Advertentie

‘Alleen een kleine machtselite weet wat er speelt’


Ex-presidentiële tolk over zijn ontdekkingen die leidden tot de website WTK.info

Klokkenluider, afvallige, dissident, luis in de pels… Er is een aantal mensen dat Fred Burks, oprichter van Want To Know.info, liever ziet gaan dan komen. Hij werkte 18 jaar bij de U.S. Departement of State als tolk/vertaler voor hoogwaardigheidsbekleders en presidenten en tolkte hij voor Bush, Clinton, Gore en Cheney. Tot 2004.

fred-burks1Toen nam hij ontslag omdat hij weigerde een contract met buitensporige geheimhoudingseisen te ondertekenen. Van invloed was een ‘lifechanging’ video, die er in 2001 voor zorgde dat zijn wereldbeeld 180 graden draaide. Sindsdien zet hij zich met hart en ziel in om mensen te informeren over de verborgen krachten achter het wereldtoneel.

Hij gaat zelfs zo ver dat hij in 2005 in Indonesië tegen de regering Bush durfde te getuigen in het voordeel van een veroordeelde moslimterrorist. Fred: ‘Het is goed om de schaduwkant te kennen, zodat we met elkaar kunnen kiezen voor een nieuwe wereld.’

Vrienden die beweerden dat  de wereldpolitiek en ons wereldbeeld grotendeels wordt gestuurd en bepaald door geheime genootschappen van de wereldwijde machtselite, verklaarde Fred vroeger voor gek. “Ik had als presidentiele tolk immers zelf deelgenomen aan een groot aantal geheime vergaderingen en ik had nooit iets gemerkt van de invloed van wat voor geheime genootschappen dan ook.”

Mind Control

Tenminste, dat dacht  Fred. Als hij terugblikt, ziet hij dat er wel signalen waren. “In 1997 was er een speciaal diner in het verblijf van generaal Charles Krulak, een met drie sterren onderscheiden commandant van het US Marine Corps. Hij vertelde over verschillende verbazingwekkende gebeurtenissen tijdens zijn bezoek aan de speciale paranormale legereenheden van Indonesië.

Zo zag hij met eigen ogen hoe geblindeerde Indonesische soldaten op de motor  foutloos een lastig parcours reden. Hij wierp ook een muntje  in een groot grasveld – dat hij zelf onmogelijk kon terugvinden – en de soldaten, die niet zagen waar hij het muntje naartoe gooide,  konden het onmiddellijk lokaliseren. Kulak wuifde dit destijds weg als ‘paranormale onzin’. Nu weet ik dat Mind Control een belangrijk wapen is om mensen te manipuleren. zonder dat ze zich dat zelf bewust zijn.”

Buitensporige geheimhoudingseisen

Ik spreek Fred over de telefoon, om 21 uur Nederlandse tijd. Hij woont in Berkely Californië en bij hem is het dan 12 uur in de middag. Het liefst had ik hem persoonlijk ontmoet, want ik ben natuurlijk erg benieuwd naar de man die mij heeft geïnspireerd om WantToKnow Nederland te lanceren. Maar Amerika is nu eenmaal niet naast de deur.  Door de telefoon blijkt al snel dat er een klik tussen ons is en openhartig vertelt Fred alles wat ik van hem wil weten. Dit had niet gekund als hij in 2004 had besloten een geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen. “De State Department stond erop dat ik akkoord ging met een nieuw contract,” legt hij uit. “Dit hield in dat ik nooit met buitenstaanders één woord repte over wat er tijdens mijn werk ter tafel kwam, tenzij daar schriftelijk toestemming voor werd gegeven. Ik weigerde.”

Fred is openhartig. Dit had niet gekund als hij in 2004 had besloten een buitensporige geheimhoudingsovereenkomst te ondertekenen.

Op zich begrijpelijk als je voor Clinton of Bush moet vertalen, toch?
“Ik heb tot 2004 nog nooit een geheimhoudingsovereenkomst hoeven tekenen,” aldus Fred, die in 1981 Indonesisch leerde terwijl hij werkte als leraar op Borneo en een jaar lang bij een Indonesische familie woonde. “Daarbij ging deze geheimhoudingsplicht zover dat ik mijn familie niet eens mocht vertellen waar ik naartoe ging als dat nog niet publiekelijk was gemaakt. Maar ook een leuke mop moest geheim blijven.”

