Advertentie

Big Brother settling down..


HyperAlert 10 – augustus 2010

Eerst wordt het gedrag van mensen geschikt gemaakt voor de nieuwe technologische revolutie.

Vervolgens worden de machines naar binnen gedragen.

Eerst alleen in een beperkt aantal instituten.

Die kunnen zich eindelijk weer echt belangrijk gaan voelen.

Je zal vroeger maar systeem operator hebben mogen wezen van 1 van de eerste mainframe computers in de jaren 70.

Omdat iedereen nu een mainframe computer heeft is een systeem operator een opgevoerde conciërge geworden.

De glans en uitstraling van vroeger is volledig weg.

Waar het mij om gaat is om de voorbereidende sociaal maatschappelijke interventies.

Dat betekent het voeden en sturen van gedragspatronen nog voor dat de nieuwe technologie naar binnen wordt gesluisd.

In wo2 werden door Nederland en Duitsland databases gecreëerd met behulp van IBM ponsmachines.

Weinigen realiseren zich dit.

De mensen werden afgericht op de mindset die nodig was om 10 jaar later vol gas aan het werk te kunnen gaan met echte computers.

In de begin tijd werden computers ‘geprogrammeerd’ door jonge ongetrouwde kinderloze huis vrouwtjes.

Die deden dit zeer ingewikkelde werk in zogenaamde machinetaal.

Geen man die daar het geduld en inzicht voor had, monnikenwerk.

Van de ene op de andere dag was van hogerhand besloten dat die vrouwen weg moesten.

Ze deden hun werk te goed.

Vanaf dat moment ontstond een bewierrookte nieuwe priester klasse; de programmeur….

Terug naar het nu, 2010, ik zie om me heen dat mensen klaargestoomd zijn om als cyborg te gaan functioneren.

Ik merk aan mezelf al dat ik het idee niet meer kan verdragen om langer dan een kwartier ‘off line’ te moeten zijn.

De kunstmatige implantaten die in StarTrek te zien zijn worden nu al gedragsmatig gespeeld met behulp van proto technologie zoals de I EYE (HORUS) – pad en gps geïntegreerde super mobiele telefoons…

De laatste tijd nog een jonge fietser gezien die niet met een lcd bord voor z’n kop overal tegen aan knalt?

De gewone mensen uit de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw konden niet bevroeden wat een computer was.

Ze werden wel voorbereid door nummers op mensen te laten tattoëren.

Een mens was vanaf dat moment gereduceerd tot een nummer, dat was nodig voor de ‘simpele’ computers die er aan zaten te komen.

Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe oneindig complex deze eerste ‘simpele’ computers waren?

Geen mens die het toen begreep hoe zo’n ding werd gemaakt laat staan hoe het werkelijk werkte.

Heb je je ooit afgevraagd waar die technologie zo Ineens vandaan kwam? De oude Grieken hebben zich wel duidelijk dankbaar betoond naar hun ‘goddelijke’ technologie suppliers?! In verschillende Hollywood producties is prima gedocumenteerd waar onze computer technologie vandaan komt. Alleen de mensen zijn vooraf zo geprogrammeerd dat ons bewustzijn is opgesplitst, dat wat we niet mogen beseffen wat voor ons is weg gezet op onze eigen verknipte harde schijf…. Denk daar maar eens over na…

Heb je je ooit wel eens afgevraagd hoe oneindig exponentieel complexer de huidige huis computers zijn vergeleken met die overigens huizen hoge machientjes van toen?

Heb je je ooit gerealiseerd dat er nu super machines staan te wachten die oneindig veel krachtiger en complexer zijn dat de snelste huis computer die nu te koop is?

Heb je je ooit afgevraagd waarom de jeugd zich nu vrijwillig helemaal onder laat tattoëren. met full color grafische voorstellingen van draken, duivels en demonische schilderingen?

Zou dit een voorbode kunnen zijn van een 3d matrix grid die straks de echte 3d wereld moet gaan vervangen?!

Zien we nu al dat voor veel mensen inclusief mijzelf de echte 3d wereld minder echt is dan de digitale?!

Ik merkte een maand terug aan mezelf dat mijn ogen er al van uit gingen dat ik nog zelden echte 3d objecten in de echte wereld bekijk. Altijd dezelfde focus met dezelfde lichtsterkte op dat verduvelde lcd scherm. Mijn ogen werden vreemd, lui, anders dan anders, ik merkte dat ik aan het verleren ben om gewoon te kijken in de echte ruimte om mij heen. Kijk maar eens naar de ogen van de mensen om je heen. Ze staan vreemd, ongefocused, niet goed paarsgewijs opgelijnd voor een normale stereo diepte blik. Hun ogen vallen naar 2 kanten uit elkaar en zijn dof leeg ongefocused, een trance waar je bijna nooit meer uit komt laat staan er als buitenstaander door komt.

