Advertentie

Pranav Mistry

Ongelooflijk: met deze computer op stap. Jouw SixthSense!


Ongelooflijk: met deze computer op stap. Jouw SixthSense!

2010 © WantToKnow.nl

x

In de onderstaande video geeft Pranav Mistry een ongelooflijke presentatie voor de fameuze TED-serie van presentaties.

Zijn vraag is, hoe de computer weer in ‘de dagelijkse realiteit’ komt, in plaats van dat de computer ons steeds verder de digitale, virtuele wereld intrekt, weg van de natuur.. Hoe kan de computer ons veel praktischer ten dienste staan; eigenlijk gewoon mee op stap?

En natuurlijk hebben we tegenwoordig de pads-computers, zoals de IPad en de IPhone, maar toch is dat een té beperkt gebruik van de mogelijkheden die er al zijn, Aldus Pranav Mistry. Hij is inmiddels een wetenschappelijk fenomeen en neemt je in deze video van zijn TED-presentatie mee op reis in zijn gedachtengoed. En daarbij blijft het niet bij theorie, het wordt een heel praktisch slot. Een staande ovatie is zijn deel! En terecht.

De prachtige filmpjes en foto’s die hij laat zien, zijn fenomenaal. Hij is de uitvinder van het zogenaamde SixthSense-apparaat, een draagbaar systeempje dat je in staat stelt om tot nieuwe interactie te komen met de wereld om je heen. In plaats van het plaatsnemen achter beeldschermen, neem je de computer dus gewoon mee, waar je gaat en staat.

De TED-talks zijn populair aan het worden, de Nederlandse versie is vorig jaar geintroduceerd; hier kijken we naar de TED-talk uit India. Pranav Mistry demonstreert in deze presentatie dus zijn idee, dat volledig uitgewerkt is inmiddels, om met je digitale wereld op stap te gaan..!! Het klinkt zo vreemd misschien voor je, maar je handen en vingers worden een verlengstuk van de computer die je draagt. De computer is dus dienend in zijn vorm geworden en een verlengstuk van je lichaam.

Je krijgt een diepe kijk in zijn SixthSense apparaatje en een totaal nieuwe, paradigma-verschuivende papieren ‘laptop’.  En deze prachtige kerel belooft dat hij de software volledig vrij zal geven! Geen Bill Gates dus, die boven op zijn patent gaat zitten om biljonair te worden…

Genoeg gepraat, kijk naar deze prachtige presentatie en doe je stoelriemen vast en plak je onderkaak vast, als ik je mag adviseren..! (klik op het blokje rechtsboven voor fullscreen view) Dit is overigens zijn homepage HIER

5 gedachten over “Ongelooflijk: met deze computer op stap. Jouw SixthSense!

 1. @Karel, ik snap er helemaal niets van wat je hier neerkrabbelt. Een beetje uitleg wellicht? Door wie wordt wat verzameld. Je hebt vast geen draadloze computer/laptop staan? Koopt geen producten waar RFID’s inzitten..?? Vreemd verhaal vind ik het.

 2. @ karel

  Ik weet ook niet wat ik er van vinden moet. Gevoelsmatig heb ik er geen goed gevoel bij maar kan het niet uitleggen.
  Maar ik heb niet het gevoel van promotie maar meer onder de aandacht brengen van wat er allemaal mogelijk is.
  Daar is niets mis mee.

 3. En deze man lijkt mij niet bepaald zelfzuchtig. Zo’n product volledig vrijgeven! Wow. Lijkt mij een oprechte gozer. En Karel er is niets mis met technologie, zolang deze maar niet misbruikt wordt.

 4. Microsoft komt met een soort gelijk systeem dit jaar op de markt waardoor je geen muis en toetsenbord meer nodig heb.
  Ik denk eerder dat dit een tegen aanval is voor de vrijemarkt om niet overal Microsoft toe te laten staan dat enkel nieuwe PC technologie uit hun pocket komt.
  Als je een produkt op de markt wil brengen het de technologie een ‘PUSH’ er wilt geven moet je het zo goed mogelijk maken en dat iedereen er van kan genieten, al spelenderwijs leert iedereen er mee omgaan en het te verbeteren tot een hoog niveau.
  Microsoft doet dat alleen bv uit eigenbelang om er zeer veel winst er aan te ontrekken, en als er kinderfouten zijn, mondjesmaat te updaten en gelijk een verbeterd produkt op de plank uitbrengen.
  Dus geef mij het vrije systeem maar, zodat we er massaal allemaal mee aan de gang kunnen ipv wachten en nog eens wachten en wachten tot er een patch komt die het nooit gaat doen tegen dure prijzen voor een prul.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.