Advertentie

El Computador..


x

El Computador..

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Een lerares Spaans probeerde aan haar klas uit te leggen dat in het Spaans , in tegendeel tot bijvoorbeeld het Engels, zelfstandig naamwoorden mannelijke of vrouwelijk zijn.  Huis bijvoorbeeld, is in het Spaans vrouwelijk: La Casa, potlood daarentegen is een mannelijk zelfstandig naamwoord: ‘El Lapiz’. De lerarers kreeg daarop een vraag van een van de studenten: “Welk geslacht heeft het Spaanse woord voor computer”?

In plaats van direct een antwoord te geven op deze vraag, besloot de lerares de klas op te delen in twee groepen, meisjes en jongens, en ze vroeg hen om zelf te gaan bepalen of een computer een mannelijk of vrouwelijk zelfstandig naamwoord was. De lerares vroeg aan elke groep om met vier redenen hun keuze voor het mannelijke of vrouwelijke zelfstandige naamwoord te onderbouwen..

De groep jongens besloot dat het woord computer zonder twijfel een vrouwelijk woord was. Het moest dus écht ‘La computadora’ zijn volgens hen, omdat:

1. Niemand anders dan de schepper van de computer begrijpt de logica ervan.

2. De taal waarmee computers met elkaar communiceren is onbegrijpelijk voor alle anderen.

3. Zelfs de kleinste foutjes worden in het computergeheugen opgeslagen om later terug gehaald te kunnen worden…

4. Tot slot vonden de jongens dat je, zodra je een band opbouwt met een computer, je je halve salaris moet uitgeven aan ‘accessoires’..!

Maar het wordt beter, want ook de groep meisjes hebben hun keuze verantwoord onderbouwd. Zij gingen niet over één nacht ijs en kwamen tot de constatering dat computers mannelijk zijn, en daardoor dus ‘El Computador’ moesten heten in het Spaans, omdat:

1. Voordat je iets met hem kunt moet je hem eerst opstarten.

2. Ze bevatten veel gegevens, maar kunnen niet zelfstandig denken.

3. Ze worden geacht problemen op te lossen, maar meestal vormen ze zelf het probleem.

4. Zodra je ze hebt gekozen, realiseer je je dat je, als je iets langer had gewacht, een beter model had kunnen hebben.

Of het ertoe doet weten we niet, maar het verhaal eindigt met de conclusie dat de meisjes wonnen. Het is inderdaad.. ‘El Computador’..!

x

* * *

9 gedachten over “El Computador..

 1. In het Leven hebben de vrouwen ook ‘altijd’ gelijk. Mannen weten dat het ‘nuttig’ is om vrouwen ‘gelijk’ te geven. Anders zullen ze ‘geen’ Leven meer hebben. Als die maar zijn natje en droogje krijgt is die dik te vreden en natuurlijk met zijn ‘bord’ op zondag op schoot al kijkend naar Studio Sport.

 2. Als man had ik vroeger een vrouwen Computer; ‘Amiga’ (Commondore). Ik kon van alles met haar en ze had er altijd zin in en nooit hoofdpijn. Elke dag wilde ik haar vullen met input en ***syntax*** error’s zodat haar eigen Guru 3D mij haar broncode toegang verschafte! Bij heel wat thee-kransjes leerde we ook andere Amiga’s kennen en zelfs op 6K verbinding, op een dag kende we haar zo goed dat zelfs haar creator verbleekte bij door ons zelf ontworpen machine-taal intructies. In ieder geval ze was mijn beste vriendin en ze bracht mij de hele wereld aan mijn voeten met bakken vol aan schijven vol met versgebakken ‘warez’. Zelfs een hack ’n snack was geboren tussen alle blitterballen gevechten in, laat staan dat het moeite koste om na hara om te switchen naar een andertijdse vriendin de PC.

  1. ja herkenbaar die goeie ouwe tijd. Je weet wel Spectrum Z86 met software via een cassetebandje. Ik heb ook op een Atari 1000St gewerkt. Voorloper van Apple Mcintosh en Ms Windows. Die Atari met muisbesturing was van zijn tijd ver vooruit. De computersfreaks die op dos-platform draaiden vonden die Atari maar een rare eend in de bijt. Ze vonden zichzelf ‘intelligenter’ . De muis en grafische aansturing vonden ze maar ‘kinderachtig’. De Atari werd ook gebruikt voor aansturing synthesizers voor de electronische muziekfreaks. Atari is helaas alleen maar bekend geworden door zijn spelletjesconsole.

 3. De Sinclaire Spectrum had een Z80 processor aan boord lezer…..
  De Apple (Macintosh) was de eerste computer met muisbesturing.
  En de Atari had toen inderdaad al MIDI-aansluitingen voor het aansturen van muziekinstrumenten en sequencers.
  Tsja, mooi was die tijd…….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.