Advertentie

De 45 meest krachtige groenten voor je lijf..!


basket-of-vegetables

x

x

Een culinaire medicijngids..
x

De 45 meest geneeskrachtige groenten..

x

Dit nieuwe boek met ‘De 45 meest geneeskrachtige groenten’ mag je best als ‘een nieuwe kijk op groenten’ kwalificeren.. Maar daarnaast is het ook een culinaire gids. En in dit boek worden bijna ‘vergeten’ groenten zoals alfalfa, boerenkool, pastinaak en snijbiet weer de waarde toegedicht die ze verdienen. Ook vrij onbekende groenten als cassave, chayote en paksoi worden terecht eens goed onder de aandacht gebracht…

de 45 meest geneeskrachtige groenten
De cover van het nieuwe boek van Uitgeverij Succesboeken. Klik op de cover voor meer informatie en evt. bestelwijze van het boek.

De auteur van dit boek is Thomas Dijkman, die van jongs af geïnteresseerd is in gezonde voeding, vooral waar het groenten en fruit betreft. Over gezonde voeding las hij tientallen boeken en honderden wetenschappelijke artikelen. Hij heeft van het onderwerp gezonde voeding een zelfstudie gemaakt, doordat hij research deed voor ruim 700 artikelen over de geneeskracht van groenten, fruit, noten, zaden, zuivel en planten. Regelmatig krijgt hij verzoeken om artikelen in vaktijdschriften te plaatsen en één van die artikelen was de aanleiding tot dit boek.

Al met al zijn er heel wat mogelijkheden om in gezonde maaltijden de nodige variatie in kleur, smaak en vorm te stoppen, want groenten eten hoeft helemaal niet saai of smakeloos te zijn. Wie zelf verantwoordelijkheid wil nemen om zijn gezondheid op een natuurlijke en vooral veilige manier een boost te geven, komt ook ruim aan zijn trekken met dit boek.

Denk hierbij aan eenvoudige, doch efficiënte middelen zoals rode biet bij hoge bloeddruk, knoflook en olijven in de preventie van hart- en vaatziekten, mierikswortel om de luchtwegen te verzorgen of sopropo om de bloedsuikerspiegel beter te regelen. Maar met groenten kunnen we ook het monster ‘kanker’ heel wat tegenwerk bieden, zoals bij broccoli, waterkers en shiitake duidelijk blijkt.

De 45 meest geneeskrachtige groenten bevat een schat aan informatie, waardoor het bij iedereen die in de gezondheidssector werkzaam is als naslagwerk op de boekenplank mag staan of bij iedere bereider van maaltijden binnen handbereik in de keuken hoort.

knoflookWist je dat..?

 • Rode bietjes heel goed zijn tegen hoge bloeddruk?
 • Bloemkool ontstekingsremmend werkt?
 • Boerenkool omega 3 en omega 6-vetzuren bevat?
 • Het wetenschappelijk is bewezen dat het regelmatig eten van broccoli een kankervoorkomende werking heeft?
 • Champignons goed zijn tegen hart- en vaatziekten en boordevol vitaminen zitten?
 • Bij het opwarmen van groenten in de magnetron alle energie in die groenten verloren gaat?
 • Knoflook aderverkalking tegen kan gaan?
 • Mierikswortel een natuurlijke plaspil is, zonder bijwerkingen?

x

x

* * *

week-aanbieding-300x264

Advertentie

2 gedachten over “De 45 meest krachtige groenten voor je lijf..!

  1. Kool zul je bedoelen?!
   In kool zitten veel zwavelverbindingen die in andere groentensoorten nauwelijks voorkomen. Broccoli is ook een plant van de koolfamilie en heeft een gunstige werking op de longen en ‘sleept’ met de zwavel veel silicium mee. Het nadeel van kool dat het een harde celwand heeft waardoor het doorgaans gekookt moet worden. Spruitjes hebben hun lucht ook te danken aan kleine hoeveelheden zwavel. Een spruitje is als je het goed bekijkt een mini kooltje.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.