Ik heb het gezien aan iemand die ik eergisteren voor mijn ogen heb zien besluiten dat de echte 3d wereld te confronterend voor hem wordt, dan ga je je lichaam te veel voelen, heel confronterend als je je lichaam jaar in jaar uit gesloopt hebt door er niet voor te zorgen, een lichaam heeft beweging nodig en frisse lucht en echte activiteit. Als je dat langer dan 25 jaar niet doet dan gaat zich dat fysiek openbaren.

Deze persoon heb ik voor mijn ogen de beslissing zien nemen dat hij de laatste jaren van zijn leven liever binnenskamers achter zijn computer wil slijten. Hij was er zelfs voor bereid om er voor te liegen. We hadden de dag er voor een fijn gesprek gehad over vrije tijd in Augustus, en klusjes rond het huis zoals houtkloven (machine aangeschaft onlangs). Hij was bereid om een dag later te liegen tegen z’n eigen vlees en bloed. Ik heb iets in z’n geest zien omschakelen. Hij had de dag er voor iets geprobeerd wat ie al jaren nooit meer gedaan had. Iets lichamelijks, hij is zich lam geschrokken van z’n eigen lichaam en de zwaarte van de echte wereld.

Hij heeft me moedwillig ‘verraden’ door te stellen dat wij nooit een gesprek hebben gehad en ging weer naar z’n zolder kamer kantoor, daar waar ik nu zeker weet dat hij daar samen met z’n computer ook z’n laatste levensfase zal slijten. De echte wereld is niet alleen voor onze jongeren onaantrekkelijk geworden.

Kortom de ultieme voorbereiding voor de nieuwe matrix super lichtvezel grid die er aan zit te komen, die grid staat al lang klaar. Heb je je ooit afgevraagd waarom er 20 jaar geleden overal glaskabel is neergelegd in Nederland en dat er tot op de dag van vandaag nauwelijks gebruik van is gemaakt?! Als je zeker weet dat je het niet nodig heb dan produceer je het niet en graaf je het zeker niet in de grond. Al die tijd heeft het spul werkloos in de grond gelegen.

Dat is het enige deel van de Nieuwe Technologie waarvan we op de hoogte zijn gebracht. De rest is voornamelijk gedragsmatige sociaal maatschappelijke programmering. Pas sinds het jaar 2000 waren sommige (dure) NT computers stabiel genoeg om er echt iets mee te kunnen doen. Omdat ik nogal voorlijk ben met de adoptie van nieuw spul, heb ik het vanaf midden jaren tachtig als nauwelijks werkende instabiele wanproducten (voor de consument) ervaren.

Het viel mij op dat midden jaren 2000 het normaal werd voor het klootjesvolk om een computer thuis te hebben die voornamelijk uit stond, stof verzamelen op de kinderkamer in de hoek met zo’n debiele onoogelijke kinder formaat ‘computertafel’ met van die wieltjes die nergens op staan en slaan en zo’n plastic anti stofzijltje dat er zelden vanaf werd gehaald. Als je hem aan durfde te zetten dan liep ie subiet vast. Het was een duur niet werkend apparaat.

Als mensen massaal dingen kopen die niet werken en interessant duur gaan lopen doen over hoe trendy en slim ze bezig zijn dan moet je mij hebben als observator! Daar kom je bij mij niet mee weg. Pas de laatste paar jaar kun je wel matig internetten met een aantal computers. Als ik de vuurproef loslaat op de beste computer die ik zelf ooit heb samengesteld dan, als ik echt vol gas geef, dan blijkt het beste apparaat dat verkrijgbaar is nog lang niet zo goed en functioneel als dat er voortdurend gehyped wordt.

Het gaat dus al die jaren helemaal niet primair om goed werkende functionele apparaten. Het is al die tijd voornamelijk om gedragssturing gegaan (social engineering)….

Zo langzamerhand zijn we nu met z’n allen echt klaar gestoomd voor de FrankenStein machines die al lang op de plank staan te wachten om ons hele leven te gaan opzuigen in een niet bestaande dicht bewolkte dimensie…

De vraag is wie zijn de bezitters van deze niet bestaande dimensie? De vraag is wie heeft er baat bij dat wij graag ergens willen zijn waar we niet werkelijk meer bestaan en waar we alleen nog maar denken dat we zelf beslissingen nemen omdat onze gedachten al lang in de voorbereidingen van het nieuwe tijdperk zijn overgenomen door programmeurs die precies weten hoe je mensen moet sturen met nauwkeurig georganiseerde prikkel stormen van buiten af… In wat voor circus leven we eigenlijk en wie zijn onze dresseurs?

The Rolling Stones and Bob Dylan – Like a Rolling Stone 1998

http://www.youtube.com/watch?v=LsvK_96bLy4

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.