Advertentie

Organisch fruit en groenten: 2x voedingswaarde


tomaat solokirlian tomaatHet gebruik van pesticiden en kunstmesten maakt groenten en fruit als het ware ‘lui’, om zélf aan de slag te gaan om te groeien en te knokken om ‘groot’ te worden. Dat is de essentie van het artikel dat de Daily Telegraph vorige week presenteerde. Bijzonder daarbij is dat al veel eerder is gebleken bleek dat in bijvoorbeeld biologische tomaten, bepaalde anti-oxidanten veel en veel sterker aanwezig waren, waardoor deze ziektes bij mens (en dier) veel beter hielpen bestrijden, dan de moderne, niet-biologische tomaten-varianten dit deden..!

Je kunt daarover nog even terug, hier op de site naar dit artikel HIER. Maar het blijkt ook al lang uit Kirlian-foto’s van bijvoorbeeld tomaten, dat biologische varianten een veel hogere, positieve energetische vingerafdruk (foto links) hebben. Kijk voor een artikel over deze energetische karaktereigenschapen HIER. (Superfoods, medicijn van de toekomst). Maar hier het hele verhaal van de Daily Telegraph.

x

x

Organisch fruit en groenten: 2x voedingswaarde

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Je krijgt 2x de zegeningen van de voedingswaarde van fruit en groenten, zo blijkt uit een nieuwe studie. Pesticide-vrije groenten en fruit blijkt zelfs tot 69% méér anti-oxidanten te produceren, dan bij de niet-biologische varianten van dezelfde groenten- en fruitsoorten wordt gevonden.. Dit betekent concreet, dat mensen die mensen die altijd biologische varianten van groenten en fruit eten, eigenlijk hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (5 stuks) groenten en fruit kunnen eten, aldus de wetenschappelijk onderzoekers van de ‘Newcastle University’. De studie ontdekte ook nog, dat op de reguliere groenten, 4x sneller restanten van pesticiden werden ontdekt, dan dat bij biologische groenten en fruit het geval is. also found that pesticide residues were found on conventional crops four times more often than on organic food.

Prof. Carlo Leifert (Professor of Ecological Farming) at Newcastle University's Nafferton Ecological Farm in Northumberland
Professor Carlo Leifert (Ecological Farming) van de Newcastle University op de speciale ‘Nafferton Ecologische boerderij’ in Northumberland

De studie is een totaal-samenvatting naar de invloed van biologische producten, een her-analyse, een zogenaamde ‘peer-review’, van maar liefst 343 vorige studies op dit gebied. Volgens de auteur van het uiteindelijke rapport, professor Carlo Leifert, zijn er ‘statistically significant and meaningful differences’ (statistisch significante en betekenisvolle verschillen), tussen biologische en standaard-geproduceerde groenten en fruit. Waarbij inderdaad verschillen werden aangetroffen van + 19-69% anti-oxidanten in biologische varianten. En deze middelen (anti-oxidanten) hebben een enorme invloed op de gezondheid van het hart en een negatieve invloed op de groei van tumoren en kankervarianten. (zie ook onze vorige artikelen over organische tomaten!)

Veel zure reacties vooral van medici die niet zo uitgesproken zijn over zowel biologisch voedsel, als de werking van anti-oxidanten. Maar het belangrijkste lijkt, dat het negatieve imago, dat langzaam maar zeker over biologisch voedsel, als zijnde geitenwollensokken-voedsel, werd getrokken, nu weg is. Deze gedegen studie werd bekostigd door de EU en de ‘Sheepdrove Trust’, een goede doelenstichting, die het biologisch boeren ondersteunt.

Ook Helen Browning, de voorzitter van de Engelse ‘Soil Association’, die landelijke campagnes houdt ten gunste van biologisch tuinieren, is een en al lof voor het rapport: “Het meest essentiële uit dit rapport, is naar mijn menig het feit, dat hiermee de mythe wordt verbrijzelt, dat de manier waarop we land- en tuinbouw bedrijven, nauwelijks van invloed is op de kwaliteit van het voedsel dat we eten.”

Professor Leifert en zijn collega’s concluderen dat veel anti-oxidanten ‘in het verleden in verband zijn gebracht met het reduceren van chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten. Maar ook neurologische aandoeningen en bepaalde kankers blijken op een -voor de mens- positieve wijze beïnvloedt te worden door anti-oxidanten. Hij pleit ervoor dat dit onderzoek mag leiden tot een lange-termijnonderzoek naar de voordelen van biologisch voedsel.

 (Source: o.a. Daily Telegraph, July 12, 2014)

* * *

Klik voor het opzienbarende boek van David Wolfe, over de energetische waarde van voedsel.

4 gedachten over “Organisch fruit en groenten: 2x voedingswaarde

 1. even over het belang van vitaminen en mineralen voor de gezondheid van de mens ,myn opa kwam by de dokter( dit speelde zich af voor de tweede wereld oorlog ) de dokter zei tegen myn opa ik zal bly zyn als de rapen weer in het land staan want dan zie ik een stuk minder zieke mensen ,dus vitaminen en mineralen zyn schynbaar heel belangryk om een goede gezondheid te behouden wat simpele rapen al niet kunnen doen……

 2. Wij eten hier biologische groenten en brood dat ik zelf bak. Want een kleine vijf euro voor een heel brood is gewoon van de gekke, evenals een tientje voor een kilo groenten.
  Voordeel is dat je er minder van eet, zodat het voor een bepaalde groep enigszins betaalbaar is.
  Wanneer het eens door zou dringen tot de groene winkels om hun producten voor wat minder te verkopen, zodat meerdere mensen er hun boodschappen kunnen doen, dan zal hun winstmarge op den duur groeien, en ziektes als kanker sterk verminderen.

 3. Welk onderzoek? Een achterhaald onderzoek. tegenwoordig weten we dat biologische groente niet beter of gezonder zijn dan “normale” groenten uit de supermarkt. Het klinkt alleen beter, want “organisch” en “biologisch”.

  1. Beste Marc,
   Laat nu uit onderzoek blijken, dat bespoten groenten en fruit stoffen bevatten (zgn xeno oestrogenen) die bij vrouwen een van de oorzaken is van de enorme toename van kanker in vrouwelijke weefsels!
   Vind ik nog veel belangrijker dan de vitaminen.

   Peter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.