Advertentie

Aanbieding boeken Marieke Pril


X

Marieke Pril werkt op vrijwillige basis mee aan WantToKnow; regelmatig zul je haar naam tegenkomen als vertaalster van artikelen.

Marieke Pril

Marieke (22 mei 1973) is echter zelf ook een getalenteerd schrijfster en wij vinden het een voorrecht jou kennis te laten maken met haar pennevruchten; wij bieden je de boekjes van haar hand hierbij aan, van harte aanbevolen! Maar laten we haar eerst aan ‘het woord’ in een van haar kleine stukjes, in dit geval een columnpje, een waarvan ze er regelmatig van schrijft voor kranten en tijdschriften.

 – Bibliotheek –

© Marieke Pril

x
Mijn kids vergeten nogal eens een boek terug te brengen naar de bibliotheek. Dan krijg je ineens een jaar later een rekening thuis van 200 euro of zo! Leuke verrassingen. Not! Als ouder ben je dus altijd de lul, je moet én de rekening betalen, en het boek weer terugbrengen voordat ’t  tot stof vergaan is! Dus besloot ik deze gelegenheid maar aan te grijpen ter inspiratie voor een nieuwe column.
In de bieb vroeg ik om een kort interview met de bibliothecaresse (mooi scrabblewoord), en mijn eerste vraag aan haar was, wat de meest idiote vragen waren die ze ooit had gekregen van mensen.  Hier zijn een paar van de leukste antwoorden:

 • Heeft u boeken hier?!
 • Heeft u boeken met foto’s van dinosauriërs?
 • Waar kan ik een stopcontact vinden voor mijn föhn?
 • Hebben jullie dat boek van Rushdie: Duivelse lessen? (eigenlijke titel: ‘Duivelsverzen’!)

Zelf had ze ook nog wat input voor het interview zoals:
De Top 5 van verboden boektitels voor kinderen:

 • Papa’s nieuwe vrouw Bernhard.
 • Hoe te liften voor kinderen.
 • Mama drinkt omdat jij jankt.
 • Nieuwsgierige Ricky en het schrikdraad.
 • Hamster draaimolen en andere leuke magnetron spelletjes.
En wat te denken van de zes kortste boeken ooit geschreven:
 • Alles wat mannen weten over vrouwen.
 • Veilige reisbestemmingen in Afghanistan.
 • Duizend jaar Duitse humor.
 • Volksdansen voor eenbenigen.
 • Bedoeïense Olympische zwemmers.
Uiteindelijk had mijn verplichte tripje naar de bieb goed uitgepakt. Ik besloot zelfs een boek te gaan lenen, een boek over illusionisten moest het worden. Altijd interessant toch? Genoeg boeken over David Copperfield zag ik, maar ik was op zoek naar ‘de meester der meesters’. Gek genoeg stond er geen boek van hem tussen, dus besloot ik de ‘Bieb-Miep’ er even naar te vragen en al snel volgde haar antwoord: “Sorry, alle boeken over Houdini zijn verdwenen…!”
x

* * *

x

De boeken van Marieke Pril

x

Apollo-Man

Een intrigerend boekje, met de hoofdpersoon Sybel, een moderne hardwerkende vrouw, die de gok waagt en via een datingsite de ware Jacob probeert te vinden. Na een geflopte date ontmoet ze Michiel. Een warme liefde ontplooit zich tussen beiden, totdat het wrange noodlot toeslaat. Liefde, emotie, passie en humor; een prachtig -op feiten gebaseerd- liefdesverhaal.
x
x

Tja

Laat een vrijgezelle dertiger los op de jachtvelden der vrijgezellen, en gegarandeerd dat dat voor tal van hilarische momenten zal zorgen. Sela neemt je mee op een hilarische reis door haar leven en haar ervaringen met mannen, zich afvragend of ze ‘het’ nog steeds heeft, en of ze ooit echt verliefd is geweest. Zullen de antwoorden hierop aan haar geopenbaard worden? Humoristisch verhaal gebaseerd op waargebeurde, komische ervaringen van twee vrouwen met mannen, gecombineerd in één vrouw die deze beleeft. Herkenbaar voor elke vrouw én man..!
X

X

PS

Eigenlijk is PS een tussendoortje voor Marieke. “Van mijn lezers kreeg ik de tip om eens een gedichtenbundel uit te brengen. Dat vond ik een goed idee, want ik heb genoeg gedichten op de digitale plank staan. Ik schrijf veel en geniet er ook enorm van. Als ik de gedichten teruglees, ben ik trots op mezelf. Zie ik een mens vol emoties. Het schrijven van gedichten…”
PS is een unieke, gevoelige Nederlands/Engelstalige gedichtenbundel waarin een ieder
zich kan vinden. Beleef, voel, ondervind de boodschap achter de woorden. De boodschap van de liefde…

Ziels gedachte

Hoe blind zijn toch mensen,
met al hun eisen en irreële wensen?
Je moet kunnen zien, willen leren.
Willen luisteren en kunnen inspireren.

Om verder te zien dan dat wat zichtbaar is,
te ontsnappen uit onze lichamelijke gevangenis.
Uitstijgend op vleugels van het gevoel,
bevrijd van alle nonsens, reikend naar
naar het aller belangrijkste doel.

 Te vinden en te behouden dat wat je ziel kan raken.
Te vinden en lief te hebben dat wat ons tot een
compleet mens zal maken.
Slechts weinigen kennen echter het geheim van dit streven,
en gaan eraan voorbij zonder ooit echt te leven.

x
X

Van alles & nog niks

Marieke Pril weet met dit boekje de lezer opnieuw te verrassen met deze heerlijke verzameling humoristische columns. Deze columns schreef ze voor de Weekkrant.nl Stuk voor stuk zijn het hilarische, scherpe, vaak ongegeneerde, maar vooral originele meesterwerkjes. Een ‘must have’ voor de humoristen onder ons.

x

WantToKnow-aanbieding

Je ontvangt voor € 25,- 2 van de boeken uit de serie van Marieke Pril en we sturen ze je gratis toe! Maak voor deze bestelling € 25,- over op giro 4313174 van Dolphins & Whales publishing bv te Heemstede en VERMELD:  de 2 titels van de boeken EN JE VOLLEDIGE ADRES voor bezorging.
x

2 gedachten over “Aanbieding boeken Marieke Pril

 1. Ik was/ben al een hele tijd fan van het werk van Marieke. Het boek Apollo-Man heeft zelfs op mijn (oud soldaat met overwegend harde kern) traanbuisjes gewerkt. Indrukwekkend verhaal met een mooie en positieve boodschap. Haar columns zijn grappig en uniek,(ze neemt geen blad voor de mond), haar artikelen interessant en intrigerend.
  Hoop nog veel van haar tegen te komen in de toekomst.

  Mark

 2. Marieke heeft een enorm gevoel voor humor en een heldere stijl van schrijven. Ik lees haar verhalen altijd in één ruk uit. Ook de diversiteit van haar onderwerpen is indrukwekkend, zonder van de hak op de tak te springen. Ook haar columns in een huis aan huis blad zijn de moeite van het lezen waard. Ze neemt echt een aparte plaats in in het literatuurwereldje en ik hoop dat de komende jaren voor haar vruchtbaar zullen zijn en er nog vele prachtige boeken van haar hand zullen verschijnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.