Ze waren destijds niet blij met zijn vertrek. Het is voor de Amerikaanse overheid eenvoudig voor gangbare Europese talen vertalers te vinden, maar er is een tekort aan experts in Aziatische talen. Zeker na 9/11, toen de oorlog tegen het terrorisme begon, werd Fred nog belangrijker. Hij is één van de slechts drie Amerikanen die werkzaam was als Indonesische tolk/vertaler op het hoogste niveau.

Wereldbeeld op zijn kop

Hoe je als gewone jongen in het Witte Huis terecht komt als presidentiele tolk, waar hij in de oren mocht fluisteren van de machtigste mannen ter wereld, is al een opmerkelijk verhaal. Maar ik ben vooral benieuwd hoe  de ‘presidentfluisteraar’ in de zomer van 2001 ontdekte dat de werkelijkheid over de gang van zaken in de wereld,  anders is zoals wij die via politiek en media krijgen voorgeschoteld. Ik val direct nieuwsgierig en enigszins sensatiebelust met de deur in huis.

Was dat tijdens een geheime bijeenkomst in het Witte Huis met Bush?
“Nee. Maar ik was de laatste drie jaar – voor mijn ontslag in 2004 – veel achterdochtiger wanneer ik werkte als tolk/vertaler. Zo moest ik in september 2001 – slechts een week na 9/11 –in het Witte Huis voor de eerste keer vertalen voor Bush, tijdens een Oval Office bijeenkomst met de Indonesische president Megawati Soekarnoputri.  Het zou ondermeer gaan over terrorisme. Vooraf vroeg ik aan mijn supervisor: ‘Hoe is Bush in staat om hierover te praten?’ Het ging namelijk over zaken die voor mij al lastig waren en zeker 8 dagen na 9/11 zou hij toch wel andere zaken aan zijn hoofd hebben. Zij wist het ook niet.”

De volgende dag tijdens de vergadering stond Fred versteld: “President Bush was tot in de allerkleinste details op de hoogte van al deze zaken over Indonesië. Bush staat niet bekend om zijn intelligentie. Ik dacht: ‘Of hij houdt het hele land voor de gek en hij is toch briljant of hij kreeg de informatie toegespeeld via een oortje.’ Ik wist oprecht niet wat ik moest denken,” zegt Fred. “Toen ik later nog een paar keer met hem moest werken, ontdekte ik dat hij inderdaad niet zo slim was. Dus toen bleef er – in mijn ogen – nog maar één optie open.”Witte Huis-woordvoerder Sean McCormack verwees deze bewering in één woord (‘nonsens!’) naar het rijk der fabelen. Maar Fred is niet de enige die beweert dat Bush bij gelegenheid gebruik maakt van een oortje.

Lifechanging video: Out of the blue

De cover van de DVD
De cover van de DVD

Tijdens deze vergadering was Fred er al zeker van dat 9/11 gemanipuleerd moest zijn, ook al kende hij de details toen nog niet. Maar zijn onderbuikgevoel had alles te maken met de – zoals hij dat noemt: lifechanging video – ‘Out of the blue’, die hij zes weken voor 9/11 van een vriend had gehad. Zodra Fred weer aan deze UFO-documentaire terugdenkt, begint hij nog enthousiaster te vertellen:

Deze film bevat veruit het beste UFO-videomateriaal dat ik ooit heb gezien! Maar ook bevat de film onthullende interviews met astronauten, generaals, admiralen, professoren en andere gerespecteerde mensen. Ze hebben stuk voor stuk zelf een persoonlijke ‘UFO-ervaring’ gehad en praten openhartig over deze doofpotaffaire, de mogelijke redenen van geheimhouding en het effect ervan op onze wereld.”

Het UFO-fenomeen fascineert mij ook enorm: schotelvormige objecten, driehoeken en lichtbollen. Ze duiken op uit het niets en zijn in staat tot wonderbaarlijke manoeuvres. Maar vooral ook de geheimhouding, die is haast een groter raadsel dan het fenomeen zelf.

Wat denk je ‘zien wij ze vliegen’?

