Advertentie

Robert Kennedy over wat welvaart NIET is…


Het is wellicht een goed idee, je zinnen eens te verzetten in relatie tot wat we met z’n allen aan het produceren zijn.  Misschien geen gek idee, zo met een economie die redelijk op zijn kont ligt. Een nieuwe start?

Zijn we bezig met ‘nuttige productie’ of kun je het productie noemen ‘om aan het werk  te zijn’. Zo produceren we met z’n allen een Bruto Nationaal Product (BNP), maar daar zit dan ook alles bij inbegrepen: van de fabricage van de veiligheidssloten voor onze deuren tot de sigarettenadvertenties en van de productie van het traangas voor de ME, tot de handboeien.

Zeg nou zelf: is dát nou iets waar je als land mee voorop moet lopen? Of is het toch meer WELZIJN, waar het uiteindelijk om gaat? Die hand van een verzorgende aan het bed van een mens, dat de afgelopen 90 jaar ons medemens is geweest, een onderwijssysteem dat onze kinderen wegwijs maakt in de wereld en het geluk dat we met z’n allen beleven aan de natuur die ons omgeeft, zonder dat we deze dienen te ‘produceren’? BNP is geen geld, BNP is het gevoel van samen-leven-in-verbinding.

* * *

x

Robert Kennedy over wat welvaart NIET is…
x

– Ode aan de gebroeders Kennedy –

x

Robert Kennedy, visionair!
Robert Kennedy, visionair!

Er waren zo’n 40 jaar geleden 2 broers, Robert & John Kennedy, die beiden werden vermoord door mensen die de waarheid, die deze broers voor ogen hadden om te delen, niet konden velen. Het tastte namelijk hun verworvenheden aan, het tastte hun wereld aan. Dood aan die mannen Kennedy! En aldus geschiedde. Robert Kennedy werd 5 jaar ná zijn broer, koelbloedig neergeschoten door de ‘krachten achter de schermen’, waarbij sommige mensen denken dat ik dan de ‘officiële moordenaar’ Sirhan Sirhan bedoel…

De indrukwekkende visie van Robert Kennedy

De onderstaande YouTube geeft je een magistraal inzicht in de visie die Robert Kennedy voor ogen had met onze wereld. Hij vertelt dat onze wereld was/is scheefgegroeid, omdat we economisch gezien welvarend zijn, maar geestelijk arm. We rekenen bij ons BNP, datgene dat we met z’n allen in een land produceren in een jaar, ook de producten mee die deze zelfde wereld kapot maken.  Is dat normaal?

Welke idiote gedachte zit er achter deze calculaties van het BNP? Welke bureau-econoom heeft dit bedacht? Kettingzagen die oerbossen omzagen, traangas dat onze politie gebruikt om betogers in toom te houden, maar ook pharmaceutische producten die onze bevolking niet beter maar zieker maken. Alles wordt meegerekend om de productie van een land maar te vergelijken met andere landen, de cijfers moeten opgepept.

Hoe goed doen wij het en hoe slecht doen die andere landen het wel niet? Maar wat proberen we nou eigenlijk te bewijzen met die cijfers? Waar zijn we nou eigenlijk  voor aan het werk? Ligt de werkelijke productie van een land niet in het gevoel van tevredenheid, het gevoel van verbinding met de mensen om ons heen, met de wereld om ons heen. Een verbinding die op een natuurlijke wijze de delicate balans laat zien tussen People, Planet & Profit.

Welke idiote gedachte zit er achter deze calculaties van het BNP? Welke bureau-econoom heeft dit bedacht?

Kettingzagen die oerbossen omzagen of de productie van klusterbommen, noem het maar, allemaal onderdeel van het prestigepaardje van een land: het BNP…

Wanneer een dictator in een land met een ongerept oerbos besluit om (met) dit oer-woud te kappen, het hardhout (onderhands) te verkopen en om op deze vrijgekomen grond bijvoorbeeld palmplantages te laten verbouwen, dan kan het zo maar zijn, dat zijn land een giga-sprong maakt op de wereld-economie-lijst. Jaja, wat een succesvol man die dictator, kijk eens hoe hij zijn land op de wereldkaart heeft gezet… Een armmoedig beleid vertaalt in een record BNP.

Robert Kennedy maakt in deze onovertroffen speech korte metten met al die aanhangers van dit soort ‘economische groei’.  Vooral de ongelooflijke verslaving van de VS aan de wapenindustrie is bangstigend. Toen al en nu zeker niet minder. Er is geen congreslid meer, die het niet opneemt voor de wapenindustrie in zijn of haar staat, omdat deze  industrie werk verschaft aan haar inwoners. En wat er dan geproduceerd wordt, of het nou klusterbommen zijn of Dupleted Uranium munitie, dat is niet van belang. Kennelijk. De oorlogsindustrie is natuurlijk een van de meest technologisch geavanceerde en derhalve is ook de bijna wetenschappelijke kant van deze industrie een belangrijke prikkel voor de economie in de VS.

