Advertentie

Emailactie: help een eind te maken aan dolfijnslachting!


Dit is de griend, een grote dolfijn die wel 6,5 meter lang kan worden. Het zijn zeer sociale dieren, die in nauw groepsverband samenleven. Op de foto hieronder zie je hoe ze op de Faroe eilanden omgaan met dit intelligente diersoort. Het dier is zeer nieuwsgierig van aard, waardoor ze zich makkelijk laat benaderen door de mens. Met alle gevolgen van dien…

Help mee en teken HIER de petitie!

Je ziet het goed: het is een dolfijnslachting. Jaarlijks vindt dit gruwelijke ritueel plaats op de Faroe eilanden, een autonoom deel van het koninkrijk Denemarken. Deze en nog meer schokkende beelden circuleren momenteel massaal op het internet. Het is ongelooflijk dat dit soort praktijken nog worden toegestaan binnen de EU. Als we met zijn allen de protestmail ondertekenen en aan zoveel mogelijk mensen doorsturen, grijpt de overheid van de Faroe eilanden misschien eindelijk in om deze barbaarse traditie te verbieden.

Hoe het werkt?

Tijdens de jacht drijven mannen in bootjes een groep grienden naar een baai, waar ze uit het water worden gehaald door stalen haken in de kop te slaan. Ieder jaar worden er honderden dieren gedood tijdens het jachtseizoen, dat meestal in de zomer plaatsvindt. Ook zwangere vrouwtjes en moeders met zogende jongen vallen ten prooi aan deze – zeg maar gerust zieke – eeuwenoude traditie. Reden zou kunnen zijn dat jonge mannen zo hun mannelijkheid en ‘volwassenheid’ bewijzen. Tot nog toe wordt dit ritueel toegestaan door de overheid van de Faroe eilanden. Ook de Partij voor de Dieren is bezig met een emailprotest.

Hier lees je in het kort wat meer over de Griend.