“De televisieserie Star Trek kon nog wel eens meer op waarheid berusten dan we denken. Door intensief onderzoek (zie UFO Information Center) ben ik ervan overtuigd geraakt dat er wezens bestaan op andere planeten, die duizenden zo niet miljoenen jaren verder in hun ontwikkeling zijn, zowel technisch als spiritueel. Getuige de vele UFO-sightings wereldwijd, maken ze geen gebruik van de verbrandingsmotor maar beschikken ze over een techniek die het mogelijk maakt om interstellair (voorbij tijd en ruimte) te reizen.”

“Door intensief onderzoek ben ik ervan overtuigd geraakt dat er wezens bestaan op andere planeten, die duizenden zo niet miljoenen jaren verder in hun ontwikkeling zijn, zowel technisch als spiritueel.”

Voor Fred was deze video het begin van een diepgravende zoektocht naar de echte gang van zaken achter de schermen. Hij struinde internet af, kwam in contact met allerlei mensen, las vele boeken en keek naar talloze documentaires. “Ik kwam in aanraking met een verbazingwekkende hoeveelheid betrouwbare informatie over grote samenzweringen, die ik voorheen als ‘compleet gestoord’ zou hebben bestempeld.”

Noem eens een voorbeeld?
“Als je mij vroeger had verteld over buitenaardse interventie, waarbij kernkoppen van het Amerikaanse leger onschadelijk werden gemaakt, had ik het niet geloofd. Maar lees bijvoorbeeld het verhaal van drie militairen in het boek Disclosure van Steven Greer. In één geval waren zestien kernkoppen volledig onschadelijk gemaakt. Dit een dag nadat er UFO’s waren gesignaleerd boven de militaire bases, die potlooddunne rode stralen op de kernkoppen richtten. Dat is toch opmerkelijk?” Absoluut, stem ik in. Dit klinkt als sciencefiction. Maar Fred noemt nog een ander omstreden voorbeeld: 9/11, de dag dat moslim (?) terroristen het World Trade Center en het Pentagon aanvielen.

“Kijk maar eens bij het 9/11-dossier (bij WantToKnow.nl onder Politiek). Meer dan 50 hoge functionarissen uit leger, inlichtingendiensten en regering stellen 9/11 openlijk ter discussie. Op mijn website vind je media-uitspraken van congresleden, een voormalig hoofd van de FBI, een voormalig topeconoom onder president George W. Bush, een staatssecretaris van Financiën onder president Reagan, een voormalig hoofd van het ruimtevaartprogramma van het ministerie van Defensie onder Reagan, een Britse minister onder premier Tony Blair, en meer. In verslagen op gerespecteerde websites, claimt elk van deze leidinggevenden dat er serieuze problemen zijn met de officiële regeringsverklaring met betrekking tot 9/11.”

Bush en de zijnen kwamen zeker in een heel ander daglicht te staan?

Fred Burks bij een video waarin hij op de achtergrond tolkt voor Bush jr. in zijn gesprek met Soekarnoputri
Fred Burks bij een video waarin hij op de achtergrond tolkt voor Bush jr. in zijn gesprek met Soekarnoputri

Fred lacht. “Bush is altijd heel vriendelijk tegen mij geweest. Ik heb drie keer voor hem getolkt bij een vergadering en vier keer over de telefoon. Zo was er eens een lunchvergadering en Bush zei tegen mij: ‘Hé ze hebben jou geen water gebracht.’ Waarna hij dat voor me regelde. Als tolk is het heel belangrijk dat je veel water drinkt en dat dit hem opviel vond ik ongelooflijk.

In Amerika hebben wij de uitdrukking: ‘Good old boy’. Dat is George Bush ook. Dat betekent dat hij conservatief is, maar wel vriendelijk tegen zijn familie en zijn eigen mensen. Clinton was weer erg geliefd bij zijn personeel. Ik was onder de indruk toen een secretaresse van het Witte Huis mij vertelde dat hij alle namen van de kinderen van zijn personeel uit zijn hoofd kende.

En Al Gore zat tijdens vergaderingen vaak kauwkom kauwend met zijn benen over elkaar te praten. Iets wat als heel onbeschaafd wordt gezien.” Alleen over vice-president Dick Cheney is Fred minder te spreken: “Ik heb één keer voor hem vertaald. Zoals de pers hem vaak portretteert; nors en gesloten  – zo is hij ook.”

WantToKnow: nieuwsartikelen gebaseerd op feiten.

