Advertentie

’t DE-centrale antwoord op internetcensuur..


Wat: Een inspirerende lezing waarin het team van HoeZitHetNuEcht.nl verslag doet, hoe we in deze tijden van oprukkende censuur zelf weer de verantwoordelijkheid kunnen terugnemen over onze nieuwsvoorziening. Sinds vorig jaar zijn er namelijk nieuwe mogelijkheden ontstaan via decentrale sociale media. Zoals je weet speelt in dit informatietijdperk het internet een steeds grotere rol. Het lijkt prachtig, maar steeds meer blijkt dat jouw toegang tot informatie steeds meer beheerst en beperkt wordt door de diensten van megalomane bedrijven als Google, YouTube en Facebook.

Beeld van de toekomst?

Er blijkt bij deze mediabedrijven sprake van een verborgen agenda, waarin grootschalige belangenverstrengeling de normaalste zaak van de wereld is. Hierdoor is onafhankelijk en objectief nieuws -de afgelopen jaren- een zo goed als onmogelijk fenomeen geworden. Maar ook vanuit overheden worden de zg. ‘kritische geluiden’ in toenemende mate uit het zicht verwijderd. Eind maart is er door de Europese Commissie een nieuwe copyrightwetgeving aangenomen die uploadfilters (censuurmachines) gaat verplichten, waardoor alle informatie vooraf gefilterd moet gaan worden voordat het op internet mag verschijnen.

Het mag duidelijk zijn dat zg. ‘ongewenste informatie’ hierdoor niet meer zichtbaar wordt. Daarnaast worden eigenaren van websites persoonlijk en financieel aansprakelijk als ongewenste informatie toch op hun website verschijnt. Hierdoor wordt de vrijheid op internet ernstig ingeperkt. Gelukkig zijn er ook goede alternatieven die onafhankelijke nieuwsvoorziening zonder censuur mogelijk maken.

Dit kan bijvoorbeeld door het nieuws te verspreiden en lezen via RSS-feed Readers. Vanuit de website ‘HoeZitHetNuEcht’ is onlangs een eerste versie van een op maat gemaakte Alternatief Nieuws Reader (HIER) ontwikkeld. Kijk aldaar om deze reader te installeren. Een andere route is de verspreiding van nieuws via decentrale sociale media, zoals Mastodon (HIER). De decentraliteit sluit overheidsbemoeienis en inmenging van derden uit en is daarom hét antwoord op internetcensuur. Er wordt momenteel software ontwikkeld om ook de berichten van het HoeZitHetNuEcht-nieuwsoverzicht beschikbaar te maken voor alle decentrale netwerken.

Deze routes zijn nog vrij onbekend, vandaar dat Alexander en Silvia Belgraver deze nieuwe mogelijkheden aan het promoten zijn via het Platform Bewuste Media (HIER). Het is tijd voor verandering! Via onderstaande website kun je je aanmelden voor deze lezing inclusief Meet & Greet met het team van HoeZitHetNuEcht. De inkomsten (€ 10,-) van deze lezing gaan naar de goede doelen van de Stichting Desire & Give (ANBI-status). Zij steunen o.a. kledingbank, voedselbank, daklozenopvang en dierenambulance.

Wie: Alexander en Silvia Belgraver. Deze broer en zus bieden al ruim 7 jaar het alternatief nieuwsoverzicht aan op hun website ‘HoeZitHetNuEcht.nl (HIER).

Wanneer: zondag 29 september 2019, van 14:00 tot 16:30 uur.

Waar: Centrum ‘De Lezing’, Stormvogelweg 1, 2106 DA Heemstede. Deze  locatie is uitstekend bereikbaar. De trein stopt bijna voor de deur op Station Heemstede Aerdenhout. Kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren. Wij hopen je te ontmoeten op zondag 29 september!

Website: HIER

Kun je niet bij deze lezing aanwezig zijn, dan kun je meer lezen over deze nieuwe mogelijkheden in hun toegankelijk geschreven boekje ‘Eerlijk nieuws zonder censuur’. O.a. via het artikel HIER op de site.

Advertentie