik verwelkom het want het duurt veel en veelste lang continu komt het erop neer ja ik wil wel veranderen maar ik wil niks inleveren bij dergelijke reacties is mijn indruk, ja ik wil verandering maar zelf er geen nadelen van ondervinden, nou die nadelen wegen in de verste verte niet op tegen het langzaam doodbloeden wat de gemiddelde mens in zijn schoenen krijgt gedrukt in het NU

  3. @P,

   Een bankrun en failliet van de banken drijft ons rechtstreeks in de armen van de NWO, zie daar de introductie van de wereldmunt!En velen zullen deze glimlachend ervaren en blij zijn dat nog er mensen zijn die beslissingen durven te nemen in deze barre tijden…ugh…Ik zie de nieuwsberichten nu al voor me…

   Het is werkelijk spelen met vuur!

   Laten we eerst eens stoppen met het aangaan van schulden, schulden zijn de katalysator van het huidige systeem..

  4. Die bankrun was juist 1 grote illusie.

   Welk slapend schaap kan je daar nou voor wakker pollen?
   die ligt juist lekker onder zijn eigen wollen…

   Er is dus weer niks in gestort, was weer een kreet in de loze leegte.

  5. @Paul,

   er is maar één echte bank run mogelijk en dat is zo snel mogelijk wegrennen bij welke bank je ook maar in de buurt komt!

 3. Ik probeer wat puntjes te verbinden ten opzichte van het monetaire systeem en wat zaken die onlangs gebeurd zijn.

  Stel je hebt “confessions of an economic hitman” gekeken of Zeitgeist Addendum. Wat daarin dus wordt verteld is dat als een land in het bezit is van bijvoorbeeld grondstoffen zoals olie ze interessant zijn voor de zittende corperate machthebbers en als de leider/ regering van een dergelijk land niet wil luisteren naar de wensen van deze lui ze letterlijk moeten voelen. Zo ook Jaime Roldos Aguilera die omkwam tijdens een vliegtuigongeluk.

  Ik kom dan op het vliegtuigongeluk met de vele leden van de Poolse regering waaronder de Poolse regeringsleider toen Polen nee zei tegen het IMF en ze weigerden mee te doen met de massa scam mbt de Mexicaanse griep. De uiterst verdachte omstandigheden waaronder het vliegtuig verongelukte, het vreemde filmpje op Youtube met de schoten en de Russen die er met de 3 zwarte dozen vandoor gingen wekt bijzonder veel argwaan.

  Mensen die dit aankaarten worden geriduculiseerd en weggezet als complot denkers. Een gewone en beproefde methode van de zittende machthebbers om alle ongewenste geluiden uit te bannen.

 4. Na het laatste hoofdstuk van Finacial Tyranny van David Wilcock staat het volgende geschreven door een lezer ingezonden:

  After reading Financial Tyranny I so commend David Wilcock for gruelingly pulling together an extraordinary expose of the elements comprising the dark, repressive, sociopathic, and evil matrix that have so deeply harmed and repressed each and every human being on our planet Earth, and in fact harmed most forms of life on Earth.

  Nature. * God. * Creativity.

  There is a divine flow.
  In nature there is an ebb and flow.

  In ALL of the history of our known civilization, it appears, there has been a progression of this dark matrix, repressing us, brainwashing us, killing us, lying to us, and corrupting our media, banking system, government, sciences, ‘churches’ and how we were taught in school.

  The ebb.

  To all the evil ones, Thank you.

  You were used.
  What a fantastic twist.

  Because you know what’s next?

  The F L O W .

  You were used so to create a trillion-trillion-trillion-trillion-trillion gob size flow for the purpose of expansion, as that is the nature of the universe.

  And so, I see no need for condemnation, you were just part of a grand plan by the divine for our expansion. The ebb is transmuted, the flow will burst forth, and we become one. One.

  Oh My God.

  And for the first time in ALL of the history of our known civilization, we will see the flow of what REALLY matters! LOVE. MUSIC. ART. NATURE. And all that lifts the spirit.

  (If someone in school wants to become a banker, they might be told though they’ll need “something to fall back on” –like something spiritually uplifting.)

  Yes, John Lennon, I CAN imagine.