Voor veel mensen zal het moeilijk te geloven zijn dat deze mensen deel uitmaken van een geheim genootschap. Neem bijvoorbeeld Al Gore, Nobelprijswinnaar en klimaatgoeroe die met zijn documentaire ‘Een ongemakkelijke waarheid’ de wereld heeft wakker geschud over het klimaatprobleem. “Alleen een kleine machtselite (zie kader), weet wat er precies speelt,” aldus Fred.

“Maar als je je eenmaal verdiept, dan doorzie je hun werkwijze en kun je ogenschijnlijk losse eindjes – zoals wereldgebeurtenissen, mensen en situaties – aan elkaar knopen. Daarom heb ik van 2001 tot nu alle informatie van mijn zoektocht gebundeld op WantToKnow. Er circuleert veel informatie, maar het is lastig het kaf van het koren te scheiden. WantToKnow heeft zich gespecialiseerd in het presenteren van op feiten gebaseerde nieuwsartikelen en beknopte samenvattingen. Met de aangegeven links kan je de informatie zelf beoordelen. Ik wil niemand overtuigen, maar mensen aansporen zelf op onderzoek uit te gaan.”

Is WantToKnow een populaire website in Amerika met veel bezoekers?
“In bepaalde kringen zeker. We hebben al meer dan twee miljoen lezers bereikt. Dagelijks ontvangen we circa 3000 bezoekers, waarvan 2000 nieuw zijn. Circa 30% is daarbij afkomstig buiten Amerika. Maar we hebben de hulp van zoveel mogelijk mensen nodig om er miljoenen meer te bereiken. We zijn ontzettend blij dat jullie in het Nederland het initiatief hebben genomen om WantToKnow in het Nederlands te vertalen en aan te vullen met eigen artikelen en highlights uit de media.”

Dankzij internet staat Fred er steeds minder alleen voor als ‘klokkenluider’. “Er voltrekt zich momenteel een wonder,” zegt Fred, duidelijk in zijn nopjes. “Ieder land in de wereld heeft zijn eigen inlichtingendiensten. En in die kringen luidt een oud gezegde: ‘Zij die weten praten niet en zij die praten weten niet.’ In het huidige paradigma, gebaseerd op angst, geheimhouding en polarisatie (‘wij tegen zij’), weten zelfs  mensen hoog in de organisatie, van veel zaken niet wat er aan de hand is.

Maar je ziet nu dat er een grote verschuiving plaatsvindt. Veel mensen binnen de inlichtingendiensten, de regering en in de militaire industrie, realiseren zich – mede dankzij internet – hoe zij gemanipuleerd zijn. Zij zijn boos en werken er nu aan om zaken openbaar te maken. Ik deel via het web mijn informatie met de wereld, en zij doen hetzelfde. Op die manier kan de waarheid op grote schaal aan het licht komen.”

“Maar je ziet nu dat er een grote verschuiving plaatsvindt.

Veel mensen binnen de inlichtingendiensten, de regering en in de militaire industrie, realiseren zich hoe zij gemanipuleerd zijn.

Zij zijn boos en werken er nu aan om zaken openbaar te maken.”

Bekentenissen van een mede-klokkenluider

Mooi voorbeeld van een ‘mede klokkenluider’ op WantToKnow is John Perkins, die veertig jaar lang undercover opereerde als economisch ‘huurmoordenaar’. Dat zijn dikbetaalde professionals die landen over de hele wereld miljarden dollars afhandig maken, grondstoffen in beslag nemen en tot politieke gehoorzaamheid dwingen. Ze zorgen ervoor dat geld van de Wereldbank en ontwikkelingsorganisaties verdwijnt in de safes van grote ondernemingen en de zakken van een paar rijke families.

Als Perkins niet in zijn opzet slaagde om een politicus van een ontwikkelingsland corrupt te maken, kwamen de jakhalzen van de CIA in beeld. Fred: “Hij kreeg last van gewetenswroeging. Nadat hij was omgekocht om zijn mond te houden, besloot hij na 9/11 om alsnog het boek ‘Bekentenissen van een economisch huurmoordenaar’ te schrijven waar hij al jaren tegenaan hikte. Het werd wereldwijd een bestseller.”

Man met een missie

Zelf heb ik het boek inmiddels gelezen. Het plaatst wereldarmoede in een heel ander perspectief. En nu snap ik ook beter waarom de vele miljarden euro’s voor ontwikkelingshulp zelden structurele veranderingen teweeg brengen. Fred: “Als de media wereldwijd op grote schaal deze feiten in krantenkoppen zou vermelden, waar ze thuishoren, zouden bezorgde burgers verbijsterd reageren en meer informatie eisen.”
Fred is ‘a men on a mission’.

