Advertentie

Nieuwe graancirkel: opvolger van de Phi-cirkel?


x

Nieuwe graancirkel: opvolger van de Phi-cirkel?

© WantToKnow.nl/.be

x

In een artikel hier op WantToKnow behandelden we de Phi-graancirkel al eens eerder. (HIER) Voor velen bleek deze graancirkel een bijzondere aantrekkingskracht te hebben en al snel bleek waarom: er zat een code verborgen in de manier waarop de onderbroken vakken waren gerangschikt. Bert Janssen, onze ‘eigen’ onvolprezen Nederlandse graancirkelspeurneus, heeft inmiddels deze graancirkel volledig geanalyseerd, waarbij we de wiskundigen onder jullie aanraden even HIER te klikken voor de uitleg van deze Barbury 2008-cirkel.

We laten je in het verband van dit artikel daarom ook de cirkel uit 2008 zien:

We leven inmiddels in 2012 en opnieuw verschijnt er in het heuvelachtige land van Wiltshire een graancirkel die voor ons regelrecht verwijst naar de cirkel uit 2008 in Barbury, Wiltshire. We bieden je hier de YouTube aan die al werd gemaakt, over deze graancirkel vliegend.

x

x

Deze cirkel heeft opnieuw de verborgen segmenten die tevoorschijn komen als we lijnen trekken langs de einden van de ronde vlakken die in de cirkel liggen. Wanneer we deze door het midden trekken, ontstaat een cirkel met 10 ’taartpunten’. We hebben deze segmenten even voor je in de foto gezet.

Wordt ontwijfeld vervolgt met analyses van onze wiskunde-experts.. We houden je op de hoogte..!

x

15 gedachten over “Nieuwe graancirkel: opvolger van de Phi-cirkel?

    1. We zijn zo gewend aan “perfecte” graancirkels dat we gaan twijfelen aan meer slordige.
      Ik ga toch altijd meer voor de ipv “geknakte” stengels de “verbogen” stengels als aanwijzing voor “waarschijnlijk niet door mensen gemaakt”.
      Of, met andere woorden, geknakte stengels zijn hoogst waarschijnlijk mensenwerk.

  1. Guido, interessant, de kop bij het artikel: “Nieuwe graancirkel; opvolger van de Phi cirkel?”. De graancirkel uit 2008 waarnaar je verwijst heeft de Pi cirkel i.p.v. de Phi cirkel. Is dit een freudiaanse verspreking? Ik heb namelijk zelf altijd al het gevoel gehad bij deze cirkel uit 2008 dat er een verband lag met het getal Phi. Voor degene die het verschil willen weten. Het getal Pi is het irrationele getal 3,14etc en het getal Phi is het irrationele getal 1,618etc. Dit laatste getal ontstaat door de 2 laatste getallen van de oneindige reeks van Fibonacci op elkaar te delen (0,1,1,2,3,5,8,13,21,34,55,89,144 etc). Het getal Phi wordt in de heilige geometrie ook wel het getal van de goddelijke verhoudingen genoemd, wat overal in het Universum terug te vinden is (mens, dier,plant,planeten), waardoor alles van nature perfect is balans en in harmonie is! Ik zie in die cirkel ook een labyrith en de kunst daarvan is om de weg naar binnen, maar ook weer naar buiten te vinden!

    1. Misschien heb ik nu ook wel een freudiaanse verspreking gemaakt. Ik zie dat ik heb opgeschreven hierboven “De graancirkel uit 2008 waarnaar je verwijst heeft de Pi cirkel i.p.v. de Phi cirkel”. Ik wilde echter opschrijven “heet” i.p.v. “heeft”. Misschien heeft de cirkel beide wel in zich, zowel Pi als Phi!

    2. Grappig Dick, ik zie op een mailprogramma alle reacties verschijnen, en had dus nog niet je tweede reactie gezien. Ik moest als reactie op de eerste ‘horen’.. ‘Het gaat om allebei’… Voor wat het waard is. Maar wel bizar dat jij je verschrijft, precies op wat ik ‘hoorde’..

      Is het een hoax, dan is die geïnspireerd ongetwijfeld op de 2008 Barbury-cirkel. We zullen zien wat er door NatGeo wordt gemeld, t.z.t.

    1. Guido, heel leuk dat je dat opmerkt, misschien is de 2012 cirkel wel een hoax, maar heeft deze tot doel om ons opmerkzaam te maken op een nog niet opgemerkte boodschap van de Barbury cirkel. Wie weet zien we na 4 jaar wel duidelijker de boodschap die het bevat!

  2. Ben steeds meer geneigd te geloven dat deze graancirkels gemaakt worden door mensen met zeer hoog ontwikkelde technologie. Wat er allemaal in het diepste geheim is en wordt ontwikkeld kunnen we ons geen voorstelling van maken.

    1. Nederlandse grascircels worden gemaakt door Robert vd Broeke zijn vriendjes en daarna gaat hij ze vinden .
      De graancircels met een hogere technologie blijven een mysterie voor onze 3D belevingswereld .

    1. Het waait ook lekker hard zie ik. Dus de weerbalonnen kunnen het niet zijn. 3kleine kleutertjes die een spelletje doen of probeert iemand ons iets belangrijks uit te leggen?

    2. nah ze spelen haasje over ….wat het ook voor een lampjes zijn.

  3. Wat me laatst opviel toen ik het nos nieuws aan het kijken was, is dat deze graancirkel erg veel overeenkomsten vertoond met een logo van de nos.
    Heeft iemand anders dit logo al voorbij zien komen?
    Geen idee wat de overeenkomst is, in de zin van betekenis…

    namasté

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.