Maar als zelfs presidenten (Eisenhower en Kennedy) begin jaren 1960 al waarschuwden voor het feit dat de wapenindustrie toen al bovenop het congres zat, om fondsen te werven, verkopen te regelen, dan kun je je voorstellen wat deze ontwikkeling hede ten dage voor gevolg heeft gehad. Kijk hieronder naar deel 4 uit de indrukwekkende serie ‘Why we fight’. Zelfs oorlogsheld Repubikein John McCain geeft toe dat het allemaal de spuigaten is uitgelopen. Maar deze oorlogsindustrie telt dus gewoon mee bij het bepalen van het BPN van de VS.

Ik schaam me diep, dat ik in mijn economische opleiding tot marketeer, nooit dit fenomeen tot in de essentie begreep, noch ter sprake kon brengen, zoals Robert Kennedy die essentie hier voortreffelijk neerzet. Tijdloos en waard om diep in je systeem te laten neerdalen!! Had ik hem toen maar gehoord… Kijk, luister en h u i v e r….

x

10 Jaar geleden trad oud-president George Bush sr. toe tot de raad van advies van de Carlyle group, een bedrijf dat zich bezig houdt met de wapenindustrie. Zijn betrokkenheid bij dit bedrijf is altijd met veel geheimzinnigheid omvloerst geweest, maar vast staat dat de vader van de zittende president (op dat moment) heel veel belang had bij de oorlogsindustrie die voortkwam uit chaos die ontstond op 11 September 2001.  Dat aan dit hele verhaal een vies luchtje zit, zal een overbodige mededeling zijn wellicht, maar ieder weldenkend mens hoort dit toch te weten?

Kijk en oordeel zelf:

16 gedachten over “Robert Kennedy over wat welvaart NIET is…

 1. de kennedy’s waren mensen met een
  visie , tegewoordig zijn de mensen
  monddood gemaakt door regering en
  de media.
  mensen zijn net schaapen die niet
  meer kunnen denken of het niet meer
  willen.
  en als je het ze verteld verklaren ze je voor gek,het is een hopeloze
  zaak geworden.
  waarneer stekken de gewone mensen
  de koppen weer bij elkaar om het
  weer menselijk te bekijken en niet
  alleen macht en geld.
  ik hoop snel.
  groetjes h.f

  1. nee, Els je bent niet de enige , mijn engels is ook niet voldoende om al ie teksten te verstaan. helaas

 2. Beste h.florie,
  Ik denk dat het stadium dat mensen schapen waren, voorbij is. Mensen beginnen massaal wakker te worden. Houd vol en geef het niet op!
  2012 komt dichterbij en als de voortekenen ons niet bedriegen, gaan we het allemaal precies op tijd redden.
  Groet,
  Irma

 3. dankjewel voor je commentaar!

  Je hebt gelijk, het lijkt of veel mensen slapen.
  Maar de R.E.M. slaap (diep) is bij veel mensen voorbij.
  Doe het enige wat je kunt doen.

  Wees zelf gecentreerd, straal licht uit (ipv droefenis, negativiteit) en wees, vóór alles
  DANKBAAR..!
  Het ga je goed!

  het ga je goed!

  Guido Jonkers
  uitgever WantToKnow.nl

 4. dag Els,
  sorry dat ik je commentaar nu pas zie! het is een beetje druk geweest..
  we zijn juist met WantToKnow begonnen in NL en Be om in het Nederlands mensen te bedienen.. We zijn hard aan het werk achter de schermen om te vertalen; een hele klus als je bedenkt dat er zo’n 2500 pagina’s liggen te wachten.. Het gaat allemaal goed komen!

 5. op het wereld toneel zijn de conflict situaties die georkestreerd worden door de rockefellers en die lui die o.a.9-11 act de wereld in geholpen hebben om de angst en- controlpolitiek vorm te geven.
  het wordt tijd dat die lui opgepakt worden, ook de hele petro-politiek staat de nieuwe wereld in de weg,dat hele’ Bush-denken’ moet de wereld uit om de nieuwe leuke tijd in te gaan.
  denk dat er heel wat bolwerken geslecht moeten worden.

  lopen die lui zelf tegen de lamp of moet er een opruiming gehouden worden? door wie?
  misschien wij, doordat we ze ontsluieren?
  wie kan me wat vertellen hierover?