Met WantToKnow.info heeft Fred nu bijna 8 jaar een fantastisch informatiekanaal in handen.
Met WantToKnow.info heeft Fred nu bijna 8 jaar een fantastisch informatiekanaal in handen.

In 2001 schroefde hij zijn vertaalklussen voor de State Department terug, zodat hij zich kon wijden aan WantToKnow. “Niet om mensen angst aan te jagen,” haast Fred zich te zeggen. Maar dat wordt snel duidelijk als je WantToKnow bezoekt. Al telt de website ruim 2000 pagina’s over vooral zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, de toon is positief, bemoedigend en vooral uitnodigend. Zo raadt hij op de homepage aan om ‘sceptisch te zijn in het verkennen van deze informatie en een open houding aan te nemen’.

Leg eens uit?
“Een open houding is belangrijk zodat je jezelf toestaat een ruimere blik op de werkelijkheid te krijgen. De informatie zet waarschijnlijk je wereldbeeld op zijn kop. Tenzij je al wat meer vertrouwd bent met de materie. Verder is een sceptische houding belangrijk om scherp te blijven en goed voor jezelf aan te voelen wat jouw waarheid is.

Uiteindelijk is het hoofddoel van WantToKnow om mensen te inspireren voor positieve verandering. Ik kan me voorstellen dat mensen – na een bezoek aan WantToKnow – zich boos en overdonderd voelen. Daarom verwijs ik op de website ook vaak naar het dossier Inspiratie. In het dossier ‘Inspiratie’  wordt aandacht geschonken aan zaken die wel goed gaan in de wereld, de mogelijkheden die we kunnen benutten en het hogere doel in het leven. Echter, voordat we met elkaar kunnen kiezen voor een andere toekomst, is het belangrijk dat er eerst openheid komt over wat er gaande is in de wereld.”

Wat is volgens jou ‘het hogere doel in het leven’? Ik kan me voorstellen dat mensen, na het lezen van deze extreme praktijken op WantToKnow, denken: ‘Als er een God bestaat, waar is Hij dan?!’
“In onszelf. Het hogere doel is om dat in te zien. Ik geloof in een groter plan voor ons leven en de aarde. Maar wij zijn de geschiedenisschrijvers van onze eigen toekomst. Alleen zijn veel mensen dat vergeten. Mensen worden bewust bij zichzelf vandaan gehaald, kiezen veelal onbewust voor een slachtofferrol en geven hun macht uit handen.

De machthebbers maken gebruik van verschillende methoden om dat te bereiken (zie kader machtselite). Kijk eens naar de onthullende BBC-documentaire The Power of Nightmares, over de wortels van de oorlog tegen het terrorisme. In de film wordt duidelijk dat een groot deel van de wijdverbreide angst sinds 9/11 gecreëerd is door de machthebbers, voor hun eigen belangen, en verspreid is door de media. De documentaire laat zien dat, vooral na 9/11, angst als manipulatiemiddel gebruikt wordt om de bevolking haar vrijheden en rechten op te laten geven, en steeds meer macht uit handen te geven aan elitegroepen met hun eigen verborgen agenda’s.”

Getuigen tegen de Amerikaanse overheid

Angst heeft duidelijk geen grip gekregen op Fred. Sinds zijn ontslag in 2004 vertelt hij aan iedereen die het maar horen wil over zijn ervaringen als presidentiële tolk. Op WantToKnow is ook een hele pagina gewijd aan zijn belevenissen als ‘interpreter’. In het oog springt een geheime ontmoeting in september 2002 tussen president Bush en Megawati in haar huis, waar Fred moest tolken. Wat hij daar hoorde, heeft geleid tot een opzienbarende getuigenis van Fred, tegen de Bush administratie.

“Het betrof een geheime onderhandeling tussen Bush en de Indonesische president over de uitlevering van de ‘radicale moslimterrorist’ Abu Bakar Bashir aan Amerika. De Bush administratie verdacht deze man ervan dat hij banden zou hebben met het terroristennetwerk Al Qaeda,” aldus Fred, die uitlegt dat Megawati daarbij duidelijk onder druk werd gezet. Zes weken later vond de ‘Bali-bombing’ plaats op het Indonesische vakantie-eiland. Hierbij kwamen 202 mensen om het leven, waarvan 88 met een Australische nationaliteit.

