Advertentie

Newspiration.com de internationale opvolger van Zinfo.nl online!


fotorobbert3-150x150De positief nieuws website Zinfo.nl heeft vandaag na vier jaar plaatsgemaakt voor zijn internationale opvolger Newspiration.com. Op deze Engelstalige website vind je nieuws over dingen die wel goed gaan in de wereld en informatie over onthaasten, zingeving en praktisch idealisme. Ook belicht Newsspiration de actualiteit: positiefkritisch en oplossingsgericht. Newsspiration.com hoef je alleen iedere vrijdag in de gaten te houden, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de wereld afgelopen week mooier heeft gemaakt. Dan ga je in ieder geval met een goed gevoel het weekend in! Initiatiefnemer Robbert Zoon, ook bekend van de Nationale Goed Nieuwsdag, is blij met zijn nieuwe website: ‘Informatie creërt bewustzijn en dat is de eerste stap richting verandering.’

Bekijk hieronder een korte introductie van de website, waar je blij van wordt!

What else is news?

Hoewel je op Newspiration positief nieuws aantreft, negeert de website de mainstream media niet. Robbert: “Maar wij denken dat de meeste media te weinig aandacht schenken aan de vele positieve gebeurtenissen die elke dag om ons heen plaatsvinden. Maar ook wordt te weinig aandacht geschonken aan oplossingen voor oude problemen.”

Het is de missie van Newspiration oom het makkelijker te maken voor de mensen om inspirerend nieuws te vinden. Verder wil de website miljoenen mensen met positief nieuws verbinden, zodat met elkaar kan worden bijgedragen aan het verspreiden van positief nieuws als tegenhanger van het negatieve nieuws. Zo ontstaat meer balans. Robbert: “In feite belonen we de mainstream media door het publiceren van hun goede nieuws. Ik hoop dat dit hen inspireert meer goed nieuws te brengen, omdat mensen hier wel degelijk behoefte aan hebben.”

Robbert Zoon is ervan overtuigt dat nieuws een grote impact heeft op het bewustzijn van mensen. “Dus wij informeren de mensen niet alleen, maar we moedigen hen ook aan om zelf ook bij te dragen aan een betere wereld voor iedereen. Informatie creërt immers bewustzijn en een ruimer bewustzijn kan onze wereld positief veranderen!”

5 gedachten over “Newspiration.com de internationale opvolger van Zinfo.nl online!

 1. Ik vind dit een uitermate goed initiatief. Ik ben van mening dat het zeer zinvol is om als tegenhanger van negatieve , manupulatieve en gesensureerde dagelijkse informatie een portie eerlijk en positief nieuws te brengen. Zal het collectief bewustzijn ten goede komen.
  Robbert, ik ben blij met mensen zoals jij.

 2. Proficiat met zo’n initiatief! ik ga het ook elke vrijdag volgen! Ik hoop dat het nieuws echt goed nieuws is, en niet een hoop naiëve praatjes bij elkaar zonder een kritische wetenschappelijke reflectie! Maar hoe dan ook, het idee is schitterend, ik snak naar goed nieuws in deze donkere doemdenk mediawereld.

 3. Proficiat met zo’n initiatief! ik ga het ook elke vrijdag volgen! Ik hoop dat het nieuws echt goed nieuws is, en niet een hoop naiëve praatjes bij elkaar zonder een kritische wetenschappelijke reflectie! Maar hoe dan ook, het idee is schitterend, ik snak naar goed nieuws in deze donkere doemdenk mediawereld.
  Hopelijk hebben jullie ook een rubriek over vrouwenrechten en gendergelijkheid . . .
  En vervallen jullie niet in zweverig spritualtisme, zoals the secret, en dergelijke, maar brengen jullie écht nieuws!
  Hadewijch

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.