  Imagine there’s no hell here, It’s easy if you try.
  A heaven is our earth, Above us a clean clear sky.
  Imagine all the people, Living for today…

  Imagine truth in media, No more propaganda.
  The People control the government. Bankers are not gangsta.
  Imagine all the people, Living with no lies…

  You can be a cool dreamer, Be true inside it’ll be fun.
  I know this day will be soon, And the world will live as one.

  Imagine free energy, Clean seas, no GMOs.
  No need for greed or hunger, We’ll plant and grow more & more.
  Imagine all the people, Living for Gaia…

  Imagine there’s no countries, No walls or elite few,
  Nothing to kill or die for, And no religion too.
  Imagine all the people, Living life in peace…

  Imagine truth and love, Appreciate beauty.
  A brother-and-sisterhood of all, Cures and prosperity.
  Imagine all the people, Living healthy lives…

  You can be a cool dreamer, Be true inside it’ll be fun.
  I know this day will be soon, And the world will be as one.

  –JL’s lyrics adapted by Melody Murray (Love from NYC)

  Sooo Timeline One.

  P.S. All the while the Killuminati are in FEMA camps. But we’ll secretly bombard them with soundwaves of healing music until their annunaki/gray/sociopathic DNA strands are literally reprogrammed, then our global cancer is healed. And the world will live as One.

  LOVE. MUSIC. ART. BEAUTY. Living in Harmony with Nature.

 5. Het was nodig om het ego te kunnen determineren en er – in2012 – afstand van te kunnen nemen; de mens had een bord voor zijn kop nodig om los te kunnen komen; elk nadeel had zijn voordeel (achteraf makkelijker gezegd dan vooraf gedacht)

  Uw webgrootmeester wil u graag wijzen op het weekend Global Draw in2012 (30,31 maart & 1 april)

  U is van harte welkom; daar en dan wordt dit lineaire eindspel afgerond.

 6. Las ik gisteravond een artikel over de banken in “spiegelbeeld”, hoorde ik tegelijk op de radio dat een nederlandse bank voorstander is van het kwijtschelden van een groot deel van de schuld van Griekenland. Las ik vanmorgen bovendien dat de mening van die bank is dat men niet behoort te verdienen aan de schulden van een land.
  We gaan stapje voor stap vooruit. Er begint schot in te komen vind ik. Ik lees en hoor allerlei dingen de laatste tijd die de goede richting in gaan. 😀

 7. met een lach vertelt Guido eigenlijk hoe het financiele systeem dus niet werkt. Ik denk dat de wakkeren onder ons inmiddels wel weten dat het einde nadert van ons financieel systeem. En dat we toe zijn aan wat anders. De machthebbers doen nog aan verdeel en heers maar beseffen dat het over en uit is. Ga echt iets doen wat verbetering geeft voor mensen om u heen. Vermijd grootschaligheid als de pest. Geniet van familie vrienden en alles wat u op de been houdt. Blijft netwerken zodat je elkaar ook in crisistijden elkaar kan ondersteunen. Geld terug naar de basis enkel en alleen als ruilmiddel. Als speculatie- of productiemiddel is geld uit den boze. Het heeft geen nut om geld van de bank te halen als het papiertje waardeloos is geworden dan is het waardeloos. Het bestaat alleen omdat we het accepteren niet meer niet minder. Wat misschien handig is voorraden eten en drinken aan te leggen. Tja ook dat kan bederven. Het enige wat elkaar overeind houdt is toch uiteindelijk het vertrouwen in elkaar. Het denken en handelen vanuit uw hart. Alles wat werkt ook een nieuw geldsysteem moet gewoon voor iedereen simpel zijn. Ingewikkeldheid intellectualisering deskundigheid zijn allemaal maskers om ons juist dom te houden. Geeft u daardoor zelf u eigen macht dan niet uit handen? Nemasté.

 8. oja, een hele troost wat je niet hebt kun je ook niet kwijtraken. Dus machthebbers met grote geld de klap komt bij u dus harder aan als het systeem uit elkaar knalt. De machthebbers zijn slachtoffers van hun eigen systeem. Op het droge gaat u als een vis spartelen, maar voor hoelang? Vergeet niet machthebber ook u hebt een vrije wil, dus een keuze in het NU dat bepalend is voor u toekomst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.