“Dit leidde tot de arrestatie van Bashir, hij zou het brein zijn achter de aanslagen. Op mijn website schreef ik dat dit de Amerikaanse overheid wel heel goed uitkwam. Iets te goed naar mijn mening. Australië had zich altijd terughoudend opgesteld in de oorlog tegen het terrorisme en na de aanslagen op Bali, had Amerika er ineens een grote bondgenoot bij.”

War on terror

Indonesië had ook grote twijfels over de beschuldigingen van Bashir, vandaar dat een rechtzaak tegen zijn arrestatie werd aangespannen. Fred: “Helemaal na 9/11 toen de ‘war on terror’ in alle hevigheid losbarstte, hebben de Indonesiërs hun houding ten opzichte van Amerika veranderd. Ze vinden dat het land te ver is gegaan door Irak binnen te vallen, zonder toestemming van de Verenigde Naties. Helemaal toen er achteraf geen massavernietigingswapens aanwezig bleken te liggen.

Net als zoveel moslims in de wereld, vinden ze het niet eerlijk dat hun geloof steeds wordt gelinkt aan terrorisme. Bashir is een bekende fundamentalistische moslimgeestelijke in Indonesië. Een ruime meerderheid van de Indonesiërs (het land telt 225 miljoen inwoners, waarvan 80% moslim is – TK) is het niet eens met zijn standpunten, maar dat hij een terrorist zou zijn gaat velen een stap te ver.”

De openheid van Fred over Amerika’s ‘staatsgeheimen’, ontging de Indonesische autoriteiten niet. Hij werd gevraagd of hij wilde getuigen tegen zijn vaderland voor Bashir. “Ik voelde me verantwoordelijk,” legt Fred zijn omstreden beslissing uit. “Klokkenluiders zijn essentieel in het blootleggen van de macht van een kleine elite. De keuzes die zij maken, zijn duidelijk niet in het belang van een land of de wereld. Daarbij: veel Amerikanen steunen de oorlog in Irak niet en vinden het onterecht dat moslims zondebok zijn. Ik ben één van de velen die respect en samenwerking tussen alle mensen en landen hoog in het vaandel heeft staan.”

Voor het oog van honderden Indonesiërs en tientallen journalisten vertelde Fred op 13 januari 2005 in de rechtzaal over die bewuste geheime vergadering en dat de Indonesische president onder druk was gezet om Bashir uit te leveren aan Amerika. “Ik wist dat mijn getuigenis het nieuws zou halen, maar ik was overdonderd dat het wereldwijd zoveel aandacht kreeg. Ik was zelfs een week lang een beroemdheid in Indonesië.” Begin juni 2006 werd Bashir vrijgelaten en vrijgesproken van daadwerkelijk terrorisme.

Ben je niet bang dat je wordt vermoord?
“Nee. Ik ben sowieso niet bang. Ik heb een sterk geloof en vertrouw erop dat ik word geleid naar datgene wat het beste is. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen. Voor mij werd in 2001 eindelijk duidelijk waarom ik hier ben. Ik ben hier om mensen te informeren over wat er gaande is en te inspireren, zodat we met elkaar kunnen kiezen voor een andere wereld. Bedenk dat we nu de kans hebben om er iets aan te doen! Internet en email zijn fantastische instrumenten om in beweging te komen. Als ieder van ons besluit om deze informatie te verspreiden, dan komt die nieuwe wereld er voor iedereen.”

Dit artikel werd geschreven in het laatste staartje van de presidentsverkiezingen. Ik vroeg hem via de mail of hij dacht dat zowel Barack Obama als John McCain deel uitmaakten van de machtselite en wie hij dacht dat er zou gaan winnen.

small_obama_image“Ik ben er lang geleden mee opgehouden voorspellingen te doen, ook al wijzen de peilingen er duidelijk op dat Obama de race zal gaan winnen. Ik ben er zeker van dat beide mannen deel uitmaken van de machtselite. Maar je moet weten dat er verschillende gradaties zijn binnen deze elite.

Niet iedereen heeft als doel om over de hele wereld te heersen en de meerderheid van de mensheid te onderdrukken. Ik heb het gevoel dat er een grote verschuivingen binnen de machtselite plaatsvindt. Ik geloof dat het deel dat nu aan de macht komt meer positieve veranderingen in de wereld voorstaat, dan de Bush administratie.”