 6. Nou René, het is niet zo ingewikkeld volgens mij (dat zijn voor mij alleen mummies..). Uiteindelijk zullen er krachten zijn achter de schermen, die in deze tijden van verhoogde energetische trilling, gaan lekken, klikken, doorslaan, of geef het maar een naam.
  Deze krachten waren trouwens al aanwezig in bijv. het toneelspel dat 9/11 is gaan heten, maar werden vakkundig de mond gesnoerd (en soms het hart..).
  Het wachten is dus op de berichten die het deksel van de pot zullen doen vliegen, waardoor de doofpot ineens gehoor kan krijgen.. Help zelf met een positieve instelling: je eigen kracht en mindset is essentieel als bijdrage! Don’t forget!

 7. bravo sluit me helemaal aan bij je woorden guido

  Help zelf met een positieve instelling: je eigen kracht en mindset is essentieel als bijdrage! Don’t forget!

  liefde is de sleutel

 8. @Guido,

  nadat ik het stukje van jouw gelezen heb voor Els realiseer ik me (’n beetje) wat jullie allemaal te doen hebben (achter de schermen) om deze site te vullen. Te veel materiaal om alles erop te vermelden. Succes en ik geniet van de vele artikelen die verschijnen.
  Daarbij ook dank voor het plaatsen van de URL (je weet wel)
  Misschien nog een andere om mensen aan het denken te zetten zijn de waterkristallen van Masaru Emoto.
  Nu hoor ik ons volkslied en er ontstaat een mooie kristal?!!!
  De URL van een andere volgt hier.

  http://www.youtube.com/watch?v=lkbpXRSIUnE

  Ik hoop dat anderen deze kunnen openen, want wij bestaan ook voor min. 60% uit water. Als je dan bedenkt van woorden naar jezelf en anderen kunnen betekenen. Wil je toch naar meer positieve woorden.

  Warme groet,
  Namaste,
  Bertina.

 9. De laatste 2 filmpjes van die oude Bush en die ervoor waren al gewist door (wie weet wie) voor ik ze kon bekijken maar die eerste van Robbert was geweldig !
  Bedankt Guido

 10. Ja Guido,

  We hebben deze al eens eerder gezien, ’n paar jaar geleden, maar hij blijft steengoed. De speech van Robert Kennedy zou verplichte wekelijkse kost moeten zijn op middelbare scholen, universiteiten en dan met name de faculteit voor economie!

  Inspirerend! Visionair! Hoopvol! Liefdevol voorde toekomst! Dit is waar we op uitkomen, niet een BNP maar BNG (Bruto Nationaal Geluk) met ware zingeving, een zekere eenvoud en verbondenheid tussen de mensen.

  TOF, Guido, dat je het weer plaatst!

  Rik

  1. Ik voel wel wat voor meer Bright new people. in navolging van de Kennedy’s. Dat zou ook een mooi BNP zijn dunkt mij!

 11. Deze mensen waren echte mensen met een visie en een toekomst voor ons maar helaas mag dat niet !! Dus wat doen wij, wij berusten !!!! Dacht het niet !!!
  We moeten de barricaden op met het bewustzijn dat ook wij zo een lot zouden kunnen krijgen net als die 2 goede broers !!! Wij mogen het niet opgeven!
  Ik zie in mijn omgeving alleen maar mensen die zeggen ja het zal zo wel zijn !!! Dat is opgeven toch ? Dat is toch om ziek van te worden !
  Wakker worden Nederland We kunnen het !!!

  Groetjes allemaal ( natuurlijk heb ik geen oplossing) Maar blijf met iedereen praten denk dat, dat genoeg is maak iedereen wakker dan gaan ze vanzelf denken , denk ik !! Dan komen er ook mensen met oplossingen want er zijn altijd mensen die brilliant zijn gelukkig ! Die ons mee kunnen slepen in hun idealen en als ik me daar goed in voel doe ik echt mee ~!! Hoop ook dat jullie dat doen.
  Welterusten

 12. WANNEER GAAN WE ONS VERZAMELEN EN PROTESTEREN OP HET bINNENHOF ?????? iK BEN ER JULLIE OOK ???? KUNNEN WE NU EEN DATUM BEPALEN WANT IK MOET DAT OP MIJN WERK VANTEVOREN LATEN WETEN JONGENS KOMOP WE GAAN OOK AL ZIJN WE KLEIN WE MOETEN ONS LATEN HOREN !! Niets GEDAAN NIETS gemist TOCH lAAT HET ME WETEN ! We kunnen ons hiermee niet verzoenen en als niemand iets doet en we berusten maar dan gebeurt er ook helemaal niets !! Doe iets berust niet want dan bereikt je niets !!!
  GROETJES XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.