“Ik ben er zeker van dat beide mannen deel uitmaken van de machtselite.

Maar je moet weten dat er verschillende gradaties zijn binnen deze elite.

Niet iederéén heeft als doel om over de hele wereld te heersen.”

Denk je dat de verkiezingen eerlijk zullen verlopen?
“Verkiezingen worden wereldwijd sinds mensheugenis gemanipuleerd. Maar ook hier geldt dat dit in verschillende gradaties plaatsvindt. Stemcomputers hebben de manipulaties in veel opzichten vergemakkelijkt. Hoewel er nu maatregelen zijn getroffen om het te bemoeilijken. Aangezien onze peilingen vooraf aan de verkiezingen redelijk nauwkeurig zijn, kunnen manipulaties van de stemmen maar een paar procent afwijken van het totale resultaat van de peilingen. Dus ik geloof dat het wel degelijk uitmaakt om te gaan stemmen.”

Gaat Obama voor die verandering zorgen waar Amerika en de rest van de wereld naar smacht?
“Ik zie Obama als een soort John F. Kennedy. Net als Kennedy heeft Obama sterke banden met de machtselite (zie kader), maar ook Obama heeft een grote dosis moed en moraalbesef. Of de kans groot is dat hij wordt vermoord? Elke president loopt het risico om vermoord te worden.

Obama loopt een hoger risico omdat er duidelijk leden van groepen zijn – zoals de Klu Klux Klan (KKK) – die hem haten. Ik heb goede hoop dat dit niet zal gebeuren. Maar natuurlijk is er een risico, en Obama weet dat. Ik bewonder zijn moed. Ik verheug me op Obama als president. Zelfs al brengt hij weinig verandering teweeg, het feit dat hij de eerste zwarte president van Amerika is, brengt al een gigantisch genezingsproces teweeg voor de ‘Afro-American’ in de VS. Het is eindelijk een soort eerherstel van de trieste slavernijgeschiedenis. Dat betekent echt heel veel.”

Wat is de rol van de Amerikanen – en natuurlijk de rest van de mensen op aarde – op weg naar positieve verandering?
“Het is een spannende tijd om te leven. Ieder van ons speelt absoluut een essentiële rol in de ontwikkeling van onze wereld. Ik nodig alle mensen, overal ter wereld, voortdurend uit om wakker te worden en een verschil uit te maken, door samen te werken aan een mooie toekomst voor ons allemaal. Ik twijfel er niet aan dat ieder mens in zijn kern een prachtig, goddelijk wezen is en dat we allemaal geleidelijk of snel wakker worden en beseffen dat we met elkaar verbonden zijn. Het klinkt misschien raar, maar ik geloof zelfs dat mensen zoals ‘een Bush’ en ‘een Cheney’ een hart hebben.”

Noot: natuurlijk mag dit artikel verspreid worden via internet. Graag wel de bron en de naam van de auteur vermelden!

4 gedachten over “‘Alleen een kleine machtselite weet wat er speelt’

 1. @ johndoe

  Nee ik denk dat veel mensen heel bewust “klein” worden gehouden.
  Ik denk ook dat maar een heel klein groepje daadwerkelijk de bedoelingen weet en deze ook tot uitvoering kan brengen.
  En als ik praat over klein dan denk ik aan een 200 mensen op de gehele wereldbevolking.

  Gr Corne

 2. Albert Pike Grand Master of the Luciferian group known as the Order of the Palladium wrote a letter dated August 15, 1871 that graphically outlined plans for World War III that was seen as necessary to bring about the One World Order.

  “The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the “agentur” of the “Illuminati” between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other. Meanwhile the other nations, once more divided on this issue will be constrained to fight to the point of complete physical, moral, spiritual and economical exhaustion…We shall unleash the Nihilists and the atheists, and we shall provoke a formidable social cataclysm … Then everywhere, the citizens, obliged to defend themselves against the world minority of revolutionaries, will exterminate those destroyers of civilization, and the multitude, disillusioned with Christianity, whose deistic spirits will from that moment be without compass or direction, anxious for an ideal, but without knowing where to render its adoration, will receive the true light through the universal manifestation of the pure doctrine of Lucifer, brought finally out in the public view.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.